Visproeverij
Welkom bij de jaarlijks terugkerende visproeverij bij Auberge de Rousch! Geniet van de verfijnde smaken uit de zee met een speciaal 6-gangen visproeverijdiner. Laat u verrassen door zorgvuldig geselecteerde visgerechten, met passiebereid door onze chef-koks. Deze bijzondere culinaire ervaring is te beleven tijdens de volgende data:

10, 11, 12 januari

17, 18, 19 januari

24, 25, 26 januari

31 januari, 1, 2 februari

7, 8, 9 februari 2025

 

Reserveer snel voor een onvergetelijke reis door de smaken van de zee!

 

Aanvang: 19:00 uur
‍Wij serveren proeverijtjes van alle onderstaande gerechten.

 

 1e Proeverij
‍Amuselepel met humus, Roseval aardappel en pulpo (inktvis)
Seizoensoester en Fine de Claire oester | Citroen | Sojasaus met sushi azijn, sjalot, 

stemgember, limoen en koriander
Wijnsuggestie: Augustinos Sparkling Brut, Bio Valley, Chili

 

2e Proeverij
Sandwich van Carpaccio zalm en tonijn met King krab | Rivierkreeftstaarten |Groene asperge |

Citrusvinaigrette | Zeekraal | Olijfolie | Limoen | Dille
Wijnsuggestie: Luciano Landi, dei Carelli di jesi, Verdicchio

 

3e Proeverij
Scampi | Avocado | Koud geserveerde mi-cuit steak van kabeljauw in kruiden-olijfolie gepocheerd |

Wasabi-jus | Rode paprika | Zoetzure venkel
Wijnsuggestie: Coutada Velha, Alvarinho Antao Vaz Arinto 

 

4e Proeverij
Zeebaars op pastinaakpuree met carrés van gerookte paling | Kervel-Pernodsaus |Gepofte courgette
Wijnsuggestie: Joseph Cattin Bio, Pinot Gris 

 

5e Proeverij
Trio van coquille, kreeft en tarbot | Kreeftensaus | Knolselderij Tartufata-ravioli | Romanesco | Wortel
Wijnsuggestie: Adulation, Chardonnay, Californië

 

 6e Proeverij
‍Salty Caramel parfait | Toblerone | Kraken rum | Misérable | Mokka room
Wijnsuggestie: Moscatel de setubal, Fonseca, Portugal 

 

 Prijs
‍De prijs van de visproeverij bedraagt € 62,50 per persoon.
U kunt de visproeverij uitbreiden met de bovengenoemde wijnsuggesties voor € 26,50 per persoon.

 

 Reserveren?
‍Stuur een e-mail naar info@derousch.nl of bel 045-571 58 90, onder vermelding van ‘Visproeverij

of klik op onderstaande link.

Klik hier om te reserveren voor de VISPROEVERIJ

Auberge de Rousch 

60 jaar!

Rousch Jubileum Favorites

Van 6 januari tot 31 januari 2025

 

30 april 2025 is het 60 jaar geleden dat Charlotte en Giel Beckers Auberge de Rousch openden.

Vier met ons dit 60-jarig jubileum. Iedere maand maken wij een speciaal jubileum favorites geïnspireerd op de gerechten die onze oorsprong markeren sinds de oprichting in 1965. Laat je meevoeren door een historische reis door de tijd en herbeleef de smaakvolle herinneringen van 60 jaar Auberge de Rousch. Kom langs en deel dit bijzondere moment met ons – een feest voor de zintuigen en een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van onze Auberge.

 

In januari 2025 serveren wij onderstaand speciaal jubileum menu: 

 

Jubileum Menu

Januari 2025

 

Voorgerecht

Kervelsoep met gerookte paling

of

Pomodorisoep met mozzarella en basilicum

 

Hoofdgerecht*

Bouillonfondue (varkenshaas, kipfilet, ossenhaas) | Salade | Friet |

Roerbakgroenten | Drie koude sauzen
of

Zigeunerspies (varkenshaas, kipfilet en ossenhaas) | Salade | Friet | 

Roerbakgroenten | Drie koude sauzen


*Keuze alleen per gehele tafel mogelijk

 

Nagerecht

Omelette Sibérienne met Grand Marnier sabayon

of

Kaasplateau met 5 Europese kazen

 

Prijs
De prijs van het jubileummenu bedraagt € 39,50 per persoon.

