[online versie]
 


Nieuwsbrief

  
Expositie “Schone Schijn” bij Galerie Pouloeuff. Fotografie Thierry Vrakking en Bart Lunenburg
 
In september start de Keep an Eye Spacemakers Masterclass #2 in de galerie. Hiervoor doen wij een oproep aan jonge kunstenaars om zich aan te melden. De zestiende editie van het FotoFestival Naarden gaat in juni plaatsvinden. Er kan veel fotografie worden bekeken in de vesting en natuurlijk in onze galerie. Lees er alles over in onze nieuwsbrief.
ruler
 

'Schone Schijn' , fotografie: Anne Nobels en ruimtelijk werk: Jelmer Konjo
 

Expositie: ‘Schone Schijn’
Nu te zien bij Galerie Pouloeuff

In deze expositie speelt licht een belangrijke rol en is er aandacht voor het ongewone. Zo vervagen de grenzen tussen het platte vlak en de driedimensionale ruimte. De werken tonen verrassende perspectieven en de schoonheid van het onverwachte. In verband met het fotofestival Naarden is er in deze expositie veel fotografie. De expositie is nog te zien tot en met 11 juni.

Meer informatie >

ruler
Jelmer Konjo, Anne Nobels, Thierry Vrakking, Bart Lunenburg en Maureen Jonker. (Foto: Pieter Kunnen)

 

 

 

Kunstenaars in de galerie
28 mei, 4, 7 en 11 juni

Maureen Jonker is dinsdag 28 mei van 11.00 tot 17.00 uur in de galerie. Thierry Vrakking is er op dinsdag 4 juni van 11.00 tot 17.00 uur. Bart Lunenburg is er op vrijdag 7 juni van 10.00 tot 18.00 uur. En op de laatste expositie dag, dinsdag 11 juni, is Jelmer Konjo aanwezig. Kom deze dagen langs in de galerie en maak kennis met de kunstenaars.

Meer informatie >

ruler

Willem van Hooff winnaar Pouloeuff Publieks Award maart 2019. (Foto: Pieter Kunnen)

 

 

Pouloeuff Publieks Award mei
Stem ook mee!

Tijdens de expositie “Schone Schijn?” kan iedereen stemmen op de werken van zijn of haar favoriete kunstenaar tijdens de publieksverkiezing. Maak een keus uit het werk van Jelmer Konjo, Anne Nobels, Thierry Vrakking, Bart Lunnenburg en Maureen Jonker.

Bekijk de werken en stem ook!

(Stemmen kan tot maandag 3 juni 11.00 uur.)

ruler
 
Ballo Mascherato, Venetië 2018 (Foto: Koos Breukel)
  

FotoFestival Naarden/Festival-OFF
Dutch Masters & Marvelous Misfits

De zestiende editie van het FotoFestival Naarden zal plaatsvinden van zaterdag 25 mei t/m zondag 30 juni 2019. Het thema voor dit jaar is Dutch Masters & Marvelous Misfits. Dit thema is gekozen vanuit de wens het buitenbeentje te laten meetellen. De misfits die getoond worden zijn grotere meesters dan waar ze erkenning voor krijgen – het zijn briljante buitenbeentjes. Als galerie hebben wij tijdens het FotoFestival twee exposities met veel fotografie en zullen wij een onderdeel zijn in het parallel lopende Festival-OFF. In deze periode zijn wij ook dagelijks open.

Meer over Fotofestival Naarden

Meer over Festival-OFF

ruler
 

Werk Marjolijn de Wit. De Beuk Erin.
(Foto: Wil Groenhuijsen)
 

OPROEP KUNSTENAARS
Keep an Eye Spacemakers Masterclass#2
Meld je aan!

