i&i   over ons  online versie

 

 

nieuwsbrief 193

AGENDA

16 mei 2023

 

Regiobijeenkomst Oost Nederland

 

Informatica Actief & PUC

aanmelden

 

Nijmegen

 

16 mei 2023

 

Regiobijeenkomst Zuid West Nederland

 

Informatica Actief & PUC

aanmelden

 

Krimpen a/d IJssel

7 juni 2023

Night of the Nerds

Futurebites

informatie

Eindhoven

16 juni 2023

 

Computational Thinking: Digitale Geletterdheid in School Curricula

Freudenthal Instituut

informatie

 

Utrecht

 

19 jun 2023 Bètapartners vakbijeeenkomst Bètapartners informatie online
19-21 juli SnapCon Snap informatie Barcelona
7-22 okt 2023 Codeweek i&i informatie divers

Wilt u een item toevoegen aan de agenda? Mail dat door naar webredactie@ieni.org.

“Op verschillende universiteiten in Nederland zijn er routes naar het vo-leraarschap voor on-, of onderbevoegde docenten. Heb je al een baan op een school, dan is een zij-instroomsubsidie vaak een goede optie; je collegegeld en je studie-uren worden dan gedekt zodat je er in salaris niet op achteruit gaat. Je school vraagt zo’n subsidie aan meer info via onderstaande knop.

 

Ook als je andersbevoegd bent zijn er vaak mogelijkheden, je combineert dan de lerarenopleiding met het schakelprogramma inf4all (https://beta4all.nl/inf4all-programma/ ). Wil je weten wat voor jouw situatie het beste is? Neem dan contact op met ons bestuurslid Felienne Hermans (f.f.j.hermans@vu.nl).”

Lees meer over zij-instromen 

Wij nodigen u van harte uit voor een conferentie over computational thinking, een essentiële vaardigheid voor leerlingen van de 21e eeuw. Deze conferentie staat open voor alle docenten in het primair en voortgezet onderwijs, ongeacht het vakgebied, evenals lerarenopleiders, onderzoekers, uitgevers, curriculumontwerpers en leden van curriculumhervormingsteams uit Nederland en het buitenland.

 
Het evenement
Datum: 16 juni 2023, 10 tot 16 uur inclusief lunch, gevolgd door een borrel.
Locatie: Koningsbergerstraat 9, 3531 AJ Utrecht 


Deze conferentie wordt georganiseerd door twee projecten: NRO-CMTover CT in het wiskundeonderwijs, geleid door het Freudenthal Instituut van de Universiteit Utrecht, en CT in Context over CT in verschillende schoolvakken, geleid door Radboud Universiteit.
De conferentie omvat een plenaire voordracht door Bert Bredeweg (HvA/UvA), een panel, paneldiscussie voorgezeten door Jos Tolboom (SLO), workshops, en een verzorgde lunch en borrel.
Dit is een unieke kans om meer te leren over computational thinking en hoe je het kunt integreren in je onderwijs.

We verwachten 50-80 deelnemers aan dit boeiende evenement. 


Met vriendelijke groeten

Erik Barendsen, namens het CT in Context project 
Paul Drijvers, namens het CMT-project

aanmelden

Mediawijsheid voor het VO
Jongeren gebruiken media steeds meer zelfstandig en uit het zicht van ouders. De hoeveelheid tijd die ze aan media besteden neemt verder toe: tot vijfenhalf uur per dag bij 10 tot 14-jarigen (Van Deursen & Van Dijk, 2012). Bijna iedere jongere heeft een eigen smartphone of computer en ziet dit als een ‘poort naar de eigen wereld’, waar ze contact hebben met leeftijdsgenoten. Jongens doen dit vooral via gamen, meisjes via sociale media. Jongeren maken gebruik van allerlei sociale mediaplatforms, zoals Instagram, Snapchat, YouTube en Facebook.

 Als ouder van kinderen in deze leeftijd kun je zorgen hebben over veiligheid van het mediagebruik, de invloed van media op de schoolprestaties en de gezondheid van je kind, en het risico van verslaving. Ouders hebben steeds meer behoefte aan advies en geven aan dat het lastiger wordt om grenzen aan te geven en te bewaken. Pubers luisteren niet altijd naar hun ouders en kunnen fel op regels reageren. Tegelijkertijd laat onderzoek zien dat jongeren wel graag begeleid willen worden door hun ouders en behoefte hebben aan advies. De MediaDiamant biedt ouders ondersteuning bij mediaopvoeding.

 www.mediawijsheid.nl bevat het meest complete overzicht voor alles wat met (social) media te maken heeft voor zowel ouders als professionals. Zo kun je hier o.a. terecht voor lesmateriaal, actuele artikelen over de nieuwste hypes & trends op social media en specifieke dossiers over kinderen en jongeren en mediagebruik.

 Op de website van Mediawijsheid vindt u goede tips en een brochure.

 

Naar mediawijsheid

FORUM i&i

Naast de fysieke ontmoeting tijdens de praktijkdagen en conferenties is er nu ook een digitale plek. Daar is ruimte om collega's te spreken over allerhande onderwerpen. Wij wensen en hopen op een mooie plek om elkaar eenvoudiger te ontmoeten om zo lesmateriaal en ideeën uit te wisselen.  
Er zijn diverse onderwerpen waar wij uw inhoudelijke medewerking voor vragen, maar uiteraard kan ieder een ook zelf onderwerpen aandragen.

Actief deelnemen? Klik op onderstaande knop.

Naar het Forum

Bezoek ook onze website!
Daar vindt u meer dan in de nieuwsbrief past.
Elke werkdag een nieuw bericht die over de inhoud van ons vak, over didactiek en een veelheid aan ontwikkelingen gaat. De nieuwe aanpak van de nieuwe website is succesvol, wij hebben nu 60x zovele bezoekers dan anderhalve maand geleden.

Naar website i&i

Wil je geen nieuwsbrieven meer van ons ontvangen? Klik dan hier om jezelf af te melden