Afbeelding
Informatie van Eemshaven.info

Nieuwsbrief 05 - 2021

Geacht Eemshaven.info-lid,

Nu we zo langzamerhand weer uitzicht hebben op een ‘normale’ wereld zijn we drukdoende met het inplannen van fysieke netwerk- en themabijeenkomsten in 2021. Hierbij zullen we ook de ledeninitiatieven, die ik tijdens mijn bezoeken de afgelopen maanden heb gehoord, meenemen. Wij informeren u binnenkort via deze digitale weg over onze plannen.

In de tussentijd zitten ook onze leden niet stil, want in deze nieuwsbrief, de vijfde van dit jaar, leest u weer veel van en over onze leden

Zo leest u onder andere over verpakking als communicatie, technieklessen, gouden tips voor de beste lease deal, de ideale werkplek en treft u informatie van Grobusiness aan.

 
Ik wens u veel leesplezier!

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Gino Hubers.

p.s.: volgt u ons al op LinkedIN? Klik hier voor onze Bedrijfspagina.

Nieuwe leden

Afgelopen maand mochten wij onderstaande nieuwe leden verwelkomen:

In deze nieuwsbrief treft u informatie aan van:

Boven

Wagenborg Nedlift
Uitzonderlijk transportoperatie in Zeijerveen
Lees meer...


UBN
Wij maken werkend Nederland blij
Lees meer...


TDIndustry
Voorbereiding voor Zinkweg 2
Lees meer...


Roelofs Groep
Bodem in beeld met radaronderzoek
Lees meer...


PCI Nederland
De alles-in-een-dekstop touchscreen Newline FLEX
Lees meer...


Nora Interface
Rubber trapoplossing met modern design
Lees meer...


Mark Climate Technology
Comfortabel verwarmen met elektrische verwarming
Lees meer...


Louwman
Toyota Proace City electric
Lees meer...


Koninklijke Niestern Sander
Gecertificeerde lassers en bankwerkers
Lees meer...


De Jonge Onderzoekers
We starten weer op
Lees meer...


Hijsspecialist
Mobiele werkplek voorzien van logo
Lees meer...


GroBusiness
Het contactpunt voor Groningse Ondernemers
Lees meer


Grafisch bedrijf De Bruin
Klaar voor het festivalseizoen
Lees meer...


Friso Bouwgroep
Bouw 270 studentenwoning
Lees meer...


Fortune Coffee
Bamboe en koffie, een kwestie van goede smaak
Lees meer...


f.a.x. Translations
Vertalingen en internationale communicatie
Lees meer...


Bout Advocaten
Terugbetalen NOW-regeling
Lees meer...


Boels Rentals
Totaalleverancier voor de gehele bouwplaats
Lees meer...


debesteleasedeal
18 gouden tips
Lees meer...


Bed and Breakfast Rita
Book your stay near Eemshaven
Lees meer...


Antea Group
Hoogspanningskabel vergt diepgaand onderzoek
Lees meer...


Alert
Nieuwe directeur
Lees meer...

Bed and Breakfast Rita - Book your stay near Eemshaven

Rita


In the centre of Delfzijl, 15 minutes from Eemshaven, we offer you two luxurious bedrooms with bed & breakfast service. A comfortable place to stay for some days, weeks or months.

The B&B is situated in a separate house. The ground floor is a general space with a living, kitchen and breakfast area. Room 1 covers the entire first floor (60m2), while room 2 covers the entire second floor (50m2). Both rooms offer a view over the dike into the seaport of Delfzijl and have their own lockable entrance, double boxspring bed, bathroom with double washand basin, shower, toilet, writing desk, lounge chair, mini bar and tv. Internet, car parking and bicycles are available for free.

The house is fully furnished with top quality materials and equipment. It's an ideal alternative to a hotel, but with a lot more space, comfort and privacy. Very suitable for a company, expatriates oe businessmen. For longer stays we offer special discount rates.

Standard rates:
 • Euro 100,- for one night
 • Euro 85,- per night for more than one night

Our all-inn rates are per room per night, including breakfast, laundry and taxes.

Free car parking, internet and bicycles.

We accept credit card payments without additional costsNaar boven

Koninklijke Niestern Sander - Gecertificeerde lassers en bankwerkers

Niestern

Koninklijke Niestern Sander heeft diverse schepen gebouwd, aangepast en onderhouden. Minder bekend is dat wij beschikken over gecertificeerde lassers en professionele bankwerkers die voor de industrie draaiwerk, freeswerk en het lassen van zwaardere stalen constructies/onderdelen verzorgen conform NEN-1090. Recent zijn door ons stalen bodemluiken gemaakt voor het baggerschip ‘Christophorus’, een grote stalen trechter vervaardigd en diverse constructie onderdelen gelast. Mocht u nadere info wensen over onze industriële mogelijkheden vernemen wij graag van u per telefoon 0596 649401 of email.

     

Naar boven

Fortune Coffee - Bamboe en koffie, een kwestie van goede smaak

Fortune


Natuurlijk kies je voor koffie die je lekker vindt. En vul je dat aan met accessoires die verantwoord én mooi zijn, dan heb je een uitstekende combi. Zoals onze bamboe accessoires, dat staat goed en voelt veel beter dan de plastic alternatieven. Bamboe en koffie? Dat is dus echt een kwestie van goede smaak.

