Afbeelding
Beste Sufi Trail vriend Merel Essen,

Deze lente hebben we met velen kleur gebracht op de Sufi Trail in Yalova. Ook voor de fietsers komt er na de ramadan een fietstour vanaf Yalova, waar een ieder aan kan deelnemen.

Voor de zomer staan er alweer mooie samenwerkings verbanden op de agenda.
Naast de muziekreis in september kun je alvast voor proeven in Heiloo op het 
wandel & hangmattenconcert evenement op zaterdag 27 july.

Onze Sufi reizigers maken samen de Sufi Trail steeds rijker aan contacten, slaapadressen en het oude pelgrimeren over oude wegen wordt langzaam maar zeker nieuw leven ingeblazen. 

Veel liefde en wandelplezier,
Iris Bezuijen, Sedat Çakır & Merel van Essen
 

Items in editie nummer 5, 2019

Art director op pad

Afbeelding
Onze art director Merel van Essen loopt momenteel naar Santiago BON CAMINO lieve blackbird. De Sufi Trail wacht op jou....

Sufi Trail in Istanbul

Hoe start ik mijn reis? Na aankomst in Istanbul is het officiële beginpunt een belangrijke start van je reis. Na enig onderzoek in Istanbul hebben we een klein Café in Eyüp gevonden. 

De Sufi Trail staat voor autentiekiteit, ook hier in het Emirhan café vind je de orginele theeketel. De theeketel wordt nog met hout gestookt een Turkse thee op houtgestookte verzamelde houtjes is toch geen slecht begin van een pelgrims tocht?

Cem is samen met zijn familie onze stamkroeg geworden niet alleen voor de lekkere thee maar ook voor het overheerlijke eten. Het menu is niet uitgebreid maar altijd even vers en lieflijk geserveerd met niet een maar een heel pak servetten. Als dat niet genoeg is krijg je er ook een paakje wetties bij. 

Cem Özsoy in het Emirhan café is het officiële Sufi Trail startpunt en voor wie echt rustig aan wil beginnen kan er onderdak geregeld worden via Cem Özsoy van het Emiran cafe tegen een kleine betaling. 
Afbeelding

Sufi fietstour in Turkije 8 juni

Afbeelding
Zin in een weekje fietsen in Turkije? Zo gepiept, of met eigenfiets of huur er een bij onze fietsvrienden in Istanbul.

We vliegen met de fietsploeg naar Istanbul en maken kleine dagafstanden tussen de 35 - 65 km per dag naar Eskişehir. Het beloofd een mooie verzameling fietsers te worden over de prachtige paden van de Sufi Trail.

Data: 7-15 juni 2019
Kosten: aanschaf van de Sufi trail wandelgidsen en Sufi Trail paspoort. Eten, slapen en andere kosten voor eigen rekening.

facebook evenement: klik hier

Elisabeth en Johannes Norz

Afbeelding
Onze wandelaars uit Oostenrijk hebben hun tocht al bijna volbracht. De gehele pilgrimage van Istanbul naar Konya heeft de Sufi Trail veel nieuwe contacten en inzcihten gegeven. Er zijn knelpunten in kaart gebracht. Nieuwe overnachtingen en we kunnen dit alles op de voet volgen. Johannes en Elisabeth gebruiken een realtime tracking website. Het is gemakkeijk aan te vragen en zo kun je een tracking-spoor achterlaten. 

Ook verwelkomen wij Muhammet Mehmet Topuz in Doğanhisar en Ramazan Yeşil die onze official Akşehir Sufi Trail regio manager is geworden.

Sufi Trail Stempelposten met uithangbortjes

Bij de ontwikkeling van de Sufi Trail hebben we veel ondersteuning gehad van de boerderij "Forest Gardens" vanaf het prille begin hebben ze de Sufi Trail gesteunt met markeerders. Chevrel Traher heeft tevens de Sufi Trail wandelgids geredigeert. Een prachtig rust punt voor wandelaars en zelf voor tijdelijke inwoning heeft de boerderij al meerdere Sufi Trailers zien komen en gaan. 

Als eerste hebben Chevrel en Alan een officieel stempel laten maken en nu ook een uithangboerdje. Ga je binnenkort op pad? Vergeet dan niet deze prachtige stempel in je Sufi Trail paspoort op te nemen.  

Voor onze partners op de Sufi Trail zullen we dergelijke stempels en bordjes ontwikkelen om zodoende een aantal aangegeven rustpunten te vergaren onderweg naar Konya.
Afbeelding

Yalova gemarkeerd!

