Afbeelding

Nieuwsbrief

Het laatste nieuws over loopbaanontwikkeling en leerlingondersteuning in het vo en mbo.

Nieuws uit de NVS-NVL

Afbeelding
Hoera! Het professionaliseringsaanbod van de NVS-NVL Academie voor 2019-2020 staat online! Er is aanbod voor zorgcoördinatoren, decanen, LOB'ers, leerlingbegeleiders, mentoren... kortom: voor alle begeleiders in het vo en mbo. Wat wil jij leren komend schooljaar? Kijk op de website van de NVS-NVL Academie om te zien hoe jij je doorlopend kunt professionaliseren:
 

Hoogtepunten uit het aanbod

Tot 1 juli 10% korting op het hele Academie-aanbod

Afbeelding
Weet je nu al hoe jij je volgend jaar wil professionaliseren? Iedereen die zich voor 1 juli aanmeldt voor een training, cursus, trainingsmodule of training op maat, krijgt 10% korting. Die korting geldt bovenop de ledenkorting die je als lid van de NVS-NVL krijgt. Ben je geen lid? Wie zich aanmeldt voor een cursus of training, krijgt de optie om tot het einde van het jaar gratis lid te worden. Dat krijg je bovenop de 10% vroegboekkorting!
 
Naar de Academie!

Twee nieuwe masterclasses en verdiepingstraining

Afbeelding
Als vervolg op de populaire Training Loopbaangesprekken van Marinka Kuijpers, biedt zij volgend schooljaar twee verdiepende masterclasses van een dag aan: Verder in Loopbaangesprekken (vo en mbo) en Loopbaangericht Opleiden (vo en mbo). De echte LOB-die-hards kunnen zich daarna storten op de Verdiepingstraining tot Schoolcoach, die voortbouwt op de masterclasses. Klik op de button hieronder voor meer info.
 
Verdiepingstraining
Afbeelding

Brigitte Donkers staat voor de keuzes die zij maakt als begeleider

Afbeelding
Brigitte Donkers werkt met veel plezier en voldoening als zorgcoördinator van het vmbo op het Baanderherencollege in Boxtel. Ze won deelname aan de training 'Sta voor je keuze als begeleider' op de Dag van de Zorgcoördinator. We zetten haar graag nog even in de spotlight: hoe heeft Donkers de training ervaren? Donkers: ‘Win ik eens wat, mag ik op cursus, maar nu ik er geweest ben, voelt het als een echt cadeau!' 
 
Naar het artikel

Kies en match nieuwe en vernieuwde trainingsmodules

Afbeelding
Binnen de leerlijnen Loopbaanontwikkeling en Leerlingondersteuning bieden we komend schooljaar nieuwe en verbeterde trainingsmodules aan voor (teams van) begeleiders in het vo en mbo. Wil je als individu, met je kring, swv of je zorg- of LOB-team een of meerde modules aanvragen? Bekijk ons aanbod of vraag ons hoe we een module voor jou op maat kunnen maken.
 
Modules Leerlingondersteuning
Modules Loopbaanontwikkeling
Advertentie
(Advertentie)

Veilig: magazine over de Meldcode!

Afbeelding

Samen met Augeo Foundation, het NJi en de Beweging tegen Kindermishandeling maakten wij het 60 pagina's dikke magazine VEILIG. Dit blad staat vol informatie, achtergrond, tips en goede praktijkverhalen over de Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling. Zorgcoördinatoren en leerlingondersteuners die lid zijn van de NVS-NVL krijgen het blad a.s. vrijdag gratis meegestuurd met ons vakblad Bij de Les. Het is bovendien verstuurd naar álle po- en vo-scholen en mbo's, dus vraag erom indien je het graag wil lezen. VEILIG is ook digitaal te lezen op de website www.veiliginhetonderwijs.nl.
 
Lees VEILIG hier online
Advertentie
(Advertentie)

Actueel

Aansluiting ondersteuningsbehoefte vo-mbo

Afbeelding
Vorig jaar werkte de NVS-NVL mee aan de handreiking gemaakt door NJI en Studie + Handicap, over de aansluiting van leerlingen met een ondersteuningsbehoefte naar het hoger onderwijs. Nu oriënteren we ons met diezelfde partijen op de aansluiting tussen vo-mbo. We willen je als begeleider vanuit de oriëntatiefase een aantal vragen voorleggen. Je kunt ze te beantwoorden door deze vo-vragenlijst in te vullen als je een begeleider in het vo bent, of deze mbo-vragenlijst als je een begeleider in het mbo bent. Bedankt voor het meedenken!
 
Vragenlijst vo
Vragenlijst mbo

Meedenken met de doorontwikkeling van Kies MBO?

Afbeelding
De nieuwe site www.KiesMBO.nl is bedoeld voor leerlingen in het vo die een opleiding willen volgen in het mbo. Je kunt de site gebruiken bij de voorlichting aan individuele leerlingen. Voor de doorontwikkeling zijn wij gevraagd om namens de decanen en LOB-begeleiders mee te denken. Waar lopen de decanen, mentoren en studieloopbaanbegeleiders tegenaan? Welke behoeften en verbeterpunten heb je op bijvoorbeeld de functionaliteit en navigatie? Waar ben je tevreden over? Laat het weten aan: s.mors@nvs-nvl.nl.
 
Lees meer

LAKS/OCW examenfolders 2019

Afbeelding
De flyers over de slaag-zak-regelingen kun je dit jaar zelf downloaden en onder je leerlingen verspreiden. Op www.laks.nl/examens staan printbare documenten en versies voor gebruik op smartphones. Leerlingen kunnen deze naar elkaar doorsturen, o.a. via sociale media. Hiermee is een eind gekomen aan de voorgedrukte flyers. Examensecretarissen worden hierover door DUO ook per e-email geïnformeerd. 
 
LAKS/OCW examenfolders

Petitie: M-jaar moet er komen

Afbeelding
Wat nou als vmbo-leerlingen die nog niet weten wat ze willen worden, nog niet hóeven te kiezen voor een beroepsopleiding? Dat ze een jaar langer mogen leren en rijpen, uitzoeken wie ze zijn en wat ze willen? En vooral ook kennismaken met beroepen en beroepsopleidingen? Lees er meer over op de website van het M-jaar of bekijk deze video. Als je achter het concept staat, teken dan deze petitie.
 
Meer info over het M-jaar