Meld je nu aan voor de tweede editie van Keep an Eye Spacemakers Masterclass onder leiding van kunstenaar Marjolijn de Wit! Tijdens deze masterclass wordt de inhoudelijke expertise van een succesvolle beeldend kunstenaar gekoppeld aan vijf gemotiveerde, jonge kunstenaars. Het uitgangspunt hierbij is het stimuleren van nieuwe ontwikkelingen in hun werk. De werklocatie is Galerie Pouloeuff, met de mogelijkheid voor een artist residency in de galerie. Werkperiode: van 26 augustus tot 23 september.
Ben jij een jonge kunstenaar (max. 35 jaar oud) en ben je ten minste twee jaar afgestudeerd? Dan kun je je aanmelden tot 31 mei 2019.

Kijk hier voor alle informatie

ruler

Werk van Kira Fröse in vitrine en lichtwerk aan de wand van Tubien van Wulften, bij Zevenendzes.

 

Kunstenaars bij DOESZevenendZes
Doorlopende expositie in Laren

Bij interieurwinkel ZevenendZes in Laren zijn de werken van Willem van Hooff, Tim Wunderink, Kira Fröse, Tubien van Wulften en Iris Janssen nog te zien tot half juni. Dit zijn werken uit eerdere exposities van Galerie Pouloeuff. Buiten is werk te zien van de jonge ontwerper Arjen Witteveen.

Bezoek DOESZevenendZes

ruler
 
Detail Holporum 2, Mathieu Klomp
 

Window of Opportunity
Keep an Eye/Galerie Pouloeuff bij Singer Laren

En wanneer u dan toch in Laren bent, neem dan ook even een kijkje bij Singer Laren, waar het kunstproject “Window of Opportunity” gepresenteerd wordt. Achter het enorme panoramaraam van Theater Singer Laren staat het werk “Holporum II” van kunstenaar Mathieu Klomp. Zijn levensgrote beelden lijken van hout, metaal of marmer. Maar schijn bedriegt: Klomp maakt de figuren van gesmolten plastic. De toegang tot het werk is gratis. Window of Opportunity is tot stand gekomen door de samenwerking van de Keep an Eye Foundation, Galerie Pouloeuff, Singer Laren en DOESZevenendZes.

Meer info >

ruler
 
Tentoonstelling “Beeld Taal” bij Museum IJsselstein met Pouloeuff kunstenaars uit 2017 en 2018.
 

Kunstenaars Pouloeuff bij Museum IJsselstein
Nog te zien tot en met 26 mei

Er zijn nog meer Pouloeuff kunstenaars te zien in een museum, elke twee jaar wijdt Museum IJsselstein een tentoonstelling aan onze kunstenaars. Dit jaar is er een selectie van onze exposanten uit 2017 en 2018 te zien in de tentoonstelling “Beeld Taal”. Zeven kunstenaars presenteren hun werken in het museum in een afwisselende tentoonstelling. De werken van Kevin Bauer, Chan Chiao Chun, Sam Hersbach, Nienke Hoed, Annelotte Lammertse, Thomas Sadée en Liselot Veenendaal zijn nog te zien tot en met 26 mei.

Meer informatie >

ruler
 
Naomi Modde: 'Zeevlam, Jack en Maureen' .
 

 

SAVE THE DATE
Opening nieuwe expositie: 'Licht. Vervaging.'
Zondag 16 juni 14.00 uur (15.00 uur: openingswoord )

Exposanten:
Rachel van Vliet, weefwerk en schilderijen
Nando Dolleman, meubelen
Jiske Dassen, fotografie
Naomi Modde, fotografieMeer informatie >


 

ruler

Turfpoortstraat 36a
1411 EG Naarden-Vesting

Route via Google »
Galerie Pouloeuff
Openingstijden:
vrijdag: 11.00 tot 17.00 uur
zaterdag: 11.00 tot 17.00 uur
zondag: 12.00 tot 17.00 uur
Galerie Pouloeuff

Galerie Pouloeuff
Wilt u geen nieuwsbrieven meer van ons ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.