Afbeelding
Informatie van Eemshaven.info

Nieuwsbrief 09 - 2017

Geacht Eemshaven.info-lid,

Aldel in Delfzijl wordt de duurzaamste aluminiumsmelter ter wereld. Door aansluiting op een nieuw energienetwerk van gelijkstroom en andere maatregelen gaat de doorgestarte onderneming 10 miljoen besparen op energieverbruik. Door uitbreiding van de productie wordt begin volgend jaar gestart met het aantrekken van 80 nieuwe medewerkers.

Prachtig nieuws, dat Aldel-directeur Karsten Pronk als forumgast bekendmaakte tijdens de traditionele Eemshaven.info Kerstbijeenkomst, die door ruim 100 leden van het bussinesplatform werd bezocht. Voor ons reden om de negende en laatste nieuwsbrief van dit jaar te beginnen met deze mooie economische impuls voor de Eemsdelta regio. Een nieuwsbrief opnieuw boordevol informatie over een groot aantal bij Eemshaven.info aangesloten leden.

Alert Focus op veiligheid, heeft een nieuw pand betrokken in Farmsum en “is van het gas af.” Volgens OWL Juridisch Advies is het “tijd voor advies en transitie” en de gemeente Delfzijl en de horecaondernemers rond het Molenbergplein gaan op 6 januari weer ‘BROEZEND’ het nieuwe jaar in.

Eemshaven.info wenst u veel leesplezier, fijne Kerstdagen en een goede jaarwisseling. Tot in 2018.

Noteer alvast in uw agenda:
30 en 31 mei 2018 
zevende editie EemsdeltaExpo
Locatie Bedrijvenpark Fivelpoort Appingedam

 
 

Nieuwe leden

De afgelopen maand mochten wij de volgende nieuwe leden verwelkomen:
 • Wiersema General Ship Supply
 • Den Hartog b.v.
 • jij Uitzendbureau
 • DHSS
 • Skid Piping BV
 • im-mens bv
 • GVR Recycling
 • 101 BHV.nl
 

In deze nieuwsbrief treft u informatie aan van:

Boven
ADD Safety & Security
Hercertificering NEN 4400-1
Lees meer...

Alert
Nieuws
Lees meer...

BK Ingenieurs
Nieuwsbrief
Lees meer...

Broezen
6 januari 2018
Lees meer

Dallinga
Wintersport
Lees meer

De Drait Yachting
Nieuwe website en meer
Lees meer...

Economic Board Groningen
Innovatieregeling
Lees meer...

Eemsdeltacollege
Mangatwacht/Buitenwacht
Lees meer...

f.a.x.Translations
Vertalingen
Lees meer...

Friso Bouwgroep
Huisartsenpost Martiniziekenhuis
Lees meer...

HLB Nannen
Eindejaarstips
Lees meer...

Hotel Spoorzicht en Spa
Kerst en vernieuwde website
Lees meer...

Hotel Termunterzijl
19 januari: wintervertellingen
Lees meer...

Hotel Van der Valk Zuidbroek
Beste trainingslocatie
Lees meer..

Hulotech
Nieuwe 3D-printer
Lees meer...

Kenneth Smit Training
Expert in Sales Totaaltraject
Lees meer...

Kredietunie
Nieuwsbrief
Lees meer...

de Molenberg
Voorstellingen januari
Lees meer...

NIVI/Detasafe
Wij gaan verhuizen
Lees meer...

OWL
Nieuwsbrief
Lees meer...

Roelofs
Duurzaamheidsscan
Lees meer...

Rolan Robotics
Van Vliet printing
Lees meer...

De Willem Jacob
Nieuwsbrief
Lees meer...

Wagenborg
4 nieuwe torenkranen
Lees meer...
 

 

Broezen

broezen


Zaterdag 6 januari 2018 staat weer in het teken van BROEZEN, de Nieuwjaarsreceptie, in de gemeente Delfzijl.

Broezen staat voor een feestelijk begin van het nieuwe jaar, waarbij de gemeente Delfzijl en ondernemers aan het Molenbergplein samenwerken. Deze samenwerking resulteert sinds 2013 in een prachtig en sfeervol avondvullend Broezen-programma. Alle inwoners in de gemeente zijn op zaterdag 6 januari weer welkom om het nieuwe jaar samen te vieren.

Om 19.15 uur start het eerste deel van Broezen in Theater en Congrescentrum De Molenberg. Burgemeester Gerard Beukema houdt hier zijn toespraak, the Full Minties zorgen voor muzikaal cabaret. Aansluitend zal het feestelijke muzikale programma bij de omringende lokaliteiten beginnen. Dit duurt tot ongeveer 22.30 uur, daarna neemt de horeca het over.

