Afbeelding
Nieuwsbrief nummer 96, maart 2022

Inhoud


Alle tot nu toe gepubliceerde nieuwsbrieven zijn terug te vinden op onze website via:
mbodigitaal.nl/nieuwsbrieven

Klik 
hier om de nieuwsbrief online te lezen.


Voor meer informatie over onze bijeenkomsten of andere vragen kun je terecht op onze website of stuur een e-mail naar info@mbodigitaal.nl.

Bijeenkomsten

17 mrt Netwerkbijeenkomst IBP
 
17 mrtInnovatie etalage
17 mrtRoadshow: Kritisch (digitaal) burgerschapsonderwijs
18  mrtGebruikersbijeenkomst DPO
Woerden
24 mrtGebruikersmiddag VVA-CAMBO
11 aprGebruikersdag MBO Digitaal
Utrecht
12 aprData dinsdag Learning Analytics
13 aprGebruikersbijeenkomst AFAS
Leusden
14 aprilNetwerk Onderwijslogistiek
20 aprNetwerk Examinering en Digitalisering
21 aprGebruikersbijeenkomst XR
21 aprGebruikersbijeenkomst Topdesk - Woerden
26 aprGebruikersbijeenkomst B3net
Doetinchem
28 aprGebruikersbijeenkomst Xedule
24 meiMBO Congres
Utrecht
3 juniBI-dag 
Woerden

Een actueel overzicht van onze bijeenkomsten is te vinden op: mbodigitaal.nl/agenda
​​

Inleiding

Exact twee jaar geleden gingen we als maatschappij op slot als gevolg van COVID-19. Een enorme impact voor iedereen maar zeker ook voor onze studenten en medewerkers in het mbo. Nauwelijks sociale contacten en met spoed inrichten van nood onderwijs. Een situatie dat extra benadrukte dat digitalisering en het anders kijken naar informatievoorziening niet alleen rand voorwaardelijk is, maar noodzakelijk om de ambities binnen het mbo vorm te kunnen geven.  

Deze periode heeft ook aangetoond dat we afhankelijk zijn van een betrouwbare en veilige omgeving. De oorlog in Oekraïne en de extra cyberdreiging die hiermee gepaard gaat, laat ook zien dat we moeten blijven investeren en alert moeten blijven op nieuwe ontwikkelingen en gevaren.  

De noodzakelijke beperkingen zijn zo goed als allemaal opgeheven en we kunnen elkaar weer bijna normaal gaan ontmoeten. De scholen zijn hard bezig om de goede dingen vanuit het nood onderwijs verder vorm te geven en de term blended onderwijs klinkt steeds vaker. Binnen MBO Digitaal zijn we ook weer begonnen met organiseren van fysieke bijeenkomsten, maar we zullen zeker ook online bijeenkomsten blijven organiseren. Een juiste mix met als doel om zo een goede balans te vinden en op die manier zoveel mogelijk mensen op de perfecte manier te bereiken.  

In het programma doorpakken op digitalisering is een belangrijke focuspunt dit jaar, het implementeren bij en informeren van de scholen over de mooie dingen die afgelopen 2 jaar zijn opgeleverd.  

Ten slotte wil ik via deze nieuwsbrief Frans van Neerbos bedanken voor zijn inzet de afgelopen jaren binnen het team van MBO Digitaal en zijn inzet voor het programma Doorpakken op Digitalisering; Met de MORA en de FIM zijn grote stappen gemaakt. Frans gaat per 1 april MBO Digitaal verlaten en weer als zelfstandige aan de slag. Wij wensen hem veel succes!

Under Construction

'In opbouw' is de Nederlandse vertaling van het thema waarmee we de 45ste conferentie en het jaar 2022 zijn gestart, met dank aan Rijn IJssel voor hun gastvrijheid. Het thema is heel passend, want MBO Digitaal bouwt verder op het fundament, de muren én het dak dat saMBO-ICT de afgelopen jaren heeft gecreëerd. Het is goed om te zien dat steeds meer collega's in het mbo willen bijdragen aan goede, veilige, betaalbare en flexibele digitalisering in het onderwijs. En dat is cruciaal voor de kwaliteit van het onderwijs maar dat hoef ik de meeste lezers van deze nieuwsbrief natuurlijk niet uit te leggen?!