Alternatief voor plastic
Het plastic roerstaafje bij de koffie was nog niet zo heel lang geleden vrij standaard. Inmiddels weten we wat de impact van plastic op het milieu is en dat we beter voor iets anders kunnen kiezen. Maar goede alternatieven voor de verschillende plastic accessoires, zijn niet altijd zo snel gevonden. Toch lukt ons dat steeds vaker. Met de bamboe accessoires bijvoorbeeld. Die zijn duurzaam, staan heel trendy en stijlvol en zijn geen belasting voor het milieu. Een prima keuze dus.

Veel voordelen
Bamboe groeit razendsnel. Als het eenmaal goed geworteld is, kan het tot wel 30 meter in een half jaar groeien. De kap die nodig is voor bamboeproducten, is dus geen probleem. Het groeit daarna net zo hard door en er hoeven niet steeds nieuwe plantages aangelegd te worden om in de vraag naar bamboe te voorzien. Ook hoeven er geen pesticiden gebruikt te worden, neemt bamboe koolstofdioxide op én produceren ze tot wel een derde meer zuurstof dan andere bomen. Een fijne plant dus die ook nog eens hele fijne producten levert!

Bamboe bij de koffieautomaat
Bij Fortune hadden we al een aantal bamboeproducten in ons assortiment. Zoals een dienblad, roerstaafjes en theekisten van bamboe. Inmiddels is dit aanbod weer uitgebreid met onder andere een bamboe dispenser en afvalbakje van bamboe. Met elkaar vormt dat nu een hele mooie collectie om de koffiecorner of vergadertafel geheel duurzaam in te richten.

Dispenser van bamboe
De bamboedispenser is een robuust item met 4 vakjes om bijvoorbeeld roerstaafjes, suikerzakjes, melk- en zoetstofstaafjes netjes bij elkaar te houden. Het mooie van deze dispenser is dat de originele vorm van bamboe nog heel duidelijk zichtbaar is; elk vakje is eigenlijk een grote bamboestengel. Authentiek en stoer staat dit heel mooi en opgeruimd in elke koffiecorner!

Bamboe afvalbakje
Het bamboe afvalbakje is een slim en duurzaam alternatief voor het bekende rvs bakje. Ook dit is mooi rond vormgegeven met een handige duwklep bovenop. Die klep kan overigens makkelijk eruit gehaald worden als je dat liever wil. Maar het slimme van dit afvalbakje is wat je niet ziet; een metalen binnenbak. In zo’n afvalbakje komen immers gebruikte theezakjes (nat), geopende melkcupjes (drupt nog door) en lege suikerzakjes (met altijd nog wat korreltjes suiker). Doordat in het bamboe een metalen bakje zit, trekt het vocht niet in het hout en blijft de viezigheid er niet aan plakken. Alles zit in dat metalen binnenbakje dat je er gemakkelijk uithaalt, leeg kiepert en schoonmaakt. En dat kan ook in de vaatwasser.

Ook bij jullie op de zaak? Met de bamboe accessoires in jouw koffiecorner of bij jouw bedrijf, kies je niet alleen voor hele mooie, stijlvolle en trendy producten. Je geeft ook een duidelijk statement af dat jullie duurzaamheid heel belangrijk vinden. Wil je ook deze bamboe items bij jullie koffieautomaat op de zaak? Je bestelt ze gemakkelijk bij ons online of gewoon via de koffieadviseur bij jou in de buurt.Naar boven

Bout Advocaten - Terugbetalen NOW-regeling

Bout

Door de coronacrisis zijn veel bedrijven in problemen geraakt, zo ook bedrijven in de regio Eemsdelta. Dat heeft geleid tot verschillende steunpakketten van de overheid. Eén van die regelingen is de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Die regeling is bedoeld om werkgevers die door corona met omzetverlies te maken hebben, tegemoet te komen. Op die manier, zo is de gedachte, zouden werkgevers hun werknemers in dienst kunnen houden. Er zijn inmiddels meerdere periodes waarvoor de NOW kon of kan worden aangevraagd. Omdat ondernemers nu tegen problemen aanlopen bij de eerste periode (maart tot en met mei 2020), bespreken we in dit blog alleen die periode.

Hoe werkt de NOW-regeling?
De hoogte van de tegemoetkoming voor de eerste periode is vooral gebaseerd twee factoren: drie keer de loonsom van de ondernemer van de maand januari 2020, en het verwachte omzetverlies. Samen met een opslag voor aanvullende lasten vormt dat het bedrag waarvoor een ondernemer voor maximaal 90% aan tegemoetkoming kan krijgen.

De NOW-regeling werkt eigenlijk in twee fases. In de eerste fase moest de ondernemer een voorschot aanvragen. Daarbij is dan op basis van de loonsom van januari 2020 en het verwachte omzetverlies berekend op welk bedrag de ondernemer recht zou hebben. Van dat bedrag is vervolgens 80% als voorschot uitgekeerd.

De tweede fase is inmiddels gestart. Om de tegemoetkoming definitief te maken, moet een ondernemer in de periode van 7 oktober 2020 tot en met 31 oktober 2021 een aanvraag indienen voor een definitieve berekening. Op basis van de definitieve loonsom over de maanden maart, april en mei 2020, en het gerealiseerde omzetverlies, wordt die berekening gemaakt. Dat leidt in de praktijk tot verschillende problemen.

