Afbeelding
Nieuwsbrief nummer 98, juni 2022

Inhoud

Bijeenkomsten

3 juniBI-dag
Woerden
9 juniMiniconferentie Bruggen Bouwen
Woerden
10 juniNetwerk Onderwijslogistiek
20 juniMBO Digitaal Gebruikersdag
30 juniNetwerk Informatiemanagement
22 septNetwerk IBP
Utrecht
22 septNetwerk Informatiemanagement
Utrecht
29 septMBO Digitaal Conferentie
30 septMBO Digitaal Conferentie

Een actueel overzicht van onze bijeenkomsten is te vinden op: mbodigitaal.nl/agenda
​​

Inleiding

De laatste weken van dit schooljaar zijn alweer aangebroken en we zijn nog druk bezig om de laatste bijeenkomsten van MBO Digitaal tot een succes te maken. Daarnaast zijn we natuurlijk ook druk bezig met de voorbereidingen van onze MBO Digitaal Conferentie die we deze keer samen met het Drenthe College organiseren. 

Per 1 juni is Joël de Bruijn bij ons platform gestart en we zijn hier erg blij mee. Hij neemt een vracht aan mbo ervaring met zich mee, maar is bovenal een persoon die graag samen met de scholen op zoek gaat naar de verbinding en op deze manier het verschil wil maken. Dit is erg belangrijk want we hebben echt een hoop met elkaar te doen.  

Onderwerpen als flexibilisering, cybersecurity, informatiebeveiliging, docentondersteuning, data ondersteunend onderwijs zijn voorbeelden waar we niet alleen maar kennis met elkaar moeten delen maar waar we elkaar ook echt nodig hebben om de volgende stap te maken. We kunnen dit niet alleen maar moeten ook naar onze collega’s in het vo, hbo en wo kijken en samen het verschil maken.  

We gaan dit uiteraard doen met bijvoorbeeld geld vanuit het groeifonds, maar daar blijft het niet bij. We moeten ervoor zorgen dat de beweging die we de afgelopen jaren hebben ingezet bij onder andere het programma doorpakken op digitalisering ook in 2023 en ver daarna voortgezet gaat worden. 

MBO Digitaal is er voor alle mbo scholen maar nog belangrijker het is ook van alle mbo scholen. We moeten dit dan ook echt met elkaar doen. De kennis en expertise vanuit de scholen hebben we de afgelopen jaren goed gebruikt en om succesvol te blijven moeten we dit ook in de toekomst blijven doen. Blijf dus actief in de netwerken en draag op die manier bij aan de doelstellingen van het mbo. 

MBO Digitaal gebruikersdag

Het ochtendprogramma van de gebruikersdag op 20 juni 2022 begint al vorm te krijgen. Naast de vaste onderwerpen MBO Digitaal update en Actualiteiten DUO is het de bedoeling om aandacht te besteden aan de MORA in het algemeen en met het oog op het gebruik ervan, voor een aanbesteding. Ook zullen we iets horen over STAP en over de combinatie CAMBO/OSIRIS bij het Da Vinci College. De bijeenkomst zal deze keer alleen via Teams zijn.  

Aanmelden 
Aanmelden voor de gebruikersdag op 20 juni is hier mogelijk. 

In het komende studiejaar zullen de gebruikersdagen plaatsvinden op 10 oktober 2022 (Utrecht), 28 november 2022 (Teams), 6 februari 2023 (Utrecht), 17 april 2023 (Teams) en 19 juni 2023 (Utrecht). 

Kennisdelingsbijeenkomst Onderwijs 365

We kijken terug op een zeer geslaagde bijeenkomst met over de 150 bezoekers. Een ieder bedankt voor de presentaties en jullie aanwezigheid op de kennisdelingsbijeenkomst Onderwijs 365.  

