Afbeelding
Beste Sufi Trail vriend  ,

Deze winter hebben we veel mensen mogen ontmoeten. In deze nieuwsbrief vind je de verhalen en ervaringen van de wandelaars en fietsers en informatie over nieuwe wandel en fiets ontwikkelingen op de Sufi Trail. Ook de filosofie van het pelgrimeren en het mooie van reizen komt aan bod, de wereld ligt aan je voeten. We hoeven er alleen maar in te stappen.

Veel liefde en reis plezier,
Iris Bezuijen & Sedat Çakır
 

Items in editie nummer 2, 2019

Jari Virman - De weg naar Konya

Weg naar Konya
De première van de pelgrimage trilogy van Jari Virman is 26 april 2019 in Helsinki. In het national theater kunt je het slot zien van dit kunstproject. Het wordt uitgevoerd door het ruska gezelschap, een kunstgroepering uit Finland. Het eerste deel was de pelgrimage op de Sufi Trail, het tweede deel de pelgrimage zelf en het derde en laatste onderdeel het verwerken van een pelgrimage reis. Deze kunnen we bewonderen in Helsinki, de première van tevens de eerste officiële Sufi Trail reportage.

Nieuw fiets-tour op de Sufi Trail

sufi on bike
Onze vrienden van Istanbul on Bike hebben voor de fietser een mooi pakket samengesteld. Ze geven support onderweg, nemen alle regel dingen uit handen en een aantal kosten zitten in de pakket prijs van: 

€ 560 p.p.
  • Support & nood service onderweg
  • De overnachtigen plus ontbijt
  • Ophalen en brengen naar vliegveld Istanbul
  • Montage & demontage van de fiets 
  • Opslag van fietsdoos
  • Sufi Trail fiets reis pakket, zie website

Neem contact op met Cem Balsun en Akha Cemgü in Istanbul voor je zelfstandige fietstour op de Sufi Trail of neem contact op voor meer informatie met Sufi Trail.

Ahmet Yiğit Sufi Trail Yalova manager

Ahmet Yiğit is een professionele eco- en sport manager in Yalova. Tijdens zijn onvermoeibare zorg voor Leah Carpezio en Joe Lobeck hebben wij elkaar ontmoet en kunnen we met vreugde aankondigen dat Ahmet Yiğit onze officiële Sufi Trail manager is voor op en rond Yalova.  

Ahmet Yiğit organiseert grote evenementen en is een goede vriend van de Sufi Trail hikers. Vergeet niet je Sufi Trail stempel te halen bij Ahmet's kantoortje als je langs Yalova komt!
Afbeelding

Leah & Joe uit Amerika

Joe en Leahin het nieuws
Sufi Trail vrienden Leah Capezio & Joe Lobeck hebben een prachtig stuk van de Sufi Trail bewandeld, ze zijn gestart in Istanbul en zijn met wandelen in Bilecik gestopt. Hun laatste wandeldag liepen wij met hun mee van Vezirhan via Zobran naar Bilecik. Een onvergetelijke dag, ze waren al op MTV geweest en in verschillende lokale en nationale kranten verschenen. Ook deze wandeldag met zijn vijven was erg speciaal want Leah was jarig en het bleek ook later hun laatste wandeldag te zijn. Door een blessure moesten ze de reis eerder afbreken, maar via Ankara kwamen ze per trein toch in Konya voor hun certificaat.

Alberto Senna uit Brazilië

Afbeelding
Elke wandelaar laat weer zijn sporen en verhalen na op de Sufi Trail en door de vele nationaliteiten krijgt de pelgrimage een werelds karakter. Joe & Leah brachten ons ook in contact met hun regel vriend Ahmet die inmiddels onze Sufi Trail manager is geworden. Een energieke Tarzan die je onderweg regelmatig te hulp schiet. 

Ons Americaanse stel uit Salida, Colorado werd op de voet gevolgd door onze nieuwe wandelaar uit Brazilië.