Welke problemen zijn er?
In onze praktijk zien we een aantal problemen ontstaan bij de definitieve berekening. In dit blog richten wij ons vooral op de problemen met betrekking tot de loonsom. Wij zien verschillende ondernemers die in januari vanwege het uitkeren van eenmalige bonussen een hogere loonsom hebben dan in een ‘normale’ maand. Dat betekent dat het voorschot is berekend op basis van een achteraf te hoge loonsom. We zien ook situaties waarin medewerkers zelf uit dienst gaan, bijvoorbeeld omdat ze een andere baan hebben of met pensioen gaan. Door dit soort situaties moeten ondernemers soms onverwacht forse bedragen terugbetalen, terwijl de tegemoetkoming vaak wel is besteed aan het in dienst houden van werknemers.

Minister Koolmees heeft inmiddels laten weten dat hij op de hoogte is van deze problemen, maar dat de systemen van het Uwv dit niet automatisch kunnen herkennen. Als een van de problemen in uw geval speelt, moet u dus zelf actie ondernemen en bezwaar maken, om van het Uwv wellicht maatwerk te krijgen.

Hoe kunnen wij u helpen?
Als u ook ineens (een deel van) de tegemoetkoming moet terugbetalen, kunnen wij u helpen bij de procedure. Imre de Jonge en Robert Steenbergen behandelen binnen ons kantoor de NOW-zaken. Zij adviseren u graag over de precieze mogelijkheden. Indien u advies verlangt ten aanzien van problemen met de NOW-regeling, meldt u zich dan via het contactformulier bij Bout Advocaten op. Neem gerust anderen mee voor wie een eerste intakegesprek mogelijk ook interessant is.

Naar boven

PCI Nederland - De alles-in-één desktop touchscreen Newline FLEX

PCI

Wanneer u vaak videoconferenties voert, is een flexibele en fijne werkplek van essentieel belang.

Creëer de ideale werkplek met de Newline FLEX.
Deze nieuwe generatie alles-in-één oplossing van Newline zorgt voor een ongeëvenaarde ervaring tijdens belangrijke videocalls en digitale afspraken.

Slechte verstaanbaarheid, ruis en onscherp beeld zijn definitief verleden tijd. Uitgerust met een 27 inch touchscreen, 4K 120° camera en ingebouwde microfoon inclusief echo-onderdrukking. Gemakkelijk uw scherm delen tijdens een online vergadering en real-time aantekeningen maken was nog nooit zo eenvoudig.

Belangrijkste specificaties:
 • 27” 4K PCAP kantelbaar Touchdisplay met whiteboard functie en pen
 • Afneembare 4K 120° camera, HD microfoons en 2.1 20W audio (Dus geen headsets meer!)
 • Plug and play aan laptop via USB C met touchback, maar ook oudere laptops via USB A en HDMI
 • Uitgebreide connectie interface voor desktop setups
 • Scherp geprijsd
Speciaal voor Eemshaven.info leden bieden we deze aan voor € 799,-.

Perfect voor bijvoorbeeld de zakelijke omgeving, thuiswerkers of medewerkers in het onderwijs.

Bij interesse of demo, neem dan contact op met Evert van der Starre  of via 06-13969722.Naar boven

Roelofs Groep - Bodem in beeld met radaronderzoek

roelofs


Ook weleens verrast door onbekende objecten of materialen in de ondergrond? Met onze dochteronderneming Infrafocus scannen wij de ondergrond van terreinen. Hiermee brengen we onbekende obstakels en kabels & leidingen in beeld tot wel 2 – 4 m1 diepte!

Naast dat de inzet van radaronderzoek stagnatie op het werk kan voorkomen, is het ook nog eens veiliger en kan het werk efficiënter worden uitgevoerd. Steeds meer industriële bouwers maken inmiddels gebruik van deze techniek.Klik hier voor meer informatie: of bel met commercieel manager Marco Kok via tel: 06-22556923.

Naar boven

Mobiele werkplaats Hijsspecialist.nl voorzien van logo

HijsspecialistDe mobiele werkplaats van Hijsspecialist.nl staat herkenbaar op locatie. Eén van de container werkplaatsen heeft deze maand namelijk een make-over gehad.

Hijsspecialist.nl beschikt over meerdere mobiele werkplaatsen. De werkplaatsen worden ingezet tijdens langdurige of grote klussen op locatie, zodat de keurmeesters ook hier beschikken over een werkplaats. Eén van de containers is onder andere uitgerust met een mobiele trekbank. Daardoor kunnen onze keurmeesters ook hijs- en hefmiddelen beproeven op locatie.

Onlangs heeft Noorderlicht Reclame de werkplaats container met trekbank voorzien van ons logo. Het logo is zowel op de zijkanten, als op de voorkant toegevoegd. Met deze make-over staat de container vanaf heden weer herkenbaar op locatie.

Meer informatie?
Meer weten over de mobiele werkplaats en de mogelijkheden? Neem dan contact met Hijsspecialist.nl op via 0595-413080.

 

Naar boven

Alert - Nieuwe directeur

Alert


Alert, focus op veiligheid, gevestigd in Delfzijl is heel enthousiast dat ze Arjan Trip in de spotlights kunnen zetten. Arjan wordt vanaf 1 juni directeur van Alert als onderdeel van The Safety Network.


Na ruim 22 jaar doet de huidige directeur en oprichter, Frans Renkema, geleidelijk een stapje terug. Als team is Alert gereed voor de toekomst en houden ze de focus op veilig werken!

