Bij het opstellen van uw reactie kunt u o.a. denken aan:
1. Wat zijn uw ervaringen met het onderhoud van de zandwegen? Bent u tevreden over de wijze van onderhoud?
2. Op blz. 3 schrijft de gemeente “
het gebied is vooral gebaat bij rust”. Zijn de voorgestelde maatregelen voldoende om rust te bereiken? Zijn er maatregelen die u ingevoerd zou willen zien?
3. Wat vindt u van het uitgangspunt op blz.3:
“dat het gebied toegankelijk blijft voor iedereen, dat de overlast van gemotoriseerd verkeer afneemt [...]. We zetten daarom in op een gedragsverandering” (blz.3). Denkt u dat inzet op gedragsverandering tot het gewenste resultaat kan leiden?
4. De gemeente schrijft: “
De meest storende factor op het landschap is het toegenomen autogebruik.” (blz.27). Wat is uw ervaring? En wat denkt u dat daaraan kan en moet gebeuren?
5. De gemeente wil voor het onderhoud de zandwegen gaan schouwen (zonder een vertegenwoordiging van bewoners!). Welke criteria voor beeldkwaliteit en begaanbaarheid zou de gemeente hierbij moeten hanteren?
6. Zijn de voorgestelde maatregelen voor terugdringen van verkeersdruk en parkeerdruk naar uw inzicht voldoende en effectief, zoals:
- Ontmoedigen van recreantenverkeer door gedragsaanpassing;
- Onder motorrijders meer draagvlak creëren voor het landschap door een campagne;
- 30 km zone op alle zandwegen?
7. Sluipenderwijs worden gedeeltes van zandwegen verhard met puin of asfaltgranulaat. Als u dit ziet of eerder heeft opgemerkt, meldt het dan vooral bij de gemeente.
8. Heeft u zelf wel eens een klacht ingediend over de zandwegen en wat was het resultaat?
9. Heeft u iets gemerkt van het onderhoud van de bermen op basis van het Ecologisch Bermbeheerplan? Wat zou hierover moeten worden afgesproken?
10. Bijlage I is een overzicht van alle zandwegen van de gemeente Groningen:
- Zijn er zandwegen en of problemen die de gemeente heeft gemist?
- Is de categorie-indeling wel juist?
- Voor welke specifieke problemen wenst u meer aandacht?