Nieuwsbrief 4 - 16 maart 2022

Nieuwsbrief 4

 

(Grond)wateroverlast Sluiskil

Beste heer, mevrouw, 

 

Hierbij ontvangt u de vierde nieuwsbrief (Grond)wateroverlast Sluiskil. Deze nieuwsbrief is een uitnodiging voor een bijeenkomst volgende week woensdag 23 maart in 't Meulengat. Misschien heeft u deze uitnodiging zojuist ook per mail ontvangen, dan ontvangt u deze dubbel. Onze excuses hiervoor.

Beste inwoner van Sluiskil,

 

Graag nodigen wij u uit voor een bijeenkomst over (grond)wateroverlast in Sluiskil. U ontvangt deze uitnodiging

  • omdat u in oktober 2021 hebt aangegeven dat u vochtproblemen in uw woning hebt;
  • of omdat u zich destijds hebt aangemeld voor een huisbezoek en/of een groepsgesprek;
  • of omdat u zich hebt aangemeld voor deze nieuwsbrief (grond)wateroverlast Sluiskil.

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 23 maart van 16.00 tot 17.15 uur. Locatie: dorpshuis ’t Meulengat in Sluiskil.

 

Terugblik

Tijdens deze bijeenkomst blikken we terug op de huisbezoeken en groepsgesprekken die wij met u hadden. We delen met u het beeld dat we, naar aanleiding van deze bezoeken, hebben van de problematiek van de grondwateroverlast in Sluiskil.

 

Onderzoek grondwaterstromen

Daarnaast informeert Rijkswaterstaat u over een onderzoek dat zij laat uitvoeren. Dit onderzoek gaat over welke grondwaterstromen er zijn en hoe deze in relatie tot het Kanaal van Gent naar Terneuzen invloed hebben op de grondwaterstand. 

 

Programma

Het programma van de bijeenkomst is als volgt:

15.30 – 16.00 uur   Inloop, met koffie.
16.00 – 16.10 uur   Burgemeester Erik van Merrienboer: Welkom en terugblik op de huisbezoeken en de groepsgesprekken. Wat zijn de bevindingen? Toelichting op het doel van deze bijeenkomst.
16.10 – 16.15 uur   Theo van de Gazelle, Rijkswaterstaat: introductie op onderzoek naar grondwaterstromen in Sluiskil.
16.15 – 16.30 uur   Rijkswaterstaat: onderzoek grondwaterstromen; scope, doel, verwachte resultaten.
16.30 – 16.35 uur   Theo van de Gazelle: samenvatting / conclusie. Uitnodiging om informatie / gebiedskennis te delen die relevant kan zijn voor het onderzoek.
16.35 – 16.45 uur   Gelegenheid voor het stellen van een paar vragen.
16.45 – 17.15 uur   Nabespreking in de foyer van ’t Meulengat. Mogelijkheid om in gesprek te gaan met aanwezige partijen en om informatie te delen.
 

Aanmelden 

Komt u naar de bijeenkomst in ‘t Meulengat? Meldt u zich dan uiterlijk dinsdag 22 maart om 12.00 uur aan via aanmeldensluiskil@terneuzen.nl. Vermeld hierbij met hoeveel personen u komt.

 

Gebiedskennis delen

We stellen u graag in de gelegenheid om uw kennis te delen van het gebied, voor zover dat u denkt dat dit relevant is voor het onderzoek. Heeft u voor de bijeenkomst vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar aanmeldensluiskil@terneuzen.nl. Na afloop van de presentaties kunt u uw opmerkingen en vragen ook achterlaten op een grote gebiedskaart en op reactieformulieren.

 

Vervolg

Na de bijeenkomst besluiten we over het vervolg van het onderzoek. Na de bijeenkomst zullen we een nieuwsbrief versturen over deze bijeenkomst.

 

Wij zien u graag op woensdag 23 maart,

 

Met vriendelijke groet,

 

Erik van Merrienboer, burgemeester van Terneuzen

Theo van de Gazelle, voormalig hoofdingenieur – directeur Rijkswaterstaat Zee en Delta

 

Dit is een nieuwsbrief van de gemeente Terneuzen. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hebt aangegeven dat u op de hoogte gehouden wil worden van het vervolg.