Afbeelding
Informatie van Eemshaven.info

Nieuwsbrief 02 - 2017

Geacht Eemshaven.info-lid,

In alweer de tweede Eemshaven.info nieuwsbrief van dit jaar, vindt u informatie van ruim 30 leden van dit businessplatform voor de Eemsdelta. Over recente ontwikkelingen en speciale acties van deze bedrijven wordt u uitvoerig in deze nieuwsbrief geïnformeerd.

Als we echter wat verder in de tijd vooruitblikken, dan wordt over exact 105 dagen het startschot gegeven voor de zesde editie van de Eemsdelta Expo. Dit business to business event voor de Eemsdelta wordt op 14 en 15 juni gehouden in een tijdelijk paviljoen op Bedrijvenpark Fivelpoort in Appingedam. Tijdens de beurs ontmoet u uw zakelijk netwerk in de Eemsdelta. Standhouders en bezoekers vanuit de regio en ver daarbuiten gebruiken deze gerichte en compacte vakbeurs om klanten en leveranciers te ontmoeten. U proeft er de energie, het vakmanschap en het ondernemerschap van de Eemsdelta. Neem contact op met Eemshaven.info voor meer info over alweer de zesde editie van de Eemsdelta Expo.

Wilt u als Eemshaven.info lid maandelijks ruim 1500 geselecteerde bedrijven informeren over uw onderneming? Stuur dan kosteloos uw informatie naar Karla Wielenga.

Wij wensen u veel leesplezier!
 
 

Nieuwe leden

Afgelopen maand mochten wij de volgende nieuwe leden verwelkomen:
 • Centrum Veilig Wonen
 • Economic Board Groningen
 • Pmballondecoratie
 • Holtrop & Jansma Afzuig- en Filtertechniek
 • Hotel Termunterzijl
 • Nederlandse Brandwonden Stichting
 • Waterschap Noorderzijlvest

Deze maand in de nieuwsbrief informatie van:

Boven
216 Accountants
De nieuwe accountant
Lees meer...

Apollo Hotel
De beste proeverij van Groningen
Lees meer...

AREPA
Maintenance & Services
Lees meer...

Bout Advocaten
Legal Meetup
Lees meer...

De Drait Yachting
Start watersportseizoen 2017
Lees meer...

Drukkerij de Marne
Drukwerk drogen met led-UV
Lees meer...

Eemshotel
Lunch op uw eigen locatie!
Lees meer...

FC Groningen
Nieuwe sponsorwebsite
Lees meer...

Friso Bouwgroep
Samen bewegen voor een vitale toekomst
Lees meer...

HLB Nannen
Schenking eigen woning?
Lees meer...

Hotel Spoorzicht en SPA
3x genieten met 10 Euro korting
Lees meer...

Hotel Termunterzijl
Evenementen in maart
Lees meer...

INQAR Dallinga
Scherpe wintersporttarieven
Lees meer....

Kenneth Smit Training
Training Workshop Persoonlijke Effectiviteit
Lees meer...

Lubbers
Speciaal Transport
Lees meer...

Maalwerk Koffie en Thee
Nieuwe producten in het assortiment
Lees meer...

Mark Klimaattechniek
Verkoeling bij kaarsenfabriek
Lees meer....

Nederlandse Brandwonden Stichting
Wat we doen
Lees meer...

Nederlands Examen Instituut
Open Inschrijving VCA in Farmsum/Delfzijl
Lees meer...

OWL Juridisch Advies
Waar gaat het om bij ontslag.
Lees meer...

PROKAN
Informatiesessie Akoestiek
Lees meer...

REYM
Industrial Latex
Lees meer...

Safety.nl
Al ruim 15 jaar veiligheid in bedrijf
Lees meer..

SUEZ
Van afvalstoffen nieuwe grondstoffen
Lees meer...

Sijperda Verhuur
Nieuwsbrief
Lees meer...

Van der Valk Zuidbroek
Beste vergaderlocatie 2016
Lees meer...

Wensink Lease
Stelt zich voor
Lees meer...

Werkplein Fivelingo
Meer werk voor mensen met beperking in Eemsdelta
Lees meer...
 
 

Lubbers - Speciaal Transport

Lubbers


Of het nu gaat om 25 meter lange bladen van een windturbine of 50 ton wegende betonnen fundamenten, onze medewerkers hebben een transport oplossing voor u beschikbaar.

Om een speciaal transport project optimaal te kunnen uitvoeren is het zeer belangrijk om goede mensen in te zetten. Mensen die goed getraind zijn en de juiste ervaring hebben. Wij beschikken over deze medewerkers.

Onze moderne vloot bestaat uit meer dan 175 trucks en 400 trailers. De trailervloot is zeer gevarieerd, zo beschikt Lubbers over vele verschillende vlakke en mega trailers maar ook over semi- en euro diepladers. De meeste van deze trailers zijn uitschuifbaar (tot wel 3x), wat ons in staat stelt lengtes tot 30 meter zonder problemen te vervoeren. De trailervloot is ook zeer divers als het gaat om het verplaatsen van zware lading, naast de standaard 3-assige trailers beschikken wij ook over 4-assers, 5-assers, 6-assers en zelfs 7-assige trailers. Dit betekent dat ladingen met een gewicht tot 100 ton door Lubbers vervoerd kunnen worden.

