Nieuwsbrief Kumoweld 

 

Veilig en goed laserlassen?  Kumoweld Assen!

Handmatig laserlassen is een hot-item. Kumoweld wil eindgebruikers graag inspireren om verder te kijken dan huidige werkmethodes en (las)processen. Als innovator in lastechniek heeft ons lasteam de afgelopen periode de wereld over gereisd en vele merken en mogelijkheden met elkaar vergeleken. Uitgangspunt daarbij was; we doen het goed én veilig, of niet. Kumoweld is daarom partner geworden van Snellassen.nl voor Noord Nederland. Snellassen.nl bied dé ‘alles-in-1’ oplossing, zodat laserveiligheid gewaarborgd is.

Het proces is goed te gebruiken om snel dik- en dunwandig materiaal te lassen met minimale heatinput t.o.v. reguliere lasprocessen. Met deze machine heb je bovendien de keuze om te lassen mét, of juist zonder toevoeging van draad. De hoge snelheid (tot 3 x sneller) en geringe warmte-inbreng zorgen ervoor dat er optisch en constructief mooie lasnaden ontstaan. Ook de minimale nabewerking zorgt voor veel tijdswinst in de productiecyclus. 

Bij Snellassen staat veiligheid voorop. Hier is al over nagedacht bij het ontwerp van het apparaat. De machine zal veiligheidsvragen stellen en wordt pas vrijgegeven wanneer deze zich in een gesloten circuit bevindt. Het dragen van Persoonlijke Beschermingsmiddelen en het hebben van een omgevingsbescherming is verplicht. Al deze onderdelen samen maken wat Snellassen anders doet dan de rest van de markt. Wij bieden u een totaalpakket zodat u veilig en zorgeloos aan de slag kan!

 

Terugblik Safety Seminar lasrook 

 

Kortgeleden werd bij Kumoweld een Safety Seminar Lasrook gehouden.
Onze leveranciers Air Products Benelux, Plymovent Group, RICONLAS B.V. (Shine) en Translas Europe gaven presentaties en demonstraties over de gevaren van lasrook en de verschillende mogelijkheden en technieken om de risico's te verminderen of weg te nemen. Deze werden uitgebreid besproken en gedemonstreerd tijdens deze Safety Seminar. We willen onze leveranciers nogmaals bedanken voor het enthousiasme en de zeer leerzame middag!

Tijdens de Seminar werd benadrukt dat lasrookafzuiging vaak maatwerk is. Er zal daarom in de meeste gevallen gekozen moeten worden voor een combinatie van verschillende technieken om de werkplaats zo veilig mogelijk te maken. Ben jij benieuwd welke combinatie voor jou het beste is? We gaan dit graag samen met jou onderzoeken.


Neem hiervoor contact met ons op en we komen bij je langs om de mogelijkheden persoonlijk met je te bespreken.

Neem contact op

 

Kumoweld Academy 

Volop activiteit in de Kumoweld Academy

Twee groepen cursisten hebben in de afgelopen periode examen gedaan voor hun NIL handvaardigheidsexamen. Zij mochten afgelopen week hun diploma in ontvangst nemen. Van harte gefeliciteerd!

Ook een groep VTW-2 cursisten heeft de opleiding visueel lasinspecteur niveau 2 met goed gevolg kunnen afsluiten. 

 

Begin april is de volgende groep afweer aan de beurt voor het NIL handvaardigheidsexamen.  

 

Dinsdag 20 juni organiseert Kumoweld een Vtw-2 terugkomdag voor alle visueel (las)onderzoekers die hun kennis willen opfrissen. Er is een interessant ochtendprogramma opgesteld met o.a. een demonstratie handlaserlassen. Ook zal een optometrist aanwezig zijn voor de jaarlijkse test van het gezichtsvermogen en gaan we de benodigde onderzoeken uitvoeren zodat deze in het logboek bijgewerkt kunnen worden.

Tijd:09:00 tot 15:30 uur 

Locatie: Kumoweld, Korenmaat 3, 9405 TL Assen

 

Wil jij ook een lasopleiding volgen bij Kumoweld? Lessen worden altijd gegeven in kleine groepen zodat je verzekerd bent van persoonlijke aandacht tijdens je opleiding. Kumoweld beschikt over een ultramoderne lasschool met de nieuwste apparatuur.