Maar we kijken alweer vooruit. Bij deze al een "save the date" voor 9 december 2022 want dan staat de volgende bijeenkomst alweer gepland. Deze bijeenkomst zal weer fysiek plaatsvinden en we zijn blij te melden dat we deze keer weer bij Microsoft zijn uitgenodigd.  

Nu al zijn we in gesprek over onderwerpen als hoe zet je Dynamics in bij processen als instroom en werving. Hoe kun je daar een app voor samenstellen en hoe richt je een compliance functie eigenlijk in. Hoe bespreek je de governance en zorg je zowel intern als extern voor privacy en security.  

Helaas zijn de fysieke plaatsen in aantallen beperkter dan de digitale bijeenkomsten dus moeten we weer gaan inschrijven. Wil je dus zeker zijn van deelname schrijf je dan hier alvast in. 

Doorpakken op digitalisering

Doorpakken op Digitalisering 
Na ruim twee jaar samenwerken hebben (vrijwel) alle teamleden van Doorpakken op digitalisering elkaar eindelijk een keer live ontmoet tijdens de Doorpakken-team tweedaagse. Afgelopen 16 en 17 mei hebben bijna honderd Doorpakkers gevoeld hoe het is om onderdeel uit te maken van deze beweging. Het was een groot succes en wat gaf het een energie om met iedereen samen aan de slag te zijn! Alle teams hebben gewerkt aan het nog beter uitdragen van hun resultaten en producten, gericht op de centrale missie van het programma: meer flexibiliteit in de onderwijsorganisatie en in het leren om zo bij te dragen aan de leerbehoeften van de student, het bedrijfsleven en de samenleving. 

Ook hebben de teamleden elkaar volop leren kennen, waardoor er nog meer lijntjes onderling zijn gelegd. Dat gaan jullie de komende periode merken in een aantal publicaties waarin de thema’s samenkomen. Daarbij sluiten we ook aan bij de brede beweging in het mbo, die bijvoorbeeld zichtbaar is in mbo2030, waarvan we ook een keynote hebben gehoord. Tot slot hebben we een deel van de tweedaagse gebruikt om de samenwerking met het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ict (in het ho) te verstevigen. Volgend jaar zullen velen uit deze twee programma’s, samen vormgeven aan het nieuwe programma Digitaliseringsimpuls NL, daarvoor verkennen we nu met elkaar wat er kan worden doorgezet en wat er nodig is. Was je er niet bij? Niet getreurd! Op de MBO Digitaal Conferentie kun je gewoon alsnog met ons meedoen! 

Flexibilisering & Modularisering  
In het MBO programma Doorpakken op Digitalisering is voorzien in de ontwikkeling van een Eigen Dossier voor een student. De gedachte achter dit dossier is dat je digitaal regie kunt voeren op je eigen leer- en ontwikkelopbrengsten tijdens je schoolloopbaan en daarna. Door middel van een clickable demo geven we een eerste inkijk hoe dit er functioneel uit zou kunnen zien. De kern is dat de student uit geverifieerde bronnen leer- en ontwikkelopbrengsten ophaalt waarbij er voor de ontvanger van die data zekerheid is over de identiteit van de student en de behaalde opbrengsten. De student kan de data desgewenst verrijken met eigen gegevens en vervolgens delen met bijvoorbeeld onderwijsinstellingen, werkgevers of het UWV. De clickable demo wordt de komende periode gebruikt om het concept verder aan te scherpen en om het gesprek te gaan voeren over wat verder nodig is in de keten ten aanzien van stelselafspraken, architectuur, techniek en infrastructuur.  

De clickable demo is te vinden op Publicaties Doorpakken Eigen Dossier.   

Digitaal Burgerschap 
Laatste Roadshow Digitaal Burgerschap 16 juni in Amsterdam! 

Hoe spreek je met studenten over de digitalisering van de samenleving? 
Hoe ontwerp je onderwijskundig geschikt materiaal voor studenten waarin ze dit kritisch leren beschouwen? Hoe leeft de school kritisch digitaal burgerschap voor? Welke kritische denkvaardigheden heb je nodig als docent en student om bijvoorbeeld desinformatie te herkennen? 

