i&i   over ons  online versie

 

 

nieuwsbrief 201

AGENDA

3 juli 2023

 

Jupyter Book en Jupyter Notebook
bijeenkomst 2

i&i

 

aanmelden 
(tot25 juni)

online

 

10 juli 2023

 

Uiterste aanmelddatum Nederlands Filmfestival educatie

 NFF

 

 aanmelden

 

 Utrecht

 

19-21 juli SnapCon Snap informatie Barcelona
15 sept 2023 OnderwijsInzicht 2023 Kennisnet informatie Bussum
7-22 okt 2023 Codeweek i&i informatie divers

Wilt u een item toevoegen aan de agenda? Mail dat door naar webredactie@ieni.org.

i&i organiseert op maandag 26 juni en 3 juli van  15:30 tot 17:30 uur een tweetal online bijeenkomsten over Jupyter Book en Jupyter Notebook.

We gaan dit platform ook gebruiken voor de open leermaterialen van keuzethemas.nl. Keuzethemas.nl is de invulling van de informatica-keuzedomeinen.

Als voorbeeld-keuzethema gebruiken we weer Database met SQL (via SQLite).

 

In deze bijeenkomsten leer je hoe je een Jupyter Notebook (via Basthon) gebruikt, aanpast en publiceert. Je leert hoe je de open leermaterialen in Jupyter Book-formaat kunt aanpassen voor je eigen leerlingen. Door het gebruik van versiebeheer met GitHub kun je de aansluiting met het bestaande materiaal bewaren, zodat je verbeteringen daarin eenvoudig in je aangepaste versie kunt verwerken.

 

Deze bijeenkomsten zijn een vervolg op en een verdieping van de de sessie op de i&i conferentie op 13 april. Zie ook https://eelcodijkstra.github.io/db-basthon/

Ook voor deelnemers die die sessie gemist hebben zijn deze bijeenkomsten goed te volgen. 

Aanmelden voor beide sessies kan via dit formulier tot zondag 25 juni 12.00 uur. 

Aanmelden is kosteloos, ook voor niet-leden.

Meer info op de website van i&i

aanmelden

Oratie Felienne Hermans

Op 15 juni 2023 mocht Felienn Hermans haar oratie houden, haar eerste publiekslezing als hoogleraar Vakdidactiek van de Informatica. Titel: De menselijke programmeertaal.

 

Helaas is de audio de eerste 10 minuten niet goed te horen, maar hou vol, het wordt na een tijdje beter.

De tekst van de oratie zijn in de stijl van slides getekend en als stripboek gratis te downloaden!

download slides als stripboek

Profielwerkstuk.nl helpt docenten en havo- en vwo-leerlingen verder met het profielwerkstuk. Zet de website zelf in, geef het door aan collega’s en informeer je leerlingen.

 

"Ben je bezig met je profielwerkstuk? Dit is dé kans om iets interessants uit te zoeken of te maken. Dat biedt een heleboel vrijheid. Dat is fijn, maar kan ook erg uitdagend zijn en vragen oproepen. Hoe kies je een onderwerp? Hoe richt je je onderzoek in? En, hoe ga je het presenteren? Om je te helpen zijn er op profielwerkstuk.nl veel tips op een rijtje gezet, voor de verschillende fases die je tijdens het maken van een profielwerkstuk doorloopt. Je vindt hier video’s, teksten en downloads die je verder kunnen helpen met een profielwerkstuk."

Naar profielwerkstuk.nl

FORUM i&i

Naast de fysieke ontmoeting tijdens de praktijkdagen en conferenties is er nu ook een digitale plek. Daar is ruimte om collega's te spreken over allerhande onderwerpen. Wij wensen en hopen op een mooie plek om elkaar eenvoudiger te ontmoeten om zo lesmateriaal en ideeën uit te wisselen.  
Er zijn diverse onderwerpen waar wij uw inhoudelijke medewerking voor vragen, maar uiteraard kan ieder een ook zelf onderwerpen aandragen.

Actief deelnemen? Klik op onderstaande knop.

Naar het Forum

Bezoek ook onze website!
Daar vindt u meer dan in de nieuwsbrief past.
Elke werkdag een nieuw bericht die over de inhoud van ons vak, over didactiek en een veelheid aan ontwikkelingen gaat. De nieuwe aanpak van de nieuwe website is succesvol, wij hebben nu 60x zovele bezoekers dan anderhalve maand geleden.

Naar website i&i

Wil je geen nieuwsbrieven meer van ons ontvangen? Klik dan hier om jezelf af te melden