Afbeelding
Informatie van Eemshaven.info

Nieuwsbrief 02 - 2018

Geacht Eemshaven.info-lid,

Serious Games en Gamification die kunnen leiden tot gedragsveranderingen en  het aanpassen van werkprocessen. Een speciaal platform om vraag en aanbod van veiligheidsspecialisten goed op elkaar af te stemmen. Een speciale check om er achter te komen of er binnen uw organisatie veilig wordt gewerkt. Een mobiliteitsbedrijf dat samenwerkt met een warme bakker en een ex semi-profvoetballer, spelersbegeleider en bankier die het onderwijs instapt. De tweede nieuwsbrief dit jaar van businessplatform Eemshaven.info, biedt weer een breed en gevarieerd aanbod van de activiteiten van onze leden. Of het nu gaat over netwerken in een elektrisch aangedreven sloep die vaart over het Damsterdiep of je relaties meenemen naar een Ladies Dinner. Je vindt alle informatie in de februari-nieuwsbrief van Eemshaven.info, het MKB platform voor de Eemsdelta.         

Heeft u de data al in de agenda staan?
30 en 31 mei 2018 
zevende editie EemsdeltaExpo
Locatie Bedrijvenpark Fivelpoort Appingedam

 
 

Nieuwe leden

De afgelopen maand mochten wij de volgende nieuwe leden verwelkomen:
 • Acacius
 • Paviljoen Overdiep
 • BENK Project BV
 • Den Hartog
 

In deze nieuwsbrief treft u informatie aan van:

Boven
ALBA Metaal Recycling Nederland
Eemsdelta Expo
Lees meer...

Alert
RI&E en gewijzigde VCA
Lees meer...

Alfa College
Nieuwe opleidingsgids Bedrijfsopleidingen Techniek
Lees meer...

Archer Media
Maritieme Energie Transitie
Lees meer...

Bout Advocaten
Legal Meetup 19 april
Lees meer...

Coatect-PCN
Wat wij doen
Lees meer...

Dallinga
Samenwerking ter promotie
Lees meer...

Economic Board Groningen
Nieuws
Lees meer...

f.a.x.Translations
Vertalingen
Lees meer...

FC Groningen
Oprichter Hackerone te gast
Lees meer...

Friso Bouwgroep
Hoogste punt TopsportZorgCentrum
Lees meer...

Global Flex Solutions
Beveiligen met net dat beetje meer
Lees meer...

HLB Nannen
Algemene verordening gegevensbescherming
Lees meer...

Hotel Termunterzijl
Evenementen maart
Lees meer...

Immens
Interim personeel
Lees meer...

IVM
QHSE Recruitment
Lees meer...

de Molenberg
Voorstellingen maart
Lees meer...

OWL
Nieuwsbrief
Lees meer...

Paviljoen Overdiep
Wij stellen ons voor
Lees meer...

Prokan
Een maand lang gratis sporten
Lees meer...

Roeloefs / Flua
RioleringsVakdagen Gorinchem
Lees meer...

Wagenborg
Uitbreiding kraanvloot
Lees meer...

Werk en Vakmanschap
Samenwerkingsverband
Lees meer...

Werkplein Fivelingo
3|30+ Prestatieladder Socialer Ondernemen
Lees meer...

 

Alert - Risico Inventarisatie & Evaluatie en de gewijzigde VCA

alert


Wanneer is de Risico Inventarisatie & Evaluatie verplicht?
Volgens de wetgeving is iedere ondernemer die voor 40 uren of meer arbeid laat verrichten verplicht een Risico Inventarisatie &Evaluatie  (RI&E) te hebben. Op dit moment beschikt net iets meer dan 40% van de ondernemingen over een actuele RI&E. De RI&E is een goed hulpmiddel voor het beheersen van arbeidsrisico’s. Let wel: de RI&E is geen einddoel. Het Plan van Aanpak wat hieruit volgt, is uw “boodschappenlijstje” wat en wanneer aan-/opgepakt dient te worden. Het hebben van een RI&E – inclusief een plan van aanpak – is van alle systeembepalingen de beste voorspeller voor het goed beheersen van de arbeidsrisico’s.

Het hebben van een RI&E hangt samen met een “good housekeeping”; het nemen van maatregelen om orde, netheid en veiligheid op de werkplek te bevorderen:

In 95% van de bedrijven met een RI&E geeft de inspecteur hier een voldoende oordeel over;

5 grote verbeteringen van de vernieuwde VCA 2017/6.0
VCA 2017/6.0 vervangt met onmiddellijke ingang de vorige versie, 2008/5.1. Alle VCA-gecertificeerde bedrijven krijgen uiteindelijk met de nieuwe versie te maken. Er geldt wel een overgangsregeling. Die houdt in dat bedrijven bij hun eerstvolgende (her)certificeringsmoment op VCA 2017/6.0 overgaan.

De nieuwe VCA 2017/6.0 komt met vijf grote verbeteringen:
1. Terug naar de basis. Veiligheid komt nog meer centraal te staan.
2. Werkplek: meer aandacht voor de praktijk
3. Gedrag: ruimte voor maatwerk
4. Meer duidelijkheid en betrouwbaarheid voor de keten
5. VCA en andere landen: meer gelijkwaardigheid en betere toepasbaarheid
 
Heeft u de arbeidsrisico’s voldoende afgedekt? Neem het zekere voor het onzekere en vraag het na bij Alert. Wij kunnen met u meedenken.