De trailers worden getrokken door moderne, goed onderhouden trucks. Ook binnen de truckvloot is veel variatie. Naast de standaard 6x2 trucks die een maximale capaciteit van 72 ton kunnen trekken, zijn ook 6x4 trucks (max. 120 ton) en 8x4 trucks met een maximale capaciteit van 160 ton aanwezig.

Lubbers is 24 uur per dag beschikbaar - 365 dagen per jaar. Dankzij onze uitzonderlijk hoge veiligheidsnormen zijn we een volledig gecertificeerd bedrijf (ISO 9001: 2008, ISO 14001: 2004, VCA en OHSAS 18001: 2007). We kunnen groepagediensten in Europa bieden via ons uitgebreide netwerk van vestigingen met speciale voertuigen.

Kortom, Lubbers is de perfecte partner voor uw speciaal transport projecten!
 
Naar boven
 

Drukkerij de Marne droogt als eerste drukwerk met led-UV

Marne
  

De provincie Groningen draagt 50.000 euro bij aan de aanschaf van een innovatieve drukpers door het grafisch bedrijf Marnedrukkers uit Leens.De onderneming is de eerste onderneming in Noord-Nederland die werkt met een achtkleurendrukpers met een droogsysteem op basis van led-UV technologie. Hiermee komt het drukwerk 100 procent droog uit de pers. Het drukprocedé wordt hierdoor eenvoudiger en er hoeven geen oplosmiddelen uit de lucht gefilterd te worden. Ook wordt er minder papierafval gemaakt.

Met de nieuwe drukpers rekent het bedrijf nieuwe klanten aan zich te binden en er wordt verwacht dat de pers op termijn goed is voor drie tot vijf nieuwe banen. De provinciale subsidie is afkomstig uit het programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen.

 
Naar boven
 

Kenneth Smit Training: Training Workshop Persoonlijke Effectiviteit

kenneth
 • Werken aan persoonlijke ontwikkeling. Op een leuke en zeer inspirerende manier. Iets voor u?
 • Wilt u de interpersoonlijke dynamiek van uw medewerkers verbeteren?
 • Vindt u het belangrijk, dat uw medewerkers begrijpen hoe zij op anderen overkomen?
 • Wilt u, dat uw medewerkers meer inzicht krijgen in zichzelf en in anderen?
Wanneer u een of meerdere van bovenstaande vragen met ja kunt beantwoorden, dan is deze workshop voor u en uw medewerkers zeer interessant.

Persoonlijke Effectiviteit met Insights is een eerste kennismaking met het Discovery leersysteem en het Discovery Profiel. Op een leuke en inspirerende wijze maken de deelnemers zich een taal en kader eigen, waarmee ze meer inzicht in zichzelf en in anderen krijgen. Het geleerde kan onmiddellijk in de praktijk worden gebracht.

Klikt u hier voor meer informatie over het programma.

Naar boven
 

Nederlands Examen Instituut - Vanaf februari 2017 tweewekelijks open inschrijving VCA in Farmsum/Delfzijl

examen Vanaf februari 2017 organiseert het Nationaal Exameninstituut elke 2de en 4de dinsdag van de maand een open inschrijving VCA in Farmsum/Delfzijl. De eerstvolgende data zijn:
 • 28 februari
 • 14 en 28 maart
 • 11 en 25 april
U kunt zich inschrijven voor de verschillende VCA examensoorten via deze link.

Een bewezen betrouwbare partner
Met bijna 20 jaar ervaring in de branche is Het Nationaal Exameninstituut een méér dan betrouwbare partner. Al onze medewerkers op kantoor en in het veld weten van de hoed en de rand en staan u graag met raad en daad bij. Wij staan voortdurend voor u klaar om kwaliteit te leveren. Wij houden van korte lijnen en staan bekend om onze flexibiliteit. Zowel voor uw individuele open inschrijving als een in-company training geldt: Het Nationaal Exameninstituut, een geslaagde keuze.Wat bieden wij u?
 • Scherpe prijzen
 • Korte lijnen
 • Flexibiliteit
 • Snelle reactietijden

Reviews van klanten
Uiteraard laten we ons graag door onze klanten beoordelen. Check deze link. Met de huidige reviews scoren we 9,8/10. Wilt u onze uitstekende kwaliteit en service zelf ervaren? Neem dan contact met ons op via onze website, telefonisch via 0524-563415 of per mail via info@exameninstituut.nl.Naar boven
 

Wensink Lease stelt zich voor

wensink


Aan elke auto hangt een prijskaartje. Maar u weet: de kosten per kilometer zijn veel belangrijker. Wensink Lease geeft advies over de leasevorm die het best past. En kijkt, terwijl u onderweg bent, continu hoe het nog beter kan. Want pas dan kunt u écht zorgeloos rijden. In elke situatie zien we kansen. En die kansen benutten we. Samen met u.
 
 • Kwaliteit: we bieden mooie leaseauto’s én denken mee over de lange termijn.
 • Aandacht: we kijken continu hoe u de kosten per kilometer verder kunt verlagen.
 • Netwerk: met vestigingen in heel Noord- en midden Nederland zijn we altijd dichtbij.
 • Snelheid: vanuit onze kleinschaligheid spelen we snel in op uw vragen.
Betrokken mobiliteitspartner
Als onderdeel van Wensink Automotive B.V. is Wensink Lease een solide leasebedrijf. We leveren alle merken en beschikken over een eigen werkplaats voor onderhoud en reparatie. Dit maakt ons tot een betrokken en betrouwbare mobiliteitspartner. Aangenaam!