Wil je ook kennismaken met Arjan? Neem contact op via 06 – 25 36 32 73 en/of via e-mail.

Naar boven

De Jonge Onderzoekers start haar activiteiten weer op

Jongeonderzoekers

De Jonge Onderzoekers organiseert al meer dan vijftig jaar techniekactiviteiten voor kinderen en jongeren. Dat doen we met een grote groep betrokken vrijwilligers die wekelijks met onze deelnemers aan de slag gaan in ons pand in Groningen.

Sinds mei 2019 zijn we ook actief in de regio Eemsdelta waar kinderen en jongeren terecht kunnen in ons technieklokaal of mee kunnen doen aan activiteiten die we uitvoeren op locaties van samenwerkingspartners in de regio.

Plezier staat bij deze activiteiten altijd voorop. Met onze activiteiten willen we bereiken dat kinderen:
 • Samen lol beleven aan techniek en wetenschap
 • Hun technisch inzicht vergroten
 • Nieuwe technieken leren en leren omgaan met gereedschappen
 • Een nieuwsgierige en onderzoekende houding ontwikkelen
 • Realistische beroepsperspectieven krijgen over werken in de techniek
De gemeente Eemsdelta kent veel bedrijven in de technische sector. Juist in deze sector groeit het aantal banen snel. Door kinderen op jonge leeftijd in aanraking te brengen met techniek en wetenschap vergroten we de kans dat ze later kiezen voor een technische opleiding en wellicht een baan vinden bij een lokaal bedrijf.

Bedrijven die deze ambitie delen maar niet goed weten hoe ze een jonge doelgroep kunnen bereiken met passende activiteiten, nodigen we uit om contact met ons op te nemen. Wij kunnen onze kennis en ervaring inzetten om boeiende workshops of technieklessen te organiseren die de kernactiviteiten van het bedrijf onder de aandacht brengen van een jonge doelgroep.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kim van Steenwijk Naar boven

debesteleasedeal - 18 gouden tips

debesteleasedeal


18 gouden tips om altijd de beste lease deal te krijgen voor jouw leaseauto(‘s) of bedrijfswagen(‘s)

Wil jij als ondernemer ook met het grootste gemak een goed en kloppend leasecontract afsluiten? debesteleasedeal.nl helpt je hier graag bij! Benut onze jarenlange ervaring en rijd zo met de beste prijs én de beste voorwaarde in jouw nieuwe leaseauto of bedrijfswagen. Kosten en tijd besparen voor je complete wagenpark? Ook dat regelen we voor je!

De Lease Adviseurs van debesteleasedeal.nl hebben voor ondernemers een gratis ‘whitepaper leaseoffertes vergelijken’ gemaakt. Hierin staan 18 gouden tips die leasemaatschappijen nooit zullen vertellen. Wij delen ze graag met je zodat je altijd de beste deal krijgt op basis van prijs én voorwaarden.

Met deze whitepaper helpen we je met het vergelijken van de leasevoorwaarden. We leggen in begrijpelijke taal uit wat er in de offertes en voorwaarden staat, waar je op moet letten en wat de kleine lettertjes betekenen. Doe er je voordeel mee!

Naar boven

f.a.x. Translations - Vertalingen en internationale communicatie

fax


We netwerken graag bij Eemshaven.info en dat doen we al sinds de start van dit mooie platform. Zo horen we wat er speelt, waar bedrijven mee bezig zijn en – ook niet onbelangrijk – het is natuurlijk ook gezellig om elkaar persoonlijk te ontmoeten, dat maakt het samenwerken extra leuk. We ondersteunen vele bedrijven in de Eemshaven met onze vertalingen in allerlei taalcombinaties. Ken je ons nog niet? Neem gerust contact met ons op om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

f.a.x. Translations biedt jou snelle, accurate en doeltreffende hulp bij (beëdigde) vertalingen en internationale communicatie. Tevens SEO en copywriting.
 

Naar boven

Louwman Groningen - Toyota Proace City Electric

louwman


Toyota Proace City Electric combineert optimale functionaliteit met emissievrije aandrijving
 • Naast de Toyota Proace electric nu ook deToyota Proace City (Verso) met batterij-elektrische aandrijving
 • Personen- en bedrijfswagenvariant ideaal voor emissievrije mobiliteit in stedelijk gebied en onbeperkte toegang tot milieuzones
 • Voorzien van 100 kW (136 pk) elektromotor en 50 kWh lithium-ion-accu
 • Actieradius van 260 tot 280 km (WLTP)
 • Veelzijdig inzetbaar dankzij 800 kg laadvermogen en 750 kg trekgewicht
 • Standaard met 3 fase boordlader
 •  Nederlandse marktintroductie in vierde kwartaal van 2021

Toyota breidt zijn aanbod aan batterij-elektrisch aangedreven modellen verder uit met de Proace City Electric en Proace City Verso Electric, een lichte bedrijfswagen respectievelijk een personenversie hiervan. Beide batterij-elektrische Toyota modellen spelen optimaal in op de behoeften van professionals en gezinnen met een actieve levensstijl.

Nieuwsgierig en geïnteresseerd? U ben van harte welkom om deze auto te ervaren bij Louwman Groningen -  Uw mobiliteitspartner in Groningen aan de Moermanskweg 3 Groningen. Uiteraard komen wij ook graag bij u! 050-5495000 contactpersonen: Bas Brons, Robin Oosterwijk Jan Pieter Feijge of Willem Folkerts.