Dit en meer bespreken we in onze roadshows bij mbo-scholen. We hebben nog 1 Roadshow te gaan! Na een hele leuke en leerzame roadshow-middag in Breda is er nog één kans om onze Roadshow te bezoeken: in Amsterdam! Zien we je op 16 juni van 15.00-17.00 daar? Geef jezelf (of een collega) op!  

Kijk op: Roadshow kritisch digitaal burgerschapsonderwijs 

Data-ondersteund onderwijs 
Kijkt jouw bestuurder ook zo glazig zodra het gaat om gebruik van data in het onderwijs? 
In een speciaal ontwikkelde workshop kun je jouw bestuurder bewust maken van de mogelijkheden van data-ondersteund werken én ook nog eens warm maken voor het gebruik van studiedata in het onderwijsproces. Op 14 juni (datadinsdag) vertellen we je hoe je dit kunt doen op basis van de ervaringen bij St. Lucas. Daar ging hun CvB je al voor. 

Meer over de ervaringen bij St. Lucas in dit blog van Erno Mijland, lid van het team DOO van Doorpakken: Klik hier  

Details over de datadinsdag op 14 juni kun je hier vinden: Datadinsdag 14 juni 

Onderwijslogistiek  
Het team onderwijslogistiek is 25 en 26 mei weer bij elkaar geweest om de handreiking Onderwijslogistiek verdere invulling te geven. Deze handreiking, die op dit moment dus wordt opgesteld, bespreekt onderwerpen als ambitie, principes, impact, randvoorwaarden en helpt je via een IST- en SOLL methode aan een soort GAP analyse. Deze GAP analyse kun je gebruiken om het gesprek aan te gaan binnen je eigen instelling. Integraliteit en samen de gehele reis doorlopen is van belang. Samen bekijken welke besluiten er nodig zijn om de flexibilisering en modularisering te faciliteren. Maar ook samen bespreken hoeveel variatie je daarbij wil toestaan binnen je organisatie. Niet voor niets is en blijft het motto: standaardiseren om te flexibiliseren. Meer hierover in de handreiking Onderwijslogistiek. Zodra deze gereed is zal het via publicatiesdoorpakken.nl worden gepubliceerd.     

Voor meer informatie over onderwijslogistiek kun je hier terecht.  

Heb je vragen of wil je hier meer over weten over onderwijslogistiek kun je hiervoor contact opnemen met Rob Vos.    

Innovatie 
Donderdag 16 juni van 16.00 – 17.00 uur is er weer een nieuwe Innovatie Etalage.  

Met een mbo-opleiding ben je ‘praktisch hoogopgeleid’. Praktijkervaring maakt een groot onderdeel uit van het leren van onze studenten. In de afgelopen twee jaar heeft niet elke student de kans gehad om de ‘echte’ praktijk voldoende te ervaren. In sommige gevallen is de ‘echte’ praktijk ook te gevaarlijk of te duur. Denk bijvoorbeeld aan ‘wat te doen bij een ontploffing in de waterstoffabriek’?  

In deze sessie van de Innovatie Etalage willen we je laten zien hoe ‘immersieve’ technologie zoals VR en AR ikan worden ingezet bij het beleven van praktijk.  

Waar: online, MS Teams 
Voor wie: docenten 
Aanmelden: Klik hier   

Route21/ MORA

Waar kun je de MORA bij inzetten? 
De samenwerkingssessies worden zeer gewaardeerd. Daar worden onderwerpen besproken als; Hoe zit MORA in elkaar? Hoe kun je teams beter laten samenwerken? Hoe kom je tot een eenvoudiger applicatielandschap? Hoe krijg je je gegevens op orde? Hoe werk je samen met externe partners? En bij al deze sessie kan de MORA je helpen. Hoe? Dan willen wij je uitnodigen een sessie bij te wonen.  