 
Floris Mulder, accountmanager Wensink Lease Noord-Nederland
“Mijn naam is Floris Mulder en ik ben 37 jaar oud. Ik woon in het Noorden van het land in het dorp Noordlaren, samen met mijn vrouw Inge. Al van kinds af aan heb ik een voorliefde voor auto’s dus ik voel mij helemaal op mijn plek binnen de autobranche. Ik word enthousiast om samen met de klant hun wagenpark efficiënter in te richten. Sinds 8 jaar werk ik als accountmanager lease bij diverse bedrijven en sinds december vorig jaar ben ik werkzaam in dezelfde functie voor Wensink Lease. Ik kijk ernaar uit om met bedrijven die bij Eemshaven.info zijn aangesloten in contact te komen om te kijken op welke manier zij eventueel hun wagenpark nog efficiënter kunnen inrichten.
 
Wensink Lease
Holsteinstraat 2
8028 RT ZWOLLE
Floris.mulder@wensinklease.nl
www.wensinklease.nl

 
Naar boven
 

Safety.nl: Al ruim 15 jaar - Veiligheid in Bedrijf!

SafetySafety.nl is uw onafhankelijke partner voor alle vraagstukken op gebied van arbeidsveiligheid. Als veiligheidskundig adviesbureau ondersteunt Safety.nl uw bedrijf of organisatie bij de opzet, het onderhoud en de uitvoering van het veiligheidsbeleid.

In combinatie met kwaliteits- en milieuzorg bieden wij uitkomst bij uw totale KAM-management. Safety.nl opereert (inter) nationaal. Als adviespartner hebben wij veel ervaring opgebouwd in het deskundig opzetten en onderhouden van zorgsystemen, zowel binnen het MKB als bij multinationals. De expertise van Safety.nl op gebied van Veiligheid, Gezondheid en Milieu vindt haar weg bij opdrachtgevers binnen de industrie, de chemie, de bouw, de dienstverlening en bij overheidsinstellingen. Om onze hoogstaande dienstverlening te kunnen garanderen beschikt Safety.nl over zowel Middelbaar en Hoger Veiligheidskundigen als kerndeskundigen op het gebied van Kwaliteit en Milieu.

Safety.nl is een werknaam van adviesbureau Arbo Inspectie Dienst BV.

Safety.nl is VCU en NEN 4400-1 gecertificeerd.
 
 
Naar boven
 

Werkplein Fivelingo: Bedrijven in Eemsdelta zetten vaker deur open voor mensen met een beperking

fivelingo

Blije gezichten bij de Holland Trading Group (HTG)  in Farmsum. Sinds oktober vorig jaar zijn bij het  bedrijf acht nieuwe medewerkers in dienst genomen via  Werkplein Fivelingo (vh Werkplein Eemsdelta). Het gaat om mensen met een beperking die in aanmerking komen voor een zogeheten Afspraakbaan. Steeds meer bedrijven in de Eemsdelta laten op deze manier hun sociale betrokkenheid zien.

HTG is een handels- en groothandelsbedrijf van luxe merkartikelen en actief in meer dan  110 landen. Het bedrijf heeft ruim 500 mensen in dienst.  Maatschappelijke verantwoord  ondernemen staat hoog op de agenda . Manager Rieks Timmermans:  "Ons bedrijf ondersteunt activiteiten die het leven verbeteren van de mensen in de gemeenschap waar onze medewerkers werken en wonen.  Sinds 2015 werken we samen met Werkplein Fivelingo (vh. Werkplein Eemsdelta) om mensen met een beperking een plek op de arbeidsmarkt te bieden. Met deze acht zetten we een nieuwe stap in onze samenwerking. "

Kor Swart, adviseur  van Werkplein Fivelingo: "Afspraakbanen zijn nieuwe banen voor mensen met een beperking.  We merken dat bedrijven in onze regio deze vorm van sociaal ondernemerschap omarmen.  Al  22 mensen hebben zo  in de Eemsdelta een passende werkplek gevonden. HTG is een goed voorbeeld. Ook horeca, winkeliers en supermarkten hebben mensen in dienst genomen. Door onze samenwerking met andere sociale diensten in de arbeidsmarktregio Groningen (Werkin Zicht) beschikken we over steeds meer kennis en mogelijkheden om bedrijven te helpen met dit soort maatschappelijk betrokken initiatieven. "

De acht mensen zijn inmiddels een paar maanden aan de slag bij HTG. Het bevalt de nieuwe medewerkers en het bedrijf prima.  Rieks Timmermans (HTG) : "Het was eerst  wel zoeken naar de juiste manier. En naar een gezonde balans tussen sociale en zakelijke kant . Maar waar het echt om gaat  is dat je de mogelijkheid hebt om als bedrijf je sociale betrokkenheid te laten zien en verantwoordelijkheid te nemen. Dat doe je voor de mensen om je heen.'' Over Werkplein Fivelingo
Werkplein Fivelingo komt voort uit de fusie van SW-bedrijf Fivelingo en Werkplein Eemsdelta en is de organisatie voor werk, inkomen en participatie in de Eemsdelta. We voeren voor de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum de Participatiewet uit.  Met werkgevers werken we graag samen aan het vervullen van vacatures, Afspraakbanen en sociaal ondernemerschap. Bij ons werkbedrijf in Appingedam werken honderden mensen aan diensten en producten voor opdrachtgevers uit de regio.
 

