Afbeelding
Informatie van Eemshaven.info

Nieuwsbrief 05 - 2020

Geacht Eemshaven.info-lid,

Vlak voor het zomerreces staat de vijfde nieuwsbrief van Eemshaven.info opnieuw weer vol met nieuws en wetenswaardigheden over de rond 240 aangesloten bedrijven bij ons businessplatform.

Over bijvoorbeeld het nieuwe vergaderen of onder de slogan ‘wij maken werkend Nederland blij’ over het comfortabel thuiswerken in deze veranderende tijden. Maar onder de kop ‘Meten is Weten’ ook informatie over het bepalen van schuim karakteristieken in bitumen, innovatieve hef- & kantelcabines en het in 2021 in de vaart nemen van een ‘shallow draft ice-breaking work tot work vessel.

Kortom deze nieuwsbrief biedt vlak voor de zomervakantie weer een mooie inkijk in de bezigheden van de leden van businessplatform Eemshaven.info.

Wij wensen al onze leden en relaties een mooie en zonnige zomervakantie. En vooral: blijf gezond.

Noteer alvast in uw agenda.
Donderdag 27 augustus: netwerkbijeenkomst Eemshaven.info in de Evenementenhal te Delfzijl.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Karla Wielenga.
 
Afbeelding

Nieuwe lid

De afgelopen maand mochten wij als nieuw lid verwelkomen:    
  • in Axtion
 

In deze nieuwsbrief treft u informatie aan van:

Boven

Wagenborg Nedlift
Nieuwe Palfinger kniktelescoopkranen
Lees meer...


Van der Valk Hotel Groningen - Zuidbroek A7
Nieuwe Toekan
Lees meer....


UBN
Vernieuwde homepage
Lees meer...


S&S Systems
Nieuws
Lees meer...


Rsult en 050 IT
Samenwerking
Lees meer...


PCI
Cloud Readiness Assessment
Lees meer


Nationaal Incassobureau
Verlenging contract Shell
Lees meer...


Mark Climate Technology
Wij zoeken nieuwe specialisten
Lees meer...


Main Industry
Verplaatsing naar voorjaar 2021
Lees meer...


Koninklijke Niestern Sander
Shallow draft ice breaking walk to work vessel
Lees meer...


Invraplus
Meten is weten
Lees meer...


Hijsspecialist
Levering bouwkraan aan HOC opleidingen
Lees meer...


Friso Bouwgroep
Restauratie Academiegebouw | Nieuwbouw Compensatie- en Filterstation in Eemshaven
Lees meer...


De Drait Yachting
Nieuws
Lees meer...


Colle Rental & Sales
Nieuwe rupsladers | Magni roterende verreikers
Lees meer...


Best Western Plus Hotel Groningen Plaza
Terras aan het water | Bootverhuur | Barbecue | het nieuwe vergaderen
Lees meer...

Main Industry verplaatst naar voorjaar 2021

main


Main Industry, vakbeurs voor industrial maintenance en smart industry in Groningse Martiniplaza wordt, ondanks versoepelingen, alsnog verplaatst naar voorjaar 2020

Door het coronavirus is er de afgelopen maanden veel veranderd. Zo werden ook alle evenementen begin maart in ieder geval tot 1 september geannuleerd en opgeschort door overheidsmaatregelen. Inmiddels zijn er al behoorlijk wat versoepelingen doorgevoerd. De economie komt weer op gang en het aantal ziekenhuis- en IC opnames zijn drastisch verminderd. Ook evenementen en (vak)beurzen staan weer op en kunnen weer plannen maken.

Desondanks heeft de organisatie van de jaarlijkse industriële vakbeurs ervoor gekozen haar beurs Main Industry definitief te verplaatsen naar maart volgend jaar. ‘Een bewuste en doordachte keuze, want komend najaar zou hoe dan ook spannend zijn geworden’, stelt Marijke Tiehuis namens AST Expo BV. ‘Wij hebben met betrekking tot onze beurzen een afwachtende houding aangenomen om de laatste ontwikkelingen goed te kunnen volgen en de juiste beslissing over de datum van Main Industry te kunnen maken.

‘Onze beurs heeft een mooie groei doorgemaakt en de mening van onze deelnemers en partners zijn voor ons doorslaggevend. Er zijn een groot aantal exposanten die ons hebben laten weten dat zij dit najaar vanwege het coronavirus niet aan Main Industry kunnen danwel mogen deelnemen omdat zij deel uitmaken van een internationale organisatie of individuele afwegingen. Verplaatsing naar later dit najaar is dan ook geen optie, doordat ook veel evenementen en beurzen reeds zijn verschoven. Daar komt bij dat wij samen met onze exposanten een win-win situatie willen creëren, zonder daarbij partijen uit te sluiten omdat ze niet aanwezig kunnen zijn. Door de beurs te verplaatsen naar maart volgend jaar hebben wij alle tijd om ons voor te bereiden op een anderhalf meter samenleving, dat geldt ook voor onze beurzen. Daarnaast hebben wij volgend jaar meer beursoppervlakte tot onze beschikking, zodat ook nieuwe bedrijven alsnog deel kunnen nemen.’

