i&i   over ons  online versie

 

 

nieuwsbrief 202

AGENDA

10 juli 2023

 

Uiterste aanmelddatum Nederlands Filmfestival educatie

 NFF

 

 aanmelden

 

 Utrecht

 

19-21 juli SnapCon Snap informatie Barcelona
14 sept 2023 Quantum Quest Bètapartners informatie Amsterdam
15 sept 2023 OnderwijsInzicht 2023 Kennisnet informatie Bussum
7-22 okt 2023 Codeweek i&i informatie divers

Wilt u een item toevoegen aan de agenda? Mail dat door naar webredactie@ieni.org.

Co-Teach

Helaas hebben we te maken met tekortvakken. Neem bijvoorbeeld Informatica, een belangrijk vak in onze digitaliserende samenleving. Om de aantallen in de tekorten terug te dringen, zijn er vernieuwende ideeën nodig. Het Co-Teach Informatica programma slaat een brug tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Hoe dat werkt? IT-experts uit het bedrijfsleven worden getraind door Co-Teach om een bepaalde periode voor de klas te staan. Een mooie bijvangst is dat IT-experts op deze manier kennismaken met lesgeven. Er zijn al gastdocenten die interesse hebben in een route naar onderwijsbevoegdheid.

Dit bericht verscheen eerder op Linkedin van Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

naar Linkedin account

In een zeer uitgebreid stuk op LinkedIn beschrijft Remco Pijpers hoe je met kinderen en jongeren over AI kunt praten.
Hij gebruikt daarvoor handige tips met links ter verdieping.
Met zijn toestemming hebben wij het verhaal ook op onze website geplaatst. 

Zijn profile is via deze link te bereiken

Volledig artikel op website i&i

De Quantumcomputer komt eraan!
Hoe werkt een quantumcomputer eigenlijk? Welke software draait erop? What betekent dit voor de beveiliging van gegevens? Tijdens de eendaagse vakbijeenkomst “Quantum Quest” krijg je antwoorden op deze vragen. Je bekijkt de onderliggende principes vanuit een wiskundig standpunt en bezoekt een geavanceerd onderzoekslap van de UvA.


In plaats van rekenen met bits van twee toestanden (0 en 1), rekent de quantumcomputer met bits die zich tegelijkertijd in oneindig veel toestanden bevinden. Hiermee wordt een fundamenteel nieuwe manier van natuurwetenschappelijk onderzoek mogelijk. Grote bedrijven investeren volop om straks de vruchten te kunnen plukken.

meer informatie en aanmelden

Gratis te downloaden en je kunt er ook een abonnement op hackaspace, eveneens gratis.
In het juni nummer:
Is open source belangrijk voor 3D-printers en, zo ja, wat wat moeten we doen om dat te behouden. Veel dingen om zelf te maken, zoals een plantendruppelaar en robot. Afijn te veel om op te noemen.

download direct het juni nummer

FORUM i&i

Naast de fysieke ontmoeting tijdens de praktijkdagen en conferenties is er nu ook een digitale plek. Daar is ruimte om collega's te spreken over allerhande onderwerpen. Wij wensen en hopen op een mooie plek om elkaar eenvoudiger te ontmoeten om zo lesmateriaal en ideeën uit te wisselen.  
Er zijn diverse onderwerpen waar wij uw inhoudelijke medewerking voor vragen, maar uiteraard kan ieder een ook zelf onderwerpen aandragen.

Actief deelnemen? Klik op onderstaande knop.

Naar het Forum

Bezoek ook onze website!
Daar vindt u meer dan in de nieuwsbrief past.
Elke werkdag een nieuw bericht die over de inhoud van ons vak, over didactiek en een veelheid aan ontwikkelingen gaat. De nieuwe aanpak van de nieuwe website is succesvol, wij hebben nu 60x zovele bezoekers dan anderhalve maand geleden.

Naar website i&i

Wil je geen nieuwsbrieven meer van ons ontvangen? Klik dan hier om jezelf af te melden