Eemshotel: Voor een perfecte lunch op uw eigen locatie

eemshotel


Wanneer u ’s ochtends voor 10 uur bestelt, bezorgen wij tussen 12 en 12.30 uur bij u op locatie binnen een straal van 15 km.

Klikt u hier voor onze flyer.

Naar boven
 

Maalwerk Koffie en Thee - Nieuwe producten

maalwerk


Nieuw in ons assortiment!
 • Losse thee Ceylon melange (Orange Pekoe)
 • Losse thee Cactusvijg
 • Losse Zwarte thee bosvruchten
 • Losse sterrenmix thee
 • Losse thee Honing Karamel
Onze thee bestaat uit, alleen natuurlijke producten. Er zijn dus geen kunstmatige geur- en smaakstoffen toegevoegd. En is zelf ambachtelijk gemelangeerd.Onze thee is ideaal voor in de horeca, voor op kantoor, maar natuurlijk ook voor thuis. Met deze unieke thee kunt u zich onderscheiden van al uw andere collega’s in de horeca. Onze thee ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook een feestje om te drinken.

Bestel onze thee online of bel/mail uw bestelling door.

Probeer ze nu!

www.maalwerkkoffie.nl

0596-855474

info@maalwerkkoffie.nl
 

FC Groningen: Nieuwe sponsorwebsite Hattricks Club

FCGroningen


De Hattrick’s Club, de business club van FC Groningen, heeft een nieuw digitaal netwerkplatform voor de zakelijke relaties van FC Groningen gerealiseerd

Via deze online community kunnen leden van de Hattrick’s Club 24/7 met elkaar in contact komen, zich aanmelden voor activiteiten en foto’s en verslagen van businessevents bekijken. Ook heeft het platform een discussieforum en zijn er diverse mogelijkheden om zakelijk nieuws te plaatsen.

Met de lancering van dit digitale netwerkplatform biedt FC Groningen naast het Hattrick’s Club Profiel een extra online tool voor het onderling verbinden van ondernemers. FC Groningen is van mening dat dergelijke digitale hulpmiddelen een enorme bijdrage kunnen leveren aan het beter in beeld brengen van de netwerkbehoeften en daarin ondersteunend zijn om bij de wedstrijden en overige activiteiten gericht contact te kunnen leggen met collega Hattrick”s Club leden.

Groepen
Binnen dit netwerkplatform zijn diverse ‘groepen’ gecreëerd voor de themalounges, zoals de Boeren-Box, de Vastgoedlounge en de Health i Port. In deze ‘eigen’ omgeving kunnen de aangesloten leden nieuws en informatie vinden en delen, met elkaar in contact komen of gasten voor wedstrijden op elkaar afstemmen.

Klikt u hier voor de link.

  Naar boven
 

Hotel Termunterzijl: evenementen maart 2017

termunterzijl


Hotel Termunterzijl organiseert regelmatig leuke activiteiten. Via deze link leest u wat er in maart te doen is ons mooie, recent geopende hotel.
 
 

Start watersportseizoen 2017 bij Yachtcharter De Drait in Drachten

Drait

Nu de temperaturen weer oplopen begint het bij vele watersporters te kriebelen om het water op te gaan. De dagen worden weer langer, de natuur ontwaakt en de eerste vogels laten alweer van zich horen. Het nieuwe vaarseizoen start op vrijdag 17 februari bij Yachtcharter De Drait. Een van de Bungalowboten is alweer vaarklaar gemaakt en ligt met een warme houtkachel te wachten op de eerste watersporters in Friesland.

Naast de Bungalowboot vertrekken ook de eerste twee jachten vanuit de haven om Friesland te ontdekken. Deze luxe jachten zijn van alle gemakken voorzien en beschikken over een centrale verwarming, hoogwaardige isolatie en hebben een permanente stroomvoorziening. In deze tijd van het jaar biedt Friesland tal van unieke watersportmogelijkheden met diverse aanlegplaatsen in de natuur. Genieten van de ongerepte natuur, rust en ruimte samen met vrienden en familie onder het genot van een hapje en drankje bij de warme kachel.Onder toeristen wordt Drachten steeds meer bekend als watersportplaats in Friesland. Met de komst van de Drachtstervaart en het opknappen van het centrum, is Drachten voor toeristen een aantrekkelijke watersportplaats geworden. Vanuit Drachten is een directe doorvaart naar grote bekende watersportplaatsen, zoals Grou, Lemmer en Sneek.Ook Natuurpark De Alde Feanen en Earnewoude bevinden zich op korte vaarafstand. Hier is het volop genieten van de rust en de ruimte die de natuur te bieden heeft. Dit maakt Drachten een ideaal startpunt voor een vaarvakantie in Friesland en daarbuiten. De afvaart vindt plaats vanuit de volledig vernieuwde jachthaven van De Drait, welke afgelopen winter compleet is uitgerust met nieuwe duurzame drijvende steigers.

Wilt u zelf Friesland ontdekken vanaf het water? Boek dan nu een Bungalowboot of motorjacht via www.dedrait.com.