De sessies wisselen elkaar zowel fysiek als virtueel af en het concept is als volgt: Na een korte inleiding laten twee scholen zien welke behoefte er bij hen is en wat ze hebben bereikt. Daarna is er een half uur tijd voor dialoog. Via de MORA teams-omgeving kan op de onderwerpen worden doorgesproken. De onderwerpen in de virtuele sessies worden doorgepakt in een fysieke sessie van een hele middag bij Domstad in Utrecht. Hieronder de onderwerpen die je kunt verwachten. 

Zet deze data alvast in je agenda:  
  • 15 juni van 10:00 - 11:00 uur digitaal: Inkopen en aanbesteden 
  • 29 juni van 13:00 - 17:00 uur fysiek: Goede samenwerking met externe partners 
Ben je nog geen lid van de MORA teams-omgeving, klik dan hier om je aan te melden. In deze teams-omgeving vind je alle informatie van de samenwerkingssessies.  

Bruggen Bouwen

Bruggen Bouwen organiseert deze maand:
De miniconferentie Bruggen Bouwen op 9 juni. De conferentie is van 13.00 tot 16.30 bij de MBO Raad, Houttuinlaan 6, Woerden. Via deze link kun je je aanmelden. De miniconferentie is bedoeld voor het hele netwerk Bruggen Bouwen: i-coaches, Brughoofden, (staf)medewerkers die werken aan professionele ontwikkeling van docenten op onderwijs en ict. Meer weten of het programma ontvangen? Stuur dan een e-mail naar Marius van Zandwijk

Virtueel open podium op 23 juni: deel je good practice of actuele vragen laagdrempelig met je peers. Wil je de teams-link voor dit overleg ontvangen, stuur dan een e-mail naar Anne-Marije Kraijnbrink of Marc Dietzenbacher

In het najaar start de cyclus peergangen voor i-coaches weer. De planning is vanaf 9 juni beschikbaar op de website van MBO Digitaal.

Onderwijs en ict staan centraal in meerdere MBO-netwerken, bijvoorbeeld Ambassadeurs netwerk, Bruggen Bouwen, en ook netwerken vanuit Doorpakken op Digitalisering. In de periode tot de zomervakantie willen we in gesprek met deze netwerken, dwarsverbanden maken.

Op CvI op Toer is op 1 juni vanuit Bruggen Bouwen een impactsessie gegeven over hoe je docenten teams kunt begeleiden bij onderwijsontwerpen. Voor veel I-coaches een actuele vraag. Deze sessie bouwt voort op de nieuwe peergang onderwijsontwerpen. Mooi om kennis vanuit het Bruggen Bouwen netwerk ook breder met de de sector te delen. 

Gebruikersgroep Xedule

Op 31 mei vond de laatste bijeenkomst van de gebruikersgroep Xedule plaats. Deze fysieke bijeenkomst in Vergadercentrum Domstad kende onderwerpen als docentloos roosteren, updates van de roadmap, rondetafel gesprekken over verschillende onderwerpen. Ook was er een update vanuit de RFC commissie en netwerktijd om met elkaar in gesprek te gaan. 

Op deze bijeenkomst namen we helaas ook afscheid van een tweetal leden van de agendacommissie. Wij bedanken hun natuurlijk voor hun bijdragen en willen de lege plaatsen graag weer invullen. Werken jullie met Xedule en lijkt het je leuk om deel te nemen in de agendacommissie en mee te helpen om mooie bijeenkomsten te organiseren voor alle gebruikers van Xedule? Meld je dan hier aan. 

Wil je meer informatie over wat het werk in de agendacommissie inhoudt dan kun je contact opnemen met Rob Vos.

Netwerk Onderwijslogistiek

Afgelopen april was de laatste bijeenkomst van het netwerk onderwijslogistiek met als thema ‘Handreikingen voor de worsteling met flexibel onderwijs’. Met een goed gevoel denken we daar nog aan terug.

