Sufi Trail logo
Beste Sufi Trail vriend ,

We wensen julllie allen een gezegende Offerfeest.

Het is vakantietijd. Terwijl jij dit leest zijn wij op fietsvakantie in Oostenrijk, Slowakije, Hongarije en Servië. Het nieuws blijft gewoon doorreizen. Een tijd waarin je je bijna moet beschermen tegen te veel nieuws. We hebben deze keer een bescheiden aantal onderwerpen over vakantie. Het vreugdevolle nieuws deze maand is het artikel over de Sufi fietsroute in het tijdschrift Op Weg van de Grote routepaden. Tom Schimmel geeft een impressie van de bruisende universiteitssteden tot kleine dorpjes waar je langsfietst. Ook het schrijftalenten van Frank van Rijn wordt bezegeld met een nieuw boek, De magische vijfduizendmetergrens. Wij wachten met smart op de verschijningsdatum, waarschijnlijk komt het met uit rond Sinterklaas.   

Een andere kijk op reizen geeft het boek Q van Kees Bezuijen, die sinds zijn kindertijd behelst wat nu gewoon in woord en geschrift gekocht kan worden. We hebben het uiteraard gelijk aangeschaft en ademloos gelezen. Het is een heerlijk boek voor de filosofische en reizende geest. Q (In het licht van verdwijning) Een filosofische zoektocht naar de essentie, gaat over Karel en zijn reis. Voor het pelgrimeren in Egmond komt er een heuse stempelpost op de Adelbertusakker. Langzaam maar zeker krijgt het pelgrimeren in ons eigen land, in Heiloo en Egmond vorm. Onze fietsvakantie heeft dan ook als doel het halen van de eerste duurzame 10 x Heiloo vaantjes in Belgrado. Mooie vakantie voor onze lezers en degenen die op reis zijn in de geest. 

Veel liefde,
Sufi Trail team

Items vakantie editie nr. 8

Afbeelding
Startpakket Drie Bronnen Pelgrimsroute leverbaar medio september

Pelgrimeren in eigen land in het prachtige Heilooërbos, drie bronnen en drie kloosters met elke dag een nieuwe kijk op de kracht van herhaling. Wij werken met een enthousiast team en geven inhoud aan de pelgrimsroute en gebruiken duurzame artikelen. De vaantjes worden namelijk in Servië vervaardigd door een klein bedrijf in Belgrado dat wij graag economisch ondersteunen. Er worden natuurlijke materialen gebruikt en ook kiezen wij voor recyclingpapier bij het drukken van de pelgrimsgidsen. Het nieuwe startpakket zal deze herfst verkrijgbaar zijn als wij heelhuids met onze vaantjes terugkomen van de fietsvakantie. Wij vervoeren de vaantjes zelf per fiets en bus naar Nederland vanuit Belgrado. Op deze wijze probeert Sufi Trail een klein steentje bij te dragen aan de wereldse problemen die ons allen aangaan. En niet te vergeten het handgemaakte Sufi gelukssteen, waarmee wij kunstenares Linda Pijl in Turkije, Yalova willen stimuleren. De aanschaf van het zorgvuldig samengestelde pelgrimspakket is een donatie voor het bestaan van Sufi Trail en je ondersteunt hiermee deze kleine duurzame ondernemingen.

Startpakket leverbaar vanaf 15 september 2020
Bestelvoordeel: bij aanschaf voor 15 september bespaar je de verzendkosten in Nederland en België

Sufi op de fiets in Op Weg

Het is een hele eer om zoveel leuke jonge mensen op de Sufi Trail te zien. Tom Schimmel is een vrolijke jonge man die met zijn mooie foto’s en verhalen de reisprikkels goed kan triggeren. Iris Bezuijen en Tom Schimmel schreven samen een artikel over de Sufi fietsroute in het prachtige blad Op Weg een toonaangevend Belgisch wandel en fiets-blad dat mooie verhalen verzamelt van, je raadt het al, reizigers. Het is inmiddels al een mooie collectie artikelen in Op Weg twee wandelverhalen Sultans en Sufi Trail en twee fietsverhalen tevens Sultans en Sufi Trail. Hier kun je het nieuwste artikel lezen op onze website. Met veel dank aan alle medewerkers van onze zuiderburen die er weer een prachtig miniboekje van hebben gemaakt.