 
 Naar boven
 

216: de nieuwe accountant

2162
 

De snelheid van de vooruitgang vraagt om een ‘nieuwe’ accountant. Vanuit haar drijfveer de MKB-ondernemer echt centraal te stellen, werkt 216 Adviseurs & Accountants (‘216’) aan een totaalconcept van klantbenadering. Niet het aanbieden van de traditionele accountancydiensten is de kern van dit concept, maar die diensten aanbieden waar de ondernemer echt mee verder komt. 216 ziet IT & Innovatie als drager van deze dienstenontwikkeling. Met deze visie, versterkt door een team van vaktechnisch sterke professionals die in staat zijn relaties te laten bloeien, is 216 nu al in staat de MKB-ondernemer verder te helpen.

Leest u meer hier over via deze link.


 Naar boven
 

Sijperda Verhuur - Nieuwsbrief

sijperda


Onze uitgebreide verhuurafdeling in combinatie met een breed scala aan specialismen zorgen ervoor dat u compleet ontzorgd wordt, snel en servicegericht!

Klikt u hier om de nieuwsbrief te lezen.

Naar boven
 

Apollo Hotel: De beste proeverij van Groningen!

apollo

Bij Chef’s! Food & Drinks proef je waar een echte chef van houdt: Puur, Vers, Kennis en Kwaliteit. Deze elementen hebben we voor jou gecombineerd in een stoere en culinaire 3-gangen proeverij, voor slechts €17,50 p.p.! Daarnaast geniet je bij Chef’s! van de lekkerste wijnen, cocktails en lokale bieren. Ons moderne restaurant bevindt zich op de 3e verdieping van Apollo Hotel Groningen. Reserveer je tafel telefonisch o.v.v. Eemshaven.info (telefoonnummer 050 - 763 00 70 ).

 

Friso Bouwgroep: Samen in beweging voor een vitale toekomst

friso2


Op Sportpark Corpus den Hoorn zal vanaf medio 2017 het TopsportZorgCentrum gaan verrijzen. Een multifunctioneel gebouw dat topsport, topzorg, topkennis en top-ondernemen verbindt en een brug slaat naar de breedtesport en naar vitaliteit in Noord-Nederland.

De combinatie van al deze functionaliteiten op één locatie en onder één dak is uniek in Nederland en hét visitekaartje om aantrekkingskracht op topsporters, kenniswerkers/studenten (Groningen als City of Talent) en bedrijven te verwerven.

Gezamenlijk initiatief
Het TopsportZorgCentrum (TsZC) is een gezamenlijk initiatief van de hoofdgebruikers FC Groningen, InterPsy en VNO-NCW / MKB Noord in directe samenwerking met Euroborg NV en Provincie Groningen.

Aannemingsmaatschappij Friso B.V. (onderdeel van Friso Bouwgroep) won de Europese aanbesteding en gaat het TsZC bouwen en de komende vijftien jaar onderhouden. Dit in samenwerking met Croonwolter&dros, Leeuwenkamp Architecten, Jansen Wesselink en DGMR Bouw.

Meer dan topsport
Euroborg NV treedt op als opdrachtgever en verhuurder voor het ‘Groene centrum’. Oud-schaatser en topcoach Gerard Kemkers gaat er namens FC Groningen aan de slag als manager Topsport en Talentontwikkeling. Het TsZC is bedoeld als broedplaats waar topsport, zorg, kennis en bedrijven bij elkaar komen om een sport- en beweegklimaat te stimuleren, innovatieve producten en diensten te ontwikkelen, en de kwaliteiten van de regio breder op de kaart te zetten.

Onderdeel van deze topsportgedachte is het Performance Center, een kenniscentrum dat op wetenschappelijk verantwoorde wijze de fysieke gesteldheid, mentale weerbaarheid, technische prestaties, tactische concepten en lifestyle van sporters tracht te optimaliseren.Opzet gebouw
De begane grond is bestemd voor FC Groningen. Zowel het eerste elftal als alle zes opleidingsteams krijgen de beschikking over een eigen kleedkamer. Daarnaast wordt er een multifunctionele topsporttrainingshal gerealiseerd met onder meer een 40m sprintbaan waar ook topsporters andere takken van sport kunnen trainen.

Op de eerste verdieping komen een openbaar toegankelijk horeca- en ontmoetingscentrum, kantoren van FC Groningen en het spelershome van de voetballers.

Op de tweede verdieping, waarvan InterPsy eigenaar is, komt een ‘zorglaag’ met als thema’s sportzorg, vitaliteit en bewegen. Diverse zorgpartijen - waaronder het Martini Ziekenhuis - gaan daar een gezamenlijk concept voor het brede publiek neerzetten.

