Sufi Trail logo
Beste Sufi Trail vriend ,
Februari staat in het teken van de wandel- en fietsbeurzen. Met dit regenachtige weer is het niet erg om eens lekker weg te dromen in nieuwe vakantieplannen en avonturen. We maken deze maand de winnaar bekend van de Sufi on Bike-actie en blikken terug op een geslaagde lezing bij Beagle Bikes.
Veel liefde en wandelplezier,
Sufi

Items editie nr. 1

Fly like a Beagle

Iris
De Sufi Trail presenteert bij Beagle bikes de ‘making of’ en ontwikkeling van de fietsroutes. Op 9 januari waren we uitgenodigd bij Beagle Bikes om een lezing te geven over de Sultans Trail en Sufi Trail. Een geslaagde avond met leuke mensen en creatieve fiets-koekjes.
Lees verder en bekijk de videoVan de pers: Leegte

Geen Sufi Trail, maar wel een uitgave vanuit de stichting. Een zoektocht naar eigen identiteit en bestemming, voor een groot deel op de Camino de Santiago. Inclusief 'hand' tekeningen.

Juhi
Merel schreef een erg bijzonder boek dat ze 'leegte' noemde, het gaat over haar zoektocht naar zichzelf vanwege haar autisme. Haar zoektocht leest als een spannend en goed geschreven boek en ze gebruikt haar tocht naar Santiago de Compostella als een soort leidraad en nog veel andere vergelijkingen.
Lees verder

Impressie Turkije

Klaske Kassenberg schrijft artikelen voor Impressie Turkije, een tweemaandelijks digitaal magazine over Turkije. Ook voor de Sufi Trail schreef ze een artikel over de wandelkaravaan.

Klaske Kassenberg
Soms kom ik bepaalde initiatieven in, over of voor Turkije tegen die ik heel bijzonder vind en die ik graag met de lezersgroep van Impressie Turkije - en anderen - deel.
Lees verder

Karavaan
De start in Istanbul is op 3 juni en Konya zal 40 dagen later, op 14 juli bereikt worden.
Meer informatie.

Winnaar Sufi on Bike

Na de nieuwsbrief van januari kregen we diverse leuke inzendingen met de motivatie binnen waarom men geïnteresseerd is in de nieuwe Sufi on Bike gids.

De winnaar: Arie Vreeburg

Hij schreef een mooi stuk over wat een fietsvakantie speciaal maakt en wat het met je doet. We willen Arie van harte feliciteren! Zodra het boek gedrukt is, nemen we contact op en wordt er een exemplaar toegestuurd.
 

Februari beurzen

Wandel- en fietsbeurs
Gent & Utrecht

Sufi Trail zal aanwezig zijn op de wandel- en fietsbeurs. We staan hier klaar voor al je vragen en geven graag advies. Ook is het mogelijk om de wandelgidsen in te kijken en te kopen. Er zal ook een preview van de nieuwe fietsgids aanwezig zijn.
 
 

Anar Journey in Iran

Marian Brehmer
Onze eerste Anar Journey in Iran (2-13 april 2020) neemt je mee naar Khorasan, een regio die bekend staat als de bakermat van het soefisme en een deel van de oude zijderoute. In dit gebied - het kruispunt van Iran, Afghanistan, Turkmenistan, Oezbekistan en Tadzjikistan - werd Rumi geboren.
Lees verder

U kunt contact opnemen met Anar-reizen als u nog vragen heeft.

Wandel&fietsevents

Vanuit de Sufi Trail worden verschillende reizen en wandelingen georganiseerd. Hiernaast vindt u de huidige agenda voor zowel Nederland als het buitenland.

Voor alle evenementen is aanmelden verplicht. Kijk voor meer informatie bij het event, bij vragen neem gerust contact op: 06-440 447 90

Bekijk hier de gehele agenda

Agenda 2019


Wandelkaravaan zomer 2020

Fietskaravaan herfst 2020

Concert Lamia Yared

Op 1 maart vindt er vanuit Helende Geluiden een concert plaats bij circus Hakim. Zangeres Lamia Yared brengt een zeldzaam repertoire van klassiek Turkse en Arabische muziek weer tot leven die  teruggaat tot de 12e en 13e eeuw. Als gepassioneerde vertolkster van traditionele muziek uit het Nabije Oosten heeft zij zich lange tijd verdiept in de kunst van de oriëntaalse zang.
Meer informatie

Fietsreis Jordanië

Om dit jaar alvast een langetermijndoel te stellen is het idee gekomen om een fietsreis te maken in Jordanië. De route wordt gemaakt met Paulien van Gijn (wereldfietser en fotografe). De route maakt deel uit van de Mekka Trail. We zullen met tent reizen.
Jordanië heeft buitengewone bezienswaardigheden zoals Petra, de rivier de Jordaan, de berg Nebo, Madaba, talloze middeleeuwse moskeeën en kerken en ongerepte natuurlijke plaatsen als Wadi Rum.
 
Meer informatie

Na de tour kunt u langer blijven om Jeruzalem of andere bezienswaardigheden te bezoeken die niet op de fietsroute liggen. Een geweldige manier om uw 2021 te starten.


Uitgave
Sufi Trail wandelgids deel 1 (Engelstalig)
Sufi Trail wandelgids deel 2 (Engelstalig)
Sufi Trail wandelgids           (Turkstalig)
Bella Coma - Natalia Mihai
Leegte - Merel van Essen

Verwacht:
Sufi Trail on Bike

Zie onze winkel voor meer Sufi Trail artikelen.

Publicaties
Alle nieuwsbrieven en artikelen kunnen worden terug gelezen op de website.

CONTACT

Stichting Sufi Trail, Friends of Rumi and Khorasan Saints
   Hagestraat 10
   2011 CV Haarlem
   Holland
Email: sufitrail@gmail.com

Whatsapp & mobiel:
Sedat Çakır:  +31 6 508 906 96
Iris Bezuijen: +31 6 440 447 90

Eindredactie: Diane Bömers
Bijdragen: Iris Bezuijen & Merel van Essen

Sufi Trail

 
Website NL
Website Engels
Steun onze stichting