Nieuwsbericht

Brushes of Light, 2024. Sander Hagelaar.

Nieuw werk Window of Opportunity
Sander Hagelaar: Brushes of light

Sander Hagelaar is de achtste kunstenaar die zijn werk onthult voor het monumentale raam van Singer Laren, als onderdeel van ons gezamenlijke project Window of Opportunity. 

 

In navolging van de meesters van het neo-impressionisme, hanteert Hagelaar licht als zijn voornaamste instrument om emoties te vangen en te delen. In zijn eigen poëtische bewoordingen verklaart hij: "Ik streef ernaar het gevoel van fragiliteit en vergankelijkheid te verbeelden, zoals we dat kunnen ervaren bij de aanraking van een zonnestraal."

Hagelaar kiest ervoor om water en elektriciteit te combineren, twee elementen die op het eerste gezicht tegenstrijdig lijken. Echter, juist deze onverwachte samensmelting wekt spanning en verwondering op, zowel bij de kunstenaar zelf als bij de toeschouwer. Zijn werk Brushes of Light roept een gevoel van magie op dat alleen mogelijk is wanneer kunst en techniek hand in hand gaan.

 

Vanaf nu tot begin maart 2025 kan iedereen, zonder een museumkaartje, zowel van buitenaf als binnen het kunstwerk bewonderen. 

Window of Opportunity is een samenwerking van Singer Laren, Keep an Eye Foundation en Galerie Pouloeuff. 

Kijk voor meer informatie op onze website of op de website van Singer Laren. 

OPROEP!
LICHT 2024


Het donkere, koude seizoen is nog ver weg, maar de eerste voorbereidingen voor de jaarlijkse winterexpositie LICHT in Galerie Pouloeuff zijn alweer begonnen. Wij zijn hiervoor op zoek naar jonge kunstenaars die werk maken met of over licht. Spreekt dit jou aan? Meld je dan voor 22 mei aan om jouw werk bij ons te exposeren tijdens LICHT 2024! 

Kijk voor meer informatie en voorwaarden op www.galeriepouloeuff.nl
(info also in English)

Nu te zien in de Galerie Pouloeuff:
Notes on image-making

Fotografie wordt vaak gezien als een directe representatie van de werkelijkheid. Deze aanname wordt op zijn kop gezet door kunstenaars Esmée Bruins en Noah van de Wetering. In de expositie tonen zij nieuwe werken met als uitgangspunt het (fotografisch) beeld als representatie en herinnering. Dit uit zich in diverse materialen en verschillende technieken, waarin altijd de transformatie van het beeld centraal staat. Deze omgang met beelden stamt bij beide makers uit hun educatie in de fotografie. Eerst kijken, dan kaderen en vervolgens afdrukken, is daar het stramien. Fotografie heeft een inherente verbinding met de werkelijkheid, zonder bestaand beeld geen foto. Zo dient het vaak als representatie. Deze verwachting wordt in de expositie doelbewust onderbroken. Fotografie dient het werk. Samen met de andere technieken die erin ontdekt kunnen worden, refereert het naar een eerste observatie en naar de handeling van het maken.  

 

Met werk van:

Esmée Bruins (1999)
fotografie en mixed-media installaties

Noah van de Wetering (1999)
fotografie, schilderijen en mixed-media

De expositie is te zien tot en met 9 juni 2024. 

Meer informatie >

Collaborative image. 2020.
Esmée Bruins en Noah van de Wetering.

ADRES
Turfpoortstraat 36a

1411 EG Naarden-Vesting
Route via Google »

OPENINGSTIJDEN:
Vrij. & za. 11:00-17:00 
Zo. 12:00-17:00 uur.

Je ontvangt dit mailtje omdat je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Klopt dit niet, of wil je deze berichten niet meer ontvangen, klik hier om je uit te schrijven.