Main Industry breidt deelnemersveld én kennisprogramma verder uit
Op woensdag 24 en donderdag 25 maart 2021 vindt de derde editie van Main Industry, de vakbeurs voor industrial maintenance en smart industry, plaats in MartiniPlaza Groningen. Tijdens Main Industry presenteren zo’n 100 bedrijven zich om de nieuwste trends op het gebeid van maintenance inclusief 4.0 technologie en innovatie te presenteren. Main Industry is het platform voor de maakindustrie voor Noord-Nederland om contacten te verstevigen en ontdekken, geïnspireerd te worden, kennis uit te wisselen en alle innovatie die in de industriële sector speelt met elkaar te delen. Voor meer informatie en aanmelding voor een toegangsticket, zie www.mainindustry.nl

Naar boven

Invraplus - Meten is Weten

invraplus

In ons laboratorium kunnen wij tal van onderzoeken betreffende de weg- en waterbouw uitvoeren. Middels een speciale machine kunnen wij de schuim karakteristieken van bitumen bepalen voor het maken van mengsels met schuimbitumen. Vervolgens kunnen wij de schuimbitumen met verschillende materialen mengen en hiervoor een volledig (voor)onderzoek uitvoeren.

Naast het uitvoeren van (voor)onderzoeken kunnen we verschillende controles uitvoeren tijdens de uitvoering van projecten. Hierbij is te denken aan verdichtingsgraden van zand, puinbanen en asfalt als ook het bepalen van eigenschappen van klei. Met behulp van ons meetinstrument Troxler kunnen we direct in het werk dichtheidswaarden meten van zandbanen, puinbanen en asfalt. Zo is eenvoudig te controleren of voldoende walsgangen en daarmee goede verdichting heeft plaatsgevonden.

Ook beschikken wij over onze eigen landmeter. Deze meet afstanden, hoogten, hoeken en coördinaten. De data die uit het landmeten voortkomen kunnen verwerkt worden in CAD- of GIS-systemen of dienen als basis voor machinebesturing. Objecten kunnen zowel fysiek als virtueel bestaan. Hierbij kunt u denken aan wegen, leidingen of markeringen maar ook gemeentelijke bestemmingsplannen of gebiedsindelingen. Met de gegevens worden vervolgens landkaarten, gebieden, bouwterreinen, kadaster of percelen in kaart gebracht. Daarnaast beschikt InVra plus over een 3D-scanner waarbij er de optie is om fotografische weergaven over metingen te projecteren.Voor het onderzoek naar bestaande verhardingen en funderingen beschikken we over een nieuwe asfalt-boorkar, hiermee kunnen we verschillende parameters bepalen voor herontwerp of reconstructie. Denk hierbij aan teerhoudendheid van asfalt, diktes van asfaltlagen en funderingslagen en samenstelling van funderingslagen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Naar boven

S&S Systems - Nieuws

systems

Nieuwe klant
We hebben onlangs een geweldige nieuwe klant erbij gekregen; De internationale en beursgenoteerde onderneming Alfen N.V. uit Almere. Alfen is een specialist in energie-oplossingen voor de toekomst. Ze ontwikkelen, fabriceren en leveren transformatorstations, energieopslagsystemen, laadpalen voor elektrische auto’s en een diversiteit aan andere producten en diensten. S&S Systems gaat aan de slag met verschillende projecten binnen Alfen die er allen voor moeten zorgen dat de productie verder wordt geoptimaliseerd.

Als eerste project heeft S&S Systems onlangs een multifunctioneel, interactief Andon-bord geleverd. Hiermee verbetert Alfen haar productieproces door gebruik te maken van visuele en geautomatiseerde informatievoorziening. De Andon-borden tonen in één oogopslag de actuele operationele fabriekssituatie. Op deze wijze wordt de takt van de productie nog beter bewaakt

ProMISe op YouTube
Alles over onze Continu Verbeter Toolkit ProMISe is nu ook te vinden en te volgen op YouTube. Naast tal van instructiefilmpjes per functionaliteit in PromMISe, leggen we tevens met korte filmpjes uit wat het idee is achter ProMISe, welke soorten verstoring van het productieproces je kunt registreren en wat er verder allemaal mogelijk is.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om zelf de layout volledig te stylen naar de kleuren van jouw eigen huisstijl. Er zit ook een vertalermodule in, zodat je heel ProMISe kunt laten vertalen naar jouw eigen voertaal, zelfs tot op lokaal niveau voor verschillende vestigingen. Uiterst handig voor bedrijven met één of meerdere vestigingen elders in het land of buitenland, waar men hele andere vaktermen gebruiken. Neem een kijkje op ons YouTubekanaal en abonneer je om niets te missen!

Main Industry 2021
Vanwege alle ontwikkelingen met betrekking tot het Coronavirus heeft een groot aantal exposanten aangegeven dit jaar niet aan Main Industry te kunnen deelnemen. Verder opschuiven naar het najaar is geen optie gebleken voor de organisatie, daar al andere evenementen en beurzen reeds zijn verschoven. Om voor iedereen een win-winsituatie te creëren is het van belang dat niemand wordt uitgesloten doordat zij er niet bij kunnen zijn. Iets waar wij van S&S Systems volledig achterstaan. De organisatie heeft daarom besloten om de beurs te verplaatsen naar 24 & 25 maart 2021.