Werkgeversorganisatie VNO-NCW / MKB Noord wordt hoofdhuurder van de derde verdieping. De combinatie met sport en zorg en het bedrijfsleven zorgt voor synergie en kruisbestuiving, en moet resulteren in de meest vitale werkplek van Noord-Nederland.
Beeldbepalend
Op dit moment is het bouwteam volop bezig met de voorbereidende werkzaamheden. Deze zomer gaat Friso aan de slag met het vier verdiepingen tellende gebouw op het parkeerterrein van Sportpark Corpus den Hoorn. Het pand krijgt een opvallende groene aluminium gevel, waarmee het een beeldbepalend gebouw langs de A7 wordt.Het parkeerterrein wordt heringericht voor de start van de bouw van het centrum. De planning is dat het gebouw in juni 2018 gereed is en de hoofdgebruikers er hun intrede kunnen maken.
Naar boven
 

SUEZ - Van afvalstoffen nieuwe grondstoffen

SUEZSUEZ werkt continue aan concrete mogelijkheden om van afvalstoffen nieuwe grondstoffen te maken. In samenwerking met Koffie Recycling Nederland maken wij biobrandstof van koffiedik dat overblijft na het koffiezetten. Een duurzame oplossing voor uw afval en nog kostenbesparend ook.


Wij zamelen het koffiedik apart in en verwerken dit tot 100% natuurlijke, brandbare bio-pellets en briketten. Deze kunt u gebruiken in plaats van fossiele brandstoffen zoals gas. En dit is nog maar de eerste stap: we kunnen koffiedik ook verwerken tot grondstof voor bijvoorbeeld bioplastics en grondverbeteraars. Kies ook voor aparte inzameling van koffiedik en profiteer van de vele voordelen.
Voor de volledige informatie kunt u deze link aanklikken.

 
Naar boven
 

Wat doet de Nederlandse Brandwonden Stichting

brandwonden


Onze missie is brandwonden voorkomen en het leed ten gevolge van brandwonden tot een minimum te beperken.

Brandwonden zijn de meest ernstige verwondingen die er bestaan. Iemand die brandwonden oploopt ligt weken, soms maanden in het ziekenhuis en ondergaat talloze operaties. Het herstel van brandwonden is pijnlijk. Wij ondersteunen mensen met brandwonden bij het oppakken van hun leven. Verder financieren wij onderzoek, scholen artsen en verplegend personeel en zetten campagnes in om brandwonden te voorkomen. Wij ontvangen geen subsidie en zijn afhankelijk van giften en donaties uit het bedrijfsleven.

Maak Aquatraining mogelijk
Revalideren is voor brandwondenpatiënten vaak pijnlijk. Na het ongeval moeten zij veel dingen opnieuw leren. Dat maakt revalideren noodzakelijk. Maar doordat littekens strak en niet soepel zijn, zitten veel brandwondenpatiënten letterlijk te strak in hun vel. Revalidatieproject ‘Aquatraining’ is de oplossing voor een sneller en minder pijnlijk herstel. Revalideren in water is minder zwaar en voelt fijner dankzij de gewichtsloosheid. Onder begeleiding van gespecialiseerde fysiotherapeuten maken brandwondenpatiënten grote stappen in hun herstel en kunnen ze sneller hun leven weer oppakken.

Dankzij steun van donateurs zijn ze in het Brandwondencentrum in Rotterdam ( Maasstad Ziekenhuis) gestart met Aquatraining. Het zou geweldig zijn als de andere brandwondenpatiënten ook op deze manier kunnen revalideren. Daarom willen we komend jaar ook in de brandwondencentra in Beverwijk en Groningen met het revalidatieproject Aquatraining beginnen. Dit is alleen mogelijk met uw hulp. Er is maar liefst €80.000 euro nodig om dit te kunnen realiseren. De teller staat nu op €34.733,55. Wilt u ons steunen? Dat kan door middel van een eenmalige gift, uw donatie wordt dan specifiek besteed aan dit project. Klik hier om een donatie te doen.Naar boven
 

REYM: Industrial Latex: innovatieve bescherming voor de industrie

reym


REYM – dienstverlener op het gebied van industriële reiniging, transport en afvalstoffenmanagement - heeft een opvallende innovatieve oplossing voor de industrie ontwikkeld: Industrial Latex.

Industrial Latex is een polymeer wat vloeibaar wordt aangebracht door middel van een efficiënte airless spuit, kwast, roller of door onderdompeling. De Industrial Latex is een weersbestendige makkelijk afpelbare, plastic laag die tijdelijke bescherming biedt op metalen, plastieken, houten, beton en overige ondergronden. Van onderdelen tijdens transport, opslag, tot installatiedelen, alles blijft beschermd. De latex wordt momenteel gebruikt binnen industriële omgevingen zoals Olie en Gas, (Petro)Chemie, Food en Energie.


Industrial Latex is eenvoudig aan te brengen, maar ook gemakkelijk weer te verwijderen en beschermt optimaal tegen verontreinigingen en corrosie. Dat betekent minder reinigingshandelingen, milieuwinst door minder inzet van chemicaliën en een verlaging van reinigings- en onderhoudskosten. De grenzen van de toepassingsgebieden van Industrial Latex zijn nog niet bereikt, en dat biedt kansen.


www.technologiecentrum.reym.nlVerwijderen industrial latex van container

 
Naar boven
 

Bout Advocaten - Legal Meetup ICT|IE 6 april 2017

bout2

De Algemene Verordening Gegevensbescherming: Gevolgen en risico’s voor uw bedrijf

     

Klikt u hier voor de vergrote afbeelding van pagina 1.
Klikt u hier voor de vergrote afbeelding van pagina 2.


Ook in 2017 organiseert de ICT|IE-branche van Bout Advocaten een Legal Meetup (met aansluitende BBQ & borrel).

