1 Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik dan hier voor de online versie
‚Äč
Nieuwsbrief nummer 455, 1 december 2019

Geachte ,

Aan het bijzondere internationale sportevenement Invictus Games doen 32 Nederlandse sporters mee. Van deze 32 sporters zijn er twee afkomstig van de KMar, te weten Wouter Bakker (zitvolleybal en rolstoelbasketbal) en Heidi Dalhuisen (indoor-roeien, gewichtheffen en atletiek).

Deelnemers aan de Invictus Games raakten door hun werk als militair gewond, zowel fysiek als mentaal. Het merendeel door uitzending naar diverse gebieden zoals Bosnië, Irak, Afghanistan en Zuid-Soedan. Door bijvoorbeeld aanslagen met bermbommen en raketaanvallen of door stressvolle omstandigheden. Maar ook militairen die gewond raakten tijdens het reguliere werk, oefeningen of in een privé- situatie.

De Invictus Games worden van 9-16 mei 2020 gehouden in Den Haag. voor meer informatie.

Dependance Buren buiten gebruik  Zoals u wellicht eerder heeft gezien of vernomen begint de dependance ernstige scheuren in de muur te vertonen vanwege een verzakking. Om veiligheidsrisico’s te beperken kunnen geen bijeenkomsten meer worden georganiseerd. Op dit moment wordt bodemonderzoek gedaan voor degelijk herstel. Dat kan even gaan duren. Over de vorderingen wordt u geïnformeerd.

Marechausseemuseum  De erfgoedinspectie heeft het marechausseemuseum opgedragen de hele KMar collectie, elk artikel afzonderlijk, te registreren. Deze registratie moet weer volgens strikte wet- en regelgeving en vindt plaats in de vergaderruimte van het Weeshuis omdat de dependance moet worden gerestaureerd. Vergaderen in Buren is daarom voor enige tijd zeer beperkt.

V-fonds  Wij hebben van het V-fonds een bijdrage gekregen voor de aan het organiseren van onze Algemene Reünie verbonden kosten. Bij het destijds over deze bijeenkomst gepubliceerde verslag hebben wij verzuimd daarvan melding te doen. Het verslag is inmiddels in deze aangepast. Wij hebben onze excuses gemaakt aan het bestuur van dit fonds en zullen er alles aan doen om een herhaling in deze te voorkomen.

Gastenboek  De laatste weken zijn er door de ziekte en het overlijden van onze webredacteur geen nieuwe berichten in het gastenboek geplaatst. Ter voorkoming van onzin of spam worden berichten pas 'doorgelaten' als de webmaster/webredacteur er naar heeft gekeken. Inmiddels is de achterstand weggewerkt en kunt u weer via ons gastenboek collega's proberen te bereiken of andere relevante berichten te plaatsen.


Onderstand de links naar de laatste dagen op de SMC-website verschenen berichten:

30-11-2019 Hemelvaartsdagconcert Orkest Koninklijke Marechaussee
30-11-2019 Niet meer politietaken naar Defensie
30-11-2019 Acties Greenpeace op Schiphol
30-11-2019 Schiphol als ‘levend lab’
28-11-2019 Spaarnwouderstraat afgezet door KMar
27-11-2019 Westerling en de Zuid-Celebes-affaire
27-11-2019 CIDI geeft marechaussee onderscheiding
26-11-2019 Begeleide terugkeer vreemdelingen
25-11-2019 Marechaussee arresteert Albanezen
24-11-2019 Overlijden van onze webmaster
22-11-2019 Beveiliging naar Marechaussee?


 

Bent u van plan een reünie te organiseren, SMC maakt er graag melding van!

U wordt verzocht dit te melden aan de SMC-redactie .

Hieronder zijn reünies, bijeenkomsten en/of contactdagen vermeld. Nadere informatie over deze activiteiten in latere nieuwsbrieven, op de onze SMC-website, op de website 'Marechausseenostalgie' en in de rubriek 'Agenda' in ons blad Marechaussee Contact. SMC-evenementen worden georganiseerd door de Reünievereniging Marechaussee Contact, RVMC.  

14-05-2020 NB 441   25jr COG Contactpersoon: Aoo Jan Kraakman, 06-20114956
19-09-2020  NB 447   80-4 | ber contact. l.stam@ziggo.nlJos.peeters@vitals4strategy.nl

Koos Hensing wil in het 2e kwartaal 2020 een reünie organiseren voor alle cursisten van de 25e wachtmeestercursus. Aanmelden via:  koos.hensing@gmail.com

Informatie over reünies die hierboven vermeld staan en niet beschreven worden in de nieuwsbrief van vandaag is terug te vinden door op de link te klikken in de kolom naast de datum. Op de SMC-website zijn alle eerdere nieuwsbrieven in te zien. Informatie over reünies is ook vermeld in ons blad Marechaussee Contact.


....

Redactie SMC  


SMC'er worden?  

Woont u in Nederland dan is de jaarlijkse bijdrage € 15,-. Heeft u een adres in het buitenland dan is de bijdrage € 20,- (in verband met hogere portokosten). In ruil daarvoor ontvangt u algemene en persoonlijke diensten, zesmaal per jaar ons blad Marechaussee Contact en wekelijks deze nieuwsbrief. Bij aanmelding voor minimaal twee jaar ontvangt u zolang de voorraad strekt als welkomstgeschenk het jubileumboek ‘Een krachtig instrument’ (De Koninklijke Marechaussee 1814-2014). Aanmelden kan via onze website: www.marechausseecontact.nl.

P.S.: aan- en afmelden kan via de nieuwsbriefpagina van onze website