 

Naar boven

Antea Group - Hoogspanningskabel in Groningse grond vergt diepgaand onderzoek

antea

Wind en water: we halen er steeds meer groene energie uit. In 2030 moet 40 procent van onze elektriciteitsbehoefte van windturbines op zee komen. Een deel van die MegaWatts komt van een nieuw megawindpark: Ten Noorden van de Waddeneilanden. De ingenieurs van Antea Group bereiden in opdracht van TenneT een deel van de netverbinding tussen het windpark en de Eemshaven voor.

Zevenhonderd Megawatt, dat is het vermogen van het windpark dat zo’n zeventig kilometer ten noorden van Schiermonnikoog komt te liggen. Voldoende om jaarlijks 700.000 Nederlandse huishoudens van elektriciteit te voorzien. Al die Megawatts moeten nog wel aan land worden gebracht. Dit gebeurt via Net op zee: een nieuwe hoogspanningskabel die het windmolenpark op het landelijke hoogspanningsnet aansluit.

Zorgen achter de waddendijk
Dit klinkt eenvoudiger dan het is: een kabel aanleggen. Zeker in een land waar elke vierkante meter telt. Zo werd er bijna 2 jaar gestudeerd op de technisch meest haalbare verbinding. Uiteindelijk viel de keuze op een traject waarbij twee ondergrondse zeekabels die onder Schiermonnikoog doorlopen en vervolgens in Noord-Groningen aan land komen. De kabel (die op het land eigenlijk uit zes kleinere kabels bestaat) loopt vervolgens parallel aan de kust naar energie-knooppunt Groningen Seaports. 

Het voorkeursalternatief (VKA) is inmiddels gekozen door de minister van Economische Zaken. Maar, achter de Waddendijk, zijn er de nodige zorgen over de effecten van de aanleg van de hoogspanningskabel. TenneT-projectleider Frank Timmer: "Het traject loopt onder hoogwaardige boerengrond door. Landbouwers vrezen niet alleen dat de bodem van de vruchtbare kleigronden wordt verstoord, maar ook dat de komst van de kabel risico’s op verzilting van de bodem geeft. Dit kan grote impact hebben op de opbrengst en bewerkbaarheid van hun grond."Nauwkeurige inpassing
Kortom, niemand staat echt te springen om een kabel door zijn land- en akkerbouwpercelen. Daarom moet de aanleg zo zorgvuldig mogelijk gebeuren. Timmer: "Wij willen de overlast voor de 150 perceeleigenaren tot een minimum beperken. Daarom wil je per perceel zoveel mogelijk gegevens ophalen. Wat is de draagkracht van de bodem, hoe ziet de opbouw eruit, wat is de beste manier om de kabel aan te leggen met betrekking tot cultuurtechniek en verzilting? Daarnaast heb je deze gegevens nodig voor het ontwerp van de kabel en de aanvraag van de vergunningen."

TenneT nam Antea Group in de arm om al die vooronderzoeken uit te voeren: Van cultuurtechniek, geohydrologie, milieutechniek tot grondmechanica. Jurgen Pijpker (onderzoekscoördinator): "Belangrijk is dat we een partij hebben die het hele pakket kan uitvoeren. Maar vooral ook een partner die zich op een goede manier opstelt. Als TenneT gaan wij een relatie van veertig jaar aan met landeigenaren. Antea Group is één van de eerste partijen die namens ons op hun land komen. Je wilt dat dit vanaf het begin correct gebeurt."


Zevenhonderd locaties
Aan projectmanager Reinier Raap en z’n collega’s om hiervoor te zorgen. Reinier: "Over het hele traject doen wij om de vijftig meter onderzoek met grondboringen en peilbuizen. In totaal 700 locaties. Op plekken waar de kabel straks met gestuurde boringen onder de grond wordt doorgetrokken, voeren we sonderingen uit. Op enkele locaties zelfs tot 46 meter diepte. Uiteindelijk stellen we per perceel een notitie op. Hiermee heeft TenneT straks nauwkeurig in beeld heeft hoe de bodem eruit ziet en wat de mogelijke effecten zijn van de kabel."

Het cultuurtechnische deel springt hierbij in het oog. Bij de aanleg van de kabel wordt de bodem verstoord. Niet alleen op de locatie waar de kabel de grond in gaat, maar ook op plekken waar bouwwegen worden aangelegd en zwaar materieel overheen gaat. Raap: "TenneT is er alles aan gelegen om de grond na de werkzaamheden weer zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat te herstellen. De grond moet net zo vruchtbaar zijn als daarvoor. Hiervoor moeten verschillende grondlagen gescheiden ontgraven worden. Gezien eerdere ervaringen mogen wij hierin ook het advies over de aanpak van het cultuurtechnisch herstel opstellen."

De eerste onderzoeken zijn inmiddels gestart op de plek waar de kabel aan land komt. De verwachting is dat in het najaar alle onderzoeken zijn afgerond. Uiteindelijk moet de kabel in 2027 in bedrijf zijn. Timmer en Pijpker: "Aan ons om nu alles uit de kast te halen om die cruciale verbinding mogelijk te maken, maar wel zodanig dat de impact ervan op de omgeving minimaal is."