U kunt vrijblijvend contact opnemen: 0596 – 617 761 of info@wijzijnalert.nl

Ons nieuwe adres is Heemskesweg 4, 9936 HG  Delfzijl.

Naar boven
 

Alfa College - Nieuwe opleidingsgids Bedrijfsopleidingen Techniek

alfa

Het Alfa College heeft het lidmaatschap met Eemshaven.info verlengd en zal ook dit jaar weer aanwezig zijn bij de netwerkbijeenkomsten.
Verder treft in deze link onze nieuwe opleidingsgids aan (klikt u op bedrijfsbrochure).
 
Naast het vertrouwde gezicht van Christina Wilbrink maakt ook Johan Tukker vanaf dit schooljaar deel uit van het team Bedrijfsopleidingen Techniek.

Hij stelt zich graag aan u voor:
Vanaf 1 september 2017 werkzaam als bedrijfsadviseur bij de afdeling Bedrijfsopleidingen Techniek.

Ik ben als zijinstromer in 2011 gestart bij het Alfa College als coördinator/docent voor BBL Beroepsopleidingen.

Hiervoor ben ik onder andere werkzaam geweest als bankier, semi-profvoetballer, bedrijfsopleider, spelersbegeleider en directeur.

Met al deze werkervaring in mijn rugzak is deze nieuwe functie voor mij een mooie nieuwe uitdaging.

Het is mijn doel om school/onderwijs en bedrijfsleven nog meer en beter met elkaar te verbinden.

Verder bespreek ik graag met u  de mogelijkheden van onze reguliere opleidingen, maar ook voor specifieke wensen kan ik u maatwerk leveren.

Ik zie er naar uit om kennis met u en uw bedrijf te maken.

Johan Tukker
Bedrijfsopledingen Techniek/ BBL Beroepsopleidingen
Alfa-college
Admiraal de Ruyterlaan 2
9726 GR Groningen.
M: 06-12444796

Naar boven
 

FC Groningen - Oprichter Hackerone te gast in Skylounge Groningen

groningen


Op zondag 11 maart is Jobert Abma, één van de vier oprichters van HackerOne, te gast in de Skylounge Groningen Airport Eelde. HackerOne is een platform dat bedrijven met cyberbeveiligingsonderzoekers verbindt en hackers beloont om beveiligingsproblemen bij bedrijven te melden. Met een hoofdkantoor in San Francisco en kantoren in Londen en Groningen, deelt Abma rond de wedstrijd FC Groningen – PEC Zwolle zijn ervaringen  in het Noordlease Stadion.   

De missie van HackerOne luidt: ‘We empower the world to build a safer internet.’ HackerOne werkt samen met een wereldwijde hacker-community, die samen de belangrijkste veiligheidskwesties aanpakken voordat criminelen deze uitbuiten. De organisatie beheert een platform, dat bedrijven en organisaties in contact brengt met goedwillende hackers.
 
Volgens Jobert Abma, oud-student van de Hanzehogeschool in Groningen, is HackerOne een soort Marktplaats voor digitale veiligheid. Voorafgaand aan de wedstrijd FC Groningen – PEC Zwolle, op zondag 11 maart, deelt Jobert Abma zijn ervaringen met de ondernemers verbonden aan de Skylounge Groningen Airport Eelde.
 
Zes bijeenkomsten
FC Groningen organiseert in totaal zes bijeenkomsten in de Skylounge Groningen Airport Eelde waarin kansen vóór en de kracht ván de regionale economie worden benoemd. De Trots van het Noorden verkoopt businesspakketten waarbij een gedeelte van de opbrengst bestemd is voor Groningen Airport Eelde.
 
De eerste spreker was Stef van der Ziel, één van de initiatiefnemers van TopDutch. Daarna volgden Frans Keurentjes van Friesland Campina, Chief Digital Officer Nick Stevens van de gemeente Groningen en Marco Smit, bestuurslid Economic Board Groningen.

Wees er ook bij en steun Groningen Airport Eelde
Ondernemers kunnen zich aanmelden voor 11 maart aanmelden via commercie@fcgroningen.nl. Per stoel, inclusief buffet en consumpties kost € 100,-. De helft van alle opbrengsten wordt gebruikt voor het verder versterken van Groningen Airport Eelde.
 
Naar boven
 

Werkplein Fivelingo behaalt als eerste organisatie in Noord-Nederland trede 3|30+ op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

werkplein

Werkplein Fivelingo voert de Participatiewet uit voor de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum. Werkplein Fivelingo heeft drie locaties in Appingedam en Delfzijl. De inzet van Werkplein Fivelingo om werkgelegenheid te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is nu beloond met het behalen van trede 3|30+ op het PSO-keurmerk. Zij zijn de eerste in Noord-Nederland die zo hoog scoort op het PSO-keurmerk.
Bestuurders van Werkplein Fivelingo, de wethouders Annalies Usmany (Appingedam), Bé Schollema (Loppersum) en Meindert Joostens (Delfzijl) kregen op 21 februari jl. het PSO-certificaat uitgereikt uit handen van Marian Knuijsting, mede-initiatiefnemer PSO & bestuurder PSO-Nederland.