Tijdens de Legal Meetup zullen Henk Bethlehem en Tim Bodewes vertellende over de Algemene Verordening Gegevensbescherming, ook wel Privacyverordening genoemd. De Privacyverordening zal vanaf 25 mei 2018 van toepassing zijn. Henk en Tim zullen tijdens de Legal Meetup vertellen over de gevolgen en risico’s voor uw bedrijf. Aan de hand van de volgende thema’s zal daarop nader ingegaan worden:
 • De Privacyverordening: een introductie
 • Privacy by design en privacy bij default: waar moet mijn organisatie om denken?
 • Functionaris voor de gegevensbescherming: een must?
 • Dataportabiliteit en het recht op inzage: wat is het verschil?
Programma:
 • 17.00 Inloop
 • 17.15 Start
 • 18.30 BBQ & Borrel

Plaats: Ossenmarkt 7 (in Groningen)
Datum: Donderdag 6 april
Aanvang: 17.00 uur

Aanmelden: Meld je vóór 1 april 2017 aan via Legal-meetup.nl. Er zijn een beperkt aantal plaatsen, dus wees er snel bij!
 
Vragen of opmerkingen? Neem contact op met Tim Bodewes via bodewes@boutadvocaten.nl of 050-3140840.
 
 

Prokan: Informatiesessie Akoestiek

prokan


Donderdag 9 maart 2017
 • Inloop 09:30 uur
 • Start: 10:00 uur
 • Einde: 13:00 uur (inclusief lunch)
 • Locatie: Prokan Groningen – Energieweg 7-1 – 9743 AN Groningen

Gastspreker: Richard Brakels – Brakels Acoustic Solutions

‘Mijn naam is Richard Brakels, samen met mijn broer was ik als jong kind te vinden in de zaak van onze vader. Echter had ik nog wat tijd nodig die me heeft gebracht tot waar ik nu ben. De wereld van de akoestiek heeft me geraakt. En daarom zeg ik altijd, en dat vind ik nog ook, dat ik de meest geweldige baan heb die er is.’

Vol enthousiasme neemt Richard Brakels je mee in de wereld van akoestiek. Wat is een slechte akoestiek, hoe slecht is dit eigenlijk en hoe verbeteren we de akoestiek? We zullen deze informatiesessie afsluiten met een lunch.

Meld je nu aan via de mail, of bel ons op 050-5259965.  Dan zien wij elkaar op donderdag 9 maart, tot dan!.

 

OWL Juridisch Advies - Waar gaat het om bij ontslag?

owl2


Ontslag is een ultimum remedium ofwel een uiterste middel.

De keuze voor het ontslag van een werknemer staat niet op zichzelf. In het hoofd van een ondernemer of een leidinggevende kan het iets oplossen: een financieel probleem, een intermenselijk of domweg een praktisch probleem.

Vaak wordt vergeten dat er veel meer factoren bijdragen aan het ontstaan van een personeels probleem. Door die factoren in beeld te brengen, is het denkbaar dat personele problemen zijn te voorzien, in te schatten of zelfs te beperken. Dat leidt tot kostenbesparing, u verdient er als werkgever geld mee en voorkomt onrust, ongenoegen of ongerief.

Gaat het om een ontslag vanwege bedrijfseconomische omstandigheden, disfunctioneren, arbeidsongeschiktheid of ontslag op staande voet? Wees als werkgever wijs en laat uw ontslagprobleem altijd door OWL analyseren. Daarmee heeft u voor u zelf een vertrekpunt vastgesteld en kunt u alle mogelijke oplossingen binnen bereik brengen, een keuze maken en tot uitvoering over gaan. Wij helpen u daarbij.

Bel of mail ons, dan kijken we wat we voor u kunnen betekenen. U kunt ons bereiken op 050-3023566 of info@owl-advies.nl . Kijk ook alvast op onze website, www.owl-advies.nl. Hier staan praktisch toepasbare tips.Naar boven
 

3 keer met € 10,00 korting genieten bij Hotel Spoorzicht & SPA

spoorzicht2Wij nodigen u van harte uit om eens langs te komen en de sfeer van Spoorzicht te proeven: van het hotel, het restaurant en de SPA.

Hiervoor kunt u gebruik maken van deze kortingsbonnen. U kunt de bonnen uitprinten of de nieuwsbrief op uw telefoon laten zien.

Reserveren is gewenst en kan via info@hotelspoorzichtspa.nl of 0596 – 57 15 92.

Naar boven
 

Van der Valk Zuidbroek - Beste Vergaderlocatie van het jaar 2016

vandervalk
Wij zijn verkozen tot  Beste Vergaderlocatie van het jaar 2016 | Regio Noord!

Wij zijn trots op het behalen van de titel ‘Beste vergaderlocatie 2016’ en willen dit delen met al onze relaties door middel van een gratis upgrade naar een excellent arrangement, zodat u kunt profiteren van de ongekende mogelijkheden die onze locatie te bieden heeft.


U ontvangt een extra vergaderbreak zowel in de ochtend als in de middag. Deze stemmen we persoonlijk af op uw wensen.

Neem contact op met onze salesafdeling op 0598-453787
of via sales@zuidbroek.valk.com
 
Naar boven
 

HLB Nannen - Schenking eigen woning?

hlb


De voorwaarden:

De schenkingsvrijstelling voor de eigen woning is met ingang van dit jaar verhoogd naar € 100.000. Wilt u hiervan gebruikmaken, neem dan de regels in acht. Voor deze schenkingsvrijstelling gelden namelijk de nodige voorwaarden.