Bezoekers kunnen ook genieten van een ‘Walking Dinner, een 5-gangen-menu met kleine, handige gerechten die de deelnemende horecalokaliteiten gratis uitserveren.  Broezen bestaat vooral uit veel muziek. In de Molenberg, De Bolder, Brasserie Ziel, Het Lokaal, Café Centrum en in de kerk wordt een gevarieerd live muziekprogramma ten gehore gebracht.

Kortom; Een feest om niet te missen!!

'Nait Soezen, moar Broezen'!!!

Naar boven
 

Alert - Nieuws

alertOns nieuwe adres is vanaf ca. 15 januari 2018: Heemskesweg 4 in Farmsum. U bent daar natuurlijk van harte welkom voor een heerlijk kopje koffie.

Alert is van het gas af, onze nieuwe locatie is helemaal gericht op duurzaamheid. Het gebouw is getransformeerd van energielabel G naar energielabel A doordat wij een nieuw dak, nieuwe wanden, nieuwe kozijnen en HR++ beglazing, warmtepompen en LED verlichting hebben aangebracht.  

Alert – Focus op veiligheid is uw specialist in de regio voor het opstellen of updaten van uw RI&E. Recent hebben wij dat weer mogen doen voor 7 kantoorpanden, voor een chemiebedrijf, voor een logistiek dienstverlener, voor een installatiebedrijf, voor een hoveniersbedrijf en voor een gemeente. Ook voor de toetsing van uw RI&E bent u bij ons aan het juiste adres. Het is nu weer tijd om eens even te controleren wanneer uw RI&E voor het laatst is geactualiseerd.

Alle medewerkers van de Alert bedrijven – Focus op veiligheid en - Veiligheidsmiddelen & Services bedanken u voor de plezierige samenwerking in 2017 en wensen u allen fijne Kerstdagen en een mooie jaarwisseling. Wij staan ook in 2018 weer met veel plezier voor u klaar en wensen u zowel privé als zakelijk een succesvol, gezond en gelukkig 2018.

Naar boven
 

Hulotech - 3D printer

hulotech


Hulotech BV uit Stadskanaal investeert in een innovatieve en voor Nederland, unieke 3D-printer. De MJF 4200 printtechniek van fabrikant HP maakt het mogelijk om hoge kwaliteit producten tegen lagere prijzen, sneller en met betere eigenschappen te maken. Hiermee wil het bedrijf een stevige positie verwerven op de markt voor medische producten, een voor Hulotech nieuwe markt.
 
Door de investering verwacht Hulotech op termijn acht nieuwe arbeidsplaatsen te creëren; drie op LBO-niveau, drie op MBO-niveau en twee op HBO-niveau. Voor de aanschaf van de machine geeft de provincie Groningen een subsidie van 50.000 euro uit het programma Innovatief & Duurzaam MKB, onderdeel van Groningen@Work.

Hulotech onderscheidt zich van andere bedrijven door haar technische kennis van industriële toepassingen in het algemeen en van prothese-ontwikkeling en -productie in het bijzonder. Dankzij deze kennis in combinatie met de nieuwe HP-techniek kan Hulotech complete protheses printen, in plaats van alleen delen. Elke klant of patiënt kan hierdoor een op maat gemaakte prothese krijgen die vrijwel geen nabewerking nodig heeft.
Innovatief en snel
Grotere industriële productie-aantallen worden nu nog uitbesteed aan bedrijven in het zuiden van het land. Hier wordt nog gebruik gemaakt van de huidige SLS printtechniek en zijn de printers geschikt voor industriële productie. Mede-eigenaar van Hulotech Arjan Huiting, "Ik ben ervan overtuigd, dat zodra wij over de innovatieve en snelle HP-techniek beschikken, een groot deel van deze opdrachten bij ons terecht zal komen."

De nieuwe HP-printtechniek is tot tien keer sneller dan de huidige generatie 3D-printers. Hierdoor is het 3D printen van eindproducten niet alleen goedkoper en geschikt voor enkel stuks, maar ook voor productieseries tot 5.000 stuks.

Exclusieve overeenkomst
Hulotech heeft inmiddels een exclusieve samenwerkingsovereenkomst gesloten met OIM Orthopedie, waarbij zij alle 3D-printopdrachten voor heel Nederland gaat uitvoeren. Ook heeft het bedrijf het aanbod gekregen om als demobedrijf te fungeren voor potentiële klanten van HP voor Nederland en Scandinavië. Voordeel hiervan is dat alle mogelijke 3D-printaanvragen die rechtstreeks uit het HP-netwerk binnenkomen, doorgestuurd worden naar de productiemachine van Hulotech.