 

Reserveren?
Stuur een e-mail naar info@derousch.nl of bel 045 571 58 90, onder vermelding van ‘Jubileummenu’ of klik op onderstaande link.

Klik hier om het JUBILEUM MENU te RESERVEREN

Mosselen

van 2 januari 2025 t/m 28 februari 2025

 

Traditioneel Mossel pannetje met mosselgroenten en witte wijn
Drie verschillende koude sausjes
Frites | Gemengde salade

voor € 24,95 per persoon

 

Reserveren?
Om ervoor te zorgen dat we altijd verse mosselen voor u in huis hebben, verzoeken wij u om minimaal één dag van tevoren te reserveren voor ons heerlijke mosselmenu. Zo kunnen wij u de beste kwaliteit bieden!

 

Reserveer door te klikken op onderstaande knop, e-mail naarinfo@derousch.nl of bel 045 571 58 90 onder vermelding van “Mosselen” of klik op onderstaande link.

Klik hier om te RESERVEREN voor de MOSSELEN

Romantik diner in winterse sfeer

Beleef een magische avond samen in de betoverende winterse ambiance van ons sfeervolle Binnenhof. Geniet van een romantisch diner vergezeld van eindjaarsmuziek en laat u verwennen door culinaire hoogstandjes.

 

27, 28, 29, 30 december 2024

3, 4 of 5 januari 2025

 

Aanvang: 

1e sessie 19:00 uur 

2e sessie 20:00 uur 

 

Wat kunt u verwachten?

Een romantisch bankje voor twee op ons prachtig verlichte Binnenhof, compleet met een verwarmd kussen en een zachte fleecedeken voor extra comfort.

 

Bij ontvangst bieden wij een van de volgende aperitieven naar keuze:

- Glühwein

- Cava Ice met roodfruit

- Warme chocolademelk met slagroom

- Baileys Salted Caramel Hot Chocolate

 

Twee winterse amuses:

- Quiche Lorraine

- Pompoenvelouté met pistache crumble, tomaat en bosui

 

Diner in kerstsfeer

Voorgerecht:

 Scampi | Avocado | Koud geserveerde mi-cuit steak van kabeljauw in kruiden-olijfolie gepocheerd | 

Wasabi-jus | Rode paprika | Zoetzure venkel

of

Balsamico portobello | Burratine | Gele biet | Tomaat | Parmaham | Gebakken peer | Muscatel dressing

***

Hoofdgerecht

‘Grain-fed’ Black Angus Tournedos | Aardappelpuree met venkel en shiitake | 

Torentje van gepofte aubergine, paprika & courgette | Haricots verts | Peper roomsaus

***

Nagerecht:

Crêpes Suzette, geflambeerd aan tafel, geserveerd met vanille ijs

 

Prijs per persoon:

€75,00 inclusief 3 begeleidende wijnen, inclusief aperitief

€55,00 exclusief wijnen, inclusief aperitief 

 

Belangrijke informatie:

Per sessie is er plaats voor maximaal 18 personen.

Sfeervolle eindejaarsmuziek zorgt voor de perfecte ambiance.

Heeft u allergieën of voorkeuren? Vermeld deze bij uw reservering zodat we hier rekening mee kunnen houden.

 

Reserveer snel!

We beloven u een romantische avond om niet te vergeten.

Laat ons bij uw reservering alvast weten welke keuze u maakt van aperitief en diner.

Reserveren kan via: E-mail: info@derousch.nl Telefoon: 045-5715890

Vermeld bij uw reservering 'Romantik Diner' of klik op onderstaande link.

 

Laat u verwennen door de winterse sfeer en culinaire verwennerijen van Auberge de Rousch!

Klik HIER voor te RESERVEREN voor het ROMANtiK DINER

Onze Nieuwe Website is Live!

 

De website van Auberge de Rousch is volledig vernieuwd!

Nu nog overzichtelijker, makkelijker om online te reserveren én boordevol inspiratie.

Neem snel een kijkje en ontdek wat wij allemaal te bieden hebben!

After Christmas Menu

Geniet van de kerstsfeer ook ná de feestdagen bij Auberge de Rousch!
Vanaf 27 december tot en met 12 januari 2025 serveren wij ons speciale After Christmas Menu.
Laat u verrassen door feestelijke smaken in een sfeervolle ambiance en verleng het gezellige kerstgevoel met vrienden en familie. Reserveer snel uw tafel en geniet van een culinair begin van het nieuwe jaar!