In de komende en alweer laatste bijeenkomst van schooljaar 2021-2022 op 10 juni, willen wij afsluiten met een drietal presentaties die vormgeven aan de reis die vele mbo-scholen maken. Om te flexibiliseren en modulariseren moet er van alles worden georganiseerd binnen een school. De handreiking over de onderwijslogistieke reis kan jou hierin ondersteunen. Hoe je het bespreekbaar maakt binnen je organisatie wordt vanuit de praktijk en de MORA toegelicht. We sluiten af met de ervaringen van studenten over hoe ze dat die inrichting van het onderwijs (serviceconcept) ervaren.

Wil je deze bijeenkomst bijwonen, meer weten over, of een bijdrage leveren aan het netwerk onderwijslogistiek neem contact op met Rob Vos.

Netwerk IBP

Het netwerk IBP had op 12 mei weer een goede online netwerkbijeenkomst. Na de evaluatie over de aanpak van de netwerkbijeenkomsten is besloten om hiermee online verder te gaan, met één keer per jaar een fysieke bijeenkomst. De eerstvolgende netwerkbijeenkomst, op 22 september, wordt weer een echte ouderwetse netwerkdag in Utrecht. We combineren deze dag met het netwerk Informatiemanagement. Daarbij is er aandacht voor specifieke IBP-onderwerpen, maar er is ook volop ruimte voor overlappende onderwerpen zoals IBP en de MORA en de privacyaspecten van data-ondersteund onderwijs. Het programma is in de maak en de inschrijving start binnenkort. Hou de dag in ieder geval vrij: 22 september, 10:00 – 19:00 uur in vergadercentrum Domstad te Utrecht. 

Ons plan van aanpak Cyberveiligheid is weer verder uitgewerkt, besproken met OCW en er ligt een subsidieaanvraag. Vanaf nu worden er veel IBP-activiteiten opgestart. Zo is er een start gemaakt met de update van het Framework IBP, zodat de modeldocumenten en good-practices in september klaar zijn voor gebruik met het nieuwe NBA-model. Ook zijn er samen met SURF weer nieuwe masterclasses gepland voor na de zomer: er zijn eendaagse online masterclasses gepland op 28 september en 16 november en de tweedaagse fysieke masterclasses op 6/7 oktober en op 27/28 oktober (bij SURF in Utrecht). Meer informatie via de teamsite van het netwerk IBP of via Martijn Bijleveld

Netwerk Onderwijs en technologie

In de vorige nieuwsbrief hebben we aandacht besteed aan het ontstaan van het netwerk Onderwijs en technologie. Een overkoepelend netwerk, ontstaan vanuit het Ambassadeursnetwerk, het programma Bruggen Bouwen en de kartrekkers van Docentondersteuning.
Op 25 mei jl. kwam dit ‘nieuwe’ netwerk voor het eerst bij elkaar bij het Summa College in Eindhoven. De bijna veertig aanwezigen kregen een kijkje in de keuken van het Summa College over de wijze waarop zij bezig zijn met het invoeren van de nieuwe onderwijsvisie. We kijken terug op een inspirerende dag, die zeker naar meer smaakt. 

Naast het elkaar inspireren heeft dit netwerk tot doel om kennis en ervaringen uit te wisselen op alle lopende en toekomstige initiatieven op het gebied van docentenondersteuning en -professionalisering.  

De bijeenkomsten van het netwerk komen in het komende schooljaar 3 tot 4 keer per jaar bij elkaar in een school. Lijkt het jou leuk om collega’s uit het land een inkijkje te geven in de mooie initiatieven van jou school en wil je samen met MBO Digitaal een bijeenkomst organiseren, laat het dan weten aan Marc Dietzenbacher.        