Over Hulotech
Hulotech is een jong en innovatief bedrijf dat in 2014 is opgericht. Het bedrijf heeft nog geen medewerkers in dienst en is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van producten die gemaakt worden door 3D-printtechnieken. Ook ondersteunen ze bedrijven in diverse branches met het ontwerpen in 3D. Ondanks dat het bedrijf nog maar vijf jaar oud is, hebben de eigenaren ruim twaalf jaar ervaring met de ontwikkeling en productie van 2D- en 3D-printen binnen de hightechindustrie.

Naar boven
 

Wagenborg tekent voor vier nieuwe Spierings SK597-AT4 torenkranen

wagenborg


Begin december heeft Wagenborg de overeenkomst met Spierings getekend voor maar liefst vier nieuwe SK597-AT4 torenkranen. Met deze prachtige investering in de nieuwste generatie van de Spierings hydraulische mobiele kranen versterkt Wagenborg haar kraanvloot. Nieuwste generatie SK597-AT4 De maximale vlucht van de nieuwe SK597-AT4 torenkranen van Wagenborg bedraagt 48 meter waarbij de maximale puntlast 1700 kilo bedraagt. De maximale hijshoogte bedraagt 58,1 meter met een giek in 45° opgetopte positie. De SK597-AT4 kan een maximale last van 7000 kilo hijsen op 14,1 meter.De opbouwtijd is slechts 8 minuten nadat de kraan afgestempeld is. De kranen worden allen uitgerust met stalen schotten van 200 x 90 cm en zijn voorzien van een hulpkraan om deze schotten te plaatsen. Eén machinist kan de kraan eenvoudig opbouwen en bedienen. Geen extra ballast of giekdelen zijn benodigd. Verder is de kraan van alle gemakken voorzien, zoals trucknavigatie, airconditioning, achteruitrijcamera en katcamera. Multi-inzetbaar De nieuwe Spierings kranen zijn voorzien van een DAF MX11 Euro 6 motor met een ZF-as Tronic versnellingsbak en hydropneumatisch veersysteem. Een multi-inzetbare machine die ook uitermate geschikt is voor het rijden van langere afstanden.

Twee van de nieuwe Wagenborg aanwinsten worden opgeleverd in oktober 2018, de andere twee in januari 2019.

Naar boven
 

Rolan Robotics - Van Vliet Printing

rolan


Ook binnen de grafische industrie worden onze robotoplossingen ingezet. Dit jaar heeft Rolan Robotics een prachtige robotinstallatie mogen leveren aan Van Vliet Printing in Hoorn.

Van Vliet Printing begon ooit als traditionele drukkerij en is inmiddels uitgegroeid tot een innovatief bedrijf. Doordat de vraag toenam en er steeds meer gebruik wordt gemaakt van verschillende materialen is Van Vliet Printing op zoek gegaan naar een manier om dit proces te automatiseren. Zo kwam Van Vliet bij Rolan Robotics terecht. In samenwerking met Canon heeft dit geresulteerd in een prachtige robotoplossing.

Een goede samenwerking tussen de drie partijen is belangrijk. De wensen van Van Vliet Printing, de mogelijkheden en eisen van de Canon machine en de robot moeten immers goed samenwerken om tot het gewenste resultaat te komen.

Door de robottoepassing is Van Vliet Printing in staat om zelfs ’s nachts te produceren, waardoor de productie omhoog gaat. Maar ook voor de nabije toekomst ziet Van Vliet nog verdere mogelijkheden voor robotisering. Bijvoorbeeld het oppakken en lijmen van onderdelen.

Op onze website is een mooi filmpje hierover te zien.
Op de foto zijn te zien dhr. Daniël van Vliet en zijn vader Dhr. Van Vliet Sr. (oprichter).

Naar boven
 

de Molenberg - Voorstellingen januari

molenberg


In deze nieuwsbrief heeft De Molenberg enkele tips voor een gezellig avondje uit!

Nieuwjaarsconcert - VKSO
Zondag 14 januari, aanvang 15.00 uur

Het vijfenzeventig musici tellende Veenkoloniaal Symfonie Orkest zal 2018 deze middag feestelijk voor u inluiden! Onder leiding van dirigent Lubertus Leutscher zullen traditiegetrouw de prachtigste melodieën van bekende componisten als: Verdi, Brahms, Fauré en natuurlijk Strauss ten gehore gebracht worden. Speciale gast deze middag is mezzosopraan Hanneke Tichelaar.