Dan staat S&S Systems ook weer op de beurs in MartiniPlaza, Groningen; dé vakbeurs voor industrial maintenance & smart industry. Met alle ontwikkelingen die momenteel plaatsvinden binnen S&S Systems, kunnen we je tegen die tijd nóg meer vertellen over hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen met het optimaliseren en het verhogen van de productie. Hopelijk zien we je dan!

Wil je hier nu al graag meer over weten? Neem gerust contact op!

Naar boven

Friso Bouw - Omvangrijke restauratie Academiegebouw Groningen

friso


Het prachtige en bekende Academiegebouw aan de Boerstraat in Groningen onderging onlangs een omvangrijke restauratie. Jurriëns Noord startte in juli dit jaar in opdracht van de Rijksuniversiteit met de werkzaamheden. In oktober werden de stalen bekroningen weer teruggeplaatst en eind november werden de steigers verwijderd en was het statige monumentale pand weer zichtbaar.

Herstelwerkzaamheden
Het gebouw, ontworpen door de Haagse architect en Rijksbouwmeester J.A. Vrijman werd in 2007-2008 al grondig gerenoveerd. Afgelopen periode werkte Jurriens Noord vooral aan diverse herstelwerkzaamheden. Zo werd het metsel- en voegwerk van alle gegevens hersteld. Daarnaast werd het voegwerk van de monumentale trap, de ondeugdelijke leien en de aangetaste kozijnen, ramen en deuren vervangen. Ook werd het schilderwerk aangepakt.Deze klus vroeg om een uitgekiende bouwlogistiek, waarbij de dagelijkse gang van zaken op de universiteit én de feestelijkheden gewoon door konden blijven gaan.

Een pronkstuk
Het Academiegebouw is het pronkstuk van de universiteit met grote cultuurhistorische en architectuurhistorische waarde. De neo-renaissancistische stijl is bijzonder vanwege de uitstraling, de plaats in de stad en de bijzondere ornamenten die in het pand gebruikt worden. Het is de plaats waar alle universitaire plechtigheden plaatsvinden en waar de tien faculteiten elk een eigen faculteitskamer hebben.

Uitgekiende bouwlogistiek
“Het Academiegebouw ligt midden in de binnenstad van Groningen en is een drukbezochte locatie waar wel zo'n 900 evenementen per jaar gehouden worden. Dat vroeg dus ook om een uitgekiende bouwlogistiek, waarbij de dagelijkse gang van zaken op de universiteit én de feestelijkheden gewoon door konden blijven gaan. Neem als voorbeeld het verwijderen van de steigers. Dit is natuurlijk niet gebeurt toen er een groot event aan de gang was en er veel bezoek was aan het gebouw,” vertelt Hendri Pannekoek van Jurriëns Noord.


Nieuwbouw Compensatie- en Filterstation in Eemshaven


In september 2019 is de start bouw begonnen van de nieuwbouw Compensatie- en Filterstation in Eemshaven.

Er zijn een aantal werkzaamheden die moeten worden verricht: uitbreiden van het ‘380KV-station Eemshaven Oudeschip’ met twee kabelvelden, het aanleggen en aansluiten van de kabelverbindingen, aanvullende dienstverlening zoals installatiewerk of commissioning en nog specifieke werkzaamheden ten behoefde van de telecommunicatie.

 


Naar boven

Netsuite alliance partners Rsult en 050-IT slaan handen ineen

rsult


Financiële IT-dienstverlener Rsult (Waalre, Londen, Dublin) en Netsuite specialist 050-IT (Groningen) gaan per medio januari verder onder de naam van Rsult. 

Rsult startte in april 2016 zijn eerste kantoor in Waalre en is sinds 2018 o.a. Netsuite Alliance partner. 050-IT uit Groningen is al sinds 2017 actief als Netsuite Alliance Partner. 
Klantgericht 
John Schrijvers, CEO van Rsult: “We werken al een tijd met 050-IT samen aan gezamenlijke klanten. Tijdens deze periode hebben we geconstateerd dat we, naast onze persoonlijke klik, het op vele vlakken goed met elkaar kunnen vinden, de klant approach, de implementatiemethodieken en de manier waarop we met klanten zaken willen doen. Wij gaan beiden voor een langdurige relatie met onze klanten en dit onderstreept 050-IT ten volle. We zijn daarom blij met deze joint venture”. 

Jorryt Nijholt, mede-eigenaar van 050-IT; “deze nieuwe samenwerking onderschrijft de focus van beide partijen aan de Netsuite propositie. We zien een stijgende vraag naar Netsuite diensten en daarbij gerelateerde vraagstukken omtrent interfaces en data migraties. Door middel van het bundelen van onze diensten krijgen we ook toegang tot alle mogelijkheden van Databrydge middleware cloud interfacing (www.databrydge.nl), een dochteronderneming van Rsult. We kunnen hiermee een full-service (internationale) dienstverlening bieden richting onze klanten welke onderscheidend is in de markt. 
 