Ik verwacht dat we als MBO Digitaal een steeds breder publiek gaan bedienen; dat bleek recentelijk bijvoorbeeld bij de bijeenkomst over de MORA. Veel nieuwe gezichten uit het hele mbo-land sloten aan bij de bijeenkomsten. Tegelijkertijd wil ik ook hier nog een keer benadrukken dat de basis (inderdaad, het fundament) van onze samenwerking bestond én bestaat uit het garanderen van een stabiele en veilige infrastructuur. Ik wil jullie als nieuwe voorzitter van MBO Digitaal danken voor het belangrijke werk dat jullie al geleverd hebben en ongetwijfeld gaan leveren zodat we door kunnen bouwen aan digitalisering in het mbo ten behoeve van alle studenten en medewerkers van de scholen.

Samen bouwen we door! (of zoals we dat in de Achterhoek zeggen: 'D'RAN!')

Mirjam Koster
Voorzitter MBO Digitaal

MBO Digitaal Conferentie

Helaas konden wij door Corona nog niet bij elkaar komen, maar dat mocht de pret niet drukken; We kijken terug op een goed gevulde conferentie met hoge bezoekersaantallen: We piekten tot boven de 600 gelijktijdige kijkers! De NS gaf een inkijk in hun uitdagingen en keuzes op gebied van informatiebeveiliging en het Mondriaan College liet ons meebeleven wat er met je gebeurt als het echt misgaat. Een leerzame ervaring. Ook de workshops werden goed bezocht en goed beoordeeld. 

Het was mooi te zien hoe Rijn IJssel invulling gaf aan de organisatie. Er was grote betrokkenheid vanuit de IT-gelederen, eigen mensen in de organisatie en bovenal, een bijzondere inzet vanuit de Media Opleidingen; 2e jaars studenten achter de camera's en de regie in handen van een 3e jaars student. De animaties waren ook door studenten ontworpen en gemaakt. De opleiding heeft haar visitekaartje afgegeven. Ook de radiomakers verdienen een pluim; hun leuke interviews, nieuwscommentaren en op de doelgroep afgestemde muziek, weerhield je er bijna van om weer over te schakelen naar de workshops zelf. Ook al moest het virtueel, Rijn IJssel wist de vertrouwde conferentiesfeer te creëren. Onze grote dank daarvoor. 
 
De volgende conferentie is op 29 en 30 september bij Drenthe College. Blokkeer deze dagen vast in je agenda. 

MBO Digitaal gebruikersdag fysiek

Kom je op 11 april ook weer naar de gebruikersdag in Vergadercentrum Domstad in Utrecht? Voor het programma hebben we de volgende onderwerpen: mbo in het coalitie-akkoord, NPLO (scholingsportaal), MBO-verklaring en vernieuwd praktijkloket. Of dit allemaal lukt is nog even de vraag, maar wat we in ieder geval willen doen is voldoende ruimte om te netwerken. En ’s middags komen de gebruikersgroepen Eduarte, Magister en Osiris ook fysiek bij elkaar in Utrecht. De gebruikersgroepen Peoplesoft en Education online doen de bijeenkomsten ook deze keer via MS Teams. 

Het idee van de programmacommissie is om de gebruikersdagen om en om fysiek en digitaal te laten plaatsvinden. Op 11 april richten we ons volledig op het fysieke programma. In de toekomst willen we kijken in hoeverre (delen van) het programma van de fysieke bijeenkomst ook digitaal te volgen is. 

Aanmelden
Aanmelden voor de gebruikersdag op 11 april is hier al mogelijk. 