 
Mooi weer vandaag

Met o.a. Bram van der Vlugt en Nettie Blanken
Zaterdag 20 januari, aanvang 20.15 uur

Acteur Bram van der Vlugt is een groot liefhebber van de tragikomedie Mooi weer vandaag van David Storey. Zijn grote wens dit stuk op het toneel te brengen komt nu uit!

Bruun Kuijt regisseert een prachtige cast van het stuk uit 1970 dat begint met alledaags gebabbel tussen twee mannen, Max en Arnold.

Deze voorstelling is tevens te boeken met een theater daghap.


Ma – Eric Corton
Naar het boek van Hugo Borst
Vrijdag 26 januari, aanvang 20.15 uur

 De tragikomische solovoorstelling Ma is gebaseerd op het gelijknamige boek van Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke opname in een verpleeghuis. Het is een liefdevol en openhartig portret van een moeder, in de woorden van haar zoon. Een moeder die altijd klaarstond voor haar zoon. Totdat meneer Alzheimer de rollen omdraait. Maar hoe zorgt een zoon voor zijn moeder?
 
Voor meer informatie, klik hier.
 
Naar boven
 

Kredietunie - Nieuwsbrief 2017

kredietunie


Stand van zaken

De Kredietunie Eemsregio heeft in 2017 € 205.000,- aan kredieten verstrekt aan 4 ondernemers waarvan 2 starters. Dit heeft 2 FTE opgeleverd en op termijn komt daar nog 1 FTE bij. Tevens is er een 2e krediet aan een bestaande kredietnemer verstrekt en 1 aan een nieuw lid.
1 kredietaanvraag is goedgekeurd en zal in 2018 worden verstrekt. Hiermee zal ons ledenaantal op 47 terecht komen. In totaal heeft de Kredietunie Eemsregio sinds haar bestaan € 720.000,- verstrekt. Inclusief het nog op te nemen krediet van
€ 30.000,- hebben we op dit moment nog uitstaan
€ 540.421,- uitstaan.

Nieuwe arbeidsplaatsenregeling voor Gronings aardbevingsgebied
Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) meldt de komst van de EBG Arbeidsplaatsenregeling van Economic Board Groningen (zie EBG).

De EBG ArbeidsplaatsenregelinG richt zich op economische structuurversterking in de gemeenten Appingedam, Bedum, Delfzijl, De Marne, Eemsmond, Loppersum, Slochteren, Ten Boer en Winsum, door een bijdrage te leveren aan nieuwe arbeidsplaatsen voor projecten van ondernemingen gericht op uitbreiding, vestiging, diversificatie, innovatie of wijziging van bedrijfsactiviteiten in het gebied. 

Te ondersteunen projecten moeten bijdragen aan werkgelegenheid, verbetering van de economische structuur en innovatie. 

Per nieuwe arbeidsplaats, die een onderdeel of gevolg is van een investering in een vestigingsproject, een fundamenteel wijzigingsproject, uitbreidingsproject, diversificatieproject of een innovatieproject, is een vaste bijdrage beschikbaar:
 •  voor projecten gericht op prioritaire sectoren van EBG (bouw, agrochemie & energie, toerisme en mobiele communicatietechnologie/5G): € 7500 per arbeidsplaats en maximaal € 150.000 per project;
 •  voor projecten gericht op overige sectoren: € 5000 per arbeidsplaats en maximaal € 100.000 per project.

Er is in totaal € 1 miljoen beschikbaar. 
Aanvragen kunnen van 1 september 2017 tot en met 31 december 2018 worden ingediend.

Najaarsborrel
Op 13 november j.l heeft de Kredietunie Eemsregio haar najaarsborrel gehouden in Hotel Termunterzijl. De aanwezigen werden, na de ontvangst met koffie en thee, op de hoogte gebracht van de huidige stand van zaken. Na afloop was er gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje bij te praten en te netwerken.

Wist u dat …
* De Kredietunie Eemsregio 3 ½ jaar bestaat.

Agenda
- 19 februari 2018 Abiant en OAmkb geven een presentatie op de Abiant vestiging in Spijk.
- 16 april 2018 Algemene Ledenvergadering Krediet Eemsregio. Locatie nog onbekend.
- 18 juni 2018 Zomerbijeenkomst met barbecue bij Peter Dallinga met presentatie.
 
