Afbeelding

Update oorlog Israel tegen hamas en hezbollah, dinsdag 4 juni 2024

Shalom beste lezers,

In het noorden van Israël woeden enorme branden, veroorzaakt door raketten uit Libanon. De brandweer kan de vuren nog niet onder controle krijgen en brandweerkorpsen vanuit het midden van het land zijn opgeroepen om bij te springen. De droogte zorgt ervoor dat de branden kunnen voortwoekeren. 

Vanuit Engeland is een waarschuwing naar Beiroet uitgegaan dat er, als deze beschietingen niet ophouden, vanuit Israël aangevallen gaat worden, volgens het nieuwskanaal Arutz 7 zou dit medio juni gaan gebeuren. Israël heeft sinds 8 oktober, toen hezbollah zich mengde in de terroristische aanvallen van hamas, tot nog toe enkele van hun commandanten weten te elimineren en tegenaanvallen uitgevoerd. Maar hezbollah schiet steeds vaker met zeer zwaar geschut en het loopt de spuigaten uit. Dit is niet meer te tolereren.
Het zet een enorme druk op ons land en volk; een grootschalige tegenaanval op de vijand kost mensen en munitie, we zijn maar een klein landje en van Amerika hebben we misschien niet veel hulp meer te verwachten sinds Biden zich steeds vreemder gedraagt. Nu heeft hij tegen Qatar gezegd dat onze regering het eens is met zijn voorstel voor een deal, maar Israël heeft alleen gezegd dat het dit wil overwegen. Sowieso kwam die deal van hem als een volkomen verrassing, zoals ik al eerder schreef. Wat zit er toch voor hem in als hamas niet geheel opgedoekt wordt?

Vier gegijzelden zijn dood verklaard. Hun lichamen zijn nog steeds in Gaza. Het gaat om Amiram Cooper (85); Yotam Metzger (80); Chaim Perry  en  Nadav Poplewell (51). De oudste was 84 jaar toen hij gevangen werd genomen en was enkele maanden geleden te zien met Chaim en Yoram waarbij ze alledrie een kaalgeschoren hoofd en een lange baard zonder snor hadden waardoor ze eruitzagen als radicale moslims; het creatieve sadisme lijkt wel door hamas te zijn uitgevonden.
 
In Nablus heeft de IDF gisteren een senior hamasterorrist weten uit te schakelen. Ook daar gaan de gevechten door zoals ook in Jenin, Tulkarem en gisteren ook Bethlehem. Dit soort steden zijn brandhaarden van terreur.

Wat een ellende allemaal, laten we blijven opzien naar onze God, de God van Israël, Die hemel en aarde heeft geschapen en Die ons niet in de steek laat. Deze ellende zijn in feite geboorteweeën van Zijn komende Koninkrijk. Als we goed luisteren dan horen we in de verte Zijn voetstappen naderen.


Dank voor alle gebeden en medeleven, Israel heeft ze keihard nodig,

Karen Strijker 


 
Studiehuis Reshiet, Israel
Yair en Karen Strijker
Geen nieuwsbrieven meer ontvangen? Klik dan hier.