Effectief handschriftonderwijs, zodat ieder kind goed leren schrijven.

Lees onze nieuwsbrief hier als openen niet lukt.

 

Hoofdfoto

ZIE.... ginds vertrekt de stoomboot. Wat nu?

Effectief handschriftonderwijs ontstaat als de schrijflessen aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Door schrijflessen te koppelen aan ervaringen die relevant zijn voor kinderen, worden ze actief betrokken bij het leerproces. Dit versterkt niet alleen de aandacht tijdens de les, maar vergroot ook motivatie om het geleerde toe te passen.

Het enthousiasme waarmee Veerle het woord stoomboot leerde schrijven, gaf haar zelfvertrouwen om vervolgens zelfstandig zinnen te schrijven op haar werkstuk voor de Sint. Hij heeft haar werkstuk vast en zeker bewonderd en wat zal ze trots geweest zijn!

Ondertussen zien wij de stoomboot weer vertrekken. Dus tijd voor nieuwe input voor effectief handschriftonderwijs. Waar gaan we over schrijven als Sint vertrokken is?  

Veel inspiratie groetjes van het Schrijfvriend-team.

ZIE.... 

de betekenisvolle samenhang tussen handschrift en spelling 

Effectief handschriftonderwijs zorgt voor het versterken van de logische samenhang tussen leren schrijven en spelling. Met Aan Boord bieden wij duidelijke leerlijnen in onze 'Steeds Beter Schrijven' schrijfschriften. Vanuit de spellingscategoriën is de inhoud van onze schrijfopdrachten vormgegeven door José Schraven. 

Aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen? Na Sinterklaas komt Kerst. En met dit koude weer kan er zomaar ijs op de sloten komen.

En welke spellingscategorie geef jij ook aandacht, wanneer jij tijdens de schrijfles uitlegt hoe je het woord 'dooit' aan elkaar schrijft? Wat betekent 'dooien' eigenlijk? Deze voorbeeld schrijfopdrachten zijn te vinden in onze schrijfschriften voor groep 3.

Met duidelijke leerlijnen van groep 3 t/m 6 kun jij altijd jouw schrijfles laten aansluiten bij het spellingsonderwijs in jouw groep. Word je al nieuwsgierig naar de complete serie 'Steeds Beter Schrijven?'

 

ZIE....

onze cursusagenda voor goed handschriftonderwijs

'Waar moet ik beginnen?' zuchtte de deelnemer tijdens onze cursus. Met dit meegenomen praktijkvoorbeeld was zijn vraag: 'Ga ik de spelling verbeteren? Of moet ik eerst het handschrift aanpakken?' 

Ook jij bent welkom op onze cursusdag 'Hart voor goed schrijven' voor antwoorden op veelgestelde vragen over handschriftonderwijs, zoals wel/niet schrijven bij kleuters, het moment om met pen te starten en de keuze tussen blokschrift en verbonden schrift.

Ontvang inzicht in de oorzaken van schrijfproblemen en leer de praktische aanpak van Aan Boord met meegenomen handschriften van eigen leerlingen. Verbeter het handschrift van jouw leerlingen meteen de volgende schooldag!

Deze cursus geven wij in samenwerking met KWeC op diverse locaties bij Van der Valk-Hotels. Komende cursusdagen zijn:

  • 21 december 2023 in HEERLEN 
  • 2 februari 2024 in LEEUWARDEN
  • 9 februari in EEMNES-HILVERSUM
  • 1 maart 2024 in ZWOLLE

ZIE....

overzichtelijke filmpjes per groep over de werkwijze van Aan Boord

Benieuwd naar de aanpak van effectief handschriftonderwijs met Aan Boord? Ontdek het op onze website met overzichtelijke filmpjes per groep. Hiermee visualiseren we Aan Boord vanuit de praktijk om jou te inspireren. Neem een ​​kijkje via je laptop/desktop!

Ook voor groep 4 en voor groep 5-8 is de uitleg op onze site te zien.

Proefpakket Aan Boord

Op zoek naar een nieuwe handschriftmethode?

Nieuwsgierig geworden door deze nieuwsbrief naar de aanpak van handschriftonderwijs met Aan Boord?

Vraag dan ons proefpakket aan en ervaar zelf hoe kinderen met succes leren schrijven met Aan Boord.