Nieuwsbrief 2021
Afbeelding

Afbeelding
Ketenmachtiging 
Dit jaar treedt de nieuwe Wet digitale overheid in werking. Zo wil de overheid waarborgen dat Nederlandse burgers en bedrijven veilig en betrouwbaar kunnen inloggen bij (semi-)overheidsinstanties. De zogenoemde ‘ketenmachtiging’ vervangt de papieren machtiging die eerder aan ons als intermediair is afgegeven. Er is een korte, digitale machtingsprocedure nodig om ons als intermediair te machtigen voor jouw aanvragen. Onze consultant neemt tijdig contact met je op om de aanvraag voor een ketenmachtiging in orde te maken.

Overigens kun je ons als intermediair machtigen in je eigen omgeving van de e-Herkenning provider wanneer je al in bezit bent van een e-herkenningsmiddel op niveau 3 (EH3).

Door de wetswijziging zet de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) op dit moment een nieuw digitaal aanvraagportaal op. Naar verwachting zal deze vanaf medio september 2021 actief zijn. Dat betekent dat subsidieaanvragen vanaf september 2021 in het nieuwe aanvraagportaal ingediend moeten worden. Daarvoor hebben wij een ketenmachtiging nodig. Zonder ketenmachtiging is het voor ons als intermediair niet meer mogelijk om namens jullie als organisatie een aanvraag in te dienen in het nieuwe aanvraagportaal van de RVO.

De ketenmachtiging is niet alleen nodig voor de WBSO; de RVO is van plan om in de toekomst ook andere subsidieregelingen via het nieuwe indienportaal te laten verlopen. Daarnaast werken andere dienstverleners/subsidieverstrekkers op dit moment al met ketenmachtiging voor subsidieaanvragen, bijvoorbeeld de provincie Gelderland.

Wil je meer informatie over de ketenmachtiging of het aanvragen hiervan? Neem dan contact met ons op.
Afbeelding
DHI (demonstratieprojecten, haalbaarheids-en investeringsvoorbereidingsstudies)
Met de versoepelingen van de COVID-19 maatregelen in meerdere landen in zicht door voortschrijdende vaccinaties, komt ook internationaal reizen steeds meer binnen handbereik. Dit maakt  het weer mogelijk om internationaal te ondernemen.

Zo ondersteunt de subsidieregeling voor Demonstratieprojecten, Haalbaarheidsstudies en Investeringsvoorbereidingsstudies (DHI) Nederlandse mkb’ers die voornemens zijn te internationaliseren. Ook in 2021 is deze weer geopend. Ontwikkelingslanden en opkomende markten bieden als gevolg van hun snelle ontwikkeling in toenemende mate kansen voor de Nederlandse export en voor investering in het buitenland.

Voorafgaand aan een DHI-aanvraag moet een quickscan worden ingediend om aan te tonen dat het project voldoende aansluit bij de subsidieregeling. De quickscan kan uiterlijk tot twee weken voor de sluitingsdatum van de tender worden aangeleverd.

DHI subsidie aanvragen kan vanaf 15 januari t/m 31 december, zolang er budget beschikbaar is. 
 
Lees meer

Afbeelding
MIT R&D samenwerkingsprojecten
Wanneer je met andere mkb’ers samen producten, productieprocessen of diensten ontwikkelt die nieuw zijn voor de stand der technologie, kan de regeling MIT R&D-samenwerkingsprojecten interessant zijn.

Het kabinet en de regio's stellen in 2021 opnieuw budget beschikbaar voor de MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). Het doel is innovatie bij het midden- en kleinbedrijf over regiogrenzen heen te stimuleren.  Bovendien stimuleert de MIT dat MKB innovatieprojecten beter aansluiten bij de kennis- en innovatie-agenda’s van de Missies voor de toekomst.

Je kunt de subsidie MIT R&D Samenwerking 2021 aanvragen vanaf 1 juni 2021 09.00 uur. 

Neem bij interesse of voor meer informatie gerust contact op met één van onze adviseurs.

 
Lees meer
Afbeelding
POP3 Brabant per 29 april open
Ondernemers in Noord-Brabant die gezamenlijk willen werken aan de verduurzaming en innovatie van het Nederlandse platteland of in de agrifoodsector komen wellicht in aanmerking voor het vernieuwde programma POP3+ Samenwerking in het kader van EIP agrofood.

Van 29 april 2021 tot en met 10 juni 2021 (17:00 uur) kunnen namelijk samenwerkingsverbanden met minimaal één landbouwer subsidie aanvragen binnen het POP3+ samenwerkingsprogramma. Na goedkeuring van de aanvraag automatisch onderdeel zijn van het EIP (Europees Innovatie Partnerschap). Dit netwerk dient voor internationale kennisuitwisseling over innovaties.

De subsidie bedraagt minimaal € 100.000 en maximaal € 500.000. Er is in totaal 2 miljoen euro beschikbaar gesteld binnen deze openstelling.

Lees hieronder meer of neem bij interesse gerust contact op met één van onze adviseurs.
 
Lees meer
Afbeelding


- No cure, no pay

- Geen starttarief

- Proactief in informatievoorziening

- Persoonlijke aandacht

- A tot Z dienstverlening
Boonstoppel Subsidie Advies BV - Kerkeland 9c - 6651KN - Druten - 0487 51 33 30