Naar boven
 

Inqar Dallinga - Houdt rekening met u en de weersomstandigheden!

dallinga

Heeft u plannen om op wintersport te gaan? Of misschien wilt u nog een andere reis maken; alleen of juist met z’n allen! INQAR Dallinga hanteert scherpe winter(sport)tarieven voor een veilige en comfortabele reis in een van onze huurauto’s.Uw voordelen:    
 • Voldoende ruimte
 • Nieuwe, veilige en zuinige auto
 • Goed onderhouden en volledig verzekerd
 •  Zorgeloos onderweg naar uw bestemming 
Extra
 •  Verlaging van het eigen risico van €650,- naar €250,- is mogelijk voor slechts €40,- per week.
 •  Winterbanden €50,- per week*
 •  Navigatie €30,- per week*
 •  Sneeuwkettingen €30,- per week*
*Indien beschikbaar.
 

De winter(sport)tarieven zijn geldig t/m 31 maart 2017.

Maximale huurtermijn: 2 weken.

Voor meer informatie, reserveringen en reguliere tarieven kunt u ons bereiken via onderstaande gegevens:


INQAR Dallinga
0596 – 615 210

info@inqar-dallinga.nl
www.inqar-dallinga.nl

 


Neem contact op met werkplaats@dallinga.nl of bel 0596-630130 voor het beste advies!

Naar boven
 

Economic Board Groningen - 5 ton beschikbaar voor innovatieregeling

ebg


Al kort na de introductie in mei van dit jaar, bleek dat er veel interesse was voor de InnovatieregelinG. EBG stelde daarom in september nogmaals een half miljoen euro beschikbaar voor vernieuwende bedrijven. De belangstelling voor de regeling was zo groot dat EBG nu nogmaals 5 ton beschikbaar stelt.
 
Veelbelovende plannen
Inmiddels is voor een bedrag van 1,2 miljoen euro aanvragen ingediend. Van de 30 aanvragen zijn er ondertussen al 12 toegekend. Daarmee is circa €600.000 van het beschikbare toegekend. Bij de overige ingediende plannen zitten veelbelovende, innovatieve ideeën. EBG vindt het belangrijk dat ook die bedrijven de mogelijkheid krijgen hun plannen verder te ontwikkelen.

Drempel verlagen
Het ontwikkelen van nieuwe producten, diensten of processen is vaak kostbaar en risicovol. Met de InnovatieregelinG wil EBG de drempel verlagen voor bedrijven in de negen Noord-Groningse gemeenten die willen investeren in vernieuwing. Dat is goed voor die bedrijven en daarmee ook voor de economie van Groningen.

Geen ingewikkelde procedures
Recent bleek uit onderzoek dat veel regelingen die innovatie en vernieuwing stimuleren te ingewikkeld zijn. Verantwoordelijk EBG-bestuurslid Peter Arnold Jellema wijst erop dat EBG het voor ondernemers gemakkelijk heeft willen maken. “En het is gebleken dat dit werkt. Van de problemen in de regio een kans maken, daar zijn de ondernemers hier goed in. Veel vernieuwing en innovatie heeft hiermee te maken. Noord-Groningen is een regio met een grote innoveerkracht en daar sluiten we vanuit EBG graag bij aan.”

Wat is de InnovatieregelinG?
Ondernemers in negen Noord-Groningse gemeenten kunnen via de InnovatieregelinG de helft van de kosten voor haalbaarheidsstudies, en/of ontwikkeling van een nieuw product, dienst of procedé vergoed krijgen, tot maximaal €50.000. Maakt de ondernemer ook gebruik van een erkende proeftuin of testcentrum zoals bouwinnovatiecentrum BuildinG, biobased testomgeving ZAP of energietransitiecentrum EnTranCe, dan is een extra bijdrage van maximaal €25.000 mogelijk.
 
Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) beoordeelt de aanvragen.
Meer informatie is te vinden op www.economicboardgroningen.nl/financiering/ebg-innovatieregeling

Op de hoogte blijven van de activiteiten van Economic Board Groningen? Leest u alle nieuwsitems via deze link.


Naar boven
 

OWL Juridisch Advies - Nieuwsbrief

owl


In deze editie van onze nieuwsbrief
leest u meer over: de effecten van de WNRA op de B3-instelling, payrolling en het privacy regime onder de AVG.


Wij wensen u veel leesplezier.
 
Naar boven
 

ADD Safety & Security - Succesvolle hercertificering NEN 4400-1 certificaat

add


Op 9 november j.l. hebben wij weer een bezoek gehad van de auditeur van Cicero inzake onze NEN 4400-1 certificering.
Na een uitvoerige controle kwam de auditeur tot de eindconclusie dat wij alles netjes, correct en duidelijk geadministreerd, duidelijk en volgens de geldende normen voor elkaar hebben.
Wij zijn hiermee dan ook heel blij en tonen hiermee aan dat wij “Veiligheid in Ondernemen” voor onze opdrachtgevers willen waarborgen.