Kennisdelingsbijeenkomst Onderwijs 365

Op 20 mei 2022 is het weer zo ver. Dan vindt de door MBO scholen, MBO Digitaal, SURF en Microsoft georganiseerde kennisdelingsbijeenkomst onderwijs 365 (KDO 365) voor het mbo en hbo weer plaats. Daar waar bij de vorige KDO365 de focus lag op het Power Platform gaat het 20 mei weer over het gehele Office365 platform.  

Er zullen weer verschillende presentaties worden gegeven en via een onderverdeling in technische, onderwijskundige en functionele workshops zal niet alleen de agenda weer interessant zijn voor een brede doelgroep maar weet je ook wat je kunt verwachten van de presentatie of workshop.   

De agenda wordt op dit moment besproken. De online bijeenkomst bestaat in ieder geval uit rondes met inhoudelijke presentaties en workshops en biedt praktische voorbeelden en ervaringsverhalen van en voor collega’s uit het mbo en hbo.  

Natuurlijk wordt het definitieve programma gedeeld zodra deze is samengesteld. Wel is al bekend dat de bijeenkomst start om 10.00 uur en verwachten we rond 14.30 uur af te sluiten.   

Inschrijven
Je kunt je hier al inschrijven en het delen van dit bericht met je collega's is natuurlijk toegestaan. Wij kijken uit naar weer een interessante KDO365 en tot 20 mei. 

MBO Ambassadeurs

Bijeenkomst Ambassadeurs/ brughoofden op 25 mei 2022 
Door de pandemie is het Ambassadeursnetwerk de afgelopen 2 jaar niet bij elkaar geweest en is dit netwerk enigszins stil komen te liggen. Maar in de tussentijd is er ook veel gebeurd op onderwijskundig gebied die in verschillende andere werkgroepen met elkaar gedeeld zijn. Nu de fysieke ontmoetingen weer mogelijk zijn, willen we met elkaar verkennen hoe we alle verschillende initiatieven, die vaak raakvlakken hebben met elkaar, met elkaar kunnen verbinden. 

Daarom zijn alle MBO Ambassadeurs en Brughoofden op 25 mei 2022 uitgenodigd om bij het Summa College in Eindhoven voor een gecombineerde bijeenkomst met als thema: “Van strategie naar operationele invulling”. Tijdens deze ouderwets gezellige, maar ook inspirerende bijeenkomst nemen we een kijkje in de keuken bij het Summa College, maar willen we ook nadenken over een nieuw te vormen Netwerk Onderwijs & ict (werktitel) om de lopende initiatieven met elkaar te verbinden en opbrengsten uit Doorpakken op digitalisering te verduurzamen. 

Meer informatie volgt via de gebruikelijke communicatiekanalen van de beide netwerken. Mocht je belangstelling hebben voor deze bijeenkomst en niet aangesloten zijn bij het Ambassadeursnetwerk of Bruggen bouwen, neem dan contact op met Marc Dietzenbacher

Doorpakken op digitalisering

Open Education Week 2022
Deze week (maandag 7 maart tot en met vrijdag 11 maart) vindt de jaarlijkse Open Education Week plaats. Dit is wereldwijd dé week waar open onderwijs en open leermaterialen in de spotlight staan. Over de hele wereld worden de laatste ontwikkelingen met elkaar gedeeld. Ook vanuit Doorpakken op digitalisering en MBO Digitaal wordt hier samen met verschillende anderen bij stilgestaan.
Voor het programma kijk hier, volgende week komt op de MBO Digitaal website een terugblik.

Eigen Dossier  
Op de MBO conferentie van 28 januari zijn de laatste opbrengsten gepresenteerd hoe een Eigen Dossier er uit zou kunnen zijn voor een studerende of lerende. We hebben gekozen voor een visualisatie in de vorm van een conceptuele app omdat deze beelden functioneel het dichtste op de wereld van de gebruiker aansluiten. Tijdens de ontwikkeling hebben we studenten mee laten denken en hun mening gevraagd over de functionaliteit. De strekking van hun reactie was dat het een mooie manier zou zijn om op deze manier je ontwikkelopbrengsten te verzamelen en te delen, ook als instrument voor LOB.   

