Sufi Trail logo
Beste Sufi Trail vriend ,

De wereld op slot en reizen naar verre oorden slechts in de geest. Onze beweging cirkels zijn kleiner om elkaar te redden. Vrije tijd thuis. De thuisreis waar meer te vinden is dan voor mogelijk werd gehouden. Ons hart en onze gedachten gaan uit naar alle mensen die getroffen zijn en wij hopen met onze nieuwtjes een lichtpuntje te geven. In de schijnwerpers de positieve geluiden van onze Sultans Trail vrienden. De eerste van de driedelige Sultans Trail pelgrims serie was vrijdag 27 maart op BBC2. Prachtige opnames over de weg naar Istanbul.  

Veel liefde en thuisplezier,
Sufi

Items lente editie nr. 4

Sultans Trail in de schijnwerpers

BBC2
De kroon op het werk van de Sultans Trail is de, voor ons allen zo herkenbare, driedelige documentaire over "The road to Istanbul". De eerste aflevering is al geweest op 27 maart en op vrijdag 3 en 10 april kun je de volgende delen zien om 22.00u nederlandse tijd op BBC2.

Digitale bibliotheek

Voor wie graag leest is er een zee aan digitale boeken, audio en meer. 3 leuke digitale reis tips:

Weitweg Johannez Norz

Ons Oostenrijkse koppel Johannes en Elisabeth Norz hebben de Sufi Trail in zijn geheel gelopen en er een prachtig artikel over geschreven. Het verscheen in een Oostenrijks blad genaamd "Weitweg" voor de Duits- lezenden onder ons erg leuk om een beeld te krijgen van de Sufi Trail. Johannes en Elisabeth zijn wel professionals in snelheid en hebben behalve dit mooie artikel erg veel knelpunten geïdentificeerd, een waardevolle bijdrage aan de zo belangrijke details van een route.

Het was een nogal onopvallend cadeau dat ik vorig jaar onder de kerstboom vond. Het zag er niet uit als een boek. Bij het openen viel er een petje uit, een paar stickers, een stempelpas en twee wandelgidsen: de Sufi Trail van Iris Bezuijen en Sedat Cakir..lees verder
Afbeelding

Thuis in Zuid-Korea

Jin Seok Bang heeft, net voor het virus, een wereldreis gemaakt en als kers op de taart de Sufi Trail gefietst. Eenmaal thuis werkt hij instagram Sufi Trail bij.Ook leuk om even te genieten van de tochten die afgelegd zijn. Op de website van Jin Seok Bang vind je een prachtig overzicht van tot waar hij zijn reis heeft bijgewerkt. Hij zei een aantal jaar achter te lopen, we kijken uit naar de updates.  

Moslim pelgrim

Onze Mekka reizigers zijn noodgedwongen ook naar huis gegaan. Het duurt even voordat alle pelgrims weer thuis zijn; zo zijn vele reizigers uiteraard ook wat langer van huis dan gedacht of kunnen hun reis niet beginnen. Nog onderweg was Samuel toen ook hij bij Eskişehir moest afhaken om de tocht t.z.t. te vervolgen naar Mekka. Thuis kon hij gelijk meedoen aan de huiselijke klusjes en omdat dit Frankrijk is wel gelijk met de nodige voorzorgsmaatregelen. Verven, spitten en wat er al zo niet op je wacht bij thuiskomst. Inmiddels is Samuel veilig thuis en we hopen spoedig andere geluiden te horen van zijn prachtige reis naar de heilige oorden.

Warm welkom Sufi Trail Guardian
Bij de Sufi Trail zijn er verschillende speciale stempels. Zo zijn er stempels voor expert partners, Sufi vrienden en andere bijzondere Sufi mensen onderweg waar je exclusieve Sufi stempels kunt krijgen voor je paspoort. Voor de stad Osmaneli (griekse naam: Lefke) verwelkomen we Tuncay Erik die onderzoek doet naar de oude wegen op en rond Osmaneli. Sufi Trail Guardians houden zich ook bezig met het onderhoud en markeringen. 

Puntjes op de i

Tijdens de intelligente lock-down of thuis tijd zetten wij nog de puntjes op de i, zeker nu de haast eraf is om op reis te gaan. Wie alvast in de stemming wil komen, kan de fietsgids bestellen en ontvangt deze direct als het van de pers komt.
OPROEPJE VOOR MEEDENKERS

Op de Sufi Trail zullen een aantal restaurantjes, cafe's en dergelijke te kampen krijgen met financiële moeilijkheden door het corona virus. Aan onze lezers vragen we of er wellicht ideeën zijn hoe we kleine onderneminkjes zouden kunnen helpen. Alvast bedankt voor het meedenken.

Wandel&fietsevents

Vanuit de Sufi Trail blijft het afwachten, bij vragen neem gerust contact op: 06-440 447 90

Bekijk hier de gehele agenda

Agenda 2020

Turkije 2020:
Sufi Trail wandelkaravaan
  3 juni - 14 juli
Sufi Trail fietskaravaan
  4 - 20 september

Wandelkaravaan zomer 2020

Fietskaravaan herfst 2020
Uitgave
Sufi Trail wandelgids deel 1 (Engelstalig)
Sufi Trail wandelgids deel 2 (Engelstalig)
Sufi Trail wandelgids           (Turkstalig)
Bella Coma - Natalia Mihai  (Engelstalig)
Leegte - Merel van Essen    (Nederlands)
Verwacht:
Sufi Trail on Bike

Zie onze winkel voor meer Sufi Trail artikelen.

Publicaties
Alle nieuwsbrieven en artikelen kunnen worden terug gelezen op de website.

CONTACT

Stichting Sufi Trail, Friends of Rumi and Khorasan Saints
   Hagestraat 10
   2011 CV Haarlem
   Holland
Email: sufitrail@gmail.com

Whatsapp & mobiel:
Sedat Çakır:  +31 6 508 906 96
Iris Bezuijen: +31 6 440 447 90

Eindredactie: Dorette Jansen
 

Sufi Trail
Bijdragen: Johannes Norz, Samuel Courtin, Jin Seok Bang 
 
Website Turks
Website NL
Website Engels
Steun onze stichting