Meindert Joostens, voorzitter van het bestuur: “Als fusie-organisatie SW-SD zijn wij er trots op dit certificaat (PSO-30+) als eerste in Noord-Nederland te hebben behaald. Behalve dat wij ons hiermee bij aanbestedingen kunnen profileren, vervullen wij hiermee ook een voorbeeldrol voor sociale ondernemingen in de regio. Wij hopen dat we veel bedrijven hiermee enthousiasmeren.”

Realiseren van werk
Werkplein Fivelingo zet zich in voor een inclusieve arbeidsmarkt en helpt iedereen die kan werken met het vinden van werk of een opleiding. Dit doen zij door het realiseren van (aangepast) werk binnen en buiten hun bedrijf en het aanbieden van vacatures, opleidingstrajecten, workshops en trainingen. Om dit te bereiken werkt Werkplein Fivelingo samen met werkgevers, sectorale organisates en onderwijsinstellingen die kansen bieden aan werkzoekenden. Daarnaast bieden zij inkomensondersteuning aan mensen met een laag inkomen.

In Appingedam faciliteert Werkplein Fivelingo opleidingsplekken, werkveiligheid en een zinvolle dagbesteding aan ongeveer 450 mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Zij voeren opdrachten uit voor overheden, bedrijven en particulieren in de regio, zoals groenonderhoud, wasservice en assemblagewerkzaamheden.

Inclusief werkgeverschap
Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen we niet alleen door in onze eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door onze leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen. Wij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Door meer organisaties socialer te laten ondernemen groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.
 
Naar boven
 

Hotel Termunterzijl - Evenementen maart

termunterzijl


Op zondag 4 maart organiseren wij een 'Buona Sera"
5 enthousiaste mannen spelen oude hits van Roy Orbinson, Cliff Richard, Elvis Presley en Neil Sedaka.Tijd: 16.00 - 18.30. Toegang 5 euro.
Reserveren is gewenst.
Woensdag 21 maart: ladies dinner
5 gangen verrassingsdiner
modeshow - beauty - tassen - schoenen
en nog veel meer -


Met medewerking van:
 • Greving & Greving Delfzijl
 • Pour Vous Boezerooij
 • Majabo bodyfashion
 • Amode schoenen
 • De Takkenwijven
 • Bakkerij Prins
 • H-leen
 • Outfit
 • Okay
Aanvang is 19.00 uur en de kosten bedragen € 49,50

Reserveren gewenst: info@hoteltermunterzijl.nl of 0596 - 60 13 50

Naar boven
 

Flua aanwezig op RioleringsVakdagen Gorinchem

flua


Worden de risico’s voor uw leiding te groot, en wilt u met een minimale overlast uw leiding renoveren? Dan kan Flua dat voor u verzorgen. Flua is dé specialist op het gebied van renoveren van riool- en leidingstelsels. Of het nu gaat over vrijverval leidingen, drukleidingen of putten, Flua kan het allemaal. Ook voor gemetselde riolen en afwijkende objecten in uw riool- of leidingstelsel bent u bij de mensen van Flua aan het juiste adres.

Wilt u ook gebruik maken van onze ervaring en deskundigheid? Dan vragen wij u contact op te nemen met onze adviseurs. Zij staan u graag te woord en kunnen u uitgebreid informeren over onze werkwijze en onze maatwerkoplossingen. Zie ook www.flua.nl.

Flua is tevens aanwezig op de RioleringsVakdagen Gorinchem op 13 t/m 15 maart 2018.


Naar boven
 

Dallinga - Samenwerking ter promotie

dallinga


Dallinga Mobiliteitsbedrijven zoekt graag samenwerking met anderen voor de promotie van de wederzijdse bedrijven. Zo kunnen we elkaar versterken door het eigen bedrijf vanuit een andere hoek te belichten en op die manier nieuwe klanten aantrekken.

Een recent voorbeeld onlangs was de samenwerking met Bakker Prins aan de Vennen in Delfzijl. Tijdens het winkelcentrum-evenement “Gekke Zaterdag” konden de klanten van deze bakkerij een gratis Dallinga waskaart ontvangen bij besteding van twaalf euro vijftig of meer. Een ludieke actie waarbij er positieve aandacht is voor zowel de winkel van Bakker Prins als ook de volautomatische wasstraat van Dallinga in Delfzijl.Ter ondersteuning stond er een mooie bestikkerde Dallinga-auto bij Bakker Prins voor de deur en uiteraard gingen de vele social media vermeldingen zowat “viral”…Heeft u ook een idee om een dergelijk promotieproject op te zetten samen met ons, neem dan gerust contact op. We kunnen dan kijken welke vorm het beste past en hoe we elkaar kunnen versterken hierin. Er komen vast en zeker interessante zaken uit voort!
 
Mail: verkoop@dallinga.nl

Tel: 0596 – 630 130 t.a.v. Ilona Bom of Remi Sybesma

 
Naar boven
 

ALBA Metaal Recycling Nederland op de Eemsdelta Expo

Alba

Op 30 en 31 mei 2018 vindt de 7e editie van de Eemsdelta Expo plaats in Appingedam en ALBA Metaal Recycling Nederland is er bij!
 
Waarom deelnemen aan deze beurs? Natuurlijk om onze positie in deze regio te versterken. Maar dat is niet de enige reden. Tijdens deze beurs laten wij de bezoekers graag zien dat er zó veel meer mogelijk is met “afval”.

Wij denken graag met bedrijven mee in hun totale proces om er voor te zorgen dat het restmateriaal zo efficiënt mogelijk verwerkt wordt. Dit klinkt heel vanzelfsprekend, maar dat is het helaas nog steeds niet.