Door de samenvoeging van beide Netsuite praktijken ontstaat een full service Netsuite dienstverlener met 8 gespecialiseerde Netsuite consultants. Rsult ambieert verdere (internationale) groei en sluit meerdere samenwerkingen en/of acquisities in de toekomst dan ook niet uit. 

Naar boven

Twee gloednieuwe Palfinger kniktelescoopkranen voor Wagenborg Nedlift

wagenborg

Afgelopen vrijdag: een feestelijk moment voor Wagenborg Nedlift en Palfinger Nederland. De sleutels van de eerste twee gloednieuwe kniktelescoopkranen zijn overhandigd. Later volgt nog een nummer drie. Het gaat om het type Palfinger PK 92002-SH.

De kranen zijn gemonteerd op Scania R500 8x2*6 trekkers. Een speciaal type combinatievoertuig, waarmee zelfs werkzaamheden op extreem krappe en lastig bereikbare locaties uitgevoerd kunnen worden dankzij de zeer beperkte afmetingen.

Rijk uitgeruste machines
De kranen hebben een hydraulisch bereik van 18 meter, wat met een uitschuifbare fly-jib wordt verlengd naar maar liefst 30,4 meter. Dankzij het P-Fold systeem zijn de kranen snel en eenvoudig in en uit te vouwen. Verder zijn de kranen voorzien van een 3.5 tons hydraulische hijslier. Daarnaast beschikken de kranen over een SRC systeem, waarmee de last altijd exact gelijk blijft onder de kopschijf tijdens hijswerkzaamheden. Doordat de machines beschikken over een extra steunpoot, wordt een 100% lastvluchttabel gerealiseerd in het totale werkgebied van 360°.

Geleverd met tweepersoons hoogwerkerbak
De machines zijn geleverd met een tweepersoons hoogwerkerbak, uiteraard voorzien van alle benodigde beveiligingen en noodbediening. Deze is geheel volgens EN280 gekeurd. Aangezien de overheid het ‘Arbobesluit 7.23D werkbakken’ met ingang van 1 juli 2020 behoorlijk heeft aangepast, zijn de nieuwe kniktelescoopkranen van Wagenborg Nedlift een prachtige uitkomst waar het gaat om het uitvoeren van werkzaamheden met een kniktelescoophoogwerker.

Elektrisch in te zetten
Een ander groot voordeel van dit nieuwe type kniktelescoopkraan is het feit dat deze kranen zowel in hijs- als in hoogwerker functie volledig elektrisch in te zetten zijn. De kranen zijn voorzien van een (demontabele) elektro-hydraulische powerpack, gevoed via krachtstroom.

Wilt u meer weten over deze nieuwste aanwinsten of wilt u deze machines inzetten voor uw project? Neem dan contact met ons op.Naar boven

PCI Nederland - Cloud Readiness Assessment

pci

Momenteel leven we in een vreemde tijd, de coronacrisis. Uiteraard biedt deze crisis ook veranderingen en nieuwe uitdagingen, kansen en zijn benieuwd hoe jij deze ervaart.

Hoe sta je er nu voor met bijvoorbeeld collega’s die veel thuiswerken? Is de beveiliging wel goed geregeld, kan men informatie en/of documenten op de juiste wijze met elkaar delen en is deze voldoende beschikbaar? Is mijn huidige IT omgeving al wel goed voorbereid op deze verandering of wil je deze eens goed onder de loep gaan nemen? Op korte termijn zal mijn server aan vervanging toe zijn en is het dan een veiliger idee om alles in de Cloud te zetten? Is mijn back-up goed ingeregeld?

Allemaal vragen waar vandaag de dag meer en meer de focus op komt te liggen.

PCI Nederland hecht veel waarde aan een oplossing voor jou.

Wat past het beste bij jullie organisatie? Kies je voor een Private of Public Cloud-oplossing? Gaan jullie gebruik maken van Microsoft365 of toch weer een on-premise omgeving? Hoe sluiten deze oplossingen aan bij de huidige infrastructuur en het applicatielandschap? Wat past binnen het budget?

We merken dat onze klanten vaak worstelen met deze keuzes.

Een Cloud Readiness Assessment maakt jullie situatie en knelpunten inzichtelijk en helpt bij het maken van deze keuzes.

Binnen een Cloud Readiness Assessment wordt samen met jullie gekeken naar:
  • Bedrijfsdoelstellingen;
  • De wensen van de eindgebruikers;
  • Welk type gebruikers werken er?
  • Bestaande IT-infrastructuur;
  • Onafhankelijk advies voor de optimale oplossing die past bij jullie manier van werken en de interne processen;

Hebben we jouw interesse gewekt?

Neem dan contact met mij op, te bereiken op 06-13969722 of evert.vanderstarre@pcinederland.nl

Naar boven

UBN steekt haar homepage in een nieuw jasje

UBN


Het coronavirus heeft veel veranderd op de arbeidsmarkt. De cijfers liegen er niet om, het consumentenvertrouwen liep opnieuw een deuk op en er is een hoge werkloosheid.
Bij UBN hebben ze als motto “Wij maken werkend Nederland blij”. En ook in deze tijd denken zij graag mee. UBN heeft erover nagedacht hoe zij kunnen helpen om de zoektocht naar een nieuwe baan nog makkelijker te maken.