Het plan is om in het voorjaar deze inzichten te gebruiken om toe te werken naar een werkend prototype.  

Meer informatie: Eigen Dossier - MBO Digitaal (publicatiesdoorpakken.nl)

Docent ondersteuning  
Hoe komt je tot optimale docentprofessionalisering op het gebied van ict-bekwaamheid? Het lijkt een grote vraag, maar toch schrikt het veel collega’s niet af. Het themateam Docentondersteuning heeft namelijk gemerkt dat er bij verschillende mbo-instellingen interessante initiatieven zijn ontstaan op dit vlak. Om te kunnen leren van elkaar heeft het themateam waarderend actieonderzoek verricht naar verschillende voorbeelden. Wil je bijvoorbeeld weten hoe je de competenties van docenten in beeld kan brengen? Of hoe je met een multidisciplinair team werkt aan het thema? Je ziet het allemaal terug in ons kookboek. Hoog tijd om het door te nemen en zelf de keuken in te gaan:   

Meer informatie: kookboek docentondersteuning

Digitaal Burgerschap  
De werkgroep Digitaal Burgerschap heeft op 17 februari een uitgebreide werkgroepbijeenkomst gehad met o.a. Peter Paul Verbeek, Renze Tjoelker en Laurence Guerin bij aansloten. Daarnaast was ook het kennispunt mbo burgerschap vertegenwoordigd waarmee de werkgroep nauw samenwerkt.  

Als opbrengst van deze dag is een artikel gemaakt wat binnenkort beschikbaar komt via onze publicatiepagina.  

Het kennispunt mbo burgerschap heeft samen met Digitaal Burgerschap een themapagina gemaakt over Burgerschap in een digitaliserende samenleving. Op deze pagina is ook de nieuwe promotievideo duidelijk in beeld. Deel deze met uw docenten. Digitaal Burgerschap gaat alle docenten in het mbo aan!  

Meer informatie: Burgerschap in een digitaliserende samenleving - Burgerschap MBO

Samen met de werkplaats Democratisering van Kritisch Denken (practoraat Burgerschap) doet de werkgroep de windstreken van Nederland aan met een Roadshow Kritisch (digitaal) burgerschap. Meld je aan en denk mee over een schoolvisie op kritisch (digitaal) burgerschap of werk aan lesmateriaal.   

Meer informatie: Roadshow: Kritisch (digitaal) burgerschapsonderwijs - Burgerschap MBO

Flexibilisering & Modularisering  
In de afgelopen weken en in de komende periode werkt Team Flexibilisering & Modularisering verder aan het uitwerken van de Flexibel Inzetbare Module (FIM). Op korte termijn komt er een stroomschema, format en handleiding beschikbaar. Hiermee kunnen we met elkaar in gesprek en nieuwe pilots starten. Met het Team Onderwijslogistiek kijken we naar de impact van modulair onderwijs op de processen in de school. Niet alleen voor wat betreft het initiële onderwijs, maar juist ook voor LLO. Aan de hand van persona’s kijken we met verschillende brillen naar de FIM. Wat komen we dan tegen? Ondertussen maakt de MORA furore in het land, ligt er een discussiestuk over de MOSA en hebben we een nieuwe meedenker kunnen verwelkomen. Monique Storck sluit zich bij ons aan namens Sbb.  

Innovatie  
Het thema innovatie start met sessies onder de titel “de Innovatie Etalage”, tijdens de sessies komen ‘leshacks’ aan bod. Inspirerende ideeën rondom digitalisering, waar jij als docent morgen met je studenten mee aan de slag kan. In de sessie is aandacht voor het ‘wat’ en voor het ‘hoe’ en ‘waarom’, zodat je geen trucje leert maar ook zelf aan het denken en innoveren kunt slaan. Alle ideeën komen voort uit de verschillende Doorpakken-thema’s; zo maken we deze kennis nog praktischer toegankelijk. Op de homepagina van de innovatie etalage vind je alle data. 