Wilt u meer lezen? Klik dan hier.
 
 

INQAR Dallinga

inqar2


INQAR Dallinga houdt rekening met u en de weersomstandigheden!

Heeft u nog plannen om op wintersport te gaan? Of misschien wilt u nog een andere langeafstand reis afleggen? INQAR Dallinga hanteert scherpe winter(sport)tarieven voor een veilige en comfortabele reis in een van onze huurauto’s.Uw voordelen
 •  Voldoende ruimte
 •  Nieuwe, veilige en zuinige auto
 •  Goed onderhouden en volledig verzekerd
 •  Zorgeloos onderweg naar uw bestemming
Klikt u hier voor de tarieven.

Extra:
 •  Het verlagen van het eigen risico van €650,- naar €250,- is mogelijk voor €40,- per week.
 • Winterbanden €50,- per week*
 •  Navigatie €30,- per week*
 •  Sneeuwkettingen €30,- per week* *Indien beschikbaar.

De winter(sport)tarieven zijn geldig t/m 31 maart 2017.

Voor meer informatie, reserveringen en reguliere tarieven kunt u ons bereiken via onderstaande gegevens:
 
INQAR Dallinga
0596 – 615 210
info@inqar-dallinga.nl
www.inqar.nl


 Naar boven
 

AREPA

arepa


Installaties die tijdens een bedrijfsproces of door andere toedracht vervuild zijn geraakt worden door AREPA Maintenance & Services gereinigd. Het preventief reinigen van installaties leidt tot een langere levensduur, uitvalreductie en vergroot de betrouwbaarheid.

Gevolg daarvan is een kostenbesparing in combinatie met hogere opbrengsten. Naast bovengenoemde voordelen levert preventieve reiniging ook een veiligere werkplek op.

AREPA Maintenance & Services is bij vele bedrijven een vast onderdeel van een geplande (periodieke) stop waarbij installaties worden behandeld, met bewezen toegevoegde waarde.

Wij hebben als doel uw ongewenste productiestilstand door uitval van uw productiemiddelen naar een minimum te brengen.

Onze monteurs zijn gewend de werkzaamheden te verrichten in periodes waarin andere bedrijven hun deuren sluiten, zoals weekenden en vakanties om het productieproces zo min mogelijk te beïnvloeden.

Preventief onderhoud kan verleend worden op besturingssystemen, elektra en elektronica evenals mechanische, roterende en bewegende delen.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via 033-4535030 of kijk op www.arepa.nl

Onze adviseurs van Maintenance & Services in de Eemsdelta-regio zijn u graag van dienst.

Naar boven
 

Mark zorgt voor verkoeling bij kaarsenfabriek

mark


Mark Climate Technology voorziet Kaarsenfabriek Parcan BV van verkoeling in de hete zomermaanden. Als één van de grotere Europese kaarsenproducenten heeft Parcan BV een groot en modern machinepark. Deze geven samen met de paraffine veel warmte af, waardoor er in de zomermaanden hoge temperaturen ontstaan. Mark is samen met Kapitein BV te Cruquius de uitdaging aangegaan om de warme lucht af te voeren in ruil voor koele lucht.De levering bestond uit een Mark AHU20-20 luchtbehandelingskast met DX-koeling. Om het koeleffect hiervan te vergroten is het verdringingsventilatie-principe toegepast. Door de gekoelde lucht met een lage snelheid op vloerniveau te brengen, wordt het koelvermogen volledig opgenomen door de productiemachines en de paraffine. De warme en vervuilde lucht stijgen hierbij en worden hoog in de ruimte weer afgevoerd.


Tijdens de (bijna) hittegolf afgelopen zomer was de lucht op vloerniveau 16 °C, productieniveau 22 °C en hoog in ruimte (waar niemand aanwezig is) liep de temperatuur op tot boven de 30 °C.

Bij deze manier van lucht toevoeren wordt er enorm effectief met het beschikbare koelvermogen omgegaan, hierdoor is dit vele malen effectiever dan een ander systeem.
Naar boven
 

Volgende nieuwsbrief
Eemshaven.info biedt de leden de mogelijkheid nieuws en wetenswaardigheden over hun onderneming te publiceren in onze maandelijks verschijnende nieuwsbrief.
 
Zijn er nieuwe ontwikkelingen of activiteiten binnen uw onderneming, nieuwe producten of diensten ontwikkelt of is er een andere reden uw bedrijf even in de schijnwerpers te plaatsen? Meldt het ons. De volgende nieuwsbrief verschijnt eind maart 2017. Informatie kunt u voor 24 maart sturen aan Karla Wielenga.
 
Eemshaven.info BV staat altijd open voor vragen, suggestie en opmerkingen. Schroomt u vooral niet contact met ons op te nemen. Dat kan telefonisch (06 – 43694579) of via mail: karlawielenga@eemshaven.info.Met vriendelijke groet,

Karla Wielenga
Directeur Eemshaven.info
 
                                            Eemshaven.info       
                                                           T.:  00 31 5 96 56 76 99   
                                                           M.: 00 31 6 43 69 45 79      
                                                           W.: www.eemshaven.info    
                                                           E.: info@eemshaven.info
Wilt u geen nieuwsbrieven meer van ons ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.