Dit heeft als gevolg gehad een redesign van de UBN homepage. Gebruiksvriendelijkheid stond bij het ontwerp van de homepage voorop.

Eenvoudiger zoeken, vacatures zichtbaarder
Een vacature vinden hebben zij vereenvoudigd. Na het invoeren van jouw favoriete functie, kom je met één klik op de knop op een vacature verzamel pagina. Hierdoor zijn de vacatures van de UBNklanten zichtbaarder en door de uitzendkracht direct gevonden. De match is nog sneller gemaakt!

Open sollicitatie
Om het solliciteren voor de UBN uitzendkrachten nog makkelijker te maken is het, naast direct solliciteren op een bepaalde vacature, nu ook mogelijk om een open sollicitatie te sturen. Na het klikken op de knop ‘Open sollicitatie’ selecteert de websitebezoeker een vestiging en stuurt hij/zij een sollicitatie op. Makkelijk en snel.

Branches logistiek, industrie en administratief
Op de homepage is direct zichtbaar dat UBN zich specifiek richt op de branches Logistiek, Industrie en Administratief. Door op de link te klikken vindt de werkzoekende direct vacatures die daaronder vallen. Djony Jurg (Online) Communicatiespecialist: “Wij vinden het belangrijk om mee te denken met onze inleners en uitzendkrachten. Zo zijn we continue onze services en processen aan het verbeteren. Dit is een voorbeeld hiervan. Omdat we nauw betrokken zijn bij onze relaties en doordat zij een vast contactpersoon binnen UBN hebben weten we precies wat de wensen zijn.”Benieuwd naar de nieuwe homepage? Bekijk ‘m via www.ubnuitzendbureau.com
Naar boven

Hijsspecialist.nl levert bovenloopkraan aan HOC opleidingen

hijsspecialist

Onlangs heeft Hijsspecialist.nl een bovenloopkraan geleverd aan HOC Opleiding & Training in Tynaarlo. De bovenloopkraan maakt het totaalpakket van dé opleidingsaanbieder uit het noorden compleet.Een opleiding bij HOC Opleiding & Training
HOC Opleiding & Training verschaft sinds 1992 opleidingen in transport en veiligheid. Diverse sectoren, zoals de bouw, transport en logistiek, maar ook uitzendbureaus en gemeentes weten HOC te vinden. Dankzij een totaalpakket aan opleidingen kunnen veel mensen veilig aan het werk.

Veel vraag naar cursus bovenloopkraan
De eigenaresse van HOC, Hilda Bolhuis, zag steeds meer vraag naar de cursus ‘Veilig werken met een bovenloopkraan’. Hilda Bolhuis: “Dat heeft alles te maken met de aansprakelijkheid van bedrijven bij verkeerd gebruik. Wij gaven de cursus al langer maar hadden zelf nog geen bovenloopkraan, dus we gingen met onze cursisten naar een relatie.” Ze vervolgt: “Met de verbouwing in ons nieuwe pand langs de A28 ontstond ook de mogelijkheid om zelf een bovenloopkraan te plaatsen. We kennen de Elzinga Groep goed, dus hebben we Hijsspecialist.nl benaderd voor - in eerste instantie - een gebruikte bovenloopkraan. We kwamen samen tot de conclusie dat een nieuwe kraan het mooiste is. Je gebruikt dan de nieuwste technieken en leert de mensen met goed materiaal te werken.”Een veilige en gebruiksvriendelijke bovenloopkraan
Hilda Bolhuis vertelt: “De kraan wordt vanaf heden ingezet tijdens het praktijkgedeelte van de cursus. De bovenloopkraan is erg gebruiksvriendelijk en werkt soepel. Ik ben, net als de instructeurs, erg tevreden met het resultaat!”.

Alain Knol, Senior Sales Engineer bij Hijsspecialist.nl vult aan: “Deze bovenloopkraan heeft een moderne remote control. Daarmee kun je ervoor zorgen dat je zelf altijd op de juiste plaatst staat en meer zicht krijgt op de last. Het helpt je om veiliger te werken en geeft, zoals Hilda al aangeeft, meer gebruiksgemak.”.

Een langdurige relatie
Hijsspecialist en HOC passen wel bij elkaar. Hilda: “We hebben een klantenportefeuille die elkaar deels overlapt. Hijsspecialist keurt bijvoorbeeld veel op plaatsen waar onze cursisten werken. Daarnaast zijn beide bedrijven veel bezig met de bewustwording rondom veiligheid. We werken samen omdat we het graag goed willen doen. Praktisch, flexibel en snel… en ook omdat we gaan voor een langdurige relatie.”