Nu al benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Een afspraak met Sander is zo gemaakt: 0613304023!
 
Naar boven
 

Paviljoen Overdiep stelt zich voor

overdiepWij zijn team Paviljoen Overdiep en wij gaan leuke dingen doen!

Op nog geen 15 minuten rijden van de Eemshaven, kunt ook u straks genieten op het water in historisch Appingedam. Ook voor Brunch, Lunch, Borrel, Diner en/of besloten partij? Alles is mogelijk tot 150 personen!
 
Vanaf 1 mei 2018 is het mogelijk om een van onze drie elektrische sloepen (max 10 pers. per sloep) te huren om door Appingedam of de omringende waterwegen te varen. Paviljoen Overdiep is gelegen op een unieke locatie middenin het centrum van deze middeleeuwse handelsstad, met voldoende gratis parkeergelegenheid direct naast de haven. Appingedam is vooral bekend van haar hangende keukens, de oude pakhuizen, de mooie bruggetjes en diverse vaarverbindingen. Kijk voor meer informatie op onze website.
Wij horen graag wat wij voor u kunnen betekenen!

Gastvrije groet,

Team Paviljoen Overdiep
Naar boven
 

Prokan - Een maand gratis sporten bij aankoop van een Interstuhl bureaustoel

prokan
 

Je krijgt een maand gratis sporten van Prokan en Interstuhl bij Fitchannel.com. Na een online intake ben je klaar om te beginnen met sporten en te werken aan jouw gekozen doel. Train 3 x in de week maximaal een half uurtje gewoon thuis achter je tablet, computer of tv. Je kunt fit worden met Olympisch kampioen Mark Tuitert, afvallen met sterrencoach Carlos Lens, boksen met K1 kampioen Remy Bonjansky of spieren opbouwen met Radmilo Soda. Gezonde voeding is minstens net zo belangrijk als sporten. Daarom krijg je bij je programma wekelijks een voedingsschema en meerdere kookvideo’s ter inspiratie. Meer informatie? Neem contact op met Frits Katuin op 050-5259965
 
Naar boven
 

IVM QHSE Recruitment

ivm


IVM startte in 2016 het platform QHSE Recruitment. Inmiddels hebben we al veel mooie projecten ingevuld en opdrachtgevers en kandidaten bij elkaar gebracht.
 
Optimaal aanbod
Herbert van Larsdonk - Manager QHSE Recruitment: “De vraag naar veiligheidsspecialisten wordt weer groter. Om hier optimaal op in te kunnen springen en meer bedrijven kennis te laten maken met onze mogelijkheden op het gebied van detachering van professionals, richten we ons op de inzet van veiligheidspersoneel op alle niveaus. In 2018 geven we hier een mooi vervolg aan. Zo hebben we onder andere geïnvesteerd in software waardoor vraag en aanbod nog beter op elkaar afgestemd wordt. Capaciteit en beschikbaarheid is op deze wijze realtime te zien waardoor we opdrachtgevers sneller kunnen voorzien in aanvragen en kandidaten nog sneller aan opdrachten kunnen helpen."
 IVM QHSE Recruitment
IVM QHSE Recruitment vormt de schakel tussen de ruim honderd veiligheidsspecialisten die bij IVM in dienst zijn, de vele zelfstandige veiligheidsprofessionals uit het netwerk en de opdrachtgevers binnen de branches Afvalverwerking, Bouw & Infra, (Chemische) Industrie en Olie,

Gas & Energy.
De website qhse.werkveilig.nl functioneert daarbij als trefpunt voor klanten om contact te leggen en opdrachten te plaatsen. Veiligheidsspecialisten gebruiken het platform om opdrachten te vinden en deel nemen aan het netwerk van professionals van IVM. 

 
Herbert: ‘Met IVM QHSE Recruitment bedienen we onze klanten met projectmatige veiligheidsspecialisten. We richten ons op de tijdelijke inzet van veiligheidspersoneel op alle niveaus. Met al onze ervaring zijn wij als beste in staat om de juiste man of vrouw op de juiste plek in te zetten. Door zoveel mogelijk kennis te delen werken we samen aan ons doel: een veilige werkomgeving.’

 
Naar boven
 

Friso Bouwgroep - TopsportZorgCentrum bereikt hoogste punt

friso


Aan de rand van Groningen, langs de A7 verrijst in rap tempo het TopsportZorgCentrum. De bouw startte in juni 2017 en nu, 9 maanden later is het hoogste punt bereikt. Een mooi moment om met opdrachtgever, betrokkenen en bouwvakkers te vieren.

Rondleiding over de bouwplaats
Op maandag 19 februari werd daarom de bouw, gedeeltelijk, opengesteld voor genodigden. Nadat er gezamenlijk geproost werd op het bereiken van de mijlpaal en een voorspoedig verloop van het verdere bouwproces kregen de genodigden een rondleiding door een deel van het in aanbouw zijnde gebouw. Het officiële gedeelte werd afgesloten met een doeltrap van de jeugdspelers van FC Groningen op het doel dat, speciaal voor dit moment, op het hoogste punt bevestigd was.
 