Alberto Senna heeft zijn paspoort opgehaald in Istanbul en heeft al een magische ontmoeting in de prachtige hoofdstad gehad, plots zag hij zijn eerste liefde, een mooie begin van een veelbelovende reis! Dank aan alle wandelaars die komen en gaan. We hebben al twee Belgische stappers in de startblokken staan!​​​​​​

Fiets en Wandel beurs in Gent, België

Afbeelding

Ook van ons jaarlijkse weekend uitje hebben wij weer genoten en vele wandelaars en fietsers mogen ontmoeten. Zo hebben we Ludo Vande Woestyne en Martin Demeulemeester als nieuwe Sufi wandelvrienden mogen verwelkomen.

Afbeelding
We kijken uit naar hun start datum. Ook het Sufi Trail fietstraject staat in de startblokken met het mooie fietspakket voor individuele fietsers die wel graag zelfstandig fietsen maar het regelen aan Istanbul on Bike willen uitbesteden.​

Cultural Routes Society

Afbeelding
We werden uitgenodigd voor de vergadering van de Culturele Routes Society in Istanbul. In een hip glazen kantoor ruimte ontmoette we hier trailmakers Frig Yolu, HikingIstanbul, Between 2 Seas, Gemeente Nilufer en Mimas Midas Trail.

Eerder in 2016 hadden Frig Yolu en Sufi Trail al samen een markeer evenement.

Meeting in Istanbul

Afbeelding
Omdat we nog onderzoekswerk moesten verrichten voor de Sultans Trail, ontmoette we Caroline Finkel en Nick Hobbs. Samenwerken loont want als we de tracks naast elkaar leggen van de Sultans Trail en Hiking Istanbul komen we weer op nieuwe ideen en maken we een nog mooiere entree Istanbul in op de nog overgebleven groene paden. ​​Ook de Evliya Celebi Trail komt overeen met de Sufi Trail en we puzzelen samen om de mooiste routes te maken met Caroline Finkel. Een vruchtbaar samenzijn.​​

40 Dagen van Heiloo

Afbeelding
​Welkom op het langste wandelpad van Nederland, 40 dagen van Heiloo: Sufi Trail. 840km wandelplezier vol mysterie en geschiedenis. Het betreft een wandeltocht van 21km per dag die begonnen kan worden in Heiloo. ​En nog eens en nog eens en nog eens. Tot je wel 40 keer het rondje van Heiloo hebt voldaan. Aan de website en het boek worden hard gewerkt. 

Er zijn padges te verdienen voor de verschilende mijlpalen, zo kun je een padge krijgen bij 10, 20, 30 en uiteraard 40km! Op vertoon van je stempelboek (eind 2019).

En je kunt geheel zelf de 40 dagen indelen, bijvoorbeeld elk seisoen 10 wandelingen.

Herhalings kunst

Afbeelding
Eind 2019 wordt het boek “40 dagen Heiloo” verwacht. Een wandelgids die je weg wijst onderweg. Het betreft achtergrondinformatie, de route, uitdagingen en stempelmogelijkheden. Om de wandeltocht extra verdieping te geven, is het geïllustreerde boek zeker de moeite waard om mee te nemen tijdens de wandeling. Ook is het een mooie herinnering voor later.

Ga met Sufi op pad en daag jezelf uit deze unieke uitdaging aan te gaan. Misschien kom je nog bijzondere onverwachte momenten tegen.​​

Drie Heilige Bronnen

Fotos en Videos Heiloo wandeling
Bekijk onze Flickr icoon hierboven om de foto's en films te bekijken van de afgelopen tochten!

Vorige maand maakten we samen met Stichting Schakels (Haarlem-Noord) een rondje station Heiloo en wandelden we via de Sufi Trail in Heiloo langs drie heilige bronnen. Wegens succes herhalen we deze mooie wandeling bij de duinen bij Heiloo. De route leidt langs 3 heilige bronnen en verschillende abdijen. 

Uit de Runxput put heeft - zo wil één van de legenden - ook de Hollandse Graaf Dirk III (982 – 1039) gedronken voordat hij via Constantinopel (Istanbul) en Iconium (Konya) naar Hierosolymita (Jeruzalem) pelgrimeerde. In de twaalfde eeuwse annalen van Egmond wordt Dirk III vermeld met de bijnaam 'Hierosolymita' (de Jeruzalemganger). 'Hierosolymita' is ook de titel van de in de twaalfde eeuw door Ekkehard van Aura geschreven kroniek, een poging om een handleiding te schrijven voor de kruistocht.