Netwerk Examinering en Digitalisering (NED)

Het netwerk examinering & digitalisering heeft ondertussen aardig wat leden en samen maken we mooie stappen in de werkgroepen die zich bezig houden met inkoop, veiligheidswaarborgen, informatiemanagement en wet- en regelgeving rondom examinering & digitalisering. 

Tijdens de laatste netwerkbijeenkomst zijn de resultaten getoond die in de tussentijd behaald zijn. 

Het netwerk is namelijk versterkt door de inzet van een programmamanager (Hans Swart van het Alfa-college) om de doelstellingen van NED te realiseren. Op de website van het kennispunt Onderwijs & Examinering is er ruimte gecreëerd voor NED om informatie met jullie te delen. Maar er zijn ook handreikingen opgeleverd die antwoord geven op nieuwe vraagstukken en een overzicht van het gerealiseerde speelveld. Hiernaast zijn voorbeeld inkoopvoorwaarden ontwikkeld en is aandacht besteed aan een beveiligingsbijlage voor examenproducten en een nieuw toetsingskader. Ook wordt er gewerkt aan generiek koppelvlakken tussen Examen en SIS leveranciers op basis van de OOAPI. Hier wordt een businesscase voor opgesteld en samen met een aantal scholen wordt een pilot voorbereid. Al met al mooie stappen die hopelijk bijdragen aan een kwaliteit- en continuïteitsverbetering rondom Examinering & Digitalisering. 

Wil je meer weten over, of een bijdrage leveren aan, het netwerk examinering & digitalisering? Neem dan contact op met Martijn Bijleveld of Rob Vos

Netwerk Informatiemanagement

Op 10 maart jl. kende het netwerk informatiemanagement een goede bijeenkomst. Nieuwe leden en nieuwe onderwerpen leiden tot nieuwe gesprekken. Die gesprekken en de kennisuitwisseling die dit met zich meebracht krijgt 30 juni een vervolg tijdens de online netwerkbijeenkomst informatiemanagement.

De agenda wordt op dit moment samengesteld en naast een terugkoppeling vanuit bijvoorbeeld Kennisnet, SURF en MBO Digitaal nemen we je ook mee in de voortgang van Doorpakken op Digitalisering en nieuwe initiatieven zoals het groeifonds. Deze bijeenkomst worden we ook verwend met de QuickScan van Data-ondersteund onderwijs. Genoeg onderwerpen om over door te praten.

Naast deze onderwerpen vinden wij het belangrijk dat we ook onderwerpen behandelen die voor jou van belang zijn. Dit kunnen landelijke, organisatie brede, team- of rol specifieke vraagstukken zijn om kennis, kunde en ervaringen uit te wisselen op het gebied van informatiemanagement.

Aanmelden of een onderwerp aandragen voor een volgende IM netwerkbijeenkomst doe je via deze link.

Noteer ook alvast in je agenda: 22 september 10:00 – 19:00 uur Netwerkbijeenkomst IM in Utrecht. Een ouderwetse live netwerkdag met veel ruimte voor persoonlijk contact en interactieve workshops. We organiseren de dag samen met het netwerk IBP, dus volop mogelijkheden in het programma voor overlappende onderwerpen. Meer informatie volgt binnenkort.

Wil je meer weten over, of een bijdrage leveren aan, het netwerk informatiemanagement? Neem contact op met Rob Vos.

Stapje verder met de EduID invite-tool

Toegang geven aan 'gasten', zoals bijvoorbeeld praktijkbegeleiders, op systemen van je instelling is vaak niet standaard ingeregeld. Het is echter wel een plek waar privacy- en securityrisico's zich kunnen opbouwen. Dit is een probleem bij veel van onze instellingen, zowel in het wo, hbo als mbo. Het team Trust en Identity van SURF heeft daarom de afgelopen maanden gewerkt aan een proof-of-concept van een ‘invite tool’. Deze tool helpt om gasten makkelijker en veiliger uit te nodigen en (tijdelijke) toegangsrechten te verlenen tot applicaties. 