Oplevering komt dichterbij
 “De bouw kent doorgaans drie mijlpalen. Allereerst natuurlijk de start, daarna het hoogste punt en vervolgens de oplevering. Het is goed om met iedereen die bij de bouw betrokken is stil te staan bij deze hoogtepunten,” vertelt  tendermanager Herman Nijholt. “Nu het hoogste punt bereikt is is al goed zichtbaar hoe het gebouw eruit zal komen te zien. De bouw vordert gestaag en zoals het er nu uitziet gaan 1 juni 2018 opleveren. Dan kan FC Groningen voor de start van het nieuwe voetbalseizoen gebruik gaan maken van hun nieuwe trainingsonderkomen.”
 
Multifunctionele topaccommodatie
TopsportZorgCentrum is een multifunctionele accommodatie die topsport, topzorg, topkennis en top-ondernemen gaat verbinden. Het TSZC wil een brug slaan tussen de breedtesport en vitaliteit in Noord-Nederland. Aannemingsmaatschappij Friso B.V. bouwt op basis van Design, Build &  Maintain samen met Croonwolter&dros, Leeuwenkamp Architecten, Jansen Wesselink en DGMR Bouw voor opdrachtgever Euroborg NV.


 
Naar boven
 

Bout Advocaten - Legal Meetup 19 april

bout

Serious games en gamification

In het voorjaar van 2018 organiseert de ICT|IE-branche van Bout Advocaten opnieuw een Legal Meetup (met aansluitende BBQ & borrel).

Tijdens de Legal Meetup zullen Henk Bethlehem (Bout Advocaten) en Arthur van der Linden van Sprankhuizen (CEO MAD) spreken over Serious Games, hoe deze kunnen leiden tot gedragsverandering en over Gamification van werkprocessen.

Arthur zal eerst een introductie geven over het begrip ‘Gamification’ en enkele cases van ‘Serious Games’ bespreken die MAD heeft ontwikkeld, zoals een opleidingsgame voor de FIOD en een bewustwordingsgame over energie transitie in Drenthe. Daarna zal hij ingaan op een door MAD ontwikkelde app GPAL: “Gamified Peer to peer Adaptive Learning” en met welke privacy- en security vraagstukken hij in de praktijk te maken heeft gehad. Henk zal vertellen over de juridische aspecten die hierbij komen kijken. Daarbij zal worden ingegaan op aspecten zoals contractvorming, intellectuele eigendom, privacy, aansprakelijkheid en het werkgeversauteursrecht.
 
Datum en tijdstip: 
Donderdag 19 april vanaf 17.00 uur

Locatie:         
Ossenmarkt 7 (in Groningen

Aanmelden? Dat kan via www.legal-meetup.nl. Er zijn een beperkt aantal plaatsen, dus weer er op tijd bij!
 
Naar boven
 

de Molenberg - Aankomende voorstellingen

molenbergDe Molenberg uitgaanstip! Leuk voor het hele gezin!

Fien en Teun - Feest op de boerderij (2+)
Het vrolijke duo Fien en Teun, dagelijks te zien op RTL Telekids, komt nu ook naar de Molenberg. In deze oer-Hollandse muzikale familievoorstelling beleven Fien en Teun allerlei avonturen op de boerderij, samen met hun vriendjes Sebastiaan het Varken, Rosa de Koe en Pim de Hond. Tijdens deze humoristische show vol vrolijke muziek leren de jonge theaterbezoekers en hun ouders spelenderwijs van alles over dieren, de natuur en het leven op de boerderij. Sita Vermeulen, die inmiddels diverse musicals op haar naam heeft staan, zal de rol van vertelster vertolken in deze interactieve familievoorstelling. Voor en na de voorstelling kunnen de kinderen zich vermaken tijdens de ‘Boerderij Experience’ en op de foto met Fien en Teun. De voorstelling duurt 55 minuten en is zonder pauze. De Molenberg beschikt over een beperkt aantal stoelverhogers. Het zelf meenemen van een zitje of kussentje voor de kleintjes is aan te raden.
 

Woensdag 28 februari     
Aanvang: 15.00 uur  
       

African Mamas en Leoni Jansen - Siyabonga Makeba (try-out)
African Mamas en Leoni Jansen brengen in dit nieuwe theaterconcert een eerbetoon aan Miriam Makeba. Op het ritme van hits als Pata Pata, Malaika en de Clicksong komen alle kanten van haar kleurrijke en turbulente leven aan bod: Makeba’s muzikale samenwerking met Harry Belafonte en Paul Simon, haar vijf huwelijken en vooral haar moedige en krachtige strijd tegen apartheid, waarvoor ze betaalde met dertig jaar verbanning. Met muziek, zang en inspirerende verhalen vertellen de African Mamas over Mama Africa, die nog altijd wordt herinnerd als de vrouw die de Afrikaanse muziek de wereld in stuurde en Zuid-Afrika hoop gaf in zware tijden. Daarom heet het concert Siyabonga Makeba, oftewel: Dankjewel Miriam Makeba.


Zaterdag 3 maart      
Aanvang 20.15 uur
 

Eric van Sauers - De Lief en Leed Tour
Eric van Sauers heeft zich ontpopt tot een van de beste vertellers van dit moment. Dat bleek duidelijk uit zijn voorstelling Ontroert die twee jaar geleden in de Molenberg te zien was. Zijn verhalen zijn hilarisch, schuren en ontroeren. Zijn stijl is rauw en recht voor zijn raap, oprecht en ongelooflijk grappig. Hij mag natuurlijk graag een beetje sarren en zuigen, maar telkens laat de macho met het imposante fysiek ook een zachte, warme kant zien. Eric maakt zich in De Lief en Leed Tour boos over de moderne tijd en zijn eigen vergankelijkheid. Hij doet dat in zijn kenmerkende, opgewekte en bij vlagen hilarische stijl.