Info: De Grote Routepaden
Magazine: Op weg

De magische vijfduizendmetergrens

Een van de reizigers die een onmetelijke drijfveer heeft om door te reizen is onze wereldfietser Frank van Rijn. Zelfs deze zomer ging de reis gewoon door in de vorm van schrijven. Wij vroegen om een foto uit het persoonlijk archief van Frank van Rijn, en dat leverde het bijgesloten mooie plaatje op. Als de goden ons een beetje gunstig gezind zijn, hopen wij volgend jaar lees meer...

Afbeelding

Afbeelding

Q (In het licht van verdwijning)

Enthousiast bestelde ik het boek Q van Kees Bezuijen, een filosofische zoektocht naar de essentie. Nadat ik het mooie reiskoffertje op de omslag heb bestudeerd draai ik het boek om en lees de achterzijde: Maken we allemaal niet een reis, willen we uiteindelijk niet allemaal vrede en vreugde bereiken? We bezoeken de aarde voor een korte periode, dus moeten we prioriteiten stellen. Wat is belangrijk? Waar moeten we ons op richten? Welke keuzes zijn er? Lees meer...

Gastgezinnen gezocht in Heiloo en Egmond

Pelgrimeren is een traditie dat gebaseerd is op het uitwisselen van intermenselijke waardes, de oude pelgrims brachten vaak iets in ruil voor eten en/ of onderdak. Dit kon velerlei inhouden: van luisteren tot musicale feestelijkheden. Mensen die aan de route wonen en affiniteit hebben met pelgrimeren en de Drie Bronnen pelgrimsroute kunnen zich via de stichting Sufi Trail opgeven als gastgezin. Lees meer...

Sinan Arat & Alper Kekec 20/9/2020 ney concert

Afbeelding
Sinan Arat is zanger en virtuoos op de ney, de mystieke Turks-Perzische rietfluit met de aangrijpende en bijna hese toonvorming. Sinan is geboren in Turkije en heeft de ney gestudeerd aan het klassieke Ottomaanse muziek conservatorium aldaar. Hij heeft zijn meestergraad gehaald aan de Hogeschool Codarts in Rotterdam onder leiding van de legendarische bansuri-maestro Pandit Hariprasad Chaurasia en ney-meester Kudsi Erguner. Een diepgaande reflectie op / van de oorspronkelijke Anatolische volksmuziek, de Ottomaanse en Indiase klassieke muziek, maar ook meer recente, experimentele muziekvormen en cross- over muziekstijlen hebben zijn meesterschap gevormd.
20 September 2020 Sinan Arat & Alper Kekec
Voor meer info: www.matinee-mondiaal.nl en tickets

Wandel&fietsevents

Nederland 2020:
Drie Bronnen Tocht - Heiloo
zaterdag 26 september 
zaterdag 28 november 

Bij vragen neem gerust contact op: 06-440 447 90

Agenda 2020 & 2021

Turkije 2021:
Sufi Trail wandelkaravaan
  10 mei - 19 juni 2021
Sufi Trail fietskaravaan
  10-26 september 2021

Bekijk hier de gehele agenda

Wandelkaravaan zomer 2021

Fietskaravaan herfst 2021
Uitgave
Sufi Trail wandelgids deel 1 (Engelstalig)
Sufi Trail wandelgids deel 2 (Engelstalig)
Sufi Trail Fietsgids               (Engelstalig)

Sufi Trail wandelgids           (Turkstalig)
Bella Coma - Natalia Mihai  (Engelstalig)
Leegte - Merel van Essen    (Nederlands)


Zie onze winkel voor meer Sufi Trail artikelen.

Publicaties
Alle nieuwsbrieven en artikelen kunnen worden terug gelezen op de website.

CONTACT

Stichting Sufi Trail, Friends of Rumi and Khorasan Saints
   Hagestraat 10
   2011 CV Haarlem, Holland
Email: sufitrail@gmail.com

Whatsapp & mobiel:
Sedat Çakır:  +31 6 508 906 96
Iris Bezuijen: +31 6 440 447 90

Eindredactie: Diane Bömers

Sufi Trail
Bijdragen: Kees Bezuijen, Frank van Rijn, Tom Schimmel
 
Website Turks
Website NL
Website Engels
Steun onze stichting