 

Amuse
Koude spinazievelouté | Gerookte eendenborst | Sinaasappelcoulis
Lepel | Tataki van tonijn | Wakame | Gemberflakes | Kikkoman

 

Voorgerecht
Scampi | Avocado | Koud geserveerde mi-cuit steak van kabeljauw in kruiden-olijfolie gepocheerd | Wasabi-jus | Rode paprika | Zoetzure venkel

 

2e voorgerecht
Balsamico portobello | Burratine | Gele biet | Tomaat | Parmaham | Gebakken peer | Muscatel dressing

 

Tussengerecht
Gebakken dorade | Sashimi van gemarineerde zalm | Pastinaak-wortel puree | Ahorn siroop | Courgette | Beurre blanc saus | Limoen

 

Hoofdgerecht
Hertenhaas | Porcini saus | Krokante aardappelgnocchi gevuld met spinazie en ricotta | Preiselberen | Witlof | Bimi

 

Nagerecht
Taartje met rood fruit bavarois | Roze Gin-sabayon | Witte chocolade crumble | Stracciatella ijs

 

Prijs
Dit 5-gangen Kerstdiner kost € 82,50 per persoon en is inclusief Kerstbubbel

en tussen 19:00 en 23:00 uur frisdrank, bier van het vat, onderstaande wijnen, koffie en thee met bonbons.
Wit: Kallfelz, Rivaner – Duitsland, Rood: Agustinos Reserva, Carmenère – Valle de Maipo, Chili

Wilt u bijpassende wijnen bij iedere gang? Dan rekenen wij een surplus van € 21,50 per persoon.

Voor HIER om te RESERVEREN voor het AFTER CHRISTMAS MENU

Jazz concert van de NEVER MIND JAZZ BAND

26 januari 2025

 

Beleef een sfeervolle middag vol live jazz!
Kom genieten van een exclusief jazzconcert bij Auberge de Rousch. Laat je meevoeren door de klanken van getalenteerde musici terwijl je geniet van onze gastvrije ambiance. Een avond vol muziek, gezelligheid en verwennerij wacht op jou. Reserveer nu en mis deze unieke ervaring niet!

 

Geniet van een uitgebreid lunch buffet in Hotel de Rousch voorafgaand aan het optreden

voor slechts € 21,50 per persoon.

 

Line up:
         H. Velema, cornet

         P. Biemans, trombone

         A. van Erp, klarinet

         N. vanIersel, banjo

         J.Nieuwendijk, tuba

         C.Vingerhoets, Drums

 

 Locatie:
Het concert vindt plaats in de Theater-zaal van Hotel de Rousch, Henri Dunantstraat 1 ,

6419 PB te Heerlen van 14.00 tot 17.00 uur

 

 Entree:
Voor niet KBO-leden € 15,-

KBO-leden € 11,50

Verdere informatie op onze site: www.jazzclubzuidlimburg.nl 

 

‍Parkeren:
Parkeerplaats 4 van Auberge de Rousch  

Kloosterkensweg 17  

6419 PJ Heerlen  

Voor HIER voor meer informatie over het JAZZ CONCERT

YOGA Weekend

Van vrijdag 24 januari t/m zondag 26 januari 2025

 

Wil jij er even tussenuit in eigen land?

In verbinding blijven met jezelf door middel van culinaire maaltijden, yoga,

meditatie en ontspanning in een prachtige nieuwe suite? 

 

Dan is dit culinair ontspanningsretreat iets voor jou!

 

Tijdens deze driedaagse minivakantie in Zuid-Limburg staat genieten en ontspannen centraal. 

 

Laura Drijkoningen-Daamen, van NL Yogareizen, biedt met haar positieve instelling, geduld

 en vertrouwen een plek waar iedereen zich thuis voelt.

 

Prijs
€478,50 p.p. op basis van een twee-persoonskamer
€625,- p.p. op basis van één-persoonskamer

 

Boek uw arrangement direct via onze website 

of via een mail naar info@nlyogareizen.nl!

Voor meer informatie en het reserveren van uw plek? Klik HIER!

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA:

Auberge de Rousch - Kloosterkensweg 17 - 6419 PJ - Heerlen
045-5715890 - info@derousch.nl - www.derousch.nl

Wil je geen nieuwsbrieven meer ontvangen? Klik dan hier om je af te melden.