Nieuwsbrief
Mei 2020 - Online versie
Afbeelding

Handleiding

Fietsknoop is een handige app die makkelijk te bedienen is. Toch zijn er wel eens vragen. We beantwoorden al jullie vragen graag en snel. Je kunt nu ook zelf je antwoord vinden in onze handleiding.
Afbeelding

Voor deze  vaakgestelde vragen hebben we een korte handleiding gemaakt. Je vindt het op de website.

Wist je dat er in de app ook een korte handleiding te vinden is? Op de groene bovenbalk in veel schermen staat een "?". Klik hier op en je krijgt de specifieke info horend bij dat scherm. En in het meerkeuze menu vind je de handleiding terug bij de vierkante blokjes.

We hebben ook instructiefilmpjes op de website. Handig, want een beeld zegt soms meer dan 1000 woorden.

Zo simpel, zo Fietsknoop!


 
Videos
Handleiding
Koop Fietsknoop[+]Plus

Fiets je opname nog een keer

Afbeelding
Met Fietsknoop[+]Plus kun je je fietsroute opnemen. Deze komt na afloop in je lijst 'Gefietst' te staan.

Het was tot nu toe niet mogelijk deze opnieuw af te spelen, maar op verzoek van gebruikers kan dit nu wel.

Log in op de website en ga naar Routes. Klik op het kalendersymbool 'Gefietst'. Kies de juiste opname en gebruik de knop 'Activiteit' op de kaart om deze route toe te voegen aan de lijst 'Activiteiten'.

In de app vind je de opgenomen route terug op het scherm 'Activiteiten[+]' en kan je deze weer opnieuw met GPS nafietsen.
 
Fietsknoop dashboard

Wijzigingen in het fietsknooppunten-netwerk

Het fietsknooppunten netwerk is voortdurend aan verandering onderhevig. Niet door Fietsknoop, maar door de diverse fietsregios door heel Nederland en Belgie.
Afbeelding
Fietsknoop krijgt via officiele weg nieuwe data binnen. Maar ook via de gebruikers van Fietsknoop. Daar zijn we blij mee. We kunnen op die manier de kaart zo actueel mogelijk houden. Zo hebben we nu de omgeving rondom Chaam in de Chaamse bossen weer geactualiseerd.

Kom je ook iets tegen wat is gewijzigd? Meld het ons.

Let op: gaat het om knooppuntborden langs de wegkant die kapot zijn, verkeerd staan of zelfs verdwenen zijn? Daarvoor is een centraal punt: www.meldpuntroutes.nl. Via deze site wordt direct de verantwoordelijke organisatie gewaarschuwd.

In de app, op het scherm 'Contact en info' vind je een directe link naar Meldpuntroutes. Zo kan je onderweg meteen contact opnemen.
 
Fietsroute van de maand
Afbeelding

Mooie-dorpentocht, Groningen

Deze route even bewaren? Scan de QR code onderaan, en sla de route op in je eigen lijst 'Fietsroutes'.

Nationaal Landschap Middag-Humsterland (noordwestelijk van de stad Groningen) is een gebied waar eeuwen geleden enkele eilanden lagen. Alleen op een wierde of terp kon men wonen. Inmiddels is deze streek tot Nationaal Landschap verklaard en kan je er heerlijk fietsen en uitwaaien.

Op deze route kom je langs enkele aardige dorpen, zoals Garnwerd, Niehove, Ezinge en Aduard.

De route start in Ezinge. Wie geïnteresseerd is in het oude wierdenland kan in Ezinge het Museum Wierdenland bekijken. Wat oostelijker van Ezinge staat een oude borg, de Allersmaborg. Wandelaars kunnen het landgoed rondom de borg bezoeken, het huis is enkel op afspraak te bezichtigen.

Fiets door naar Garnwerd, een wierdedorp met een oud centrum. Garnwerd heeft de status van beschermd dorpsgezicht. Ga daarna verder langs het Reitdiep, die al ruim 1000 jaar hier stroomt.

Het is de moeite waard om bij Aduard (knooppunt 58) het water over te steken en Aduard zelf te bewonderen.

Via Niehove en Oldenhove fiets je weer terug naar Ezinge. Wie Niehove – uitgeroepen tot mooiste dorp van Nederland – wil bekijken fietst bij knooppunt 82 even naar het westen.

Veel fietsplezier!


Lengte: 36 km
Provincie: Groningen, NL
Gemaakt door: Fietsknoop

Das Rundschreiben auf Deutsch

Newsletter in English
Afbeelding