Nieuwsbrief
WGV | Jaargang 5 | Uitgave 3 | september 2023

Bestuur

De vakantie is inmiddels achter de rug en inmiddels zijn ook alle lessen weer begonnen deze maand. Heerlijk om alles weer 'up en running' te zien. 

Op onze vorige nieuwsbrief met de aankondiging dat WGV zou stoppen na 90 jaar is veel reactie gekomen. Van geschrokken reacties  met ongeloof tot mailtjes die we mochten ontvangen om steun te betuigen. Mooi om te zien dat de vereniging leeft! Helaas heeft het nog niet geleid tot voldoende bestuursleden. We zijn dus nog steeds zoekende. Het bestuurswerk is leuk werk en met voldoende leden is het ook qua tijd prima te doen. Mocht je meer willen weten dan horen we het graag via info@wgvdewijk.nl. 

Het seizoen begon dit jaar met het afscheid van Marijke als leider voor de selectie. Ook vanuit deze plek willen we Marijke ontzettend bedanken voor alles wat ze voor WGV heeft betekend in de afgelopen 18!! jaar. In deze nieuwsbrief Marijke haar eigen verhaal en foto's van het afscheid op maandag 4 september

Op dit moment loopt de actie Rabo Clubsupport en einde van deze week start ook de Grote Club actie. In deze nieuwsbrief meer over deze beide acties, die voor WGV van zeer groot belang zijn om ook financieel de touwtjes aan elkaar te knopen.

Daarnaast nog oproep voor bestuurs- en juryleden en activiteiten die we als WGV dit seizoen willen organiseren (heb je ideeën? laat het ons weten!!) en de open verenigingdag van de gemeente de Wolden.

Afscheid Marijke

Maandag 4 september was het zover, Marijke nam afscheid van de selectie waar ze de afgelopen 10 jaar les aan had gegeven. Al met al heeft Marijke zich 18 jaar ingezet voor WGV. Hier zijn we Marijke dan ook ontzettend dankbaar voor. Na afloop van de les waren er natuurlijk bloemen en hadden diverse selectie leden ook nog cadeautjes voor Marijke. En ondanks dat ze het probeerde droog te houden werd er toch een klein traantje weggepinkt.  

Gelukkig heeft Marijke aangegeven graag betrokken te blijven bij WGV echter hoe en in welke vorm gaan we verder uitzoeken komend seizoen.

Tien jaar turnselectie (door Marijke)

In 2012 vond ik dat de turnsters die op een wat hoger niveau aan de wedstrijden wilden meedoen, wat meer trainingsuren per week nodig hadden. In samenwerking met het toenmalige bestuur heb ik toen de selectiegroep opgericht. Door twee uur per week extra te trainen, konden onze turnsters beter meekomen op de regionale en provinciale wedstrijden. Het niveau van de club ging omhoog! Ruim 10 jaar heb ik de selectiegroep met heel veel plezier gegeven. Het steeds weer bedenken van nieuwe oefeningen om toffe elementen aan te leren is altijd weer een leuke uitdaging. Het is genieten om te zien hoe een turnster groeit en haar eigen grenzen blijft verleggen. Ik heb in al die jaren dat ik al bij WGV (en andere clubs) lesgeef gezien dat je het enthousiasme dat je zelf als trainer in je lessen stopt, dubbel en dwars terugkrijgt van de kinderen. Dat geeft energie en maakt het zó leuk om te doen!

Het is dan ook best wel met een dubbel gevoel, dat ik besloten heb om nu het stokje over te dragen. Ik merk dat ik, nu ik twee kleine kinderen heb (Éli wordt na de zomer twee en Lara is drie maanden), niet meer met dezelfde energie de lessen kan voorbereiden. De wil is er nog steeds, het enthousiasme ook zeker wel, maar het lukt me niet om voldoende tijd te vinden. Omdat de groep dat wel verdient en nodig heeft, heb ik besloten om er (voorlopig) mee te stoppen. Ik zeg voorlopig, want ik draag de vereniging nog steeds een heel warm hart toe en wellicht dat ik er over een paar jaar weer in spring! Voor nu is het beter dat de volgende generatie (oei, wat klink ik dan oud!) het stokje van mij overneemt.

Merel en Renee zaten bij de eerste lichting selectieleden, en assisteren nu alweer een hele poos bij deze groep. Merel is nu bezig (bijna klaar) met de opleiding om zelfstandig trainster te worden. Ik vind het mooi om te zien hoe betrokken zij al zo lang bij onze club zijn en hoe de kinderen die ik vroeger lesgaf zijn uitgegroeid tot volwassen dames die mijn taak goed kunnen overnemen! Samen met Mariska hebben ze de afgelopen tijd mijn verlof waargenomen. Dat ging goed, waardoor ik de groep nu met een gerust hart aan hen durf over te dragen. Ik zal de selectiegroep zeker gaan missen, sommige meiden ken ik al van jongs af aan! Na 18 (!) jaar lesgeven bij WGV kan ik natuurlijk niet zomaar ineens vertrekken. Ik blijf natuurlijk betrokken bij de vereniging, maar in welke vorm precies is nog even de vraag. 