Daarnaast vertelt Alain: “Ik volgde zelf verschillende cursussen bij HOC. Wat echt opvalt is dat de deelnemer centraal staat bij HOC. Je krijgt goede instructies en werkt met uitstekende machines. Ze hebben hier heel goed in de gaten dat een cursus ook leuk moet zijn en dat zit soms in de kleine dingen, zoals een lekkere lunch tussen de middag!”.Werkzaamheden en nieuwe ontwikkelingen tijdens Corona virus
Beide bedrijven zijn de afgelopen maanden doorgegaan met de werkzaamheden. Zo heeft HOC besloten de groepen kleiner te maken dan voorheen, om de afstand te kunnen garanderen. Daarnaast worden de lunches in de lokalen georganiseerd. Hilda geeft aan: “Er is een goed protocol opgesteld en het is wat extra werk, maar het is cruciaal. We moeten allemaal rekening houden met de Corona maatregelen. Toch vinden we het belangrijk om wel door te gaan. Ook omdat er bedrijven zijn die juist deze tijd, waarin ze soms wat minder mensen op de werkvloer hebben, gebruiken voor opleidingen en trainingen.”.

Ook bij Hijsspecialist.nl gaan de werkzaamheden door. Binnen de Elzinga Groep zijn diverse maatregelen genomen om de afstand te kunnen waarborgen. Daarnaast voeren de keurmeesters van Hijsspecialist keuringen uit in eigen werkplaats en houden zich op locatie uiteraard aan de regels van het bedrijf.

De samenwerking tussen HOC en Hijsspecialist krijgt nog een vervolg. In het splinternieuwe instructielokaal wilde HOC een foto ophangen van verschillende hijsmiddelen. Alain bedacht dat het veel mooier zou zijn om echte materialen op te hangen, want daarmee kun je ook nieuwe ontwikkelingen laten zien. Alain: “ik deed een paar telefoontjes met onze leveranciers. Iedereen wil graag meewerken aan het nog beter instrueren van de gebruikers van hijs- en hefmiddelen. Dus die wand gaat er komen!”.

Naar boven

Nieuw in de verhuurvloot van Collé Rental & Sales, twee compacte rupsladers | Magni roterende verreikers

Colle


'Power, veelzijdigheid en comfort in één machine’.

‘Meer doen binnen dezelfde tijd’ is een veel gehoorde uitspraak in de markt. Voor Collé aanleiding om de verhuurvloot verder uit te breiden met twee compacte rupsladers zodat klanten ook écht meer kunnen doen.

De compacte rupsladers zijn altijd en overal inzetbaar, in de modder of steile hellingen, geen probleem. De unieke onderwagen zorgt voor en perfecte stabiliteit op zandering, zacht, nat of hellend terrein. De rupsladers zijn niet alleen laders. Dankzij de ruime keuze in de aanbouwdelen zijn de rupsladers heel breed inzetbaar. Van tuinaanleg, bosbouw, nivelleertoepassingen tot landbouw- en asfalteringsopdrachten.

De rupsladers zijn elk seizoen inzetbaar, regen of zon, warm of koud, ze gaan tot het uiterste. De compacte en veelzijdige cabine is zo ontworpen dat ook de machinist tot het uiterste kan gaan. De cabine is uitgerust met airco en verwarming voor extra werkcomfort. Het veercomfort is optimaal dankzij het robuuste, revolutionaire Roller Suspensiontm-systeem. De extra grote achter- en bovenramen geven de machinist meer zicht en dus meer veiligheid.

Enkele specificaties van de beide compacte wielladers binnen de Collé verhuurvloot zijn:


Collé Rental & Sales uw partner voor elk project, ook voor huren van compacte rupsladers. Voor meer info kunt u op deze link klikken.


De innovatieve Magni hef- & kantelcabine biedt de machinist een veilige en uiterst comfortabele werkomgeving. Met de anderhalve meter hoogteverstelling en het traploze, 14 graden kantelbereik, is de maximale ooghoogte van de machinist ruim 4,5 meter!

Door de grote en ruime volzicht cabine en de optie hef- & kantelcabine wordt het dagelijks werken nog overzichtelijker en prettiger voor de machinist. Veiligheid en comfort ten top. De unieke hef- en kantelcabine is optioneel bij de RTH 6.25SH en de daarop volgende types. Zie de Magni hef- & kantelcabine hier in actie!


Naar boven

Koninklijke Niestern Sander - Shallow draft ice-breaking walk to work vessel

niestern

Na een aanbestedingsprocedure hebben scheepswerf Koninklijke Niestern Sander en een joint venture van Mercury Sakhalin en Pola een overeenkomst getekend voor de bouw van 's werelds eerste ‘shallow draft ice-breaking walk to work vessel’. Na oplevering in december 2021 zal Mercury Sakhalin het schip in de vaart nemen nabij de oostkust van Sakhalin voor de olie- en gasindustrie.

Operationele ervaring van Wagenborg Offshore
Wagenborg Offshore fungeerde als intermediair tussen beide partijen. Zij heeft bijgedragen aan het project met haar operationele ervaring met het varen in ondiepe wateren met ijsbrekers in de Kaspische Zee en haar 'walk to work' trackrecord in de zuidelijke Noordzee. Samen met de in-house ontwerp- en scheepsbouwexpertise van Niestern Sander is een nieuw innovatief type walk to work-schip geboren. Mercury Sakhalin zal dit nieuwe schip in de vaart nemen ten behoeve van de olie- en gasindustrie.

