Interessante publicaties op www.wondverzorging.nl

De site bestaat al meer dan 15 jaar en had in zijn hoogtij dagen gemiddeld 10.000 bezoekers per maand. S
inds kort is deze site in bezit gekomen van en is deze toegevoegd aan onze bestaande wond- en huidsites.  Naast ons tijdschrift in wondzorg hebben wij inmiddels een sterk en breed communicatie bolwerk met 15 jaar ervaring in huid- en wondzorg.

 In www.wondverzorging.nl is een zeer gebruiksvriendelijke database opgenomen, waar we allerlei interessante artikelen in plaatsen. De site heeft bijzonder veel mogelijkheden om snel, adequaat en gebruiksvriendelijk te zoeken. Een database met veel praktische onderwerpen in de wondzorg van de afgelopen 15 jaar, beschreven in het NTVW. Wij werken nu aan het plaatsen van alle publicaties vanaf 2006 (ca. 1000 publicaties in pdf). Een gedeelte van deze artikelen kunt u gratis inzien en downloaden in PDF, maar bijvoorbeeld wetenschappelijke artikelen, casuïstieken of patiëntenverhalen zijn alleen te downloaden met een jaarlijks abonnement. (zie https://www.wondverzorging.nl/inschrijving)

Daarnaast vindt u, zoals u gewend bent, veel nieuws over wondzorg uit binnen- en buitenland en blijven de tijdschriften en het NTVH de basis van informatie voor vele van onze abonnees, die maandelijks op de hoogte worden gehouden van de actuele informatie in huid- en wondzorg
Natuurlijk blijven we altijd geïnteresseerd in uw informatie, die wij graag publiceren in onze tijdschriften of op één van onze sites. Heeft u die, stuur die dan aan info@ntvw.nl of info@ntvhuidzorg.nl.



Laatst geplaatste publicaties in database
• Mepitel wondcontactlaag niet hergebruiken

• Bloedplaatjes
• De huidtherapeut bied uitkomst


4 vragen aan Erik Slim, Revalidatiearts
Met regelmaat publiceren wij in het NTVW de rubriek: '4 vragen aan' van bekende behandelaars of andere die werkzaam zijn in de wondzorg. Voor de april editie spraken wij Erik Slim, revalidatiearts. Een van de vragen aan Erik:
Als je nu iets mocht toevoegen aan de huidige wondzorg, wat zou dat zijn?
In het ziekenhuis Rivierenland Tiel en het St. Antonius Ziekenhuis werkt tegenwoordig een gemeenschappelijk multidisciplinair diabetesteam, wat een bundeling geeft van de (o.a. endovasculaire) expertise en ervaring van beide ziekenhuizen.
Door deze samenwerking ontstaat er een grote regionale functie, wat de mogelijkheid biedt om
de diabetische voetzorg in onze regio tot een kwalitatief hoog niveau te ontwikkelen.
Samenwerking met de eerste lijn (huisartsen, podotherapeuten en pedicures) is daarbij van essentieel belang. Als lid van het multidisciplinaire team, maar ook in de samenwerking met
de eerste lijn, wil ik graag mijn steentje bijdragen om onze gemeenschappelijk ambities waar te
maken. Ook denk ik dat het centreren van bepaalde behandelingen (bijvoorbeeld van endovasculaire interventies of diabetische voetoperaties)nodig is.

Meer in het NTVW nr. 4 - april 2020


Patiënten met dementie vragen om meer dan alleen (wond)zorg
NTVW nr. 4 - april 2020

Casuistiek vrouw 79 jaar met dementie door: Guy Duboccage, Diabeteseducator - wondzorgdeskundige te Wevelgem

Geheugenproblemen bij het ouder worden zijn een normaal verschijnsel.
Het maakt functioneren wat lastiger en mensen kunnen het vertrouwen in
zichzelf en de wereld om hen heen geleidelijk aan wat verliezen. Iets anders is het als er sprake is van dementie, niet te verwarren met depressie, wat onder ouderen ook nogal eens voorkomt. Ongeveer één op de vijf Nederlanders krijgt dementie. Hiermee wordt dementie in Nederland volksziekte nummer 1. In Nederland zijn er meer dan 250.000 mensen met dementie en dat aantal zal in de toekomst fors toenemen. Dementie kan de wondzorg voor uitdagingen plaatsen, maar met enige kennis van de aandoening en wat die voor de patiënt betekent kun je toch ook resultaat boeken. Dat resultaat zal misschien niet altijd volledige genezing zijn, maar een beloop waar zorgvrager en zorgverlener zich goed bij voelen. Voor meer info:
guy@verplegingduboccage.be


Vrouwen met brandwonden herstellen langzamer en hebben extra zorg nodig

Vrouwen herstellen na een brandwondenongeval langzamer en ervaren een lagere kwaliteit van leven dan mannelijke patiënten met brandwonden, concludeert Inge Spronk in haar proefschrift ‘The Burden of Burn Injuries’. Dit geldt ook voor mensen met psychische klachten en de mensen met de meest ernstige brandwonden. Om dit op te lossen presenteert Spronk een herstelmodel dat gepersonaliseerde nazorg mogelijk maakt. Door middel van dit model wordt er een schatting gemaakt van het herstel van de kwaliteit van leven van de patiënt. Dit biedt een handvat aan zowel de patiënt als de zorgverlener om herstel te verbeteren. ‘’Patiënten geven aan dat ze behoefte hebben aan informatie van andere patiënten om zo inzicht te krijgen in het verwachte verloop van hun kwaliteit van leven’’, benadrukt Spronk.

Lees verder op: www.wondverzorging.nl

 


NTVW nr. 4 - april met o.a.
• Crisis maakt zorg anders
Wondzorg op een laag pitje?
• 4 vragen aan Erik Slim, Revalidatiearts
• Betere wondzorg door meer invloed van de patiënt?
• Patiënten met dementie vragen om meer dan alleen  (wond-)zorg
• Tier Braams, thuis
is het echt anders


Met een uitgebreide database wond publicaties
De site met kennis van wondzorg
 
Meer dan 10.000 bezoekers per maand.
De onbetwiste startsite voor wondzorg

In het aankomende nr. NTVW nr. 5 - mei 2020

 

Het tijdschrift voor huidprofessionals (NTVH)
De online versies staan op www.huidzorg.nu





Uitgever van het NTVW en het NTVH.
Organisatie: Nationaal Debat Wondzorg
en het Nationaal multidisciplinair congres voor wondprofessionals.
 

Bezoek ook onze sites:
www.congreswondzorg.nl 
www.ntvhuidzorg.nl
www.huidzorg.nu
www.startwondverzorging.nl  www.studiosaffier.nl
www.wondprofessionals.nl
www.ntvw.nl
www.wondverzorging.nl