 

Wij verzorgen onderstaande opleidingen:

 

MIG/MAG niveau 1 t/m 4
TIG niveau 1 t/m 4

Autogeen niveau 1 t/m 4
BMBE niveau 1 t/m 4
(HDN) Hygiënisch lassen  

VTw-2 

IWP, IWS, IWT 

EWCP-B, EWCP-S

 

Neem contact met ons op voor meer informatie Of kijk op www.kumoweld.nl

Contact met Kumoweld Academy 

 

Nieuw bij Certilas

De "welding pro" app

 

Deze “Welding Pro” app is voorzien van unieke rekentools specifiek voor de las-ingenieur, las-coördinator en de lasser zelf om op de snelste en meest eenvoudige manier aan betrouwbare data te komen, zoals werkelijke laskosten, las-parameters, en equivalenten en daarnaast verschijnen ook de materiaal certificaten met één klik op uw scherm.

 

Download via google play

 

Download via de Appstore

Nieuwe elektroden 

 

De CEWELD CroNI 29/9 S; Elektrode met speciale austenitisch/ferritische neersmelt voor het verbinden van extreem moeilijk lasbare staalsoorten zoals mangaanstaal, verenstaal, C45, C60, hittebestendig RVS en snelstaal. Zeer geschikt als bufferlaag alvorens hard oplassen. Ideaal voor reparatie werkplaatsen indien er onbekende staalsoorten gelast moeten worden.

 

De CEWELD E 1000S  is een middel-dik beklede rutiel elektrode met een extreem rustige boog hetgeen resulteert in een zeer fraai lasuiterlijk. Het middelmatig snelle stolgedrag voorkomt randinkerving en maakt de elektrode bijzonder geschikt voor doorlassingen en hoeklassen waar zeer hoge eisen worden gesteld aan het lasuiterlijk. De speciale (rode) bekleding zorgt voor een volledig spatvrij lasgedrag op zowel wissel- als gelijkstroom met een zelf lossende slak.

 

De CEWELD dubbel geperste semi-basische 7016 elektrode met uitstekende laseigenschappen in moeilijke posities en zeer goede mechanische waarden. Deze elektrode is ook geschikt voor oudere lasapparaten met een lage open spanning. Uitermate geschikt voor oude en roestige materialen door zijn stabiele en zeer gerichte boog. Zeer geschikt voor het maken van doorlassingen en gebruik in de onderhouds- en reparatiesector.

 

Slijtplaat pro 6072

 

Aan het assortiment is ook een volledig nieuw ontwikkelde slijtplaat toegevoegd die zijn toepassing vindt in grondverzet, mijnbouw en overslag bedrijven waarbij slijtage een dagelijks probleem is.

Deze slijtplaten hebben maar liefst een hardheid van meer dan 60 HRC en bieden hiermee de beste slijtageweerstand die de markt te bieden heeft.

 

 

Aankomende evenementen

Fietstoertocht Kumoweld 

Lijkt het jou leuk om samen met Kumoweld een prachtige toertocht te fietsen met start en finish op het TT-circuit? Op woensdag 5 juli kun jij erbij zijn! Bij deze toertocht staan niet snelheid en winnen centraal, maar draait het om gezelligheid en genieten. We rijden een mooie route van ca. 60 km waarbij de iconische keienstroken en de VAM-berg natuurlijk niet kunnen ontbreken!

Voorlopig programma: 

13:30 Ontvangst TT-Circuit met hapje en drankje

15:00 Start tocht ca. 60 km incl. Col du Vam 

17:30 Aankomst TT-circuit met cooling down over het circuit begeleidt door de TT-Circuit Safety car! 

18:30 Afsluiting incl. buffet in de VIP-box van Kumoweld, CN Hijstechniek & CIG Centraalstaal. 

 

Houd onze social media kanalen en onze website in de gaten voor opgave. Binnenkort meer!

 

Kumoweld agenda 2023

Noteer ook onderstaande evenementen in de agenda.

 

14 juni 2023                         

Busreis open dag DINSE Hamburg (D)

20  juni 2023                       

 VTw-2 Terugkomdag

5 juli 2023                               

Fietstoertocht TT-Circuit

6 juli 2023                               

RVS dag bij Kumoweld met o.a.  EWM
13 september 2023           

Busreis Schweissen & Schneiden

Aanmelden kan al via www.kumoweld.nl
19 oktober 2023                 

Welding Experience Day
14/ 15 december 2023   

EWM Tour 2023

 

Houd onze website en social media in de gaten voor meer informatie!

 
 

Kumoweld B.V.
Korenmaat 3
9405 TL Assen

Tel: 0592-346250
@: marketing@kumoweld.nl

Geen nieuwsbrieven meer ontvangen? Klik hier om af te melden.