Operationele inzet het hele jaar door
Het ‘shallow draft ice-breaking walk to work vessel’ is speciaal ontworpen en geoptimaliseerd voor gebruik gedurende het hele jaar in de uitdagende omstandigheden aan de oostkust van Sakhalin in temperaturen variërend tussen -30 tot +35 graden. Door het combineren van een diepgang van 3,15 m, een transit diepgang van 4,0 m in open water en een ‘grounded bottom’ notatie, kan het schip het hele jaar door ingezet worden. Met de bewezen Wagenborg romp voor het breken van ijs en Azimuth schroeven kan het schip tot wel 100 cm dik ijs breken. De bewegings-gecompenseerde gangway op dit schip is geoptimaliseerd voor zowel winter- als zomeroperaties, wat resulteert in meerdere gangway-posities. Het schip zal voor maximaal 40 personen transferservices uitvoeren vanuit de ondiepe haven Nabil naar offshore-platforms nabij de oostkust van Sakhalin. Daarnaast kan het schip worden ingezet voor emergency response op olielekkages.

Economische impuls
Het schip zal naar verwachting eind december 2021 worden opgeleverd en kan worden beschouwd als een van de grootste nieuwbouworders voor Niestern Sander. Daarnaast zijn verschillende onderaannemers en leveranciers uit de regio betrokken bij dit project voor engineering, levering van staal, onderdelen van de machinekamer, navigatie- en reddingsuitrusting. Deze indirecte werkgelegenheid is een substantiële economische impuls voor Noord-Nederland.

Arcticaborg als voorloper
Wagenborg Offshore werkt sinds november 2019 al samen met Mercury Sakhalin in Sakhalin met de ijsbreker Arcticaborg.
 Naar boven

Best Western Plus - Terras aan het water

best western


Terras áán het water!
Vier de perfecte hotelvakantie in eigen land bij Best Western Plus Hotel Groningen Plaza. Geniet van het prachtige terras aan het water. Via www.hotelgroningenplaza.nl kunnen hotelkamers en arrangementen gereserveerd worden.Bootverhuur
Om het Hoornse- en Paterswoldse meer te ontdekken hebben we nu drie E-sloepen in de verhuur. Vanaf €75 kun je een sloep voor twee uren huren. Check www.meerwold.nl voor meer informatie of bel met 050 – 524 8300 om de sloep te reserveren.

Zomerse barbecue
Samen met collega’s – in stijl – proosten op een mooie zomer en lekker barbecueën? Met minimaal 10 en maximaal 26 personen kun je de private dining reserveren. Dit is een besloten ruimte met zitplaatsen binnen én een overdekt privé terras buiten (ook met zitplaatsen en dus coronaproof). De kok bereidt het vlees op de Ofyr barbecue voor jullie. Het uitzicht naar het Hoornse meer is prachtig! Je kunt contact opnemen voor de mogelijkheden en beschikbaarheid met Karla / Reservations via 050 – 524 8016 of reservations@hotelgroningenplaza.nl.

Het nieuwe vergaderen
De waarde van sociaal contact is te merken in de zaalreserveringen! In plaats van lege zalen mogen we weer vergadergasten verwelkomen, en dat doet iedereen goed. Om coronaproof met meer dan 30 personen te kunnen vergaderen, is het mogelijk om zalen met elkaar te verbinden via camera’s. Interactief kunnen presentaties worden gegeven en kan men met elkaar discussiëren. Catering richten we in op gepaste afstand in zowel de zalen als in de foyer. Wil je nog meer personen uitnodigen? Zet een online streaming op! Sprekers en deelnemers (uit de hele wereld) kunnen nu onderdeel worden van jouw congres. Je hebt dan bijvoorbeeld het auditorium waar een select gezelschap aanwezig is. De overige sprekers en deelnemers kijken en luisteren ‘elders’ mee en zijn net zo goed onderdeel van het congres, maar dan virtueel. Wil je meer weten hoe we dit samen kunnen organiseren? Samen met Bano (onze audiovisuele partner) kunnen we uitleggen hoe het werktNaar boven

De Drait Yachting - Nieuws

drait


Waterkaart Friesland
De Drait Yachting heeft een eigen waterkaart van Friesland ontwikkeld met alle Friese dorpen en steden. Deze kaart is ideaal voor het plannen van een vaarroute. De kaart is af te halen in zowel de watersportwinkel als in het havenkantoor voor slechts € 9,95.

5-rittenkaart sloep varen
Gezellig meerdere dagen sloep varen met vrienden, familie of collega’s? Bestel dan nu een 5-rittenkaart voor de DrachtsterSloep. Voor € 450 ontvang je een 5-rittenkaart, waarmee je op vijf verschillende dagen een dag op de Friese Meren kunt genieten.

Campi 300
Ontdek onze nieuwe Houseboat: Campi 300. Ideaal om mee te overnachten op het water. Met de 10 pk buitenboordmotor vaar je naar de mooiste aanlegplaatsen, waar je geheel zelfvoorzienend kunt aanleggen. Zelf investeren in een Campi met rendement? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.Laatste mogelijkheden zomer
Aanstaande zomer nog op zoek naar een boot voor uw vaarvakantie in Friesland of Brandenburg? Wij hebben nog een aantal mogelijkheden. Gebruik onze zoek en boek functie op de website of bekijk onze boekingskalender voor de actuele beschikbaarheid.