Afbeelding
Als een geschenk uit de hemel kregen wij internationale hulp bij onze markeer dag dwars door het oerbos. Er is een prachtig wandelpad ontdekt vlak na Kurtköy. Het loopt door mosbegroiede rotsrichels, klim paadjes, en langs kleine bosbeekjes en stroompjes. Dit alles versiert met de enorme hoeveelheid aan lente bloempjes in vele kleuren.

Samen met Swasti Mishra (India), Jaune Malpu (Frankrijk), Ari Húnbogason (IJsland) en Sophie Terrettaz (Zwitserland) hebben we zorgvuldig gemarkeerd vanaf Kurtköy tot aan Güneyköy. Een belangrijk onderdeel voor de ontwikkeling van de Sufi Trail. Naast dat de evenementen voor een volgende wandelaar uiterst handig zijn, levert het enorm leuke evenementen op. Dankzij Chevrel Traher en Alan Green was dit alles mogelijk. Forest Gardens is onderdeel van het workaway programma en als geroepen vielen onze paden samen. 

Sufi markeer team

Afbeelding
Markeren gaat ook het best in een kleine formatie. Een schoonveger, een witte verfaanbrenger, een rode en een groene en dit alles in die volgorde. Als bonus is er dan de fotograaf die het geheel kan vastleggen. Onze gezellige dag heeft dan ook een kleine 687 foto's opgeleverd. Voor de liefhebbers allemaal te bezichtigen op onze Flickr website. De schoonheid van het bos en de goede sfeer onderling nodigt uit om regelmatig een kiekje te schieten. 

Later vernamen we dat onze Oostenrijkse wandelaars helaas een eerder gemarkeerd pad na Hamzali niet meer konden vinden. Dit omdat deze helaas met de grond gelijk gemaakt is inclusief onze verfinspanningen. We hopen uiteraard heel hard (mede door de ondewikkeling van de Sufi Trail) dat deze prachtige paden spoedig bescherming zullen krijgen.  

 

Markeer evenement in Yalova 6 & 7 april

Afbeelding
Yolava is als eerste provincie geheel gemarkeerd! Een mijlpaal en hoopvol begin voor onze nieuwe wandelaars. Bij aankomst in Yalova zal onze Sufi Trail manager: Ahmet Yiğit met de nieuwe officiele stempels de komende wandelaars ontvangen.

Er is heel wat werk verzet en niet alleen door deze sportieve wandelverenigen. Deze lente is Yalova goed op de kaart gezet, en er valt veel te beleven in deze prachtige provincie. Onze officele gespreken met de gouveneur zullen hopelijk in de toekomst aandacht vestigen op deze prachtige paden en natuurschoon.  

Met veel dank aan Ahmet Yiğit van de Yalova ekoturizm ve sağlikli yaşam derneği & Zeki Çepni van Çep Der Trekking.

Bekijke onze 3D Relive films:
Yalova - Gökçedere Sufi Trail
Yalova, Istanbul hiking clubs on the Sufi Trail
Sufi Trail marking Kurtköy 2 Güneyköy

 

Drie Heilige Bronnen

Afbeelding
Een mooie rondwandeling langs de drie heilige bronnen en verschillende abdijen. Samen met Stichting Schakels (Haarlem Noord) organiseren we deze wandeling om de maand.

Eerstvolgende wandeling
Wanneer: Za 25 mei 2019
Waar: Station Heiloo
Kosten: Gratis
Verzameltijd: 10:15 uur
Facebook event

Wil je mee? Meld je aan via:
Email: sufitrail@gmail.com 
Whatsapp: 06-440 447 90

Bekijk hier de foto's of lees de ervaringen.
 

40 Dagen Heiloo

Rondje Heiloo
Wandelgids: 40 Dagen Heiloo
Eind 2019 wordt “40 dagen Heiloo” verwacht. Een wandelgids die je weg wijst. Het betreft achtergrond- en route informatie, verschillende uitdagingen en stempelmogelijkheden. 
Lees meer 
Bekijk de Sufi Trail film in Heiloo
Sufi bij de put
Wandel agenda
Zie hier de komende data met wandelingen en evenementen.

Heiloo wandeling met een vrolijke noot

Afbeelding
In samenwerking met stichting Helende geluiden wordt er een unieke combinatie aangeboden van wandelen en muziek. Na de prachtige Drie Bronnen Tocht langs de drie heilige bronnen namelijk de Runx put, Adelbertus put, en Willibrordus put kun je heerlijk uitrusten in de hangmaten luisterend naar het concert gegeven door verschillende artiesten. Jolanda Traarbach zal haar engelgeluiden laten zingen door het Heiloo's oerbos en Kees van Boxtel zal de magische klanken van zijn Bansuri fluit de vermoeide wandelvoeten laten verkwikken. Een weldaad voor lichaam en geest.