Naar boven

Friso Bouwgroep - Bouw 270 Studentenwoningen Groningen bijna van start

friso


Binnenkort start de bouw van 270 nieuwe studentenwoningen aan de Vrydemalaan in Groningen. De woontoren van 19 bouwlagen wordt gebouwd door bouwcombinatie Friso-Koopmans. Deze bestaat uit Aannemingsmaatschappij Friso en TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep. De beganegrond van het gebouw krijgt een commercieel plint.
                                                
De nieuwe woontoren     
De nieuwe woontoren met 270 wooneenheden voor studenten is onderdeel van een bredere ontwikkeling.  Het UMCG en de RuG zijn bezig met de ontwikkeling van de noordentree van de Healthy Ageing Campus. Het gaat dan om het gebied rond de vroegere Antonius Deusinglaan. Dit wordt een levendige, duurzame en gastvrije stadsomgeving voor onderwijs, onderzoek, cultuur, sport en ontspanning. De ontwikkeling van de nieuwe woontoren is één van de eerste ontwikkelingen.
De bouwwerkzaamheden
Vanaf week 22 start de bouwcombinatie met het inrichten van de bouwplaats. Dan worden de bouwketen en bouwhekken rondom de bouwplaats geplaatst. We verwachten dat in week 23 de boorstelling aangevoerd wordt, zodat daarna de eerste boorwerkzaamheden gaan starten.  De palen worden  in de grond  geboord en veroorzaken geen overlast of trilling. De boorwerkzaamheden vinden plaats tot de bouwvak (week 30). Daarna starten we met de grondwerkzaamheden voor de fundering van de woontoren.
 
Na de bouwvak beginnen we met de opbouw van het casco. Het casco bestaat uit 18 woonlagen en wordt met een tunnelbekisting aangebracht vanaf de eerste verdiepingsvloer. De wanden en de daarop liggende vloeren worden met deze techniek in één keer in het werk gestort. De dag na storten wordt de bouwlaag ontkist. Deze cyclus herhaalt zich tot het eerste kwartaal van 2022, als het hoogste punt bereikt wordt. De afbouw start eind 2021 als het casco bij de zevende bouwlaag is. We verwachten de nieuwbouw in het vierde kwartaal van 2022 op te leveren. Bij oplevering wordt het gebouw afgenomen door Nijestee en verhuurd door SSH. Tijdens de bouw worden omwonenden, via nieuwsbrieven, op de hoogte gehouden van de bouwactiviteiten.

   

Naar boven

Boels Rental - Uw totaalleverancier voor de gehele bouwplaats

Boels


Regel direct via de lokale Boels-vestiging:

Bouwinrichting, Advies, Verhuur, Montage/Demontage
 • Bouwliften
  • Goederenliften
  • Personen-/ goederenliften
 • Transportsteigers
  • Steigers
  • Aluminium steigers (incl. montage/demontage)
 • Trappentorens (incl. montage/demontage)
 • Fencing
  • Afrastering/bouwhekken
  • Dranghekken
 • Bouwplaatsinichting
 • Stroomvoorziening
 • Watervoorziening
 • Verlichting
 • Randbeveiliging
  • Dakrandbeveiliging
 • Pompen
  • Vuilwaterpompen
 • Hydrofoorinstallaties

Bel voor alle bouwplaatsvraagstukken eerst de dichtsbijzijnde Boels-vestiging. In de provincie Groningen zijn dat:

Delfzijl: T.: 0596-820211 E.: depot.403@boels.nl
Groningen: T.: 050-3114141 E.: depot.134@boels.nl
Veendam: T.:  0598-491285 E.: depot.212@boels.nl

Naar boven

TDIndustry - Eerste voorbereiding voor Zinkweg 2

TDIndustry


TD Industry gaat zijn eigen werkplaats vergroten naar 2 maal de huidige oppervlakte. Als voorbereiding zijn we gestart met het verplaatsen van de kantine. Daar we bij mooi weer graag met zijn allen buiten zitten krijgen we een dakterras.

Hierna gaan de voorbereidings- en laswerkzaamheden verdelen in elke een eigen hal. We kunnen grotere en zwaardere opdrachten uitvoeren voor onze huidige en toekomstige klanten. De efficiency gaat omhoog vanwege meer bewegingsruimte en structuur in de nieuwe hallen.TD Industry in het kort
Las- en constructiewerk voeren we uit in onze eigen werkplaats en/of op locatie. Daarnaast zijn we onze klanten graag van dienst in onderhoud of stops. We willen graag uw partner zijn in de bouw, industrie en maritieme sector voor kleine reparaties tot constructies en van ontwerp tot eindproduct.

Naar boven

nora® by Interface breid assortiment uit met rubber trapoplossing met modern design

nora


Interface®, een wereldwijd commercieel vloerenbedrijf en wereldleider op het gebied van duurzaamheid, breidt zijn nora® by Interface-portfolio van trapvormen uit met het norament® 926 arago design, met modern, onregelmatig marmer voor een unieke esthetiek.

De geïntegreerde norament® trapvormen uit één stuk combineren trapneus, trede en stootbord als een enkel element. Ze zijn geschikt voor een scala aan omgevingen, van openbare gebouwen en industriële toepassingen tot onderwijs, sociale woningbouw en gezondheidszorg. Optioneel kan de trap worden voorzien van extra signaal- of veiligheidsstrips.