Naar boven

Van der Valk Hotel Groningen - Zuidbroek - Nieuwe Toekan

vandervalk


Vrijdag 19 juni zijn we officieel gestart met de renovatie van Van der Valk Hotel Groningen - Zuidbroek! De buitenzijde van het hotel wordt volledig onder handen genomen.Na de tuin is nu de entreegevel aan de beurt. Na 25 jaar was het hoog tijd voor een nieuwe Toekan! 

Het feestelijke moment heeft plaatsgevonden met Kay & Annelies, 4e generatie familie Van der Valk. 

 

Naar boven

Mark Climate Technology zoekt specialisten

Mark


De specialist zoekt specialisten

Mark is al 75 jaar de specialist in klimaatbeheersing. Ons hoofdkantoor staat in Veendam en we hebben verkoop- en servicevestigingen in België, Duitsland, Ierland, Polen en Roemenië. Voor onze Nederlandse vestiging zijn we op zoek naar een:

Productspecialist HVAC / Projectcoördinator (m/v)

Functieomschrijving:
Mark Climate Technology heeft zich ontwikkeld tot marktleider in Nederland op het gebied van klimaatbeheersing. Ook buiten Nederland zijn wij actief en er zijn nog volop groeikansen aanwezig.

Mark is sterk in standaard én speciaal werk. Ook op het gebied van specials geldt: wij willen marktleider zijn.

Hoe ga je dat aanpakken?
Je bent een creatief persoon, je ziet een aanvraag voor een “special” als een uitdaging. Op de afdeling verkoop hebben we als team de missie om een goede oplossing aan te bieden. Je hebt contact met de verkoopmedewerkers om de aanvraag zo goed mogelijk te vertalen naar een offerte. Een tikkeltje eigenwijs moet je zijn voor deze functie. Welke producten hebben we en hoe kunnen we deze op een andere wijze toepassen? Je zoekt contact met onze leveranciers om nieuwe mogelijkheden te onderzoeken. We leiden je op tot productspecialist met als hoofdfocus de HVAC en er komen steeds nieuwe producten in ons assortiment door de energietransitie. Je bent een vraagbaak voor de verkoopafdelingen Export, Nederland en de buitenlandse vestigingen. Techniek is jouw passie. Ook intern draag je bij aan de verdere professionalisering van de commerciële organisatie: “van heel goed, naar nog beter!”.

Lees hier de volledige vacature

Naar boven

Nationaal Incasso Bureau - Verlenging contract Shell met 3 jaar

nib


TCM Group International verlengd contract met Shell met 3 jaar!

Afgelopen maand heeft de TCM Group International, waar TCM Netherlands deel vanuit maakt het contract met Shell met 3 jaar verlengd. Al vele jaren verzorgd de TCM Group de vorderingen voor Shell wereldwijd. Vooral het grote voordeel dat de TCM Group beschikt over kantoren in meer dan 150 landen ter wereld maakt het voor Shell interessant om hun vorderingen onder te brengen bij de TCM Group.

Voor Nederland betekent dit dat NIB Group waar TCM Netherlands en NIB Incasso deel vanuit maken, dat zij ook de komende jaren de zaken van Shell Nederland mogen behartigen. Het grote voordeel is dat de Shell kantoren in elk land bij het lokale TCM kantoor hun vorderingen kunnen indienen en dat er wereldwijd via een uniforme werkwijze geïnd wordt. Alles uiteraard volgens het besloten TCM platvorm, waardoor alles wereldwijd GDPR proof is en dus in Nederland aan de AVG regels voldoet.

Heeft u ook te maken met problemen bij het incasseren van uw vorderingen in het buitenland?

Of beschikt u ook over meerdere buitenlandse vestigingen en wilt u alles onder één dak onderbrengen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op!


Rob Schulte

Nationaal Incasso Bureau

Waterlandlaan 80

1441 MR Purmerend

T.: 06-380 71 565
E.: sales@nibgroup.nl
W.: www.nibincasso.nl
W.: www.tcmgroup.com


Naar boven
 

Volgende nieuwsbrief
Eemshaven.info biedt de leden de mogelijkheid nieuws en wetenswaardigheden over hun onderneming te publiceren in onze maandelijks verschijnende nieuwsbrief.
 
Zijn er nieuwe ontwikkelingen of activiteiten binnen uw onderneming, nieuwe producten of diensten ontwikkeld of is er een andere reden uw bedrijf even in de schijnwerpers te plaatsen? Meldt het ons. De volgende nieuwsbrief verschijnt in de eerste week van september 2020. Informatie kunt u voor 28 augustus sturen aan Karla Wielenga.
 
Eemshaven.info BV staat altijd open voor vragen, suggestie en opmerkingen. Schroomt u vooral niet contact met ons op te nemen. Dat kan telefonisch (06 – 43694579) of via mail: karlawielenga@eemshaven.info.Met vriendelijke groet,

Karla Wielenga
Directeur Eemshaven.info
 
                                            Eemshaven.info       
                                                           T.:  00 31 5 96 56 76 99   
                                                           M.: 00 31 6 43 69 45 79      
                                                           W.: www.eemshaven.info    
                                                           E.: info@eemshaven.info
Wilt u geen nieuwsbrieven meer van ons ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.