Een uitleg over het NEN 400-1 certificaat vindt u onderstaand:
Per 1 juli 2012 geldt er een fiscale vrijwaring inzake de inlenersaansprakelijkheid. Dit betekent dat inleners die werknemers inlenen van een uitzendbureau met het SNA-keurmerk gevrijwaard kunnen worden van eventuele aansprakelijkheidsstelling door de Belastingdienst ten aanzien van niet betaalde loonheffingen en omzetbelasting door de uitlener


Erkend als leerbedrijf
Per september j.l. is ADD Safety & Security BV Erkend als leerbedrijf via het SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven).
ADD Safety & Security BV wil graag haar bijdrage leveren aan het ontwikkelen van kwaliteit en nieuwe aanwas binnen de beveiliging- en veiligheidsbranche.
Wij zijn dan ook trots via het SBB erkend te zijn als leerbedrijf.
Binnen onze organisatie kunnen leerlingen een brede ervaring opdoen en zichzelf ontwikkelen.
Het mag voor zich spreken dat leerlingen uitsluitend in overleg met een opdrachtgever worden ingezet op locaties en projecten.
ADD Safety & Security BV staat voor Aandacht voor Detail in Dienstverlening.
Wij zijn een flexibele organisatie die snel inzetbaar is en snel kan schakelen.
Wilt u weten wat wijn voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via:
info@addsecurity.nl of bel 085 065 3024.
www.addsecurity.nl
 
Naar boven
 

f.a.x.Translations - Vertalingen

fax

Het jaar 2017 zit er alweer bijna op. Wij van f.a.x. Translations b.v. wensen u Prettige Feestdagen en een in alle opzichten Goed 2018! Natuurlijk zullen wij u ook in het nieuwe jaar weer helpen bij uw internationale communicatie. Wist u trouwens dat wij in 2018 ons 30 jarig jubileum gaan vieren? Wij vertalen zoals u het bedoelt!

Neem contact op voor meer informatie (een bezoek is natuurlijk ook mogelijk) of een gratis offerte: www.fax-translations.com | 050-3039730
 
Naar boven
 

Hotel Van der Valk Zuidbroek - Feestdagen

vandervalk


Uw Eindejaars of Nieuwjaarsevent bij Van der Valk Hotel Groningen-Zuidbroek A7

Traditioneel een mooie periode om met uw medewerkers de vele ontwikkelingen van afgelopen jaar in herinnering te brengen en met goede relaties vooruit te kijken naar alle nieuwe mogelijkheden en initiatieven voor het nieuwe jaar.

Wij bieden u in de periode rondom Kerst en Oud & Nieuw de perfecte gastvrije omgeving om belangrijke momenten in het jaar met elkaar te delen.

Wij organiseren graag samen met u een intieme borrel of juist een groots feestelijk diner. Hierbij combineren we een spetterend programma met een mooie entourage, terwijl onze gastvrijheid en service uw verwachtingen overtreffen.

Een heerlijke middag of avond bij Van der Valk zorgt niet alleen voor een perfecte afsluiting van het jaar, maar ook voor een prachtig begin van het nieuwe jaar.

Vraag naar de mogelijkheden via 0598-453787 of via mail.
Naar boven
 

Roelofs - Duurzaamheid concreet met een duurzaamheidsscan

roelofs


Een goed doordacht plan om duurzaamheid vorm te geven binnen uw bedrijf, of het terrein waar u aan gevestigd zit, is onmisbaar. Én slim, want er liggen vaak nog ontzettend veel kansen op het gebied van duurzaamheid.Bij Roelofs bundelen we gezamenlijk met de opdrachtgever de krachten om zo duurzaamheid rendabel en concreet te maken, waardoor het tevens bijdraagt aan het bedrijfsresultaat. Hierbij maken wij gebruik van de zeven pijlers van ons duurzaamheidskompas. Voor elk (bedrijven)terrein is een business case mogelijk. Want in tegenstelling tot een aantal jaar geleden levert ‘groen’ nu geld op.

Lees meer informatie over een duurzaamheidsscan door Roelofs.
 
Naar boven
 

NIVI/Detasafe - Wij gaan verhuizen

nivi
             
Noem het gezellig, noem het overzichtelijk: onze oude locatie. Maar wij noemden het de laatste tijd: te krap! Het was hard nodig om wat ruimer in ons jasje te gaan zitten.

Om onze missie en visie voor de toekomst genoeg ruimte te geven kunnen wij u met gepaste trots melden dat wij gaan verhuizen naar een ruimere en efficiënter ingerichte locatie in Appingedam.
 


