De tuin is met hulp van de Hogeschool Warmonderhof opgezet en wordt door vrijwilligers verzorgd. Het is niet zo dat iedereen een eigen stukje heeft, maar we werken er samen aan.
We zijn ook lid van Velt. (Vereniging voor ecologisch leven, koken en tuinieren) We werken met een teeltplan wisselteelt. Het gaat om zes velden.: Aardappelen, peulgewassen, koolgewassen, bladgewassen, vruchtgewassen, wortelgewassen.
Jaarlijks schuiven de verschillende gewassen door. Zo komt hetzelfde gewas pas na enkele jaren terug op hetzelfde moestuinbed.
Aanvankelijk waren we hier drie dagen per week. Tijdens corona mochten we niet met meer dan drie, vier mensen tegelijk zijn. Toen zijn we elke dag gaan werken en dat is eigenlijk zo gebleven. Dus het is nu zo dat we elke dag wel met zo'n zes à tien mensen werken. We hebben ook een vrijwilliger van de Wageningen Universiteit; daar hebben we echt een geweldige hulp aan. Die kan ons adviseren. Niemand van ons is echt tuinder.” “Maar we hebben goede werkers” zegt Liesbet. “Er zijn van allerlei mensen. Echt een doorsnee van de bevolking. Je hoeft geen tuinder te zijn, je moet het leuk vinden om in de grond te werken.”
We zijn ook begonnen voor het Inloophuis. Om mensen te activeren en voor de maaltijden. Dat ze op een goede manier maaltijden kunnen bereiden. Twee keer in de week wordt er gekookt. Voor 4 euro kan er gegeten worden. Dat kan goedkoop zijn omdat de groente hier vandaan komt.