Donderdag 8 maart
Aanvang 20.15 uur


The Five Great Guitars - The Reunion
In 2017 bestaan The Five Great Guitars 15 jaar en dit zal uitbundig gevierd worden! Nog eenmaal zal de originele bezetting van The Five Great Guitars samenkomen voor een uniek concert in Delfzijl. Vanavond is het mogelijk om de top van Nederlandse gitaristen op één avond live te zien spelen. Een unieke combinatie van Fingerpicking, Flamenco, Afrikaanse High Life, Jazz, Folk, Pop en Funk die garant staat voor een avond topgitaarmuziek. Er zullen songs  van de eerste tour worden gespeeld, maar er zijn natuurlijk ook nieuwe composities en combinaties te horen. Gitaarmuziek van het allerhoogste niveau!!

U kunt voor aanvang van deze voorstelling ook genieten van de theater daghap.


Vrijdag 9 maart  
Aanvang 20.15 uur


Voor meer informatie, klik hier.
 
Naar boven
 
 

Werk en Vakmanschap - Samenwerkingsverband

werkenvakmanschap

Werk en Vakmanschap is een landelijk samenwerkingsverband van honderden technische en industriële bedrijven. Voor deze bedrijven maken wij ons sterk voor het behoud en de versterking van technisch vakmanschap. Wij bieden zowel aankomende als ervaren technici een uitstekende werkomgeving om te kunnen doorgroeien. Werk en Vakmanschap is zodoende actief binnen het werven en opleiden van vakkundig personeel.
 
Werk en Vakmanschap werft ondermeer personeel in de volgende branches:
·       Metaaltechniek
·       Elektrotechniek
·       Installatietechniek
·       Procestechniek
·       Infratechniek
·       Voertuigentechniek
·       Mechatronica

 

Organisatie
Via een landelijk netwerk van vestigingen verzorgt een team van deskundige medewerkers de dienstverlening voor werknemers en lidbedrijven. Deze consultants behartigen de belangen van de lidbedrijven en de technische vakmensen. Zij weten wat hen beweegt.

Vanuit deze betrokkenheid inventariseren ze de personele vraagstukken en behoeftes van leden en de kansen op de arbeidsmarkt voor technische werknemers. De consultants zorgen voor de werving en selectie, detachering, scholing en begeleiding van vakbekwaam technisch personeel.
 
Naar boven
 

Immens

immens


Als u op zoek bent naar tijdelijke of vaste invulling van uw team, dan bent u bij Immens Interim Management & Finance aan het juiste adres. Immens is al bijna 15 jaar gespecialiseerd in de bemiddeling van (interim) finance professionals.

Interim
Onze interim specialisten helpen u uiteraard graag in de realisatie van uw ambities, ideeën en verbeteringen. Onze interim finance professionals zijn thuis in de volgende gebieden:

·       Finance & Control
·       Audit, Risk & Compliance
·       Project Management
·       Supply Chain Management
·       Human Resource Management
 
Ons specialisme is het tot een goed resultaat brengen van projecten waarbij procesverbetering, organisatie en verandermanagement en de toepassing/invoering van nieuwe ICT applicaties samen komen. Wilt u meer lezen over onze vakgebieden? Klik dan hier..


Werving & Selectie
Naast een tijdelijke invulling, kunnen wij u ook helpen met de invulling van vaste Finance & Control functies binnen uw organisatie. Met ons goede en grote netwerk van Finance & Control specialisten, kunnen wij de juiste kandidaat vinden voor uw (lastig in te vullen) vacatures!
 
Een aantal voorbeelden van vacatures die wij recentelijk bij gerenommeerde organisaties in Noord en Oost Nederland hebben mogen invullen, zijn:

·       Business en Financial Controller
·       Plant Controller
·       Financial en Operational auditor
·       Manager Finance & Control
·       Risk & Compliance officer

Wilt u meer weten over onze werkwijze? Lees dan hier verder..
 
Bent u zelf op zoek naar een nieuwe baan of bent u interimmer en wilt u met ons samenwerken? Klik dan hier om u aan te melden!

 
Onze keurmerken
Immens Interim Management & Finance is een betrouwbare en transparante organisatie. Kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.

Niet voor niets zijn wij trots dat wij zowel over een SNA (NEN) certificering beschikken als het keurmerk van onze brancheorganisatie Bovib mogen voeren.

Onze werkwijze en contracten zijn volledig ‘compliant’ met geldende wet- en regelgeving. Zoals u mag verwachten wanneer u interim professionals inhuurt van een specialist!
 
          
 

 
Wilt u meer over ons weten of kunnen wij u helpen met het invullen van een vacature? Kijk dan op onze website  of neem contact met ons op via 050 529 1738

Wij komen graag bij u langs voor een persoonlijke kennismaking!

Naar boven
 

Wagenborg breidt wederom haar kraanvloot verder uit!

wagenborg


Wagenborg Nedlift, specialist op het gebied van horizontaal, verticaal en zwaar transport heeft opnieuw haar kraanvloot verder uitgebreid. Dit keer voegt Wagenborg 3 nieuwe Tadano’s toe aan haar kraanvloot. Het gaat twee Tadano’s HK40 en om één Tadano ATF70G-4.

