Hi ,

 

We willen meer. We willen het gemakkelijk. We willen het steeds sneller.

 

Maar: meer spullen zijn de grootste vijand van het milieu ontdekte Babette Porcelijn. In haar boeken Verborgen impact en het Happy 2050 scenario lees je dat 'meer spullen' ongemerkt de grootste negatieve impact heeft op de ecologie.

 

Experts zoals Kate Raworth, Katherine Trebeck, Willem Schramade en Jason Hickel, laten zien dat onze huidige economie haar fundament heeft in groei. We moeten altijd blijven groeien anders stort de economie en de vooruitgang in: dat is het beeld dat het grootste deel van de mensen heeft. Groei als motor achter een betere wereld, met minder armoede, een hogere levensverwachting, meer scholing, en meer innovatie. Dat is wat we hebben ervaren in de afgelopen decennia. Groei is goed en groei helpt ons verder, tenminste zo lijkt het.

 

Wat de boeken van de hierboven genoemde experts laten zien is dat het beeld dat we hebben over de noodzaak van groei niet klopt. Het is wetenschappelijk bewezen, met 95% zekerheid, dat de planeet en daarmee de toekomstige generaties onze drang naar groei niet volhouden. Om de groei in het rijke westen vol te houden buiten we nog steeds mensen en de ecologie uit, voornamelijk op het zuidelijk halfrond.

 

Hier begint de eerste verandering voor jezelf en jullie bedrijf. Nadenken en besluiten nemen. Over de drang naar altijd maar blijven groeien in omzet, aantal klanten en medewerkers. Over de drang naar telkens nieuwe spullen. Je wilt groeien in duurzame positieve impact zonder daarbij schade aan de omgeving te veroorzaken. Dit is het uitgangspunt voor jouw langetermijnbesluiten, groeien binnen de grenzen van de omgeving.

 

Met de langetermijnbesluiten als basis werk je enkele strategische richtlijnen uit, zodat iedereen in jullie team, met vakmanschap, het vertrouwen heeft om zelf snel de kortetermijnbesluiten te nemen. Zodat ze verder kunnen zonder je om een besluit te vragen.

 

Dan komt het lastigste: verandering van het gedrag. Zodra je weet wat de lange termijn visie of de SDG is waar jullie aan gaan bijdragen, ontwikkel je gedrag dat ervoor zorgt dat je hier iedere dag aan werkt. Je automatische besluiten of gewoontes aanpassen om te bouwen aan de lange termijn van je bedrijf, iedere dag weer.

 

Door aandacht te hebben voor deze drie besluiten ontstaat de verandering en neem je impactbesluiten als ondernemer.

Je las zojuist een onderdeel uit het whitepaper over impactbesluiten dat binnenkort verschijnt. Wil je de PDF-versie van dit whitepaper ontvangen zodra het verschijnt? Laat het me weten door te reageren op deze e-mail of door je in te schrijven op deze pagina:

 Whitepaper impactbesluiten

Dank je wel voor het lezen.

 

Heb je een vraag voor mij? Stel hem gerust.
Je reageert eenvoudig op deze e-mail door op beantwoorden te klikken.
 

Een fijne dag en graag tot snel,
Erno
 

https://twitter.com/ernohannink
https://www.linkedin.com/in/ernohannink/

De links in deze e-mail zijn geen affiliate links en er wordt niet bijgehouden op welke links je klikt.

Decide for Impact - Erno Hannink

Decide for Impact Seine 10, 7007 MR  Doetinchem

 

→  Erno is de sparring- en accountability partner voor ondernemers  ←

 

Je ontvangt deze e-mail omdat je je via ernohannink.nl / decideforimpact.com hebt opgegeven voor de nieuwsbrief Impactbesluiten. Wil je deze e-mail delen? Leuk, klik ↓

 

Afmelden | Stuur deze e-mail door naar een vriend(in)

 

Copyright © 2022 Decide for Impact   Alle rechten voorbehouden.