Nadere info over deze activiteit volgt 

Datum: zaterdag 27 Juli 2019
Tijd: 10:15 - 15:00  (wandeltijden)

Concert tijden: 15:00 - 17:15

15:00 start concert 
Start Locatie: Station HEILOO
Entree volwassenen: € 17,50,- in de voorverkoop entree € 15,00 
Haarlem Pas / CJP € 10,00 
Kaarten in voorverkoop ook verkrijgbaar in de winkel van Sounds (Grote Houtstraat 171, Haarlem)  

September 2019

Afbeelding
Unieke Sufi muziekwandeling
2 tot 15 september 2019
Van Emirdağ​ naar Konya

Toelichting bij de Sufi Trail muziekreis
Samen met de Stichting Helende Geluiden organiseren we een unieke wandeling met de vrolijke noten van Kees van Boxtel, een Indiase Bansuri (bamboefluit) speler. Hij speelt o.a. in de band Paradiya.

Dit unieke wandelavontuur in Turkije van Emirdag naar de graftombe van Rumi in Konya

Beleving
Deze reis voert door idyllische dorpjes en langs talloze Ottomaanse bezienswaardigheden. We lopen door authentieke landbouwgebieden afgewisseld met dorpen waar een ongekende gastvrijheid heerst, zodat het aan theepauzes niet ontbreekt. Het hartverwarmende onthaal maakt deze wandeling onvergetelijk. De natuur in Midden-Anatolië is nog ruig en we lopen over de vaak nog oude wegen waar de karavaan ooit langs trok.

Muziek wandeling

Afbeelding
Wandel en luister mee langs de oude pelgrims route naar Jeruzalem & Mekka
De prijs voor deze twee weken is
€ 895.

Inclusief: accommodatie, bagage vervoer, Nederlandstalige reisleider, ontbijt, diner, de Sufi Trail wandelboeken, het paspoort, T-shirt en Sufi petje
Exclusief: vliegtickets, lunches, drankjes, visum, entree musea etc.

Voor meer informatie of aanmelden
sufitrail@gmail.com
Iris Bezuijen 06-440 447 90​

Oktober 2019

Afbeelding
Datum en traject:

4 tot 18 oktober 2019
Van Istanbul via Iznik naar Söğüt

Beleving
Vanaf Istanbul nemen we de ferry boot naar Yalova. Via de prachtige bossen van Yalova en oude dorpjes lopen we Langs het Iznik meer, met als uitzicht de prachtige reusagtige berg Uludağ. Aan de oever komen we veel boomgaarden vol kersen, perziken, olijven en amandelen tegen. Op de bodem van het meer van Iznik ligt de verzonken stad waar de baseliek nog boven het wateropervlakte rijkt. We verblijven in het eeuwenoude Iznik (Nicea) en bewandelen de oude wegen, het eerste deel van de Sufi Trail die leidt naar Konya de tombe van Soefimysticus Rumi.

Herfst wandeling

Afbeelding
De oude pelgrims route naar Jeruzalem & Mekka
De prijs voor deze twee weken is
€ 895.

​Er is plaats voor max. 12 wandelaars​​​

Inclusief: accommodatie, bagage vervoer, Nederlandstalige reisleider, ontbijt, diner, de Sufi Trail wandelboeken, het paspoort, T-shirt en Sufi petje
Exclusief: vliegtickets, lunches, drankjes, visum, entree musea etc.

Voor meer informatie of aanmelden
sufitrail@gmail.com
Iris Bezuijen 06-440 447 90​​
Bezoek onze website of click de icoontjes

CONTACT

Contact
Stichting Sufi Trail, Friends of Rumi and Khorasan Saints

Hagestraat 10
2011 CV Haarlem
Holland

Email: sufitrail@gmail.com
Web: www.sufitrail.com​

  Whatsapp & mobiel:
 
Sedat Çakır: +31 6 508 90 696
Iris Bezuijen: +31 6 440 447 90

COLOFON

Sufi Trail

Eindredactie:   Sufi Trail team
Bijdrages van: Sufi Trail team
Sufi artdesign: Merel van Essen​​​​
steun onze stichting
Wilt u geen nieuwsbrieven meer van ons ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.