De Tadano ATF70G-4 beschikt over een 52 meter lange telescoopmast en is uitgerust met dubbele jib. Verder is de kraan uitgerust met 16,5 ton ballast. De motoren van de onder- en bovenwagen voldoen volledig aan de Tier 4f emissienorm. De Tadano’s HK40 beschikken beiden over een 35,2 meter lange telescoopmast en zijn geleverd met een 9 meter lange enkele jib en 8,5 ton ballast. De kranen zijn voorzien van een Scania onderwagen 8x2 met naloopas.  Beide type kranen zijn voorzien van radiografische afstandsbediening, een kantelcabine en achteruitrijcamera. De kranen zijn inmiddels afgeleverd op het hoofdkantoor van Wagenborg Nedlift in Groningen.

    
 
 

Archer Media - Maritieme Energie Transitie

archer

Hoe halen we stabiele duurzame energie uit zee? Hoe varen schepen op termijn 100 procent duurzaam? En wat gebeurt er straks in onze zeehavens als er geen vraag meer is naar kolen en aardolieproducten? Die vragen staan centraal tijdens het Maritieme Energie Transitie (MET) Event.

Het maritieme vak- en opinieblad Maritiem Nederland organiseert op 15 maart 2018 het MET Event in het VNAB gebouw aan de Boompjes in Rotterdam. Zo’n 150 professionals uit de maritieme maakindustrie, de offshore wind industrie en de Nederlandse zeehavens komen bijeen om een concreet pad uit te stippelen waarlangs de energietransitie in deze sectoren moet gaan plaatsvinden.

Offshore wind en beyond
Na een inspirerende keynote spreker staan er twee parallelsessies gepland. In de sessie ‘Offshore Wind en beyond’ wordt verder gekeken dan de huidige manier van het installeren van offshore wind fundaties. Zo gaat waterbouwer Van Oord in op de ombouw van een pas recent in de vaart genomen offshore wind installatieschip, dat nu klaar is voor het installeren van een nieuwe generatie offshore windturbines. Daarnaast laat Boskalis zien hoe zij door het drijvend installeren van offshore wind fundaties nog efficiënter windparken op zee kan bouwen, zodat de sector straks zonder enige vorm van subsidie kan bestaan. Daarnaast presenteert elektriciteitsbeheerder TenneT haar plannen voor het aansluiten van windturbines en offshore windparken op één of meer ‘energie-eilanden’ in de Noordzee.

Emissieloze schepen
In de parallelsessie ‘Emissieloze schepen: de stip op de horizon voor de Nederlandse scheepsbouw’ gaan experts uit de maritieme maakindustrie in op de vraag hoe schepen echt 100 procent duurzaam kunnen varen. Wat is er momenteel mogelijk met batterijen? Kun je een schip modulair bouwen zodat je generatorsets op termijn kunt vervangen door accu’s of brandstofcellen? En hoe zit het met LNG (vloeibaar aardgas) als overgangsbrandstof?

De CTO’s van havenbedrijven Amsterdam en Rotterdam sluiten de middag af met een discussie over hoe de haventerreinen er in de toekomst bij liggen. Gaan de havens waterstof produceren met de grote hoeveelheden offshore windenergie die daar aan land komen? Wat gebeurt er met terminals voor kolen- en olieoverslag? En wat te denken van het petrochemische cluster in Rotterdam? Wat voor duurzame energiestromen komen daar op termijn vandaan?

Korting voor abonnees
De redactie van Maritieme Nederland nodigt u graag uit voor een inspirerende middag. Lezers van Maritiem Nederland en TW (Technisch Weekblad) ontvangen 50 euro korting op de entreeprijs en kunnen voor 125 euro hun netwerk uitbreiden en relevante kennis opdoen.

Voor meer informatie, het programma, de sprekers en aanmelding: metevent.maritiemnederland.com
Naar boven
 

Global Flex Solution - “Beveiligen met net dat beetje meer! “

globalGlobal Flex Security is een beveiligingsorganisatie met een justitiële vergunning gespecialiseerd in het leveren van vakkundige betrouwbare beveiligers.

Global Flex Security kan u voorzien in verschillende soorten van beveiliging denk hierbij bijvoorbeeld aan:
·       Objectbewaking
·       Winkelsurveillance
·       Receptiediensten
·       Surveillancediensten
·       Evenementbeveiligers
·       Toezichthouders
·       Havenbeveiliging

Zoals u ziet bij Global Flex Security kunt u terecht voor beveiliging in de breedste zin des woords, uiteraard zijn wij 24/7 bereikbaar, ad hoc aanvragen zijn voor ons dan ook geen probleem.

Global Flex Security beschikt over een groot personeelbestand mede daardoor kunnen wij een hoge leveringsgarantie garanderen. Onze medewerkers beschikken over de juiste opleidingen, certificaten en werkmentaliteit.

Bent u opzoeken naar een betrouwbare en kwaliteit gerichte partner met ruime beveiligingservaring, dan is Global Flex Securtiy de partner voor u!  Mail ons voor een vrijblijvende offerte security@globalflex.nl of neem telefonisch contact met ons op via 050-5470065.
 