Op 17 maart van 16.00 tot 17.00 uur trappen we af met het thema ‘Grip op de groep’! Er is lange tijd weinig ‘echt’ contact met en binnen de groep geweest, terwijl we weten dat goede groepsvorming leidt tot betere leerresultaten. Dit vraagt met name aandacht nu weer meer fysiek mogelijk is. Hoe voel je als docent aan wat er speelt? Hoe kan de student zich onderdeel voelen van een groep, ook op afstand? Welke didactiek draagt bij aan het ‘groepsgevoel’? Met deze leshacks van collega’s kun je zelf aan de slag. Word bewust van je handelen en krijg weer grip op de groep.  

Meer informatie: Innovatie etalage 17 maart 2022 - MBO Digitaal 

Onderwijslogistiek
Het team onderwijslogistiek (OL) is op 8 en 9 maart weer bij elkaar geweest om verder invulling te geven aan welke belangrijke principes vorm geven aan een SOLL-positie in relatie tot Flexibiliseren en Modularisering van het onderwijs. Deze principes kunnen door een school worden gebruikt om door middel van gesprekken haar eigen positie (de IST-positie) en het toekomstige flexibiliseringsscenario (SOLL) vorm te geven. De GAP kan dan gezien worden als het te lopen ontwikkeltraject. Bovendien heeft het team samen met leden van het team F&M (Flexibilisering en Modularisering, voorheen LLO) een verdieping doorlopen van de MORA en de impact van de flexibiliseringsscenario's hierop. Twee intensieve dagen die zeker input gaan geven aan de handreikingen die het team OL gaan opleveren. 

Data-ondersteund onderwijs
Praktijkvoorbeelden Learning Analytics: ontmoet de voorlopers.
Tijdens de extra lange Datadinsdag op 12 april wordt een aantal praktijkvoorbeelden getoond en besproken. In een live (!) bijeenkomst in Amersfoort kun je inspiratie opdoen om zelf met Learning Analytics in jouw onderwijs en instelling aan de slag te gaan. Collega’s uit het onderwijs laten zien hoe data hen helpen hun onderwijs te verbeteren, waarna je met hen in gesprek kunt om meer te weten te komen over hun initiatief en bijvoorbeeld over wat je nodig hebt om dit op te kunnen pakken in jouw eigen situatie.
Blok dus alvast dinsdagmiddag 12 april in jouw agenda, binnenkort staan alle details op de website van MBO-Digitaal.

Leergang Data Science: Leadership challenge analytics en AI in het onderwijs – reageer snel!
Ben jij een voorloper die wil werken aan een integrale blik op hoe data tot nuttige inzichten leiden op bestuurlijk, strategisch en onderwijskundig vlak binnen jouw instelling? Schrijf je dan in voor de Leergang Data Science: Leadership challenge analytics en AI in het hoger onderwijs. Hoewel de titel anders doet vermoeden is deze leergang ook toegankelijk én geschikt voor mensen uit het mbo. Met een klein team uit jouw instelling werk je aan een praktijkcasus van jouw eigen school. Het is ook mogelijk individueel in te schrijven.
Deze leergang is ontwikkeld door Erasmus Centre for Data Analytics (ECDA), SURF en de versnellingszone Veilig en betrouwbaar benutten van studiedata. De leergang start op 5 april en inschrijven voor deze editie is mogelijk tot en met 10 maart 2022. In september is er weer een mogelijkheid mee te doen. MBO-Digitaal is bereid aan een aantal inschrijvingen voor de eerste leergang mee te betalen. We verwachten dan wel dat je meewerkt aan een evaluatie, zodat we in september deze leergang breder in het mbo kunnen uitzetten.

