Nieuwsbrief no. 18 / februari 2024

Beste lezers,

Wat vliegt de tijd! We zitten alweer een paar weken in 2024 en het eerste grote

Keep an Eye event is achter de rug! 

Voor wie het gemist heeft - The Records bestond dit jaar 10 jaar en vierde haar jubileum in TivoliVredenburg. Lees er hier meer over en bekijk de foto's.

Wij gaan vol enthousiasme door met al onze initiatieven en samenwerkingen en houden jullie via deze nieuwsbrief graag op de hoogte van onze (nieuwste) projecten. Hopelijk zien we jullie bij een van onze evenementen!

SIDE BY SIDE

Jong talent tot bloei brengen: dat is de gedeelde missie van Keep an Eye en het Koninklijk Conservatorium. Volgende maand is het Koninklijk Conservatorium voor het elfde jaar op rij in de gelegenheid om haar studenten te laten samenwerken met het Orkest van de Achttiende Eeuw. Deze bijzonder ervaren musici, vaak (ex-)docenten en alumni van het Koninklijk Conservatorium, zijn tijdens de repetitieweek privécoaches van de studenten. De professionals van topniveau inspireren de huidige studenten van de afdeling Oude Muziek en brengen kennis en vaardigheden over, ‘Side by Side’ musiceren in één orkest.

Niet alleen studenten van de afdeling Oude Muziek worden betrokken bij dit project: ook studenten van de opleiding Art of Sound maakten geluidsopnames van de concerten, waardoor dit project ook van deze opleiding onderdeel is van het curriculum.

Repertoire: Schubert, the Operatic

Het programma is geheel gewijd aan de vroeg-romanticus Franz Schubert (1797-1828) en combineert een erkend meesterwerk als de vierde symfonie met minder vaak uitgevoerde werken en zelfs een première. Met dit programma, getiteld Schubert, The Operatic, wil Jakob Lehmann een lans breken voor de opera-elementen in het werk van deze componist.

Het programma wordt driemaal uitgevoerd: in TivoliVredenburg Utrecht op 1 maart en in de Conservatoriumzaal van cultuurgebouw Amare in Den Haag op 2 en 3 maart 2024.

Lees hier meer

MAGjeZIENenHOREN

Afgelopen december kwam alweer de zevende editie van ons eigen tijdschrift uit! In deze editie van MAGjeZIENenHOREN staat film centraal. Met veel aandacht voor een aantal films van afstuderende studenten van de filmacademie, long read geschreven door Berend Jan Bockting over een generatie jonge filmmakers die het heft in eigen hand neemt en een interview met Bregtje van der Haak (directeur EYE Filmmuseum). Daarnaast is er in deze editie natuurlijk ook weer ruim aandacht voor alle andere disciplines waarin we projecten ondersteunen. 

Ook vind je er interviews door onze eigen Juliëtte, een terugblik op de events en winnaars van 2023, Uittips van onze creatieve contacten en een update over winnaars uit het verleden in 'Hoe is 't nu met?'.

Neem een fysiek exemplaar mee bij een van onze events óf lees de digitale versie...

..HIER!

MAKER ZOEKT MAKER

1 april aanstaande sluit de volgende ronde voor Maker Zoekt Maker aanvragen! Spread the word en zorg ervoor dat wij weer vier mooie interdisciplinaire projecten financiële ondersteuning kunnen bieden! Per ronde ontvangen vier spannende nieuwe projecten € 3500,-. 

Ken je makers die geïnteresseerd zouden kunnen zijn in dit initiatief?

Stuur ze deze link!

De spotlight op....

Dit keer staat onze nieuwsbrief-spotlight op niemand minder dan.. Lucas Figueiredo Santana! In 2020 was Lucas één van de gelukkige drie winnaars van The Records en maakte hij niet alleen een veelgeprezen album, maar tourde hij als onderdeel van The Records on Tour ook langs een aantal van de prachtige jazzpodia die Nederland rijk is. In de afgelopen jaren heeft dit bijzondere saxofoontalent niet stilgezeten. Benieuwd waar Lucas nu zoal mee bezig is? Lees het hier!

Galerie Pouloeuff Stipendium

Het Galerie Pouloeuff Stipendium geeft kunstenaars de mogelijkheid om door middel van een residentie een volgende stap te maken in hun kunstpraktijk. 

Oud Pouloeuff exposanten konden tot 1 november 2023 een projectvoorstel indienen voor een residentieplek en -periode in Nederland. De genomineerde kunstenaars Janneke Kornet, Vivian Mac Gillavry en Esmee van Zeeventer hebben vrijdag 19 januari hun voorstel persoonlijk gepresenteerd aan de jury. Naar aanleiding van deze presentaties heeft de jury een winnaar gekozen. 

 

AND THE WINNER IS... Esmee van Zeeventer!
Zij ontvangt een bedrag van € 7.500,- te gebruiken voor een residentieplek en -periode naar eigen keuze in Nederland!
Esmee probeert in haar fotografiewerk te zoeken naar de ruimte tussen fictie en werkelijkheid. Ze wantrouwt haar herinneringen en vraagt zich af wat het gevoel van ‘thuis zijn’ is en verbeeldt dit middels verschillende analoge technieken. 

Tijdens haar residentieperiode in het Luceberthuis in Bergen wil ze met nieuwe materialen werken en zich verder ontwikkelen. Zo wil ze haar kennis in druktechniek - met name in koolstofafdruk - uitbreiden . 

Lees hier meer!

Festival Cement

Elk jaar trakteert Festival Cement haar bezoekers op een negendaags festival vol spannende voorstellingen. Zo’n 20 jonge makers uit Nederland en Vlaanderen tonen hun werk aan een nieuwsgierig publiek. Verspreid over 9 dagen zijn er gemiddeld 100 voorstellingen te zien. Op allerlei plekken in ’s-Hertogenbosch richten publiek en profs de blik op een nieuwe generatie podiumkunstenaars. Je ontdekt jonge makers en hun thematieken, nieuwe vormen en krijgt alternatieve voorstellen voor de toekomst.

Naast een programma vol voorstellingen, is er volop ruimte voor publiek, makers en professionals om elkaar te ontmoeten en met elkaar in dialoog te gaan en om zich te verdiepen in het uitgebreide contextprogramma.

Lees hier meer!

Op de valreep...

4 februari

|| Singer Laren

concert door Ju Young Lee Quartet

 

9 februari

|| Rosa Spier Huis

concert door Rietveld+

 

29 februari

|| Studio 150 Sessions

concert door Marco Ullstein Quintet

 

1, 2, 3 maart

|| TivoliVredenburg en Amare

concert door Side by Side

 

3 maart

|| Singer Laren

concert door Kevin Pfister Trio

 

14 maart

|| Theater Bellevue

try-out podium BIES

 

15 maart

|| Rosa Spier Huis

concert door PT Quintet

 

15 t/m 23 maart

|| Den Bosch

festival Cement

 

28 maart

|| Studio 150 Sessions

concert door duo Greci-Bruno

 

 

Je ontvangt deze mail omdat je je hebt ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Wil je deze mail niet meer ontvangen? Klik hier.