Naar boven
 

Economic Board Groningen - Nieuws

ebg


GROEIfonds investeert in innovatief en kansrijk Biopack Packaging
Biopack Packaging in Appingedam zet de stap van startup-fase naar grootschalige productie. Het bedrijf realiseert op de huidige locatie op industrieterrein Fivelpoort een volwaardige fabriek voor biologisch afbreekbaar verpakkingsmateriaal. De groei van Biopack Packaging wordt mede door een investering van het Groninger Economisch Investeringsfonds (GROEIfonds) mogelijk gemaakt.

 
Veel belangstelling voor eerste EBG Kenniscafé over marketing en communicatie
Economic Board Groningen breidt EBG AdviesregelinG uit met marketingadvies
Het eerste EBG Kenniscafé werd druk bezocht door ondernemers uit Noord-Groningen. Tijdens deze informele bijeenkomst bij Garnwerd aan Zee kon men praktische kennis opdoen over marketing en communicatie.
 

Een bijzondere overname maakte Miranda’s droom werkelijkheid
“Het was een unieke kans”, vertelt Miranda Kleinmeulman in de prachtige schoonheidssalon die ze sinds 1 januari 2018 officieel ‘van haar’ mag noemen. “Een eigen salon werd eigenlijk pas een droom toen de kans er was, deze mogelijkheid doet zich eigenlijk zelden voor in mijn branche. Ik heb er dus nooit rekening mee gehouden dat het zou kunnen. En nu zit ik hier.” Miranda blikt terug op deze spannende stap en de weg daar naar toe.

Op de hoogte blijven van de activiteiten van Economic Board Groningen? Leest u alle nieuwsitems via deze link.


Naar boven
 

HLB Nannen - Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

hlb


Op 25 mei 2018 treedt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in werking. Deze Europese privacywet verplicht bedrijven onder meer om aan te geven hoe ze met persoonsgegevens omgaan. Dat moet in een op maat gesneden privacyverklaring.
 
Lees verder via deze link.  

Naar boven
 

OWL Juridisch Advies - Nieuwsbrief

owl


Onze nieuwsbrief is weer verschenen. Wilt u deze lezen? Klikt u dan hier.


 
Naar boven
 

f.a.x.Translations - Vertalingen

fax

Snel even iets vertaald hebben of u heeft een groot meertalig project? In het Duits, Engels, Nederlands of Arabisch? Vertaalbureau f.a.x. Translations b.v. uit Groningen doet dit al 30 jaar, bewezen kwaliteit! Vrijwel alle talen en vakgebieden, ook beëdigd . Vraag een vrijblijvende offerte aan op www.fax-translations.com of nodig ons gerust eens uit om te praten over uw internationale communicatie.

all@fax-translations.com  |  050-3039730
 
Naar boven
 

Coatect-PCN - Wat wij doen

coatedCoatect-PCN bv is een onafhankelijk verftechnisch inspectie en adviesbureau.

Ons bedrijf is inmiddels 18 jaar geleden opgericht waarbij de aandacht voornamelijk was gevestigd op onafhankelijke uitvoeringsinspecties op projectbasis.

Inmiddels mogen we ons toonaangevend noemen in de infra structuur, olie & gas markt, waterbouw, maritieme en (petro) chemische sectoren.

We kunnen indien de situatie hier om vraagt, snel en adequaat reageren en zijn dan ook een betrouwbare partner voor meerdere vaste opdrachtgevers.

 
Inventarisaties:
We hebben een ervaren en enthousiast team met inspecteurs welke zeer betrokken zijn bij de voorkomende werkzaamheden.

Tevens beschikken we over een groot netwerk van vakmensen om disciplines die niet direct tot onze activiteiten behoren op efficiënte en onderbouwde wijze uit te voeren.

We voeren technische inventarisaties uit op kunstwerken / fabrieken / raffinaderijen / bruggen / sluizen, en op andere zeer uiteenlopende staal en beton constructies.

Alle werkzaamheden worden uitgevoerd onder gestandaardiseerde parameters en normering.

Advies:
Naast het inventariseren vormt de analyse en het behandeladvies een vast onderdeel van de activiteiten. Hierin wordt aangegeven welke behandelmethodieken en verfsystemen het beste zijn binnen een bepaald budget. Ook voorkomend is het advies om voorlopig maar niet te behandelen i.p.v. plaatselijk onderhoud of te vroeg onderhoud.

Wat wij nog meer doen leest u in deze pdf.

Naar boven
 

Volgende nieuwsbrief
Eemshaven.info biedt de leden de mogelijkheid nieuws en wetenswaardigheden over hun onderneming te publiceren in onze maandelijks verschijnende nieuwsbrief.
 
Zijn er nieuwe ontwikkelingen of activiteiten binnen uw onderneming, nieuwe producten of diensten ontwikkeld of is er een andere reden uw bedrijf even in de schijnwerpers te plaatsen? Meldt het ons. De volgende nieuwsbrief verschijnt in maart 2018. Informatie kunt u voor 20 maart sturen aan Karla Wielenga.
 
Eemshaven.info BV staat altijd open voor vragen, suggestie en opmerkingen. Schroomt u vooral niet contact met ons op te nemen. Dat kan telefonisch (06 – 43694579) of via mail: karlawielenga@eemshaven.info.Met vriendelijke groet,

Karla Wielenga
Directeur Eemshaven.info
 
                                            Eemshaven.info       
                                                           T.:  00 31 5 96 56 76 99   
                                                           M.: 00 31 6 43 69 45 79      
                                                           W.: www.eemshaven.info    
                                                           E.: info@eemshaven.info
Wilt u geen nieuwsbrieven meer van ons ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.