Meer informatie: Leergang Data Science: Leadership challenge analytics en AI in het hoger onderwijs | SURF.nl

Route21/ MORA

We zijn gestart met de samenwerkingssessies; Hoe zit MORA in elkaar? Hoe kun je teams beter laten samenwerken? Hoe kom je tot een eenvoudiger applicatielandschap? De laatste twee sessies waren virtueel en werd door meer dan 100 mensen bijgewoond. Daar hadden we niet op durven hopen. 

Het concept is als volgt: Na een korte inleiding laten twee scholen zien welke behoefte bij hen speelt en wat ze hebben bereikt. Daarna is een half uur tijd voor dialoog. Via de MORA-teams omgeving kan op de onderwerpen worden doorgesproken. De onderwerpen in de virtuele sessies worden doorgepakt in tijdens een fysieke sessie van een hele middag bij Domstad in Utrecht. 

Zet alvast de volgende data in je agenda van 10:00 tot 11:00 via Teams: 
  • 14 maart: Hoe organiseer je proceseigenaarschap? 
  • 6 april: Student Journey,  
  • 20 april: Gegevens op orde 
De eerste fysieke sessie is 30 maart 13:00 tot 17:00 in Domstad: MORA als basis voor samenwerkend veranderen. We gaan door op de onderwerpen samenwerking, verandercapaciteit en proceseigenaarschap. 
Je kunt je hier aanmelden voor de bijeenkomst. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 
 
Ben je nog geen lid van de MORA teams-omgeving, klik dan hier om je aan te melden

Bruggen Bouwen

Er zijn weer mooie ontwikkelingen binnen programma Bruggen Bouwen. De nieuwe peergangmodule Onderwijs Ontwerpen is voor het eerst uitgevoerd en de reacties zijn erg positief. Verder draaien de andere modules ook gewoon door: op korte termijn starten de peergangen Adviesvaardigheden (24 maart) en Technovator (17 mei). Voor beide peergangen is nog ruimte om je aan te melden.

Ook zijn we gestart met het aanbieden van een Open podium; een laagdrempelige manier om informatie met elkaar te delen. De eerste editie, op 17 februari, was een succes en ging over hoe je de vraag naar i-coaching in je organisatie stimuleert. Daarnaast werd aandacht besteed aan het concept van simultaan leren binnen ROC van Amsterdam. Het tweede Open podium staat alweer voor de deur: op 31 maart van 10:00 – 11:00 uur.

De opleidingsmanager is cruciaal bij de inzet van ict in het onderwijsproces. In veel gevallen speelt de opleidingsmanager ook een belangrijke rol in de aansturing van de i-coaches. Vanuit dit besef is in het netwerk Bruggen Bouwen de handreiking ict-bekwaamheid voor opleidingsmanagers gepubliceerd. In vervolg daarop onderzoeken we met een groep instellingen de mogelijkheden om vanuit het programma een aanbod voor opleidingsmanagers te doen.

Voor meer informatie, of aanmelden voor de peergangmodules mail je naar Anne-Marije Kraijnbrink.

Netwerk IBP

In december werd de Benchmark IBP-E opgeleverd en de afgelopen twee maanden is daarop de peer review uitgevoerd door 33 mbo-scholen. De scores zijn ingeleverd en de resultaten worden op dit moment geanalyseerd. Tijdens de volgende bijeenkomst van het Netwerk IBP worden de resultaten van de peer review bekendgemaakt en geëvalueerd. 

Deze volgende (online) bijeenkomst van het netwerk staat gepland op donderdag 17 maart. Naast terugkoppeling van de resultaten van de peer review gaan we het hebben over SURFsoc; drie mbo-scholen nemen ons mee in hun ervaringen bij de implementatie en de structurele borging van deze dienst. Ook het onderwerp MFA voor studenten staat op de agenda. 