Uitgebreide ontwerpmogelijkheden
De nieuwe norament® 926 arago trapvormen voegen een modern designcomponent toe aan de huidige trapvormdessins. "Met dit nieuwe ontwerp hebben we nu meer opties om onze klanten te ondersteunen die op zoek zijn naar moderne designelementen in hun ruimtes - in alle segmenten - terwijl ze tegelijkertijd de functionaliteit en duurzaamheid van onze trapvormen leveren", aldus Dirk Oswald, Head of Product & Brand Beheer nora productlijnen. Elke norament® 926 arago trapvorm is uniek met een vlakke, gerichte reliëfstructuur met modern, onregelmatig marmer. Het kleurenpalet bestaat uit zes verschillende grijstinten die de moderne look vakkundig ondersteunen.

Signaal- en veiligheidsstrepen
norament® 926 arago trapvormen kunnen worden uitgerust met signaal- of veiligheidsstrips in verschillende breedtes, kleuren en slipklassen, zowel op het loopvlak als in de neus. De contrasterende signaalstrepen helpen om de zichtbaarheid van de trapvormen te verbeteren - van de instaptrede tot de uitstaptrede - en maken het begin of einde van de trede duidelijk zichtbaar. Zowel de trappen als de veiligheidsstrepen bieden een bijzonder hoge slipweerstand, waardoor het risico op ongevallen wordt verkleind. De signaal- en veiligheidsstrepen zijn standaard verkrijgbaar in de breedtes twee, drie, vier of vijf centimeter, of als lichtgevende signaalstrepen in twee centimeter. Bijpassende plinten en traphoeken vormen een aanvulling op de norament® 926 arago trapvormen en zorgen voor een allround succesvolle uitstraling.

Klik hier voor meer informatie.

Naar boven

UBN - Wij maken werkend Nederland blij

GroBusiness: hét centrale contactpunt voor alle vragen van Groningse ondernemers

GroBusiness

Ondernemers in de provincie Groningen kunnen met al hun ondernemersvragen terecht bij één centraal en onafhankelijk contactpunt: GroBusiness.

De specialisten van GroBusiness beschikken over kennis van specifieke ondernemersthema’s en kennen de mogelijkheden en instanties op het gebied van financiering en ondersteuning in Stad en Ommeland. Ook als ondernemers willen sparren over een vraagstuk kunnen zij contact opnemen. GroBusiness wil alle initiatieven voor ondernemers in Groningen met elkaar verbinden en ondernemers de weg wijzen naar de mogelijkheden voor hun bedrijf.

Altijd een antwoord
GroBusiness is er voor alle ondernemers uit Stad en Ommeland. Ondernemers met een vraag over onder andere financiering, coronaregelingen, digitalisering of verduurzaming kunnen contact opnemen. Alle gesprekken vanuit GroBusiness zijn voor de ondernemer kosteloos.

Kijk op onze website voor meer informatie.

GroBusiness is een initiatief van Economic Board Groningen, gefinancierd door provincie Groningen en het Nationaal Programma Groningen.

Naar boven

Mark Climate Technology - Comfortabel verwarmen met elektrische verwarming

mark

Wist u dat wij naast gasgestookte en watergevoede toestellen ook elektrische verwarmers in ons assortiment hebben? Wij leveren zowel elektrische luchtverwarmers als elektrische stralingsverwarmers uit voorraad.

Tanner MDE elektrische luchtverwarmer
In ons assortiment hebben we de Mark Tanner MDE beschikbaar in 8 verschillende types met vermogens van 6 t/m 51 kW. Deze elektrische luchtverwarmers zijn van zeer hoge kwaliteit. De heaters beschikken over een krachtige axiaalventilator waardoor het toestel vele toepassingsmogelijkheden kent in o.a. showrooms, kleedkamers, bedrijfshallen, schepen en garages.

Elektrische stralingsverwarmers
Een ruimte verwarmen door middel van elektrische straling biedt vele voordelen. Zo worden objecten in een ruimte direct verwarmd, zonder dat de lucht eerst verwarmd dient te worden. Door de korte opwarmtijd en de lagere benodigde ruimtetemperatuur kan er een hoge energiebesparing gerealiseerd worden. De Mark Infra ER 2600W is een compact stralingspaneel geschikt voor een verwarmingsoppervlak van 12-18m². De Mark Infra ER+ 2500W is een Carbon Infrarood verwarmer die middels de nieuwste techniek binnen 3 seconden objecten en personen verwarmt. Deze elektrische straler is geschikt voor een verwarmingsoppervlak van 12-24m² en heeft een levensduur tot 10.000 uur!

Tevens leggen we momenteel de laatste hand aan onze Ceilfit elektrische stralingspanelen. Deze stralingspanelen zijn geschikt voor systeemplafonds en kunnen de standaard tegel vervangen zonder extra werkzaamheden aan de profielen.

De elektrische stralingsverwarming van Mark heeft een breed toepassingsbereik, o.a. in: productie- en logistieke hallen, kantoren, scholen, kerken, woningen, horeca, winkels en als terrasverwarming. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze adviseurs of +31(0)598 656 600. Uiteraard kunt u ook een kijkje nemen op onze website.


 

Naar boven

Wagenborg Nedlift - Uitzonderlijke transportoperatie in Zeijerveen

wagenborgDe afgelopen dagen voltrok zich een uitzonderlijke transportoperatie in het Drentse Assen. Voor de uitbreiding van trafostation Zeijerveen werden twee transformatoren, elk met een gewicht van 250 ton, naar locatie getransporteerd. Een waar kunststukje in zwaar transport!