Hoe de tool eruitziet en technisch werkt kun je zien in de webinar van 19 mei, waarin een demo gegeven wordt en het ontwikkelproces wordt toegelicht. Je kunt ook meer over de invite tool lezen in het deze blog

SURF komt graag in contact met instellingen die interesse hebben om te piloten met de tool. Heb jij een vraagstuk of probleem rondom gastgebruik? Wil je meedoen met de pilot? Neem dan contact op met Marlies Rikken, productmanager eduID bij SURF. 

mbo.lesopafstand.nl

In maart 2019 hebben we, naar aanleiding van de corona-maatregelen, in samenwerking met Kennisnet de site mbo.lesopafstand.nl in het leven geroepen. Deze site is gericht op docenten in het mbo, met handreikingen en best-practices op het gebied van online onderwijs. In de loop van de tijd is het accent van de site verschoven: van les op afstand naar blended onderwijs. Ter inspiratie zijn er ook interviews met diverse scholen geplaatst; heel recent een interessante praktijkcasus over de inzet van GoPro camera’s in de bpv. Lees er meer over op mbo.lesopafstand.nl.

Nieuws vanuit SURF

SURF organiseert weer een live tweedaagse Security en Privacy conferentie op donderdag 30 juni en vrijdag 1 juli 2022.
We zijn te gast bij de RUG en de Hanze hogeschool in Groningen.
De opzet is ook als vanouds: workshops op donderdagmorgen, plenaire- en track-sessies op donderdagmiddag en vrijdag. Diner op donderdagavond.

Aan het programma wordt nog druk gesleuteld maar een aantal namen zijn al bekend:
  • Keynote FoxIT - Inge Bryan
  • Keynote - Michiel Borgers (Universiteit Maastricht)
  • "Privacy Is Hard and Seven Other Myths"- Jaap-Henk Hoepman(RUG)
  • Privacy Company onderzoek DPIA Microsoft - Sjoera Nas (privacy company)
  • Security bij de overheid en samenwerking met SURF - Bart Pieters van CIO Rijk (Min BZK)
  • HAN Datalek - Wesley Cornelissen / Anselm van Elk
  • Avondprogramma - Erik Schoppen - Neuropsycholoog
  • Kraak-de-Code side event - SURFcert
  • Debat o.l.v. Bart Jacobs 'ICT regie van de toekomst'
We hopen velen van jullie eindelijk weer eens in levende lijve te ontmoeten, want zoals onze trouwe bezoekers weten is elkaar ontmoeten en netwerken een belangrijk onderdeel van de conferentie.

Inschrijven en meer informatie:
Je kunt je hier inschrijven voor de conferentie en kun je tevens terecht voor meer informatie.

Vragen van en aan collega's

De vraagbaak vindt u in de Teams-omgeving. Iedereen die daar toegang toe heeft kan deze vragen daar zien, zelf een nieuwe vraag stellen of reageren op vragen van anderen!

Laatst gestelde vragen:
Discussies op LinkedIn
Behalve in de Vraagbaak worden er ook in de LinkedIn groep van MBO Digitaal discussies gestart en vragen gesteld. Deze groep telt inmiddels al 1000+ leden.
Tenslotte een dringend verzoek aan leveranciers om onze LinkedIn groep niet te gebruiken als reclameplatform. Reageren op vragen is natuurlijk prima...

Colofon

Deze nieuwsbrief verschijnt iedere zes weken en wordt door meer dan 1300 mensen gelezen. Heeft u zich nog niet geabonneerd? Dat kan via deze pagina.

De volgende nieuwsbrief verschijnt op donderdag 7 juli 2022.

Over MBO Digitaal

MBO Digitaal is een platform van de MBO Raad en heeft sterke banden met MBO VoorzieningenKennisnet en met SURF. De belangrijkste pijlers binnen MBO Digitaal zijn belangenbehartiging, kennisdeling, aanjagen van innovatie en gezamenlijke projecten.