Op deze locatie kunnen we detacheringen, uitzenden, opleidingen, keuringen, veiligheidszorg, ontwikkelingen en automatisering verder optimaliseren. Ook zullen er meerdere leslokalen ingericht gaan worden en zal er ruim voldoende parkeergelegenheid zijn! Dit om u als klant nog beter te kunnen ontvangen. De verhuizing proberen we zo geruisloos mogelijk te laten verlopen zodat u hiervan geen hinder ondervindt.

Met ingang van 1 december 2017 zijn we te vinden zijn op ons nieuwe adres:

Energieweg 6
9902 RL Appingedam

Onze telefoonnummers en digitale adressen blijven gelijk, u kunt ons bereiken op:

Telefoon NIVI BHV B.V.                                    : 0596 – 680 255
Telefoon Detasafe B.V.                                    : 085 – 111 7777

Websites:
www.detasafe.nl
www.nivi.nl

Naar boven
 

De Drait Yachting - Nieuwe website

drait

Enkele weken geleden is onze vernieuwde website gelanceerd. Deze bevat naast informatie over de vloot ook informatie over beide vaargebieden en vaarroutes. Naast onze vroegboekkorting van 5% ontvangt u bij een online boeking twee entreevouchers voor Boot Düsseldorf. Klik hier voor meer informatie

Meer informatie over onze jachthaven, leest u in onze nieuwsbrief.

Naar boven
 

Hotel Spoorzicht & Spa - Kerst en vernieuwde website

spoorzicht


Vier Kerst ontspannen en gezellig in Hotel Spoorzicht & SPA
Nieuwe website voor Hotel Spoorzicht & SPA


Sinds kort heeft Hotel Spoorzicht & SPA een geheel vernieuwde website.
 
Onze authentieke sfeer hebben we gecombineerd met een frisser en overzichtelijkere opmaak. Verder hebben we meerdere verbeteringen doorgevoerd om de vindbaarheid van de gewenste informatie te vergroten en het reserveren van een bezoek te vereenvoudigen.

Een aantal verbeteringen die we hebben doorgevoerd:
 • het toevoegen van actuele informatie (menu Nieuws)
 • de menustructuur is hier en daar gewijzigd
 • het is nu mogelijk om online een tafeltje te reserveren
 • het is nu mogelijk om via de website een offerte aan te vragen voor een bijeenkomst, event, vergadering etc.
 • de website is nu ook geschikt om via uw telefoon en tablet te bezoeken.
 • de reserveringssystemen voor de SPA en het hotel zijn vernieuwd voor een overzichtelijk reserveringsproces

Naar boven
 

De Willem Jacob - Nieuwsbrief

wllem

Onze nieuwsbrief is verschenen met daarin onder andere informatie over:
 • Ster van Bethlehem Tocht
 • Nieuwe Eilandhopper dienstregeling online
 • 's Winters aan boord van de Willem Jacob
 • Mastonderhoud
 • Verslag wedstrijden
Wilt u de hele nieuwsbrief lezen? Klikt u dan hier.
 
Naar boven
 

Kenneth Smith Training - Expert in Sales Totaaltraject

kenneth

De beste commerciële technieken samen in één
omschrijving trainingsprogramma! Onmisbaar voor iedereen die zich wil ontwikkelen tot een top accountmanager.

De twaalfdaagse training Expert in Sales Totaaltraject is opgebouwd uit zes modules die samen het meest complete commerciële trainingstraject van Nederland bieden.
De voordelen van Expert in Sales Totaaltraject:
 • Een trainingsinterval van 3 tot 4 maanden tussen de verschillende modules voor een optimale leercurve met veel feedback.
 • De combinatie van rollenspelen, praktijkcases en theorie staan borg voor een trainingsprogramma met onmiddellijke toepassingsmogelijkheden in de praktijk.
 • De trainingen worden gegeven door één trainer voor een optimale begeleiding.
 • Mogelijkheid voor tussentijdse coaching, rapportage en intervisie.
 • Door de optimale leercurve wordt met deze training in 12 dagen meer effect bereikt dan wanneer alle modules verspreid over een langere periode worden gevolgd.
 • Snellere resultaten en minder beslag op productieve uren.

Leest u meer in deze PDF.

Naar boven
 

BK Ingenieurs - Nieuwsbrief

bk


Het laatste nieuws over BK Ingenieurs lezen? Klikt u op deze link voor de nieuwsbrief.

 
Naar boven
 

HLB Nannen - Eindejaarstips

hlb


In de nieuwsbrief leest u de laatste ontwikkelingen op fiscaal gebied, de aankomende evenementen en interessante publicaties. Deze maand leest u onder andere over de HLB Eindejaarstips, de winnaar van de Drentse Onderneming van het jaar en het huwelijksvermogensrecht.