Beide transformatoren zijn afkomstig uit de Kroatische hoofdstad Zagreb. Voordat ze in Nederland arriveerden hadden ze al een reis van zo’n 1500 kilometer dwars door Europa via verschillende rivieren achter de rug. Maar de grootste uitdaging lag nog voor de boeg.In Rotterdam werden beide transformatoren overgeladen in kleinere binnenschepen met bestemming Assen. Na enkele dagen arriveerde het konvooi bij het voor deze gelegenheid ingerichte overslagpunt aan de Noord Willemsvaart. Daar stond de 350 tons rupskraan van Wagenborg Nedlift al gereed om de zware joekels uit het schip te hijsen. Nu kon het slotstuk van de reis beginnen en moest tevens de grootste uitdaging overwonnen worden: de passage van het viaduct A28.

De route vanaf de overslaglocatie naar transformatorstation Zeijerveen is amper 2 kilometer lang. Maar wat als de eindbestemming precies aan de andere kant van de snelweg A28 ligt? En de passage onder het viaduct 4,60 meter meet en de transformator 4,52 meter hoog is? Deze bijzondere uitdaging vroeg om een unieke transportoplossing van Wagenborg Nedlift’s transportspecialisten: de inzet van een girder bridge. Dit is een heel speciale transportconstructie waarbij zware lading als het ware tussen twee zijliggers kan ‘hangen’ en zo heel laag over de grond wordt getransporteerd.

Het was de eerste keer dat een dergelijke girder bridge in Nederland werd ingezet. Dit transport equipment wordt vooral gebruikt in Engeland en Duitsland. Daar liggen bestemmingen vaak verder van een wateraansluiting dan in Nederland, waardoor er ook meer obstakels op de route zijn. De girder bridge, die van zichzelf al een gewicht van 135 ton heeft, werd speciaal voor het transport van de transformatoren in Zeijerveen vanuit Engeland aangevoerd!

2

’s Avonds laat was het dan zover: de complete transportcombinatie stond gereed voor vertrek. Wat een imposant gevaarte! Eén truck voorop, daarachter een trailer met 10 assen, daarop het voorste deel van de girder bridge, dan de trafo in de girder bridge, dan het achterste deel van de girder bridge, weer een 10-assige trailer en achteraan weer een truck. Een transportcombinatie van in totaal 67 meter lang en 460 ton zwaar!

Nu kwam het aan op de stuurmanskunsten en het vakmanschap van de transportspecialisten. Met uiterste precisie manoeuvreerden ze de kolossale combinatie over de zorgvuldig voorbereide route. Bij het viaduct leek het nog even spannend: met slechts enkele centimeters marge schoof de transformator stapvoets onder het viaduct door. Het paste allemaal precies!

Transformatorstation Zeijerveen
TenneT en Enexis Netbeheer breiden het bestaande transformatorstation in Zeijerveen uit. Het station wordt gemoderniseerd en uitgebreid zodat het weer aan de elektriciteitsvraag kan voldoen, nu en in de toekomst. Lees meer via deze link.Naar boven

Grafisch bedrijf De Bruin - Klaar voor het festivalseizoen

Debruin


In Zuidbroek merken we dat het festivalseizoen langzaam tot leven begint te komen. Samen met een festivalorganisatie ontwikkelde ons designteam een draagtray voor 12 glazen bier. Handzaam, gemaakt van ongebleekt karton zodat het na gebruik bij het oud papier gedaan kan worden. Op de eerste serie komen een aantal logo's in zwart waardoor het een stoere, puur natuur uitstraling krijgt. De tray kan zowel aan de hand als boven het hoofd gedragen worden wat op veel festivals een uitkomst is!

Ook op zoek naar een functionele eyecatcher? Verpakking als communicatie? Design omdat het kan? Omdat het wél duurzaam maar niet duur moet zijn? De specialisten van de Bruin uit Zuidbroek helpen u, uw product maar vooral uw klanten én de natuur verder. Al bijna 30 jaar!

Vragen over deze en andere inspirerende producten en ontwikkelingen vind u op onze website of via JohnPeter Elverding, 0646 38 28 27.

Bijgaande foto’s zijn van de oer-modellen, met lege glazen. Als onze opdrachtgever de glazen volschenkt komen er nieuwe foto’s, dan natuurlijk ook met de bedrukking.

Volgende nieuwsbrief
Eemshaven.info biedt de leden de mogelijkheid nieuws en wetenswaardigheden over hun onderneming te publiceren in onze maandelijks verschijnende nieuwsbrief.
 
Zijn er nieuwe ontwikkelingen of activiteiten binnen uw onderneming, nieuwe producten of diensten ontwikkeld of is er een andere reden uw bedrijf even in de schijnwerpers te plaatsen? Meldt het ons. De volgende nieuwsbrief verschijnt eind juni 2021. Informatie kunt u voor 25 juni sturen aan Gino Hubers.
 
Eemshaven.info BV staat altijd open voor vragen, suggestie en opmerkingen. Schroomt u vooral niet contact met ons op te nemen. Dat kan telefonisch (06 – 15 69 49 74) of via mail: ginohubers@eemshaven.infoMet vriendelijke groet,

Gino Hubers

Eemshaven.info
 
                                            Eemshaven.info     
                                                           M.: 00 31 6 15 69 49 74    
                                                           W.: www.eemshaven.info    
                                                           E.: info@eemshaven.info
Wilt u geen nieuwsbrieven meer van ons ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.