Nieuwsbrief project Op je stek, Deventer.
Afbeelding

Nieuwsbrief De Tuinen van Zandweerd

Aan de noordkant van Zandweerd, vlakbij de IJssel, is een gebied beschikbaar met kavels voor zelf- en samenbouw. De gemeente ontwikkelt hier samen met de toekomstige bewoners een nieuwe woonbuurt met respect voor natuur en landschap: de Tuinen van Zandweerd. Een woonbuurt die zeer geschikt is voor mensen met hart voor natuur, groen, en buitenactiviteiten. Een buurt waar het buurtgevoel belangrijk is.

Met deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom De Tuinen van Zandweerd.
 
Bekijk hier de website
Afbeelding

Beroep en bestemmingsplan

Deze week heeft de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak gedaan in het beroep en verzoek om voorlopige voorziening met betrekking tot het bestemmingsplan de Tuinen van Zandweerd.

Het beroep is ongegrond verklaard en er is geen aanleiding voor het treffen van een voorlopige voorziening. Met andere woorden: het bestemmingsplan is nu onherroepelijk. Wij zijn erg content met deze uitspraak en het feit dat we door kunnen.
Afbeelding
Afbeelding

Inschrijven kavels

Nu het licht op groen staat, kunnen we de voorbereiding voor de inschrijving en loting van de particuliere bouwkavels voortzetten. We streven ernaar de kavelkaart en de kavelpaspoorten van alle kavels half september online te publiceren.

Ook de officiële verkoopdocumenten zoals de uitgifteprocedure, het inschrijfformulier en een model koopovereenkomst zijn dan online beschikbaar. De inschrijfperiode voor de loting is nu gepland van 5 t/m 16 oktober. Je hebt dus ruim de tijd je te oriënteren.

We zullen je half september in de volgende nieuwsbrief uitgebreid informeren waar je de informatie vindt en hoe je jezelf optimaal voorbereidt op de inschrijving.
Afbeelding
Afbeelding

CPO en appartementen

Voor het inschrijven voor appartementen aan de IJssel en de CPO-kavel geldt een andere procedure. De uitvragen om voor beide projecten een partij te selecteren, worden eind dit jaar - na uitgifte van de particuliere bouwkavels - opgesteld.

Op basis van nog op te stellen criteria selecteren we de initiatieven die het best passen bij onze ambities in de Tuinen van Zandweerd. De geselecteerde partijen werken hun plannen verder uit tot een aanvraag omgevingsvergunning. De ontwikkelaar van het appartementengebouw is zelf verantwoordelijk voor de verkoop van de appartementen. 
Afbeelding

Sociale huurwoningen

De sociale huurwoningen van de woningcorporaties Woonbedrijf Ieder1 en Rentree worden op een andere manier toegewezen.
  • Voor de sociale huur tiny houses van Rentree is al een groep geïnteresseerden (of toekomstige bewoners). Zij denken mee bij de ontwikkeling.
  • De woningen van Woonbedrijf Ieder1 worden toegewezen via Woonkeus Stedendriehoek
Je kunt je hiervoor niet bij de gemeente inschrijven.

Uiteraard houden we je via onze nieuwsbrief op de hoogte van de vorderingen in dit project.
Afbeelding
Afbeelding
Op je stek is vrijheid: je voelt je op je plek in je huis, in je tuin, in de buurt, in de stad Deventer. Je voelt je thuis in je nieuwe woonomgeving.
 
Je eigen stek laten bouwen?
Ga naar www.opjestek.nl voor meer informatie.
Afbeelding
Wilt u geen nieuwsbrieven meer van ons ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.