Nieuwsbrief februari 2018  
 

 

 

Beste ,

De voorstellingsdrukte is losgebroken! Inmiddels heeft iedereen de eerste informatiebrief over de voorstelling op 23 en 24 juni mogen ontvangen en dit jaar houden we voor het eerst een blog bij over de voorbereidingen daarvoor. Zo krijg je een klein 'kijkje in de keuken' van wat er allemaal vooraf gaat aan het maken van zo'n voorstelling. 
 
Daarnaast gaan we ook door met andere leuke ontwikkelingen binnen de Balletschool. Zo komt Saskia van der Kreke vanaf 7 februari ons docententeam versterken voor de Dans met je dreumes en Peuterdans lessen op de woensdagochtenden en gaan 22 van onze klassieke leerlingen een masterclass ballet volgen die wordt gegeven door een van de dansers van het Royal Moscow Ballet. Een fantastische ervaring voor ze!
En we proberen zoveel mogelijk mensen bekend te maken met onze Dansmix Extra! lessen, speciaal bedoeld voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Want het is nu nog een heel klein groepje maar we willen zó graag dat ook andere tieners en jong volwassenen met een beperking de kans krijgen om lekker te dansen. Want.... dans is voor iedereen!

Veel lees- en dansplezier!

Eefke en team Balletschool Heerhugowaard

 

DANS VOOR JONGEREN MET EEN BEPERKING
 

Sinds januari is Dansmix Extra! aan het rooster toegevoegd. Enthousiaste jongeren met een beperking dansen wekelijks samen met Jessica en Saskia.

Dans je ook graag mee of ken je iemand met een beperking die van dansen houdt? Jongeren vanaf ongeveer 12 jaar zijn van harte welkom voor een gratis proefles!

Lestijd: donderdag 16.45 - 17.45 uur.

Op 11 en 12 februari verzorgen onze docenten dansclinics tijdens de Unieke Winterspelen, een sportinstuif met aangepaste sporten in De Meent, Alkmaar. Kom je ook dansen? Klik hier voor meer info.

Foto: Chris Parkes   

NIEUW: DREUMESDANS OP WOENSDAG
 

Op woensdag 7 februari start weer een 8-weekse cursus Dans met je dreumes. Ditmaal op de woensdagochtend van 8.45 - 9.30 uur.

Tijdens de Dans met je dreumes lessen dans en zing je samen met je peuter over thema’s die passen bij de belevingswereld van jonge kinderen. Zo groeien de vaardigheden en het vertrouwen van je kind en heb je samen veel plezier! 

Start: 7 februari 2018. Duur: 8 lessen op woensdag van 8.45 – 9.30 uur. Docent: Saskia van der Kreke.

Klik hier om je kind aan te melden.                                                                           Foto: Foto Joost

NIEUW: PEUTERDANS OP WOENSDAG
 

Vanwege de grote belangstelling starten wij op woensdagochtend 9.30 - 10.15 uur een nieuwe groep Peuterdans voor kinderen van 3 tot 4 jaar.

In deze lessen leren peuters op een vrolijke manier bewegen op muziek. Dansplezier gegarandeerd! Daarnaast leveren deze lessen een bijdrage aan de motorische, muzikale en sociale ontwikkeling van de kinderen.

Start: 7 februari 2018. Tijdstip: woensdag van 9.30 – 10.15 uur. Docent: Saskia van der Kreke.

Klik hier voor het aanvragen van een proefles.

Foto: Foto Joost

NIEUWE DOCENT: SASKIA VAN DER KREKE
 

Vanaf 7 februari wordt ons team versterkt door Saskia van der Kreke. Zij geeft op woensdagochtend dreumes- en peuterdanslessen.

Saskia is afgestudeerd aan de Nel Roosacademie in Amsterdam en heeft veel ervaring in het lesgeven. Wil je meer van haar weten? Op de onze website lees je een uitgebreid interview met onze nieuwe collega.

We wensen Saskia veel plezier bij Balletschool Heerhugowaard!

INFORMATIEBRIEF VOORSTELLING VERZONDEN
 

De eerste brief over de voorstelling Binnenstebuiten op 23 en 24 juni is via e-mail naar alle leerlingen verzonden. In deze brief staat veel belangrijke informatie. Heb je deze niet ontvangen? Stuur ons even een berichtje, dan ontvang je het alsnog. Kaarten voor de voorstelling zijn nu al te bestellen via Cool Kunst en Cultuur.

Vrijwilligers gezocht!

Voor de voorstelling zoeken wij vrijwilligers die willen helpen met schminken, het begeleiden van de leerlingen of het naaien van kostuums. Er hebben zich al een aantal mensen aangemeld, maar we hebben nog veel meer hulp nodig. Wil je ons helpen? Stuur een berichtje aan Saskia. Als dank voor je hulp ontvang je een voucher voor een vrijkaart voor de voorstelling op 23 of 24 juni.  

Blog

Sinds januari houden wij wekelijks een blog bij over het voorbereiden van de voorstelling. In deze blog geven wij jullie een kijkje achter de schermen en lees je wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een grote leerlingenvoorstelling. Je vindt de blog op onze website onder het kopje nieuws.                          

LEERLINGEN BHHW IN SLEEPING BEAUTY
 

 

Sleeping Beauty WEB.jpgOp zaterdag 17 maart danst The Royal Moscow Ballet de voorstelling the Sleeping Beauty in Cool Kunst en Cultuur. Het gezelschap zoekt kinderen uit de regio om mee te doen tijdens de voorstelling en heeft 22 kinderen van Balletschool Heerhugowaard uitgenodigd voor een masterclass.

 

Deze masterclass wordt op dinsdag 6 februari door een danseres en choreografe Ekaterina Uksusnikova van the Royal Moscow Ballet gegeven in onze eigen dansstudio. Tijdens deze masterclass worden acht leerlingen geselecteerd die met het gezelschap mogen meedansen in de voorstelling op 17 maart.

 

Kaarten voor de voorstelling kunnen worden besteld via Cool Kunst en Cultuur.

 

KROKUSVAKANTIE
 

Vanwege de krokusvakantie is de Balletschool gesloten van 26 februari tot en met 4 maart. Tijdens deze week worden er geen lessen gegeven.

Een overzicht van alle vakanties en vrije dagen vind je op onze website.

Allemaal een fijne vakantie gewenst!

LIKE ONS OP FACEBOOK
 

Balletschool Heerhugowaard is ook te volgen via Facebook. Like de pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en weetjes. Bij 1.000 likes wordt er een maand gratis lessen verloot! 

 

Uiteraard is ook onze winkel DANSSPULLEN te volgen via Facebook. Bij 100 likes verloten we een cadeaubon t.w.v. € 7,50 te besteden in de winkel.

De winnaars worden op FB bekend gemaakt. Like & Share!

 

Albert Soncklaan 1-3, 1701 BX Heerhugowaard

www.balletschoolheerhugowaard.nl