Wandel mee in Heiloo

Afbeelding
Wanneer: zaterdag 30 maart 2019
Waar: Station Heiloo
Kosten: Gratis
Verzameltijd: 10.15 uur.

De wandeling vindt tweemaandelijks plaats in samenwerking met Stichting Schakels.


Ook wordt de wandeling gemarkeerd met onze nieuwe Sufi Trail stickers. 

Wil je mee stuur dan een email naar sufitrail@gmail.com of een Whatsapp naar 06 - 44044790

Of gebruik je wandelsite strips:
Wandelsite
Flickr Fotos Heiloo
Elke oneven maand op de laatse zaterdag van de maand verzamelen we op station Heiloo om:
10:15 tot ongeveer 16:00

NL Wandeldata in 2019
30 MRT | 25 MEI | 27 JUL
28 SEP | 30 NOV​ ​

Wandel

Afbeelding
Unieke Sufi muziekwandeling

2 tot 15 september 2019

Toelichting bij de Sufi Trail muziekreis:
Samen met de Stichting Helende Geluiden organiseren we een unieke wandeling met de vrolijke noten van Kees van Boxtel, een Indiase Bansuri (bamboefluit) speler. Hij speelt o.a. in de band Paradiya. 

Dit unieke wandelavontuur in Turkije van Emirdag naar de graftombe van Rumi in Konya

Deze reis voert door idyllische dorpjes en langs talloze Ottomaanse bezienswaardigheden. We lopen door authentieke landbouwgebieden afgewisseld met dorpen waar een ongekende gastvrijheid heerst, zodat het aan theepauzes niet ontbreekt. Het hartverwarmende onthaal maakt deze wandeling onvergetelijk. De natuur in midden-Anatolië is nog ruig en we lopen over de vaak nog oude wegen waar de karavaan ooit langs trok.

Agenda

Afbeelding
WANDEL EN LUISTER MEE LANGS DE OUDE PELGRIMS ROUTE NAAR JERUSALEM & MEKKA

De prijs voor deze twee weken is
€ 895.

Inclusief: accommodatie, bagage vervoer, Nederlandstalige reisleider, ontbijt, diner, de Sufi Trail wandelboeken, het paspoort, T-shirt en Sufi petje

Exclusief: vliegtickets, lunches, drankjes, visum, entree musea etc.

Voor meer informatie of aanmelden:
sufitrail@gmail.com
Iris Bezuijen 06-440 447 90

max.12 pers.

Fiets

Afbeelding
De Sufi Trail wordt in 2019 ook fietsbaar gemaakt. We hebben al proeffietsers mogen ontvangen die van Konya tot Istanbul gefietst hebben. Voor 2019 gaan wij dit zelf verder ontwikkelen.

De data voor deze fiets groepsreizen zijn:
7 - 21 juni 2019 
Istanbul Konya
20 juni - 4 juli 2019
Konya Istanbul

De prijs voor een fietsreis is
€ 999,- p.p.

Agenda

Sufi Fietst
Inclusief: Bagage vervoer, overnachtingen, ontbijt en diner, gids Nederlandstalig, Sufi Trail fietspaspoort, Sufi Trail certificaat, 
Officieel Sufi Trail T-Shirt en petje, Sufi Trail GPX
 
Exclusief: Drankjes onderweg & lunch, alcoholische drank, evt. toegang tot musea en dergelijken. Vervoer van de fiets en het vliegticket zijn voor eigen kosten.

meer weten? 
Email: sufitrail@gmail.com
Whatsapp & mobiel: 
Iris Bezuijen: +31 6 440 447 90

Helende Geluiden op de Sufi Trail

Afbeelding
Bezoek onze website of click de icoontjes

CONTACT

Contact
Stichting Sufi Trail, Friends of Rumi and Khorasan Saints

Hagestraat 10
2011 CV Haarlem
Holland

Email: sufitrail@gmail.com
Web: www.sufitrail.com​

  Whatsapp & mobiel:
 
Sedat Çakır: +31 6 508 90 696
Iris Bezuijen: +31 6 440 447 90

COLOFON

Sufi Trail

Eindredactie:    Merel van Essen
Bijdrages van:  Iris Bezuijen & Merel van Essen
Sufi artdesign:  Merel van Essen​​​
steun onze stichting