[online versie]
 


Nieuwsbrief

  
'Meet Hermann', Daniël Martinus  
Dit jaar bestaat Galerie Pouloeuff 10 jaar. We geven aandacht aan dit feestelijke feit door in onze verschillende nieuwsbrieven iets meer te vertellen over de geschiedenis van het pand, het ontstaan van de galerie, de hoogtepunten van de afgelopen 10 jaar en een kijkje in de toekomst. In deze editie kom je meer te weten over het pand waar nu onze galerie zich in bevindt. Ook geven we aandacht aan de Keep an Eye Spacemakers #3 en doen een oproep aan kunstenaars om zich aan te melden voor deze editie.
ruler

Leonie Schneider, Daniël Martinus en Anneke Fidder.
 

'Menselijk'
Nog t/m 29 maart te zien bij Galerie Pouloeuff!

Wat betekent het om mens te zijn? Hoe staan we in relatie tot elkaar? En tot robots, die steeds meer op ons gaan lijken? Het zijn vragen die de kunstenaars onderzoeken en in beeld brengen tijdens deze expositie: ‘Menselijk’. Zo wordt het menselijk gedrag onderzocht in beelden van keramiek, worden indringende en menselijke scènes getoond in schilderkunst en laat een fotoserie ons nadenken over onze relatie tot robots en hun plek in onze samenleving. De kunstenaars Anneke Fidder, Leonie Schneider en Daniël Martinus laten zien hoe de realiteit tussen humor en onaangenaam ligt.

Meer informatie >

ruler

Daniël Martinus

 

Kunstenaar in de galerie
Zaterdag 14 maart

Zaterdag 14 maart is Daniël Martinus in de galerie van 12.00 tot 17.00 uur. Daniël Martinus is een van de deelnemers aan de expositie 'Menselijk'.

Wil je meer weten over zijn fotoserie 'Meet Hermann'? Kom dan langs in de galerie voor het verhaal achter dit spraakmakende werk.

ruler

Grytsje Suze Abma, winnaar Pouloeuff publieksaward december 2019 (foto: Pieter Kunnen).

 

Pouloeuff Publieks Award februari
Stem ook mee!

Tijdens de expositie “Menselijk” heeft iedereen kunnen stemmen op de werken van zijn of haar favoriete kunstenaar tijdens de publieksverkiezing. Dit keer zijn de meeste stemmen gegaan naar Daniël Martinus en wint hiermee de Pouloeuff Publieks Award Februari 2020! De award zal tijdens de opening van de nieuwe expositie 'Vrijheid van nu' op zondag 5 april aan hem worden uitgereikt.

Meer over de publieksaward.

ruler

 

Art is: shop by Pouloeuff
Online werken bekijken

Om onze exposanten langer dan de expositieperiode van 8 weken in de schijnwerpers te kunnen zetten, presenteren wij één werk per kunstenaar nog een jaar lang in de ARTIS:SHOP! Deze werken zijn niet groter dan 50 x 50 cm en blijven altijd onder de € 500,-. Na elke expositie komt er weer nieuw werk bij.

Bekijk online wat er nu te koop is!

ruler

Het pand van Galerie Pouloeuff begin 20e eeuw.

 

Galerie Pouloeuff 10 jaar
Terugblik/geschiedenis pand

Herken je het? Dit is het pand van Galerie Pouloeuff begin 20e eeuw. Het was toen een kruidenier en tot de nok toe gevuld met koffie, thee, cacao en koekjes. Maar ook vond je er levertraan, petroleum en bezemstelen. De geschiedenis van dit pand gaat echter nog verder terug. In 1813, in de Franse Tijd, was het een kroeg en logement waar veel soldaten verbleven. Later in de 19e eeuw kwam de eerste grutterij erin. Halverwege de vorige eeuw haalden de vestingbewoners hier hun patatje mayo of frikadel, waarna het pand in jaren tachtig liefdevol werd gerenoveerd. Het werd toen eerst Galerie Groll, totdat in 2010 Galerie Pouloeuff erin trok.

Kijk op onze website voor meer geschiedenis van ons pand.

ruler
 
Cosmic View, Jetske Visser & Michiel Martens.
 

Window of Opportunity
Keep an Eye/Galerie Pouloeuff bij Singer Laren

Tot en met 16 maart is het werk “Cosmic View” van het kunstenaarsduo Jetske Visser & Michiel Martens nog te zien in de “Window of Opportunity” bij Singer Laren. Vanaf 29 maart is er weer geheel nieuw werk te bewonderen van kunstenaar Alice Héron. Zij zal met haar werk de binnenruimte en een deel van de buitenkant van het gebouw overnemen met haar kunstwerken. Het werk is gratis toegankelijk tijdens openingsdagen van Singer Laren. Twee keer per jaar worden jonge talentvolle kunstenaars uitgenodigd om speciaal voor het monumentale raam van het theater bij Singer Laren een werk te maken. Window of Opportunity is een samenwerking tussen de Keep an Eye Foundation, Galerie Pouloeuff en Singer Laren.

Meer info >

ruler

 

Open Call: aanmelden residentie-masterclass Keep an Eye Spacemakers #3
Deadline 9 april

Galerie Pouloeuff zoekt kunstenaars voor de residentie-masterclass Keep an Eye Spacemakers #3 van 2 t/m 26 september. Ben jij al een paar jaar afgestudeerd van de kunstacademie en wil je je onder begeleiding van beeldhouwer Ad de Jong verder ontwikkelen vanuit je eigen autonome kracht en ontdekken wat die kracht is? Meld je dan aan voor deze residentie-masterclass in Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting.

Kijk voor de voorwaarden en aanmelding op onze website.

ruler

We will be back at 6.00 am, 2020. Elma Čavčić.
 

SAVE THE DATE
Opening expositie: 'Vrijheid van nu'
5 april van 14.00 tot 17.00 uur.

Elma Čavčić (1995), schilderijen

Maria Klaassen-Andrianova (1990), sculpturen

Irene van Rijswijk (1993), schilderijen

Larissa Schepers (1995), textiel

Lynn Schüller (1993), fotografie


Houd onze website in de gaten voor meer informatie!

 

ruler

Turfpoortstraat 36a
1411 EG Naarden-Vesting

Route via Google »
Galerie Pouloeuff
Openingstijden:
vrijdag: 11.00 tot 17.00 uur
zaterdag: 11.00 tot 17.00 uur
zondag: 12.00 tot 17.00 uur
   
Keep an Eye Foundation
Wilt u geen nieuwsbrieven meer van ons ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.