Verder gaan we in op het Cyberdreigingsbeeld (SURF) en de twee plannen die in de maak zijn op het gebied van cyberveiligheid: de Innovatiezone Cyberveiligheid (SURF) en het Plan van aanpak Cyberveiligheid mbo (MBO Digitaal/MBO Raad). We bespreken de inhoud van deze conceptversies en hoe beide plannen met elkaar samenhangen. 
Kortom: weer een boordevol programma met veel actuele ontwikkelingen op het gebied van IBP.

De masterclasses over het nieuwe NBA-toetsingskader worden ook de komende tijd nog aangeboden, de volgende (eendaagse) masterclasses zijn gepland op 14 april en 10 mei.
Meer weten over het Netwerk IBP in het mbo: mail naar Martijn Bijleveld.

Netwerk Informatiemanagement

Vandaag vindt er weer een netwerk informatiemanagement bijeenkomst plaats van 13:00 tot 15:45. Tijdens deze bijeenkomst wordt besproken over hoe we elkaar nog meer kunnen helpen bij de vele veranderingen die in het vakgebied plaatsvinden. Maar ook zijn er sessie over de onderwerpen examinering & digitalisering en flexibilisering en modularisering. Onderwerpen waar we allemaal mee te maken hebben en die impact hebben op de informatievoorzieningen van de mbo scholen.  

Zet 30 juni 2022 vast in je agenda want dan vindt de volgende IM netwerkbijeenkomst weer plaats. We zien jullie dan weer graag en wil je in de tussentijd meer weten over, of een bijdrage leveren aan, het netwerk informatiemanagement? Neem dan contact op met Rob Vos.       

Netwerk Examinering en Digitalisering (NED)

Save de date want op 20 april 2022 is er weer een algemene bijeenkomst van het netwerk Examinering en digitalisering. Op vele punten is er nieuws te melden en dat willen we graag met jullie delen. 

Verschillende punten die uit de inventarisaties naar voren waren gekomen zijn opgepakt of worden zelfs al binnenkort afgehandeld. Ook is er gekeken naar hoe we dit zo goed mogelijk kunnen communiceren met het jullie en natuurlijk het hele examinerings & digitaliserings werkveld.  

In de vorige nieuwsbrief vroegen we wie wil bijdragen aan het inzichtelijk maken van het speelveld de platformen en applicaties die voor examinering allemaal gebruikt worden. Dit aanbod staat nog open en als je hieraan wil bijdragen dan wordt dat zeer op prijs gesteld. Stuur een mail naar één van onderstaande e-mailadressen om je aan te melden. 

Genoeg onderwerpen om aan te sluiten bij de algemene bijeenkomst op 20 april. We zien jullie graag en wil je meer weten over, of een bijdrage leveren aan, het netwerk examinering & digitalisering? Neem dan contact op met Martijn Bijleveld of Rob Vos.  

Vragen van en aan collega's

De vraagbaak vindt u in de Teams-omgeving. Iedereen die daar toegang toe heeft kan deze vragen daar zien, zelf een nieuwe vraag stellen of reageren op vragen van anderen!

Laatst gestelde vragen:
Discussies op LinkedIn
Behalve in de Vraagbaak worden er ook in de LinkedIn groep van MBO Digitaal discussies gestart en vragen gesteld. Deze groep telt inmiddels al 1000+ leden.
Tenslotte een dringend verzoek aan leveranciers om onze LinkedIn groep niet te gebruiken als reclameplatform. Reageren op vragen is natuurlijk prima...

Colofon

Deze nieuwsbrief verschijnt iedere zes weken en wordt door meer dan 1300 mensen gelezen. Heeft u zich nog niet geabonneerd? Dat kan via deze pagina.

De volgende nieuwsbrief verschijnt op donderdag 21 april 2022.

Over MBO Digitaal

MBO Digitaal is een platform van de MBO Raad en heeft sterke banden met MBO VoorzieningenKennisnet en met SURF. De belangrijkste pijlers binnen MBO Digitaal zijn belangenbehartiging, kennisdeling, aanjagen van innovatie en gezamenlijke projecten.