Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand tegen je zegt: ’Wat zijn het toch gekke tijden’. Ook ik zeg dat, van harte gemeend, vanaf deze plek tegen je. Het zijn hele rare tijden, waarin dingen anders gaan dan normaal, waarin sommige dingen extra veel tijd en energie kosten en waarin andere dingen niet doorgaan of juist veel sneller gaan.
Ik merk dat er zelfs een soort routine komt in het digitaal lesgeven, al kan ik niet wachten tot ik weer gewoon een klas vol leerlingen heb. Gelukkig kunnen we vanaf 2 juni beginnen met het gewone onderwijs weer op te starten.
Scholen zullen op verschillende manieren praktisch vorm gaan geven aan het onderwijs vanaf 2 juni. We zijn benieuwd naar de manier waarop de scholen dit gaan doen en dan natuurlijk in het bijzonder naar het wiskundeonderwijs binnen alle niveaus. Welke verschillen zijn merkbaar t.o.v de periode voor corona? Krijgt de ervaring met online lesgeven een structurele plaats in de nieuwe werkelijkheid? We zijn benieuwd naar jullie ervaringen op dit gebied. Voor handvatten kun je in elk geval
de protocollen die voor het voortgezet onderwijs zijn opgesteld, raadplegen.
Maar nog lang niet alles kan weer op de gewone manier georganiseerd worden. In de vereniging wordt hard nagedacht over de jaarvergadering: in welke vorm kunnen we deze plaats laten vinden. Elke vakvereniging staat voor deze uitdaging. Binnen FvOv verband maken we gebruik van elkaars expertise en ervaring op dit gebied. Natuurlijk houden we je hierover op de hoogte. Uiteraard geldt dit ook voor de studiedag. We zijn aan het nadenken over hoe we collega's in november weer kunnen inspireren met mooie lesvoorbeelden en inspirerende lezingen.
De werkgroep Geschiedenis heeft besloten om het jaarlijkse symposium dit jaar online te organiseren, zij gaan ons verrassen met mooie dingen!
Groet,
Kees Garst
Secretaris