Lees meer via deze link.

Naar boven
 

Eemsdeltacollege - Certificaat Mangatwacht/Buitenwacht

eemsdeltacollege

Op 11 december j.l. hebben  7  leerlingen van het Eemsdeltacollege  afdeling Praktijkonderwijs hun certificaat mangatwacht/buitenwacht gehaald. Deze opleiding werd  voor de eerste keer gegeven aan leerlingen van het Praktijkonderwijs.  Ze volgden deze opleiding in het nieuwe pand van NIVI aan de Energieweg 5 te Appingedam.

Dit certificaat biedt de mogelijkheid om aan de slag  te gaan als mangat-/buitenwacht. De werkzaamheden zullen vaak plaatsvinden bij groot onderhoud in fabrieken en centrales. In deze gebouwen bevinden zich veel besloten ruimtes waar dan gewaakt moet worden over de mensen die  op dat moment onderhoudswerkzaamheden verrichten in deze ruimtes.


 
Naar boven
 

Hotel Termunterzijl - 19 januari: wintervertellingen

termunterzijlOp 19 januari om 20.30 komt Erik Hulsegge, verslaggever en columnist bij RTV Noord sfeervolle winterse verhalen vertellen.

De kosten voor deze avond zijn 7,50 (incl. koffie).

Meer informatie treft u hier aan.


Naar boven
 

Friso Bouwgroep - Nieuwe huisartsenpost Groningen met kunstige gevel

frisoOp 27 november opende de  nieuwe huisartsenpost Groningen haar deuren. Hierdoor hebben de artsen meer ruimte en hoeven patiënten bij doorverwijzing alleen maar een deurtje verder te gaan. Bouwborg projectleider Jan-Willem Beugel blikt terug.

Opvallende gevel
Op het terrein van het Martini Ziekenhuis, tussen de spoedeisende hulp en het brandwondencentrum, moest binnen 35 weken een compleet nieuwe huisartsenpost gerealiseerd worden. “De planning was van het begin af aan zeer ambitieus. Niet alleen omdat hij kort was, maar zeker ook door de ingenieuze, kunstige gevel ,” begint Jan-Willem Beugel van Bouwborg zijn verhaal. “Achter de aluminium lamellen zit een kunstwerk gemaakt van eternietbeplating, dat moest zorgvuldig aangebracht worden.”

Korte bouwtijd
Om de planning te kunnen halen werkte Bouwborg in de bouwvak door. Maar er werden meer maatregelen getroffen. Jan-Willem Beugel: “We hebben gezocht naar alternatieve materialen die de bouw konden versnellen. Zo hebben we beton gebruikt dat in 5 dagen volledig uitgehard was en is de gevel opgetrokken uit prefab hsb-elementen van Houkesloot. Doordat wij al tijdens de ruwbouwfase de metal stud binnenwanden hadden geplaatst, kon de installateur eerder starten en zo binnen de planning het werk opleveren. Hierdoor is het ons gelukt om het werk op tijd op te leveren.”

Eyecatcher
Het eindresultaat mag er zijn. Niet alleen de buitenkant is een echte eye-catcher maar ook van binnen is het pand mooi, licht en modern. De huisartsenpost is in de avonden en weekenden geopend. Overdag kunnen de patiënten gewoon bij de eigen huisarts terecht.

  

  
 
Naar boven
 
 

Volgende nieuwsbrief
Eemshaven.info biedt de leden de mogelijkheid nieuws en wetenswaardigheden over hun onderneming te publiceren in onze maandelijks verschijnende nieuwsbrief.
 
Zijn er nieuwe ontwikkelingen of activiteiten binnen uw onderneming, nieuwe producten of diensten ontwikkeld of is er een andere reden uw bedrijf even in de schijnwerpers te plaatsen? Meldt het ons. De volgende nieuwsbrief verschijnt in januari 2018. Informatie kunt u voor 20 januari sturen aan Karla Wielenga.
 
Eemshaven.info BV staat altijd open voor vragen, suggestie en opmerkingen. Schroomt u vooral niet contact met ons op te nemen. Dat kan telefonisch (06 – 43694579) of via mail: karlawielenga@eemshaven.info.Met vriendelijke groet,

Karla Wielenga
Directeur Eemshaven.info
 
                                            Eemshaven.info       
                                                           T.:  00 31 5 96 56 76 99   
                                                           M.: 00 31 6 43 69 45 79      
                                                           W.: www.eemshaven.info    
                                                           E.: info@eemshaven.info
Wilt u geen nieuwsbrieven meer van ons ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.