Heel veel liefs en tot snel,
Marijke
 

Rabo Clubsupport - STEM OP WGV

Ook dit jaar doet WGV mee met Rabo Clubsupport. Iedereen die een Rabobank rekening heeft bij Rabobank Meppel, Staphorst, Steenwijkerland kan stemmen. Stemmen doe je via de Rabo app of op raboclubsupport.nl. Zoek op WGV (zonder puntjes). Stemmen kan tot en met 26 september.

De opbrengst van Rabo ClubSupport is een steeds belangrijker wordende inkomstenbron voor WGV. We kunnen iedere stem dan ook goed gebruiken. De opbrengst gebruiken we voor onderhoud en aanschaf van nieuwe materialen en leuke activiteiten voor de leden.

Grote Clubactie

Zaterdag 23 september begint de Grote Clubactie weer. Voor WGV is de Grote Clubactie steeds belangrijker geworden. Dit komt zeker door de enthousiaste verkopers die onze vereniging kent. Hierdoor weten we ieder jaar weer ontzettend veel loten te verkopen. 

Binnenkort ontvangen alle jeugdleden een aparte mail hierover met uitleg over de Grote Clubactie. De verkoopboekjes met jullie eigen QR code krijgen jullie uitgereikt tijdens de les. Wij hopen dat jullie net als vorig jaar weer volle bak aan de slag gaan om loten te verkopen aan familie, vrienden, buren etc. etc. 

Naast de prijzen die je kan winnen vanuit de Grote Clubactie heeft WGV voor de tien lotenverkopers die de meeste loten verkopen een extra prijs. Een waardebon van 10 euro te besteden bij allerlei winkels en webshops. Gegarandeerd zit er ook wat voor jou bij. Kortom hou de mail in de gaten.....

Activiteiten WGV

Afgelopen periode hebben leiding en bestuur bij elkaar gezeten om o.a. de activiteiten voor komend seizoen te plannen en te bedenken. Hieruit zijn een aantal erg leuke ideeën gekomen maar wanneer je dit leest en je denkt ik heb nog een leuk idee voor een activiteit dan horen we dat graag. Reacties kan je mailen naar info@wgvdewijk.nl. We horen het graag!! 

Open Verenigingdag

Afgelopen zaterdag 16 november deed WGV mee aan de Open Verenigingdag van gemeente de Wolden. Vanuit de leiding waren er een mooi freerun parcour opgezet en diverse turntoestellen. Er waren diverse leden aanwezig om hun oefeningen te laten zien.

Vanuit gemeente de Wolden werden we verrast met een bezoek van de net aangestelde wethouder Rudi Hooch Antink en sportfunctionaris Astrid Niezing. Ondanks het feit dat de opkomst wel wat groter had gemogen was het enthousiasme er niet minder om.
 
Wil je eens een vriendje of vriendinnetje meenemen naar de les, dat mag altijd. Iedereen mag gratis drie proeflessen meedoen. Dus wanneer je dat leuk lijkt neem ze mee naar WGV.

Oproep bestuurs- en juryleden

Ondanks meerdere oproepen blijven we volhouden in onze zoektocht naar nieuwe bestuursleden en juryleden. 

Met betrekking tot juryleden willen we graag nogmaals een beroep doen op de ouders van selectieleden. Wanneer leden lid zijn van de selectie is het ook de bedoeling dat ze mee kunnen gaan doen met wedstrijden. Als vereniging zijn wij verplicht om bij wedstrijddeelname juryleden aan te leveren. Bij te weinig juryleden kunnen niet alle selectieleden meedoen of kunnen we zelfs helemaal niet meedoen aan een wedstrijd. We moeten dan bijv. gaan loten wie wel en wie niet kan meedoen. Wanneer jij als ouder jurylid wordt dan is jouw kind verzekerd van deelname aan wedstrijden. Wil je meer informatie hierover stuur dan een mail naar wedstrijdjury@wgvdewijk.nl.

Wat betreft bestuursleden zijn we nog steeds op zoek naar versterking. Zoals het nu lijkt kunnen we binnenkort een nieuw bestuurslid verwelkomen echter zal zij de rol van Kim op zich nemen aangezien Kim heeft aangegeven eind dit jaar te gaan stoppen. We zijn dus nog steeds op zoek naar twee nieuwe enthousiaste bestuursleden. En denk nu niet dat kost veel tijd, das ingewikkeld etc., want dat valt reuze mee! De ervaring leert dat bij vijf bestuursleden de taken goed verdeeld kunnen worden en dan is het prima te doen. Het bestuur vergadert eens per zes weken. Wil je eens kennis komen maken laat het dan weten via info@wgvdewijk.nl